Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jack Be Nimble wrote:Ne volim kada u toku noci pilot aviona pomisli da je autoput pista aerodroma
da li je vojni ili civilni pilot
Jack Be Nimble wrote:Ne volim babe/dede/azijate iza volana
ovo je doslovno diskriminacija,prema tvojoj logici,stara lica ne trebaju ni izaci iz kuce,nek sjede u kuci i cekaju smrt
Avion bude civilni. Desi se jednom u tri godine.
Neka cekaju smrt i trebaju, ovako samo gaze malu djecu. Utvrdilo se da djeca stradaju na mahalskim cestama kada je suncano i izlete vani da se igraju. Eh ko jos izleti vani tog dana? Babe i dede, jer ne smiju da voze kada je kisa/snijeg/tmurno pa onda samo se vozaju kada je suncano vrijeme i to biraju sporedne ulice gdje se djeca obicno igraju. I onda imas one slucajeve gdje baba dodje u shoping centar pa stane na gas i zabije se u zgradu. Ali haj oni su stari i sada uvode zakon da stariji ljudi moraju svake dvije godine polagati vozacki ili dobiti dozvolu od doktora da su sposobni da voze.
Medjutim sta da radimo sa azijatima? Staro/mlado nema pojma o osnovnim pravilima voznje. Ja kada vidim azijata ili babu/dedu za volanom, odma usporim i pustim njih da idu ispred mene.
Jack Be Nimble wrote:Ne volim kada u toku noci pilot aviona pomisli da je autoput pista aerodroma
da li je vojni ili civilni pilot
Jack Be Nimble wrote:Ne volim babe/dede/azijate iza volana
ovo je doslovno diskriminacija,prema tvojoj logici,stara lica ne trebaju ni izaci iz kuce,nek sjede u kuci i cekaju smrt
Avion bude civilni. Desi se jednom u tri godine.
Neka cekaju smrt i trebaju, ovako samo gaze malu djecu. Utvrdilo se da djeca stradaju na mahalskim cestama kada je suncano i izlete vani da se igraju. Eh ko jos izleti vani tog dana? Babe i dede, jer ne smiju da voze kada je kisa/snijeg/tmurno pa onda samo se vozaju kada je suncano vrijeme i to biraju sporedne ulice gdje se djeca obicno igraju. I onda imas one slucajeve gdje baba dodje u shoping centar pa stane na gas i zabije se u zgradu. Ali haj oni su stari i sada uvode zakon da stariji ljudi moraju svake dvije godine polagati vozacki ili dobiti dozvolu od doktora da su sposobni da voze.
Medjutim sta da radimo sa azijatima? Staro/mlado nema pojma o osnovnim pravilima voznje. Ja kada vidim azijata ili babu/dedu za volanom, odma usporim i pustim njih da idu ispred mene.
super,zakon moze regulisati ; ne znam gdje zivis,kad tako lako djeca stradaju u mahalama
kad dodjem na pumpu i vidim lika u zajebanom autu kako toci za cenera..
kad sjednem nekom u auto i tabla gori ko bozicna jelka od sijalica upozorenja..
kad vidim na zajebanom autu protekt gume..
na fus ksenone..
na dobacivanje iz auta i voznju titovom u krajnoj lijevoj traci subotom navecer brzinom od 38km/h da bi me vidjela ona iz treceg nebodera..
na spustena sjedista tj zavaljena ko da se voze u murcelagu..
na turiranje na semaforu..
na 17 subwoofera u golfu 2ci..na seljacke diode na haubi i ispod farova ala merc il audi..
na zenske manevre koji su nepotrebni..recimo prestroji se i zaboravi ugasit zmogavac kod predjesdnistva i tako vozi do nedzarica..
na one kese za smece koje bi trebali da predstavljaju zatamnjena stakla..
mogao bi nabrajat do prekosutra..al jedna od stvari koja mi najvise izvuce zivac je kad neko na autoputu vozi lijevom trakom..i ti blicas, sviras,jebes majku a lik kulira..a onda bi ga pustio da se odmakne 200 metara nagazio gas do kraja i spuco ga da izleti s ceste..
Zamisljam kad bi ovaj nas mentalitet presadio u saobracajnu guzvu Istambula npr ... pa dnevno bi padalo vise glava nego u ratu ... sve natakareno i alergicno
emko1234 wrote:..al jedna od stvari koja mi najvise izvuce zivac je kad neko na autoputu vozi lijevom trakom..i ti blicas, sviras,jebes majku a lik kulira..a onda bi ga pustio da se odmakne 200 metara nagazio gas do kraja i spuco ga da izleti s ceste..
takvi poput tebe su mi najdrazi voze 15 do 25 milja iznad ogranicenja i jos blicaju da im se sklonim ja takvim usporim na propisnu brzinu i naravno,prije ili kasnije se sklone,cuj,da se ja tebi sklanjam,no way
chuchumbamayumbe wrote:Zamolio bih neka se niko ne nađe uvrijeđenim, ali ja sam alergičan na likove kojima je auto zakletva, koji se više brinu o njemu nego o ženi i djeci, koji ga češće peru i lickaju nego se tuširaju, kod kojih je zabranjeno zapaliti u autu (a furlja se doma bez problema) i sl. Jebo me auto ako sam njegov rob.
...kao što je iskompleksirani postavljač ove teme
postavljac teme je pedantan auto vozac,sto bi se moglo obratno zakljuciti za tebe poznanik
Ispod sam naveo nekoliko primjera njegove - vozačeve "pedantnosti" kako ti kažeš. I sad mi nije jasno šta je ovdje pedantnost u vožnji, jedino što mi pada na pamet je njegova nadobudna i malograđanska iskrivljena svijest o poimanju automobila, sad se čini potpuno tačnim chuchijeva projekcija ovakvih likova
1. Ospem se momentalno kad mi neko lupi vratima, da se cijelo auto zaljuljaja umjesto da ih normalno zatvori.
3. Aleričan sam kad u auto primim "urbane" čobane s blatnjavom obučom, poslje koje auto moram da vodim osim na dubinsko čićenje, i na dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.
7. Ospem se kad pred mene iskoče "zečevi" (penzioneri koji brzinom od 2 metra na sat "pretrčavaju" ulicu gdje nema zebre pa stanu na sredini i zaborave jesu li krenuli naprijed il nazad)
8. Ospem se kad vidim karikature od drotova neproporcionalnih dimenzija, 2 metra visine i 40kila s uniformom, il metar i žilet visine i 150 kila žive vage.
9. Alergičan na drotove kad vidim kako jašu nova auta, i kako svakom dohakaju nakon 2 godine, pa kad prolaze pored tebe, nerade im pozicije, štopka, a motori zvone ko da ulja u njih nikad nije sipano...ima toga još...
...u skorije vrijeme NAJVISE na debile koji koče čim zeleno na semaforu počne blinkati, a mogu proći još tri auta iza njega dok žuto ne dođe
...kad ljudi ne primjenjuju pravilo desne strane na raskrsnicama
...na ove naše kvalitetne puteve
AmADin_gospo wrote:aj ti meni svega ti objasni, šta u mome napisanom nevalja, kad si ti več toliko upučen i emancipovan vozač... može tačku po tačku, neču se ljutiti...
Evo šta u napisanom ne valja: upučen, več, neču, sve ovo se piše sa ć, znači: upućen, već, neću itd.
S obzirom da voliš pedanteriju potrudi se pa budi malo pedantniji i u pravopisu.
Zamisljam kad bi ovaj nas mentalitet presadio u saobracajnu guzvu Istambula npr ... pa dnevno bi padalo vise glava nego u ratu ... sve natakareno i alergicno
sjo derneka ocam'......mogli bi jedno jutro, već drugo bi taksisti i turski GRAS zadovoljno trljali ruke
a alergija....samo kad sam suvozač pa lomim pod "kočeći" jer ovaj što vozi se uvlači u dupe onom ispred sebe isto k'o da mu je šef
AmADin_gospo wrote:aj ti meni svega ti objasni, šta u mome napisanom nevalja, kad si ti več toliko upučen i emancipovan vozač... može tačku po tačku, neču se ljutiti...
Evo šta u napisanom ne valja: upučen, več, neču, sve ovo se piše sa ć, znači: upućen, već, neću itd.
S obzirom da voliš pedanteriju potrudi se pa budi malo pedantniji i u pravopisu.
Taksi koji trubi na žuto da uveliko krenem...kada se seljo prestrojava u sred raskrsnice...kad stoji neki ćelo sa krompirom od auta sa pojačanom muzikom ko da neko baca tomahavk bombe u bližoj okolini...nervira me kada komšo zimi sjedne u auto u barem 45 minuta dodaje gas da bi mu žena sjela u toplo i pri tome učadi ko da mu je pogon na stare cipele i to prod prozorom u pola 6 ujutro...prolijetanje motorista pored auta pri 200km/h (za dlaku)...i "super" urađene tramvajske prelaze po raskrsnicama...
emko1234 wrote:..al jedna od stvari koja mi najvise izvuce zivac je kad neko na autoputu vozi lijevom trakom..i ti blicas, sviras,jebes majku a lik kulira..a onda bi ga pustio da se odmakne 200 metara nagazio gas do kraja i spuco ga da izleti s ceste..
takvi poput tebe su mi najdrazi voze 15 do 25 milja iznad ogranicenja i jos blicaju da im se sklonim ja takvim usporim na propisnu brzinu i naravno,prije ili kasnije se sklone,cuj,da se ja tebi sklanjam,no way
ja kad mogu vozim brze..al brate zna se za sta je lijeva traka,preteknes i sklonis se..ako ti se kulira fino tempomat u desnoj na 120 i kuliraj..mozda se nekom i zuri..
to sto nece da plati 2,5KM za litar goriva ne znaci da nema para za goriva. jel ti smeta kad udje biznismen u armani odijelu u prodavnicu pa ne kupuje heineken nego tuzlanski pilsner? jel taj isti mora obuci trenerku da u tvojim ocima bude ispravno?
nece mi u glavu kako nekome moze smetati da drugi voze na gorivo koje daje neuporedivo cisce izduvne gasove od benzina, a kamoli od dizela.
e jutros se sjetih jedne alergije , a to su pjesaci koji stoje na trotoaru i ja stanem da predje ulicu a on me blijedo pogleda i okrene glavu, e doslo mi je da ga objesim za onaj semafor il kad stanem da prodje a on stane pa mi mase rukom da ja prodjem
mamlaze koji mi vezu suhvu: (uglavnom ljudi koji nemaju svoje auto ili su ganc novi vozaci)
nesto ti kucka
cuje ti se gumifufna na iberlaufu
njise ti se zadnji lonac
e ovdje je lik poginuo prije n vremena
kad zgrabe kao mutavi rukohvat i zaustave dah
dernjaju se na uho
baksuziraju
emko1234 wrote:kad dodjem na pumpu i vidim lika u zajebanom autu kako toci za cenera..
kad sjednem nekom u auto i tabla gori ko bozicna jelka od sijalica upozorenja..
kad vidim na zajebanom autu protekt gume..
na fus ksenone..
na dobacivanje iz auta i voznju titovom u krajnoj lijevoj traci subotom navecer brzinom od 38km/h da bi me vidjela ona iz treceg nebodera..
na spustena sjedista tj zavaljena ko da se voze u murcelagu..
na turiranje na semaforu..
na 17 subwoofera u golfu 2ci..na seljacke diode na haubi i ispod farova ala merc il audi..
na zenske manevre koji su nepotrebni..recimo prestroji se i zaboravi ugasit zmogavac kod predjesdnistva i tako vozi do nedzarica..
na one kese za smece koje bi trebali da predstavljaju zatamnjena stakla..
mogao bi nabrajat do prekosutra..al jedna od stvari koja mi najvise izvuce zivac je kad neko na autoputu vozi lijevom trakom..i ti blicas, sviras,jebes majku a lik kulira..a onda bi ga pustio da se odmakne 200 metara nagazio gas do kraja i spuco ga da izleti s ceste..
potpisujem sve do jedne....
Popi....zdim kada novopečena mama, extremno ruralnog oblika lobanje, sa skupim kolima, dodje po svoje dijete u obdanište i ostavi auto na sred ulice ....
Nerviraju me roditelji kad dodju po svoju dječicu (koja idu u školu) i parkiraju kola na sred ulice da bi sačekali svoju djecu....da ih neko ne ukrade...(išao i ja u školu, nikad po mene niko nije došao)...