BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
Ripicipi

#26 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Komrad wrote:
Penicilin wrote: Možda ćete se iznenaditi ali Bošnjaci već imaju Akademiju nauka i umjetnosti Bosni i Hercegovine, zatim Vjeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, kao i Krug 99 i druga akademska udruženja. Motivi ove inicijative su druge prirode. Međutim nisam siguran koliko ova igra sa podrškom Sandžaku stvarno ima smisla. Mislim da Bošnjacima ni u kom slučaju ne treba ideja razmjene RS-a za Sandžak što će biti slijedeći biser sa ovog bala vampira. Ovo samo vodi dodatnoj podjeli Bošnjaka ali izgleda da je ona neminovna sa Fahrom i njegovim pulenima Cerićem i Filipovićem.
Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
Dakle ako se bude dijelila BiH onda ce se dijeliti i Hrvatska, Srbija i Crna Gora... a to moze izazvati novi sukob
i to nikome ne odgovara

Sto se tice pripajanja Sandzaka BiH ... to je jedini nacin da dobijemo izlaz iz obruca Srbije i Hrvatske
BANU tek poceo, a vec djeluje na ljude
Komrad

#27 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

potres_mozga wrote:
Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
Dakle ako se bude dijelila BiH onda ce se dijeliti i Hrvatska, Srbija i Crna Gora... a to moze izazvati novi sukob
i to nikome ne odgovara

Sto se tice pripajanja Sandzaka BiH ... to je jedini nacin da dobijemo izlaz iz obruca Srbije i Hrvatske
BANU tek poceo, a vec djeluje na ljude[/quote]

Ja sam o ovim stvarima pricao i prije BANUa :)
klif

#28 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by klif »

Komrad wrote: Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara

Komrade, znaš da Helsinški sporazum predviđa mogućnost promjene granica samo sporazumnim putem. Izgleda da bi te muftije lako ubijedile da potpišeš takvo što.
Ripicipi

#29 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Komrad wrote:
potres_mozga wrote:
i to nikome ne odgovara

BANU tek poceo, a vec djeluje na ljude
Ja sam o ovim stvarima pricao i prije BANUa :)[/quote]

A sto se ti lijepo ne preselis u Sandzak ako ti je toliko stalo do njega, a ne pripajati ga BiH
Kakvu npr. poruku saljes Hrvatima u BiH sa ovim glupostima oko pripajanja Sandzaka dijelu drzave (bez RS-a)
Komrad

#30 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

klif wrote:
Komrad wrote: Ako medjunarodna zajednica odluci da od ove drzave nema nista i podrzi secesju RSa(mada sam uvjeren da nece) onda ce i Bosnjacima morati nesto ponuditi zauzvrat...
i to nikome ne odgovara

Komrade, znaš da Helsinški sporazum predviđa mogućnost promjene granica samo sporazumnim putem. Izgleda da bi te muftije lako ubijedile da potpišeš takvo što.

Ne pod svaku cijenu ...
Napisao sam ako bi velike sile(a ne vjerujem da ce) odluce da podrze secesiju RSa onda mi sa pravom mozemo traziti neke protuusluge
Komrad

#31 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

potres_mozga wrote:
A sto se ti lijepo ne preselis u Sandzak ako ti je toliko stalo do njega, a ne pripajati ga BiH
Kakvu npr. poruku saljes Hrvatima u BiH sa ovim glupostima oko pripajanja Sandzaka dijelu drzave (bez RS-a)
procitaj ti ponovo sta sam napisao
Ripicipi

#32 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Komrad wrote:
klif wrote:
i to nikome ne odgovara

Ne pod svaku cijenu ...
Napisao sam ako bi velike sile(a ne vjerujem da ce) odluce da podrze secesiju RSa onda mi sa pravom mozemo traziti neke protuusluge
A Hrvate BiH ko jebe po tvom?
Sta, onda i oni mogu traziti da se pripoje Hrvatskoj

Kakve vi budalastine prizivate :roll:

Zurorlic i njemu slicni ce suludim idejama ugroziti BiH
Komrad

#33 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

potres_mozga wrote: A Hrvate BiH ko jebe po tvom?

Opet procitaj sta sam napisao
Ripicipi

#34 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Komrad wrote:
potres_mozga wrote: A Hrvate BiH ko jebe po tvom?

Opet procitaj sta sam napisao
Sta u tom slucaju sa Hrvatima?
Komrad

#35 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

potres_mozga wrote:
Sta u tom slucaju sa Hrvatima?
Sta odrede velike sile
Ripicipi

#36 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Ti si onaj koji bi razjeb'o BiH i vratio Bosnu sa Sandzakom, to bi ti vrlo rado podrzao
Last edited by Ripicipi on 10/06/2011 02:08, edited 2 times in total.
XXS

#37 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by XXS »

Ceric i njegovi saradnici/sljedbenici su jednako opasni po buducnost Bosne i Hercegovine koliko i Dodik/Covic i njihovi idioti.
Komrad

#38 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

potres_mozga wrote:Ti si onaj za razjebavanje BiH i vracanje Bosne sa Sandzakom, to bi ti vrlo rado podrzao
ne pod svaku cijenu
casobuke

#39 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
Last edited by casobuke on 10/06/2011 02:13, edited 1 time in total.
Komrad

#40 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Komrad »

casobuke wrote:Vrlo dobro znaš kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
:thumbup:
Ripicipi

#41 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

Siroko vam polje prema Sandzaku, a ti nemoj da prozivas moju multi-kulti raju i zivot koji zelim zivjeti
Sasvim_Obican

#42 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Sasvim_Obican »

Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.
casobuke

#43 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

potres_mozga wrote: Ne pod svaku cijenu ...

Sreća pa miroljubive politike Dodika, Tadića, našeg velikog prijatelja i europejca Josipovća koji pred papom priča o "očuvanju kršćanske Evrope" neće ugroziti BiH, ali jedan novopazarski muftija, on je prava opasnost za ovu zemlju. Tipično bošnjački, vječno u svom narodu tražimo neprijatelje i žrtve za razapinjanje jer nam tobože ruše zemlju, dok smo prema stvarnim neprijateljima susretljivi i tolerantni.

Samo ću podsjetiti da je 92. i Zulfikarpašić proglašen izdajnikom jer je tobože izdao zemlju potpisajući sporazum sa Miloševićem, a ti priča se tada vodila po krinkom multi-kulti, cjelovite, nedjeljive BiH u vrijeme dok su nam se komšije naoružavale do zuba.
casobuke

#44 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

potres_mozga wrote:Siroko vam polje prema Sandzaku, a ti nemoj da prozivas moju multi-kulti raju i zivot koji zelim zivjeti

Šta imaš protiv Sandžaka, pa to je cvijeti bošnjačkog naroda. Pogledaj samo bilo koju društvenu oblast, nema segmenta u kome Sandžaklije nisu u samom vrhu.

A život koji ti želiš živjeti bi bio?
klif

#45 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by klif »

casobuke wrote:Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
Bošnjaci su slijedeći muftije završili na frtalju Bosne. Budu li nastavili, neće biti ni Bosne ni Bošnjaka.
Ripicipi

#46 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

casobuke wrote:
potres_mozga wrote: Ne pod svaku cijenu ...

Sreća pa miroljubive politike Dodika, Tadića, našeg velikog prijatelja i europejca Josipovća koji pred papom priča o "očuvanju kršćanske Evrope" neće ugroziti BiH, ali jedan novopazarski muftija, on je prava opasnost za ovu zemlju. Tipično bošnjački, vječno u svom narodu tražimo neprijatelje i žrtve za razapinjanje jer nam tobože ruše zemlju, dok smo prema stvarnim neprijateljima susretljivi i tolerantni.

Samo ću podsjetiti da je 92. i Zulfikarpašić proglašen izdajnikom jer je tobože izdao zemlju potpisajući sporazum sa Miloševićem, a ti priča se tada vodila po krinkom multi-kulti, cjelovite, nedjeljive BiH u vrijeme dok su nam se komšije naoružavale do zuba.
Ma ja ba, yebo BH Hrvate, komsije, daj nam Sandzaka da budemo "svi Bosnjaci u jednoj drzavi"
Vi ste potencijalni neprijatelji ove drzave
Last edited by Ripicipi on 10/06/2011 02:25, edited 1 time in total.
casobuke

#47 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

Sasvim_Obican wrote:Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.

Niko od Bošnjaka ne želi dijeliti BiH, Komrad je samo rekao ako bi se ne daj Bože desilo da međunarodna zajednica podrži otcjepljenja RS-a onda isti princip treba tražiti za Sandžak..

Ali nema veze, nisu bitni fakti, nego da i u svom narodu po svaku cijenu nađete kukolj.
Ripicipi

#48 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Ripicipi »

casobuke wrote:
Sasvim_Obican wrote:Vidim da pored establišmenta iz Republike Srpske, postoje i Bošnjaci koji bi rado BiH podijelili po etničkom principu i pripojili nas "nikad prežaljenom Sandžaku". E pa, žalim slučaj gospodo, BiH ostaje u svojim AVNOJ-skim grancima, sa svim svojim narodima, koji je vole i koji je ne vole, sa svim svojim religijama i vjerama, sa svim kulturama i subkulturama. A vi klero-nacionalne para-državice samoprozvane moralne i intelektualne elite pravite negdje drugo.

Niko od Bošnjaka ne želi dijeliti BiH, Komrad je samo rekao ako bi se ne daj Bože desilo da međunarodna zajednica podrži otcjepljenja RS-a onda isti princip treba tražiti za Sandžak..

Ali nema veze, nisu bitni fakti, nego da i u svom narodu po svaku cijenu nađete kukolj.
Opet pitam, sta u tom slucaju sa BH Hrvatima?
casobuke

#49 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

klif wrote:
casobuke wrote:Vrlo dobro znam kakav smo narod i da će ljevičarski orijentisani Bošnjaci, popularni "građani", preko profesora, novinara i običnih ljudi ovo u startu dočekati na nož i ja po tom pitanju nemam nikakvih iluzija. U prilog im ide i činjenica da je Akademiju osnovao Muamer Zukorilić, koji nije akademski radnik nego muftija, ali koliko god to neki mogli nipodaštavati činjenica je da je on prva osoba koja je imala muda da tako nešto sprovede. A akademija bošnjačkog naroda je trebala biti osnovana još s vraćanjem našeg narodnog imena, ali pod krinkom borbe za multi-kulti i građansku BiH mi zaziremo od vlastitog identiteta. Što se tiče trenutnog kadra, neki mi se izuzetno sviđaju poput pomenutog Ibrahima Pašića koga sam pročitao, ali neki poput spletkaroša Tunje Filipovića nikako, ali nije moglo bez njega proći. Što se tiče knjige, Pašić u stvari objašnjava da većina Bošnjaka vuku ilirske korijene i da smo mi u velikoj većini potomci Ilira koji su prihvatili slavensku kulturu, što je fakat koji je dokazan i DNK istraživanjima. S druge strane, o samim Ilirima u historijskim spisima ima vrlo malo podataka i to je kultura koja je još uvijek prilično nepoznata. Uglavnom, kao što sam već na jednom forumu rekao, nama je akademija bila prijeko potrebna i treba je podržati čak i da je crni đavo osnovao.
Bošnjaci su slijedeći muftije završili na frtalju Bosne. Budu li nastavili, neće biti ni Bosne ni Bošnjaka.

Tačno, ali puno napredniji nisu bili ni oni koji su 92. pred četnicima naoružanim do zuba mahali s Titovim slikama :wink: .
casobuke

#50 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by casobuke »

potres_mozga wrote:
casobuke wrote:

Opet pitam, sta u tom slucaju sa BH Hrvatima?
Taj slučaj se neće desiti.

A bh. Hrvati u svakom slučaju ostaju tu gdje jesu.
Locked