Pomozite da se monstrumi kazne III
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#26 Re: Pomozimo malom cuki!
I ona se pitamo sto na ovim prostorima svako 45-50 godina imamo novo krvoprolice i rat... Pogan jebena, da hoce sta roknut i pobit sve
- Pasiflora
#27 Re: Pomozimo malom cuki!
.....
Last edited by Pasiflora on 26/10/2011 10:24, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#28 Re: Pomozimo malom cuki!
@ \sitno
INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH. Transakcijski racun (za unutrasnji platni promet): 1541602002340578
Za uplate iz inostranstva
INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
Details of beneficiary:
IBAN CODE: BA 39 1541602002340578
Full beneficiary's name: AV-MAU Udruženje za zaštitu životinja
- ostaviti donaciju u neku od nasih kasica: PET SHOP IZA BBI CENTRA, PET SHOP KOD ARMANA ILI U VETLIFU
INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH. Transakcijski racun (za unutrasnji platni promet): 1541602002340578
Za uplate iz inostranstva
INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
Details of beneficiary:
IBAN CODE: BA 39 1541602002340578
Full beneficiary's name: AV-MAU Udruženje za zaštitu životinja
- ostaviti donaciju u neku od nasih kasica: PET SHOP IZA BBI CENTRA, PET SHOP KOD ARMANA ILI U VETLIFU
- Pasiflora
#29 Re: Pomozimo malom cuki!
Ok, hvala ti...
Izbrisati cu ovo gore da ne bi stvarilo zabunu ukoliko ima razlike...
Izbrisati cu ovo gore da ne bi stvarilo zabunu ukoliko ima razlike...
- jaca-maca
#30 Re: Pomozimo malom cuki!
Da li neko zna ko je ta zena? Voljela bih da je polijem kiselinom. 
-
pippi_sunce
#31 Re: Pomozimo malom cuki!
i ja bih ti pomoglajaca-maca wrote:Da li neko zna ko je ta zena? Voljela bih da je polijem kiselinom.
-
luna09
#32 Re: Pomozimo malom cuki!
Mali cuko je smješten u Vet life,gdje će biti na liječenju.Trebat će puno liječenja i puno para.Po markicu -dvije zauhar je možete ubaciti u kasice u pet shopu iza BBI -ja, u pet shopu kod Armana kao i u vet life.
ponavljam se ali neka .....POMOZIMO JADNOM CULETU
- just principe
#33 Re: Pomozimo malom cuki!
bojim se da cuki nema pomoci
ono sto moze pomoci je da se da nepoznata zenska kucka uhvati i dobro namlati
ono sto moze pomoci je da se da nepoznata zenska kucka uhvati i dobro namlati
- alibaba_i_30_godina
#34 Re: Pomozimo malom cuki!
Stvarno zalosno sto se desilo ovom cukici, ali isto tako zao mi je svih vas koji bi to isto uradili doticnoj zeni.
Sta vas onda cini razlicitim od te zene?! Ona mrzi cuke/zivotinje pa je polila jednog kiselinom, a vi mrzite nju zbog toga pa biste i njoj to isto uradili?!
Iako sam da se ljudi kazne zbog ovakvih djela, nikad ne bih isao tako daleko pa istu sudbinu pozelio toj osobi. Treba imati granica u svemu!
Sta vas onda cini razlicitim od te zene?! Ona mrzi cuke/zivotinje pa je polila jednog kiselinom, a vi mrzite nju zbog toga pa biste i njoj to isto uradili?!
Iako sam da se ljudi kazne zbog ovakvih djela, nikad ne bih isao tako daleko pa istu sudbinu pozelio toj osobi. Treba imati granica u svemu!
- necko_hz
#35 Re: Pomozimo malom cuki!
Ja bih tu ženu samo par puta štocem opalio radi iskaljivanja bijesa koji je izazvan ovim tekstom. Poslije 3 direkta, jednog krošea i aperkata osjećao bih se spokojno !
- Pasiflora
#36 Re: Pomozimo malom cuki!
Ma ja, zato nam se takvi i kote uokolo i rade takve gadostiNeyDan wrote:Stvarno zalosno sto se desilo ovom cukici, ali isto tako zao mi je svih vas koji bi to isto uradili doticnoj zeni.
Zato nam nasilnici raznih kalibara setaju gradom i malo-malo nekoga opljackaju,izmlate, zapale, zaliju kiselinom! (danas jadnog i neduznog psica koji je vjerovatno trazio malo hrane ili topline, sutra tebe ili tvoje djete jer si...pojma nemam sta joj uradio ili ona misli da si joj uradio).
Od srca joj zelim da joj se isto dogodi. I nemoj me zaliti.
-
tanana33
#37 Re: Pomozimo malom cuki!
Mozda bi joj trebala halaliti, jadna nije znala sta radi.Oko za oko, zub za zub.Samo tako se pravda moze istjerati.Koliko takvih hoda po gradu, nismo ni svjesni.Kad je u stanju to uraditi, bespomocnoj zivotinji, sta bi tek uradila drugima.Treba je izmlatiti, da ne zna gdje se nalazi....koza jedna!!!!!!!sitno wrote:Ma ja, zato nam se takvi i kote uokolo i rade takve gadostiNeyDan wrote:Stvarno zalosno sto se desilo ovom cukici, ali isto tako zao mi je svih vas koji bi to isto uradili doticnoj zeni.
Iako sam da se ljudi kazne zbog ovakvih djela, nikad ne bih isao tako daleko pa istu sudbinu pozelio toj osobi. Treba imati granica u svemu!![]()
Zato nam nasilnici raznih kalibara setaju gradom i malo-malo nekoga opljackaju,izmlate, zapale, zaliju kiselinom! (danas jadnog i neduznog psica koji je vjerovatno trazio malo hrane ili topline, sutra tebe ili tvoje djete jer si...pojma nemam sta joj uradio ili ona misli da si joj uradio).
Od srca joj zelim da joj se isto dogodi. I nemoj me zaliti.
- alibaba_i_30_godina
#38 Re: Pomozimo malom cuki!
I zato vas niko ne uzima za ozbiljno, zbog takvog razmisljanja tesko da cete nesto i uspjeti uraditi. Braniti nesto na jednoj strani, a na drugoj tesko osudjujete i zelite sve najgore ... cemu to vodi?!
Da ste pravi humanisti i da zelite pomoci svakome, bez obzira dal' je u pitanju neka zivotinja ili covjek, nikad tako nesto ne biste pomislili. Zaliti se zbog nekog pocinjenog cina, a onda isto to pozeljeti toj osobi nije borba za pravednost. Ta osoba ce svakako biti kaznjena, a umjesto sto kukate i zelite isto njoj, pokrenite akciju, udomite psice i slicno - ovo govorim stoga sto ste se nesto smirili u posljednje vrijeme, zima, jel?!
Da ste pravi humanisti i da zelite pomoci svakome, bez obzira dal' je u pitanju neka zivotinja ili covjek, nikad tako nesto ne biste pomislili. Zaliti se zbog nekog pocinjenog cina, a onda isto to pozeljeti toj osobi nije borba za pravednost. Ta osoba ce svakako biti kaznjena, a umjesto sto kukate i zelite isto njoj, pokrenite akciju, udomite psice i slicno - ovo govorim stoga sto ste se nesto smirili u posljednje vrijeme, zima, jel?!
- Pasiflora
#39 Re: Pomozimo malom cuki!
[quote="NeyDan"][/quote]
Znas koja je pouka o pravnom lijeku u tvom slucaju? HOP-HOP-HOP ili u prevodu odhebi u skokovima
p.s. Ko ce je kazniti?
Znas koja je pouka o pravnom lijeku u tvom slucaju? HOP-HOP-HOP ili u prevodu odhebi u skokovima
p.s. Ko ce je kazniti?
- Cholina_Lokica
#40 Re: Pomozimo malom cuki!
Curica prebacena u pansion King. Rane su sanirane, ona osisana...
-
tanana33
#41 Re: Pomozimo malom cuki!
Kakva je dijagnoza? Kako dalje? Hoce li se oporaviti? Jel je jos boli? Jede li?Cholina_Lokica wrote:Curica prebacena u pansion King. Rane su sanirane, ona osisana...
- Cholina_Lokica
#42 Re: Pomozimo malom cuki!
Ne znam sta bih ti rekla... Ona je stabilna sad, cim su rane sanirane i lijekovi ukljuceni mogu predpostaviti da je manje boli... Ne znam mislim da su prognoze koliko toliko pozitivne, koliko to moze biti pozitivno
-
duda
#43 Re: Pomozimo malom cuki!
Dijagnoze: generalizovana demodikoza i piodermija.
Pas nije posut kiselinpom, nema ni naznaka takve vrste promjena na kozi (koje su vrlo karakteristicne, ne mogu se maskirati!) i bilo bi lijepo od av-mau da demantira ovo, sto im je inace karakteristika - prvo daju saopštenje u medije na osnovu nekompetentnih procjena i neprovjerenih prijava, pa se onda hinjski usute.
Sto naravni ne opravdava ovu zenu taman da je psa i vodom zalila.
Pas nije posut kiselinpom, nema ni naznaka takve vrste promjena na kozi (koje su vrlo karakteristicne, ne mogu se maskirati!) i bilo bi lijepo od av-mau da demantira ovo, sto im je inace karakteristika - prvo daju saopštenje u medije na osnovu nekompetentnih procjena i neprovjerenih prijava, pa se onda hinjski usute.
Sto naravni ne opravdava ovu zenu taman da je psa i vodom zalila.
- madnessa
#44 Re: Pomozimo malom cuki!
Joj ja bih sve glavom o zid lupala kad mi neko kaže da se ne treba kazniti osoba, koja ničim izazvana odluči da nanese nedužnom biću nesreću. Zbog uzdavanja u nafaku i božju kaznu nema ljudske/državne kazne. Ili natjerati državu da ovakve divljake zaduži kaznom za čitav život ili početi dijeliti "vaspitne".
Lako je tuđim... gloginje mlatit... Kada bi divljak nekome tebi (NeyDan) bliskom opljačkao stan, nanio fizičku povredu i sl. onda bi se tražio način da ga se kazni. Ovako dok je na dovoljnoj distanci možemo se praviti finim i vjerovati u karmu!
Lako je tuđim... gloginje mlatit... Kada bi divljak nekome tebi (NeyDan) bliskom opljačkao stan, nanio fizičku povredu i sl. onda bi se tražio način da ga se kazni. Ovako dok je na dovoljnoj distanci možemo se praviti finim i vjerovati u karmu!
- alibaba_i_30_godina
#45 Re: Pomozimo malom cuki!
S nekim ljudima se izgleda ne moze normalno diskutovati!
Ni u jednom svom postu nisam napisao da se takva i slicne osobe ne trebaju osuditi!!! Samo sam napisao da vase opaske, da bi zenu takodjer polili kiselinom, nisu na mjestu.
Koliko znam kod nas se ne primjenjuje zakon ''oko za oko - zub za zub!''. Definitivno ovakve osobe trebaju da se kazne, da se u Zakonu tacno navedu mjere koje se trebaju poduzeti prema ovakvim ljudima, buduci da je nasilje i zlocin nad zivotinjama, po meni, slicno kao i prema ljudima (na kraju krajeva i ljudi su zivotinje). Ali pozivati se na nesto sto nije ni provjereno je, u najmanju ruku, neoprezno i djetinjasto.
Eto, neko je gore demantovao da je rijec o kiselini!
Ni u jednom svom postu nisam napisao da se takva i slicne osobe ne trebaju osuditi!!! Samo sam napisao da vase opaske, da bi zenu takodjer polili kiselinom, nisu na mjestu.
Koliko znam kod nas se ne primjenjuje zakon ''oko za oko - zub za zub!''. Definitivno ovakve osobe trebaju da se kazne, da se u Zakonu tacno navedu mjere koje se trebaju poduzeti prema ovakvim ljudima, buduci da je nasilje i zlocin nad zivotinjama, po meni, slicno kao i prema ljudima (na kraju krajeva i ljudi su zivotinje). Ali pozivati se na nesto sto nije ni provjereno je, u najmanju ruku, neoprezno i djetinjasto.
Eto, neko je gore demantovao da je rijec o kiselini!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#46 Re: Pomozimo malom cuki!
Ovo je suština. Nemamo zakon o napuštanju životinja, nemamo ni zakon (adekvatan) o nasilju nad životinjama. Kod nas još uvijek prevladava mentalitet i policajca , i tužioca i političara (dakle svih u lancu koji odlučuju o tome), da "Eto imamo mi djece kojima treba pomoći". Kao da jedno isključuje drugo. Tako da ovdje se sve svodi na par plemenitih volontera koji pomažu životinjama i ljudi koji pate kad čitaju ovakve vijesti. U toj nemoći jako malo možemo.NeyDan wrote:S''. Definitivno ovakve osobe trebaju da se kazne, da se u Zakonu tacno navedu mjere koje se trebaju poduzeti prema ovakvim ljudima, buduci da je nasilje i zlocin nad zivotinjama, po meni, slicno kao i prema ljudima (na kraju krajeva i ljudi su zivotinje).
Jedina dobra vijest je da dolazi engleski dogs trust u BIH, i ostaće 5 godina, neka bar pomogne da se izglasa zakon i doslovno aplicira.
- alibaba_i_30_godina
#47 Re: Pomozimo malom cuki!
Konacno neko da me razumije na ovoj temi i da me ne napada za nesto sto nisam rekao.KatarinaKosaca wrote:Ovo je suština. Nemamo zakon o napuštanju životinja, nemamo ni zakon (adekvatan) o nasilju nad životinjama. Kod nas još uvijek prevladava mentalitet i policajca , i tužioca i političara (dakle svih u lancu koji odlučuju o tome), da "Eto imamo mi djece kojima treba pomoći". Kao da jedno isključuje drugo. Tako da ovdje se sve svodi na par plemenitih volontera koji pomažu životinjama i ljudi koji pate kad čitaju ovakve vijesti. U toj nemoći jako malo možemo.NeyDan wrote:S''. Definitivno ovakve osobe trebaju da se kazne, da se u Zakonu tacno navedu mjere koje se trebaju poduzeti prema ovakvim ljudima, buduci da je nasilje i zlocin nad zivotinjama, po meni, slicno kao i prema ljudima (na kraju krajeva i ljudi su zivotinje).
Jedina dobra vijest je da dolazi engleski dogs trust u BIH, i ostaće 5 godina, neka bar pomogne da se izglasa zakon i doslovno aplicira.
Po mom misljenju sa ovim se treba ici postepeno, ne mogu se odmah zahtjevati neke kljucne promjene, buduci da smo u takvoj drzavi u kojoj je to nemoguce, ali i zbog svijesti samih ljudi. Dakle, ima ovdje dosta posla!
Sta je bilo sa parama za azil?! Neko mi rece da su bile obezbijedjene, da bi potom 'misteriozno' nestale?!
- Cholina_Lokica
#48 Re: Pomozimo malom cuki!
Sto je najgore postoji kazna za to, medjutim ne zele da to sprovode...KatarinaKosaca wrote:Ovo je suština. Nemamo zakon o napuštanju životinja, nemamo ni zakon (adekvatan) o nasilju nad životinjama. Kod nas još uvijek prevladava mentalitet i policajca , i tužioca i političara (dakle svih u lancu koji odlučuju o tome), da "Eto imamo mi djece kojima treba pomoći". Kao da jedno isključuje drugo. Tako da ovdje se sve svodi na par plemenitih volontera koji pomažu životinjama i ljudi koji pate kad čitaju ovakve vijesti. U toj nemoći jako malo možemo.NeyDan wrote:S''. Definitivno ovakve osobe trebaju da se kazne, da se u Zakonu tacno navedu mjere koje se trebaju poduzeti prema ovakvim ljudima, buduci da je nasilje i zlocin nad zivotinjama, po meni, slicno kao i prema ljudima (na kraju krajeva i ljudi su zivotinje).
Članak 3.
(Zabrana ubijanja i zlostavljanja)
Zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu,
zlostavljati je i namjerno izlagati stresu i strahu.
(Prekršaj pravnih i fizičkih osoba)
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 200.000,00 KM kaznit će se za
prekršaj pravna osoba ako:
a) obavlja radnje iz članka 3. ovoga Zakona;
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#49 Re: Pomozimo malom cuki!
Moraš razumjeti da ljubitelji životinja pate nad ovakvim vijestima, a kako napisah usljed nedostatka institucionalnog sistema kazni za počinioce, jako su (smo) nemoćni. Vjeruj mi sa nisam ni otvarala ovu temu do malo prije, jer kad ovakvo nešto pročitam samo patim, a ne mogu puno pomoći.NeyDan wrote:Konacno neko da me razumije na ovoj temi i da me ne napada za nesto sto nisam rekao.![]()
Dalje, o postupnosti. Naš čovjek najbolje razumije kad ga se udari po džepu. I da se primjeni 10 takvih kazni, da se čuje da je netko morao da stavi kuću pod hipoteku da plati kaznu, jako bi se razmislili prije nego što udare nemoćnu živtinju. Tako da promjene mentaliteta, da.. jako spor proces. Ali zakon i kazna.. odmah i sad. Što prije to bolje.
Ali, ne, naš će se policajac nasmijati, tužilac lijeno zjevnuti, a političar reći... Imamo mi prečih problema.
- alibaba_i_30_godina
#50 Re: Pomozimo malom cuki!
Ne mozete ocekivati da se sada, u ovakvoj situaciji, provodi Zakon o zlostavljanju zivotinja, kada se ne provode ni ostali Zakoni onako kako bi trebali.
Mozda se i prije donosenja (novih) Zakona treba poraditi sa/na ljudima i njihovom svjescu o zivotinjskom svijetu.
Mozda se i prije donosenja (novih) Zakona treba poraditi sa/na ljudima i njihovom svjescu o zivotinjskom svijetu.