BANU tek poceo, a vec djeluje na ljudeKomrad wrote:Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...Penicilin wrote: Možda ćete se iznenaditi ali Bošnjaci već imaju Akademiju nauka i umjetnosti Bosni i Hercegovine, zatim Vjeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, kao i Krug 99 i druga akademska udruženja. Motivi ove inicijative su druge prirode. Međutim nisam siguran koliko ova igra sa podrškom Sandžaku stvarno ima smisla. Mislim da Bošnjacima ni u kom slučaju ne treba ideja razmjene RS-a za Sandžak što će biti slijedeći biser sa ovog bala vampira. Ovo samo vodi dodatnoj podjeli Bošnjaka ali izgleda da je ona neminovna sa Fahrom i njegovim pulenima Cerićem i Filipovićem.
Dakle ako se bude dijelila BiH onda ce se dijeliti i Hrvatska, Srbija i Crna Gora... a to moze izazvati novi sukob
i to nikome ne odgovara
Sto se tice pripajanja Sandzaka BiH ... to je jedini nacin da dobijemo izlaz iz obruca Srbije i Hrvatske
BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
-
Ripicipi
#26 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
- Komrad
#27 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
BANU tek poceo, a vec djeluje na ljude[/quote]potres_mozga wrote:
Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
Dakle ako se bude dijelila BiH onda ce se dijeliti i Hrvatska, Srbija i Crna Gora... a to moze izazvati novi sukob
i to nikome ne odgovara
Sto se tice pripajanja Sandzaka BiH ... to je jedini nacin da dobijemo izlaz iz obruca Srbije i Hrvatske
Ja sam o ovim stvarima pricao i prije BANUa
-
klif
#28 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Komrade, znaš da Helsinški sporazum predviđa mogućnost promjene granica samo sporazumnim putem. Izgleda da bi te muftije lako ubijedile da potpišeš takvo što.Komrad wrote: Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara
-
Ripicipi
#29 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ja sam o ovim stvarima pricao i prije BANUaKomrad wrote:BANU tek poceo, a vec djeluje na ljudepotres_mozga wrote:
Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara
A sto se ti lijepo ne preselis u Sandzak ako ti je toliko stalo do njega, a ne pripajati ga BiH
Kakvu npr. poruku saljes Hrvatima u BiH sa ovim glupostima oko pripajanja Sandzaka dijelu drzave (bez RS-a)
- Komrad
#30 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
klif wrote:Komrade, znaš da Helsinški sporazum predviđa mogućnost promjene granica samo sporazumnim putem. Izgleda da bi te muftije lako ubijedile da potpišeš takvo što.Komrad wrote: Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara
Ne pod svaku cijenu ...
Napisao sam ako bi velike sile(a ne vjerujem da ce) odluce da podrze secesiju RSa onda mi sa pravom mozemo traziti neke protuusluge
- Komrad
#31 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
procitaj ti ponovo sta sam napisaopotres_mozga wrote:
A sto se ti lijepo ne preselis u Sandzak ako ti je toliko stalo do njega, a ne pripajati ga BiH
Kakvu npr. poruku saljes Hrvatima u BiH sa ovim glupostima oko pripajanja Sandzaka dijelu drzave (bez RS-a)
-
Ripicipi
#32 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
A Hrvate BiH ko jebe po tvom?Komrad wrote:klif wrote:Komrade, znaš da Helsinški sporazum predviđa mogućnost promjene granica samo sporazumnim putem. Izgleda da bi te muftije lako ubijedile da potpišeš takvo što.Komrad wrote: Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara
Ne pod svaku cijenu ...
Napisao sam ako bi velike sile(a ne vjerujem da ce) odluce da podrze secesiju RSa onda mi sa pravom mozemo traziti neke protuusluge
Sta, onda i oni mogu traziti da se pripoje Hrvatskoj
Kakve vi budalastine prizivate
Zurorlic i njemu slicni ce suludim idejama ugroziti BiH
- Komrad
#33 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Opet procitaj sta sam napisaopotres_mozga wrote: A Hrvate BiH ko jebe po tvom?
-
Ripicipi
#34 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Sta u tom slucaju sa Hrvatima?Komrad wrote:Opet procitaj sta sam napisaopotres_mozga wrote: A Hrvate BiH ko jebe po tvom?
- Komrad
#35 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Sta odrede velike silepotres_mozga wrote:
Sta u tom slucaju sa Hrvatima?
-
Ripicipi
#36 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ti si onaj koji bi razjeb'o BiH i vratio Bosnu sa Sandzakom, to bi ti vrlo rado podrzao
Last edited by Ripicipi on 10/06/2011 02:08, edited 2 times in total.
- XXS
#37 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ceric i njegovi saradnici/sljedbenici su jednako opasni po buducnost Bosne i Hercegovine koliko i Dodik/Covic i njihovi idioti.
- Komrad
#38 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
ne pod svaku cijenupotres_mozga wrote:Ti si onaj za razjebavanje BiH i vracanje Bosne sa Sandzakom, to bi ti vrlo rado podrzao
-
casobuke
#39 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
Last edited by casobuke on 10/06/2011 02:13, edited 1 time in total.
- Komrad
#40 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
casobuke wrote:Vrlo dobro znaš kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
-
Ripicipi
#41 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Siroko vam polje prema Sandzaku, a ti nemoj da prozivas moju multi-kulti raju i zivot koji zelim zivjeti
- Sasvim_Obican
#42 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.
-
casobuke
#43 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
potres_mozga wrote: Ne pod svaku cijenu ...
A Hrvate BiH ko jebe po tvom?
Sreća pa miroljubive politike Dodika, Tadića, našeg velikog prijatelja i europejca Josipovća koji pred papom priča o "očuvanju kršćanske Evrope" neće ugroziti BiH, ali jedan novopazarski muftija, on je prava opasnost za ovu zemlju. Tipično bošnjački, vječno u svom narodu tražimo neprijatelje i žrtve za razapinjanje jer nam tobože ruše zemlju, dok smo prema stvarnim neprijateljima susretljivi i tolerantni.
Samo ću podsjetiti da je 92. i Zulfikarpašić proglašen izdajnikom jer je tobože izdao zemlju potpisajući sporazum sa Miloševićem, a ti priča se tada vodila po krinkom multi-kulti, cjelovite, nedjeljive BiH u vrijeme dok su nam se komšije naoružavale do zuba.
-
casobuke
#44 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
potres_mozga wrote:Siroko vam polje prema Sandzaku, a ti nemoj da prozivas moju multi-kulti raju i zivot koji zelim zivjeti
Šta imaš protiv Sandžaka, pa to je cvijeti bošnjačkog naroda. Pogledaj samo bilo koju društvenu oblast, nema segmenta u kome Sandžaklije nisu u samom vrhu.
A život koji ti želiš živjeti bi bio?
-
klif
#45 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Bošnjaci su slijedeći muftije završili na frtalju Bosne. Budu li nastavili, neće biti ni Bosne ni Bošnjaka.casobuke wrote:Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
-
Ripicipi
#46 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ma ja ba, yebo BH Hrvate, komsije, daj nam Sandzaka da budemo "svi Bosnjaci u jednoj drzavi"casobuke wrote:potres_mozga wrote: Ne pod svaku cijenu ...
A Hrvate BiH ko jebe po tvom?
Sreća pa miroljubive politike Dodika, Tadića, našeg velikog prijatelja i europejca Josipovća koji pred papom priča o "očuvanju kršćanske Evrope" neće ugroziti BiH, ali jedan novopazarski muftija, on je prava opasnost za ovu zemlju. Tipično bošnjački, vječno u svom narodu tražimo neprijatelje i žrtve za razapinjanje jer nam tobože ruše zemlju, dok smo prema stvarnim neprijateljima susretljivi i tolerantni.
Samo ću podsjetiti da je 92. i Zulfikarpašić proglašen izdajnikom jer je tobože izdao zemlju potpisajući sporazum sa Miloševićem, a ti priča se tada vodila po krinkom multi-kulti, cjelovite, nedjeljive BiH u vrijeme dok su nam se komšije naoružavale do zuba.
Vi ste potencijalni neprijatelji ove drzave
Last edited by Ripicipi on 10/06/2011 02:25, edited 1 time in total.
-
casobuke
#47 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Sasvim_Obican wrote:Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.
Niko od Bošnjaka ne želi dijeliti BiH, Komrad je samo rekao ako bi se ne daj Bože desilo da međunarodna zajednica podrži otcjepljenja RS-a onda isti princip treba tražiti za Sandžak..
Ali nema veze, nisu bitni fakti, nego da i u svom narodu po svaku cijenu nađete kukolj.
-
Ripicipi
#48 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Opet pitam, sta u tom slucaju sa BH Hrvatima?casobuke wrote:Sasvim_Obican wrote:Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.
Niko od Bošnjaka ne želi dijeliti BiH, Komrad je samo rekao ako bi se ne daj Bože desilo da međunarodna zajednica podrži otcjepljenja RS-a onda isti princip treba tražiti za Sandžak..
Ali nema veze, nisu bitni fakti, nego da i u svom narodu po svaku cijenu nađete kukolj.
-
casobuke
#49 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
klif wrote:Bošnjaci su slijedeći muftije završili na frtalju Bosne. Budu li nastavili, neće biti ni Bosne ni Bošnjaka.casobuke wrote:Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
Tačno, ali puno napredniji nisu bili ni oni koji su 92. pred četnicima naoružanim do zuba mahali s Titovim slikama
-
casobuke
#50 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Taj slučaj se neće desiti.potres_mozga wrote:Opet pitam, sta u tom slucaju sa BH Hrvatima?casobuke wrote:Sasvim_Obican wrote:Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.
A bh. Hrvati u svakom slučaju ostaju tu gdje jesu.