Pomozite da se monstrumi kazne III

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zvrk

#1 Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

http://www.youtube.com/watch?v=bhIYLxxN ... r_embedded

čestitam,
majku vam .... vasu

http://www.bh-news.com/ba/vijest_det.php?vid=12165&r=1ž

pozivana je policija,
veterinarska inspekcija...
niko, ali bas niko nije izisao
niti je uradjena obdukcija ijednog psa

MOLIM VAS

prosirite ovo sto dalje
pisite svima koje znate

ako nekome padne nesto konkretno na um - pisite

ja od ujutro pocinjem sa pisanjem i slanjem zahtjeva koje cu i ovdje postati....

monstrumi
jaca-maca

#2 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by jaca-maca »

Zar uopste ima azil u Tuzli????

Kad ovo gledam, bolje da se Azil u sarajevu ne gradi :x
Pasiflora

#3 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

Toga se i ja bojim... I niko me ne moze ubijediti da je slucajno :x :x :x :x
zvrk

#4 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

ma koje slucajno, to traje danima vec
niti je uradjena analiza vode, niti obdukcija ijednog jedinog psa

niti je ko od nadleznih dosao....

azil nije u gradu, nego iznad grada

ali ocito je dovoljno od ociju da "plemenito gradjanstvo" ne gleda ovo mucno ubijanje i umiranje

a takodjer i dovoljno blizu da im smetaju pa da ih otruju

ja cu pisati svim medijima
u bih, hrvatskoj, srbiji
crnoj gori...

neka se objavi kakva go*na imamo od ljudi

molim vas da isto uradite
Cober

#5 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Cober »

Tuzla kao i drugi će dobiti natrag neki svoj "cunami", pa će biti kuku i zašto se to nama dešava..
zvrk

#6 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

>Psi i dalje umiru

da li od zarazne bolesti
ili od trovanja - ne zna se

jer je "skupa analiza krvi psa"

a naravno nadlrezni cine sve da to zataskaju
Pasiflora

#7 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

@zvrk, jesi vidio ovo:http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=41805
@zelenashica nakacila na temu AZIL
zvrk

#8 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

vidjela sam to...
jucer su veterinari vraceni sa granice

lijekovi su nestali u akciji ....

ne da nasa fukara da se bruka procuje

Staupe-Ausbruch in TUZLA - dringend medizinische Hilfe gebraucht / Distemper epidemic in TUZLA - veterinarians needed URGENTLY
as you probably already know, there is a DISTEMPER epidemic in the shelter of Tuzla, Bosnia. 200 dogs died already, 300-400 are isolated. A team of veterinarians from Austria tried to enter the country yesterday, Saturday, but was blocked at the customs.... They managed to send their medicines to the shelter but the only local veterinarian can not cope with the situation. We need an experienced Veterinary Medical Team, which could carry out such a project. Please read the letter below send to me by the President of "Fellgesichter" and please help me by reposting this note EVERYWHERE... in every group, on every organization page you know... please HELP! Diese Mail ist von der Vorsitzenden von "Fellgesichter" , Barbara Braehmer in Bezug auf TUZLA wir haben einen Horrortag hinter uns. Wir bzw. die Hunde des Tierasyls Tuzla brauchen dringend tierärztliche Hilfe im Umgang mit der Epidemie, der örtliche Veterinär ist überfordert. Die Einreise der Veterinäre aus Österreich ist heute gescheitert. Sie standen ewig an der Grenze, aber wegen fehlender Zollpapiere, die sie nicht dabei hatten, (diese hätten und dürfen nur von einer Spedition ausgefüllt werden kann und leider war es das Wochenende und keine Spedition vor Ort erreichbar, das wurde uns so nicht gesagt vorher). Sie haben ihre Medikamente dem Amtsveterinär mitgegeben, der sogar an die Grenze kam, aber er schafft es nicht, die Hunde alleine zu behandeln. Bitte, kennt jemand von Ihnen ein erfahrenes Veterinärärztliches Team, das ein solches Projekt durchführen könnte? Es muss ja nicht ehrenamtlich sein! Die Medikamente sind schon vor Ort! Danke für eine Antwort und jeden Tipp. Sehr verzweifelte Grüße Barbara Braehmer www.fellgesichter.eu www.fellgesichter-forum.eu D-53604 Bad Honnef Tel. +49-2224-9883752 Fax +49-3212-9883753 Handy +49-171-5510750 Handy +49-178-8245367 Skype: Rowlfine _________________________________________________________________________ ENGLISH TRANSLATION: This mail is from the President of "Fellgesichter", Barbara Braehmer regarding TUZLA we have a horror-day behind us. We and the dogs of the Animal Sanctuary Tuzla urgently need veterinary assistance in dealing with the epidemic, the local veterinary can not cope. The entry of the veterinarians from Austria has failed. They were perpetually on the border because of missing papers - this could and should be filled in only by a transport company but unfortunately it was the weekend and no forwarding locally available - nobody told us this before! They have given their drugs to the veterinary office, who even came to the border, but can't manage to treat the dogs alone. Please, does anyone know of an experienced Veterinary Medical Team, which could carry out such a project? It must not necessary be a volunteer job! The drugs are already on the site! Thanks for an answer and every tip. Very desperate greetings Barbara Braehmer www.fellgesichter.eu www.fellgesichter-forum.eu D-53604 Bad Honnef Tel. +49-2224-9883752 Fax +49-3212-9883753 Handy +49-171-5510750 Handy +49-178-8245367 Skype: Rowlfine ____________________________________________________________________________ Kao što već verovatno znate, epidemija u skloništu u Tuzli, Bosna i Hercegovina je izazvala mnogo reakcija. 200 pasa je vec uginulo a ostatak od approx 300-400 je izolovano. Tim veterinara iz Austrije pokušao je da uđe u zemlju u Subotu 14tog Maja, ali je bio blokiran na granici.... Moji volonteri su mi javili jutros da je opština Tuzle zatvorila azil i da niko ne sme da uđe, jer u azilu nema veterinara. Situacija je uzasna. Mi trebamo pronaci Veterinarski medicinski tim koji bi mogao sudjelovati i sprovesti takav veliki zadatak. Molimo vas da pročitate pismo od predsjednika "Fellgesichter" i pomozi te mi reposting ovo obaveštenje SVUDA ... u svakoj grupi, na svakoj stranici i organizaciji koju znate ... molim vas pomozite.. Ova pošta je od predsednika "Fellgesichter" Barbara Braehmer u vezi horora u Tuzli i azila za pse. Tuzlanskom azilu za zivotinje hitno je potrebna veterinarsku pomoć u rešavanju epidemije. Lokalni veterinari ne mogu da ucine nista. Ulazak veterinara iz Austrije u Bosnu i Hercegovinu nije uspeo. Oni su bili zadrzani na granici zbog nepotpune dokumentacije koju moze samo da popuni transportno preduzeće, ali nažalost, kako je bio vikend to nije bilo moguce izvesti, mi to nismo znali unaprijed. Delegacija volontera iz Austrije je predala potrebnu medicinsku pomoc predstavniku iz Tuzle koji je dosao da ih doceka na granici. Medicinska pomoc ne znaci mnogo zato sto nema veterinara u Tuzli koji bi mogli da se private ovog zadatka dobrovoljno i da tretiraju oboljele pse sa lekovima dobivenim iz Austrije. Molimo vas, da li neko zna iskusni Veterinarski medicinski tim koji bi mogao sprovesti takav projekat? Ovo mora (ali nije neophodno) da bude volonterski posao! Lekovi su već na sajtu! Hvala za odgovor i svaki savet. Veoma očajni Pozdrav Barbare Braehmer www.fellgesichter.eu www.fellgesichter-forum.eu D-53604 Bad Honnef tel. +49-2224-9883752 Faks +49-3212-9883753 Handi +49-171-5510750 Handi +49-178-8245367 _____________________________________________________________________________ PICTURES: http://www.fellgesichter-forum.eu/threa ... d=2170&sid
Od: Pia Berrend

prenijeto sa fb
Pasiflora

#9 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

@zvrk, ima li sta novo?
flyawayll

#11 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by flyawayll »

Koji kreten seljacina :x :x :x :x
Pa kome sta rade ovi jadni psici i ako bude jedan slucaj da je pas ujeo, odmah ovi pocnu kako su lutalice agresivne itd a u vecini slucajeva ljudi su krivi... fuj
Pasiflora

#12 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

Boze sacuvaj :(
Nadam se da ce neko nesto uraditi da se monstrum kazni.... Kakav degenerik!
vom Kalidorf

#13 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by vom Kalidorf »

Dabogda mu djecu tako gazili po ulici, a on gledao. Stoka retardirana.
zvrk

#14 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

sitno wrote:@zvrk, ima li sta novo?

Nevenka ( žena koja je "vodila" azil je "otišla" u Ameriku.
Azil je zatvoren zbog inspekcije, ali izgleda da se i dalje dovoze psi

novooboljelih pasa nema, a grupa gradjana iz tuzle nastoji psima napraviti hlad barem na ovim temperaturama.

pojeo vuk magarca
Pasiflora

#15 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

Nadam se da ce i ostati tamo :x
Mozete li postaviti nekog normalnog da upravlja azilom? Ima li sanse da se brzinski izvrsi neki pritisak da opcina/katon pomogne oko uslova (hlad, voda...)?
zvrk

#16 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

ja sam u sarajevu

cijeli je fol u tome da je ona vodila azil suvereno i "finansirala" ga od donacija

kako su psi zivjeli - vidjeli smo svi

a ona eto, skupila jadnica pare za kartu za ameriku

ne znam zaista za opcinu, ali mi se cini da je tamo kao i u sarajevu: sto pojedinci urade - to je to

fucka se opcini
MaNeTo

#17 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by MaNeTo »

Boze dragi :sad:
pippi_sunce

#18 Pomozimo malom cuki!

Post by pippi_sunce »

Dragi moji,

upravo sam procitala ovo na avazu. Molim vas, svi koji volite zivotinje, koji imate vlastite ili ih zelite. Molim vas da pomognemo. Hajmo svi da mu pomognemo da se lijeci.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... linom.html
pippi_sunce

#19 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by pippi_sunce »

[quote="pippi_sunce"]Dragi moji,

upravo sam procitala ovo na avazu. Molim vas, svi koji volite zivotinje, koji imate vlastite ili ih zelite. Molim vas da pomognemo. Hajmo svi da mu pomognemo da se lijeci.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... linom.html
teAMICA

#20 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by teAMICA »

Ono sam sinoc vidjela, sebi ne mogu doci... Kakav monstrum moze tako nesto uraditi?
Jadnicak mali :(
tanana33

#21 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by tanana33 »

Ja bih ovu zenu sto je to uradila prebila, glupaca jedna, sta joj je ovo nevino malo bice uradilo....fuj!!!! Pa psi su 100% bolji, nego pojedini ljudi.Joj da mi je vidijeti koja je ovo koza uradila...licno bih se s njom obracunala....svasta hodam po ovoj zemlji.....podize mi pritisak!!!!
Pasiflora

#22 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by Pasiflora »

Nisam imala snage ni procitati text. Slika me je toliko sokirala da sam odmah zatvorila stranicu :(
Jos se tresem... Pls, daj nam malo detalja: gdje se psic nalazi, da li ga je veterinar vec pregledi i ima li uopce sanse da mu se pomogne... mozda je eutanazija bolje rjesenje :(
Izvinjavam se zbog prijedloga, ali posto nisam mogla procitati text, ovo pitam samo na osnovu fotografije...
pippi_sunce

#23 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by pippi_sunce »

sitno wrote:Nisam imala snage ni procitati text. Slika me je toliko sokirala da sam odmah zatvorila stranicu :(
Jos se tresem... Pls, daj nam malo detalja: gdje se psic nalazi, da li ga je veterinar vec pregledi i ima li uopce sanse da mu se pomogne... mozda je eutanazija bolje rjesenje :(
Izvinjavam se zbog prijedloga, ali posto nisam mogla procitati text, ovo pitam samo na osnovu fotografije...

Mali se nalazi u Hrasnici, i to se i tamo dogodilo. Da je i meni vidjeti ko je ta zlocasta glupaca i bolesnica. Ova zena zasluzuje samo najgore od zivota svog.

Udruzenje AV MAU u Sarajevu koji imaju i Facebook, imaju i broj racuna. Zena ga je posula kiselinom tek tako. Mozda joj je bilo dosadno sta ja znam. Jednostavno nemogu da shvatim, zbog cega, kako? I kada pricaju o zlocinu, i zale se na ovaj ili onaj narod. Pa kad zivim mozda upravo pored zlocina, sta ce mi vise!

Ja imam malo cuku, i jako mi je ovo zao. I iskreno, nekada kazem, trebamo se potruditi vise zivotinjama da pomognemo nego ljudima, koliko god ovo zvucalo grozno. ALi tako osjecam. Zao mi je uzasno! Da mi je da pomognemo! Ja cu danas u Banku da prebacim novac. Tretman u toj nekog ustanovi kosta valjda 300 km po danu. Ja da sam u SA ja bih ga uzela sebi i vodila na terapije. ALi nazalost nisam. Ukoliko zelite vise informacija nazovite ovaj broj: +387 61 600 210

Mnogo se plasim zbog malog. Vjerovatno ima jake bolove. Dok moj sada sjedi i mazi se na kaucu, taj mali ima bolove. Bas bih voljela da ga mogu uzeti sebi!
tanana33

#24 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by tanana33 »

Ja sam svakako za svaku vrstu pomoci, i nadam se da ce prezivjeti.....ali iskreno opekotine su i velike i preduboke, a ono je u biti stene, tako da ne znam kako ce to prezivjeti.Ja bih ga uzela sebi, ali jos uvijek se oporavljam od gubitka svoje cure koju sam poslije 12 godina morala da uspavam...ponovo vezivanje sad trenutno ne bih mogla podnijeti.Ali pomoci hocu!!!
pippi_sunce

#25 Re: Pomozimo malom cuki!

Post by pippi_sunce »

tanana33 wrote:Ja sam svakako za svaku vrstu pomoci, i nadam se da ce prezivjeti.....ali iskreno opekotine su i velike i preduboke, a ono je u biti stene, tako da ne znam kako ce to prezivjeti.Ja bih ga uzela sebi, ali jos uvijek se oporavljam od gubitka svoje cure koju sam poslije 12 godina morala da uspavam...ponovo vezivanje sad trenutno ne bih mogla podnijeti.Ali pomoci hocu!!!
Razumijem skroz. Upravo sam razgovarala i sa momkom koji je aktivan u udruzenju AV MAU. On isto tako kaze da se ljudi grozno ponasaju. Od odsjecenih sapa pa do neznam ni ja kakvih povreda, svasta se pojavljuje. Sto je najgore, ljudi kupuju cuke, mace i kada porastu istjeraju ih jer "previse jede" ko ce to "tele" drzati itd. Cine stvari koje imaju ogromne posledice. Kako ljudsko bice moze biti iskvareno, i zlocasto da je to nevjerovatno. Zivotinje su mnogo bolji od ljudi. Iskreno, ova djevojka koja je to ucinila, zasluzuje da se pospe kiselinom pa kada svaki dan pogleda u ogledalo da se prisjeti koji je odpad. Kad si ustanju zivotinji to uciniti, nevinoj, maloj sta si onda u stanju uciniti i ljudima. Zelim joj najgoru kaznu koja postoji.

A to dali ce prezivjeti, pa bitna mu je terapija odmah. Valjda je vec bio kod veterinara A uostalom preostaje nam da se nadamo. Ja se punim srcem nadam da ce prezivjeti i da cemo mu moci pomoci. Zasluzio je! I ima pravo na zivot. A dali ce ostati u njemu, taj kljuc nije u nasim rukama!
Post Reply