Prekrsajni nalog
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zvek
#26 Re: Prekrsajni nalog
Kolika je kazna za neispravnu signalizaciju? Sinoć me policija zaustavi, pregorjelo kratko lijevo i ćao. Nisu mi dali uplatnicu, znači doći će kući?
-
Dendrlix
#27 Re: Prekrsajni nalog
Morao ti je dati odmah prekrsajni nalog. Nema naloga, nema ni kazne.
- Zvek
#28 Re: Prekrsajni nalog
Nije mi dao nikakav nalog, samo je uzeo moje podatke i zaprijetio da ako nastavim da se prepirem da će me poslati na tehnički.
-
cucamonga
#29 Re: Prekrsajni nalog
kakavdanakneiskustvu wrote:Zvek wrote:Nije mi dao nikakav nalog, samo je uzeo moje podatke i zaprijetio da ako nastavim da se prepirem da će me poslati na tehnički.
ne bi trebao dobiti nalog,ako ga nisi dobio na licu mjesta
"brzo" vozio 60 ogranicenje ja kao isao 95 - zaustave mene kazu tolika je brzina rekoh ne priznajem ta brzina moze bit od bilo kojeg auta.Dendrlix wrote:Morao ti je dati odmah prekrsajni nalog. Nema naloga, nema ni kazne.
hajd do auta - rekoh nemam sta da trazim u policijskom vozilu
kao "necu se ja s tobom zaj*b*vat" - i napisa mi kao prekrsajni nalog - nista nisam potpis'o nalog nisam dobio
je l to znaci da nemaju nista protiv mene?
-
cucamonga
#30 Re: Prekrsajni nalog
ok hvalakakavdanakneiskustvu wrote:
dobićeš p. nalog na kućnu adresu,ne brini
- HaHaHa2
#31 Re: Prekrsajni nalog
Da ne razglabamo previseDendrlix wrote:Morao ti je dati odmah prekrsajni nalog. Nema naloga, nema ni kazne.
Član 29.
(Uručenje prekršajnog naloga)
(1) Prekršajni nalog sastoji se od originala i najmanje dvije kopije. Original zadržava ovlašteni organ u svojoj evidenciji. Dvije kopije uručuju se okrivljenom.
(2) Prekršajni nalog može se uručiti okrivljenom:
a) lično;
b) poštom; ili
c) pričvršćivanjem ili ostavljanjem prekršajnog naloga na sigurnom i vidnom mjestu na motornom vozilu, ako se prekršaj koji je počinjen odnosi na nepropisno parkiranje motornog vozila.
(3) Kada je prekršajni nalog uručen lično, datum uručenja je datum kada ga je okrivljeni primio. Kada je prekršajni nalog uručen poštom, smatrat će se da je dostavljanje izvršeno po proteku pet radnih dana nakon što ga je ovlašteni organ predao na poštu. Kada je prekršajni nalog ostavljen na motornom vozilu, datum uručenja je datum kada je ostavljen na motornom vozilu.
-
Wind
#32 Re: Prekrsajni nalog
auuu...da ga nisi malo pretjerao jarane......35km/h u plusu....masno ce biti....
- Zvek
#33 Re: Prekrsajni nalog
Izgleda da je 50KM za neispravnu signalizaciju

- mayab
#34 Re: Prekrsajni nalog
Ta kazna od 50 KM za sijalice je pravo lihvarstvo i nonsens, po meni, posto je obavezno posjedovanje rezervnih sijalica, kad te policija zaustavi zbog sijalice, trebao bi biti duzan da odmah istu promijenis i hajd ćao, a ako nemas rezervne onda kaznaZvek wrote:Izgleda da je 50KM za neispravnu signalizaciju![]()
![]()
- Zvek
#35 Re: Prekrsajni nalog
Ni pomenuo rezervne nije, a ni ja se ne sjetih toga.
- poznanik
#36 Re: Prekrsajni nalog
Nagradno pitanje: Kako dokazati datum ostavljanja prekršajnog naloga na vozilu, ako ga prethodno "vjetar odnese" i počinitelj ne sazna za njegovo postojanje?HaHaHa2 wrote:Da ne razglabamo previseDendrlix wrote:Morao ti je dati odmah prekrsajni nalog. Nema naloga, nema ni kazne.![]()
Član 29.
(Uručenje prekršajnog naloga)
(1) Prekršajni nalog sastoji se od originala i najmanje dvije kopije. Original zadržava ovlašteni organ u svojoj evidenciji. Dvije kopije uručuju se okrivljenom.
(2) Prekršajni nalog može se uručiti okrivljenom:
a) lično;
b) poštom; ili
c) pričvršćivanjem ili ostavljanjem prekršajnog naloga na sigurnom i vidnom mjestu na motornom vozilu, ako se prekršaj koji je počinjen odnosi na nepropisno parkiranje motornog vozila.
(3) Kada je prekršajni nalog uručen lično, datum uručenja je datum kada ga je okrivljeni primio. Kada je prekršajni nalog uručen poštom, smatrat će se da je dostavljanje izvršeno po proteku pet radnih dana nakon što ga je ovlašteni organ predao na poštu. Kada je prekršajni nalog ostavljen na motornom vozilu, datum uručenja je datum kada je ostavljen na motornom vozilu.
-
Dendrlix
#37 Re: Prekrsajni nalog
Dodje za dva-tri dana obavijest iz policijske stanice o ostavljenom nalogu na vozilu. A ovo za urucivanje prekrsajnog naloga postom, mislim da se odnosi na stacionarne radare. Ako te policija zaustavi, mislim da ti moraju odmah dati nalog. Jel' ima neko od murije da nam ovo potvrdi? Kako se zove onaj forumas plavac, Creasy?
- said89
#38 Re: Prekrsajni nalog
Meni kad je pisao kaznu, uzeo licne podatke, podatke vozila.. zapisao sebi u blokic, vrati mi dokumente i onda fino razveze pricu samnom, kako moram ovo, ono nositi... poceo mi malo pricati o ZOBS-u i na kraju mi kaze da li da mi pise za P ili za pojas... ja mu kazem za pojas, i on meni hvala... dovidjenja.... nije mi urucio licno prekrsajni nalog vec mi adresom sitglo za 2-3 radna dana, posto se to u petak desilo... meni je stiglo postom 
- said89
#39 Re: Prekrsajni nalog
Ja koliko sam upoznat 40 KM je za neispravnu signalizaciju, tako sam ja bar cuoZvek wrote:Kolika je kazna za neispravnu signalizaciju? Sinoć me policija zaustavi, pregorjelo kratko lijevo i ćao. Nisu mi dali uplatnicu, znači doći će kući?
- said89
#40 Re: Prekrsajni nalog
Slazem se, jer jbt krajnje je glupo, crkne ti sijalica u voznji po danu, ti ne primjetis i patrola te zaustavi i kazni te jer ti sijalica ne radi.. nit kakve opomene ni nista.. i zbog sijalice koja kosta par maraka ti das 50 KM zbog neispravne signalizacije... jbt mozes far kupiti a ne sijalicu... stvarno otimacinamayab wrote:Ta kazna od 50 KM za sijalice je pravo lihvarstvo i nonsens, po meni, posto je obavezno posjedovanje rezervnih sijalica, kad te policija zaustavi zbog sijalice, trebao bi biti duzan da odmah istu promijenis i hajd ćao, a ako nemas rezervne onda kaznaZvek wrote:Izgleda da je 50KM za neispravnu signalizaciju![]()
![]()
- Zvek
#41 Re: Prekrsajni nalog
Bolje 40 KM, nego 50 koliko sam ja misliosaid89 wrote:Ja koliko sam upoznat 40 KM je za neispravnu signalizaciju, tako sam ja bar cuoZvek wrote:Kolika je kazna za neispravnu signalizaciju? Sinoć me policija zaustavi, pregorjelo kratko lijevo i ćao. Nisu mi dali uplatnicu, znači doći će kući?
- said89
#42 Re: Prekrsajni nalog
hehe ma gluposti... veca kazna ako ti crkne sijalica nego ako ne svezes pojasZvek wrote:Bolje 40 KM, nego 50 koliko sam ja misliosaid89 wrote:Ja koliko sam upoznat 40 KM je za neispravnu signalizaciju, tako sam ja bar cuoZvek wrote:Kolika je kazna za neispravnu signalizaciju? Sinoć me policija zaustavi, pregorjelo kratko lijevo i ćao. Nisu mi dali uplatnicu, znači doći će kući?
-
Cober
#43 Re: Prekrsajni nalog
To što je pisao prvo u blok a ne odmah na prekršajni nalog, te onda razvezao priču sa tobom, je manir drota koji ti svjesno daje prostora i vremena da mu ti ponudiš mito, a on kao ne traži. Ako odmah piše u nalog, on tog prostora više nema.said89 wrote:Meni kad je pisao kaznu, uzeo licne podatke, podatke vozila.. zapisao sebi u blokic, vrati mi dokumente i onda fino razveze pricu samnom, kako moram ovo, ono nositi... poceo mi malo pricati o ZOBS-u i na kraju mi kaze da li da mi pise za P ili za pojas... ja mu kazem za pojas, i on meni hvala... dovidjenja.... nije mi urucio licno prekrsajni nalog vec mi adresom sitglo za 2-3 radna dana, posto se to u petak desilo... meni je stiglo postom
- Qler
#44 Re: Prekrsajni nalog
Vezano za ova svijetla, nije mi jasno kako neko vozi bez fara, vidi crkla mi sijalica, i nista vozi i dalje. A ima ih po 3KM. Ili jos gora varijanta, crkla mu oba kratka, i lola vozi pod dugim. Tim bih pisao po 500KM kaznu.
- Zvek
#45 Re: Prekrsajni nalog
Vraćao sam se iz Interexa na Stupu i u putu mi je crkla sijalica, to sam odmah primijetio, ali pošto mi je kuća 3 km od Interexa mislio sam da dođem do kuće pa ujutru da zamijenim sijalicu.
- said89
#46 Re: Prekrsajni nalog
Joj ja sa tim imam najvise problema, jer znam dosta puta navecer i putovati... lik vozi pod dugim, ja mu blicam konstantno on nistaQler wrote:Vezano za ova svijetla, nije mi jasno kako neko vozi bez fara, vidi crkla mi sijalica, i nista vozi i dalje. A ima ih po 3KM. Ili jos gora varijanta, crkla mu oba kratka, i lola vozi pod dugim. Tim bih pisao po 500KM kaznu.
- Better Man
#47 Re: Prekrsajni nalog
Nije mi se jednom desilo da se vozim autoputom noću i ono misliš čista cesta nema nikog, kad odjednom ispred tebe auto bez ijednog svjetla da radi. Nije mi jasno kako se usude noću bez svjetala da voze?
- said89
#48 Re: Prekrsajni nalog
haha garant vanzemaljciBetter Man wrote:Nije mi se jednom desilo da se vozim autoputom noću i ono misliš čista cesta nema nikog, kad odjednom ispred tebe auto bez ijednog svjetla da radi. Nije mi jasno kako se usude noću bez svjetala da voze?
- Gile Šampion
#49 Re: Prekrsajni nalog
Ne moze ti tek tako pisati kaznu.Duzan je da te pusti da neispravnost na vozilu otklonis(zamjenis sijalicu),ako to ne uradis tek onda ide kaznaZvek wrote:Kolika je kazna za neispravnu signalizaciju? Sinoć me policija zaustavi, pregorjelo kratko lijevo i ćao. Nisu mi dali uplatnicu, znači doći će kući?
- Zvek
#50 Re: Prekrsajni nalog
Sad plaćeno, a drugi put neće.