prekomjerno znojenje ispod pazuha

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Muzikjunki

#26 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Muzikjunki »

Dokazan preparat za probleme sa znojenjem se zove Galmanin, a proizvodi ga jedna domaca firma - Semikem. Licno znam dosta ljudi koji su prezadovoljni ovim preparatom (u pitanju je neki losion na biljnoj bazi), rijesava problem u potpunosti. Koliko znam pravo je jeftin, a mislim da se moze kupiti u njihovim apotekama :)

Edit:
Jeste, Galmanin je u pitanju, sad sam provjerio, potrazi na Google "semikem galmanin" pa procitaj iskustva korisnika na drugim forumima :-D
Haris.ba

#27 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Haris.ba »

Kad se neko "pretjerano" znoji ne znači da nešta nije uredu sa njim. Ima različito podešenih organizama. Preporučio bih nošenje lanenih košulja, malo širih. Nepripijenih košulja i majica i nema frke. Ženama je to malo teže, znam. Kad se organizam znoji znači da ima razlog za to. Ne treba to sprječavati radikalno. Naravno treba pregledati da nema neki medicinski razlog koji ne bi valjao. Meni je recimo problem znojenjem dlanova. To je više na psihičkoj bazi nego fiziološkoj. A radim stalno sa papirima. Živi se nekako. :D
Ono ispod pazuha meni nije problem. Samo dobra odjeća.
xmaya

#28 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by xmaya »

a ako je to pretjerano znojenje samo ispod jednog pazuha, dok ispod drugog apsolutno nista?? sta je tad u pitanju? moze li sav nakupljeni znoj izaci samo na jednu stranu, ili ce nastati neki kurslus na drugoj strani? malo glupo ali zanima me :-)
samma

#29 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

Mis mekinjas wrote:
samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Da li znate nešto što me može spasiti i da li još ima neko takav problem?
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?
Pooomoooććć
:sad: :x
imaš u DM baš kupiti znojnice, zakačiš je na odjeću, ima naljepnica za odjeću, i skuplja znoj.
Bio je nekad sapun dječiji u apotekama, imena se ne sjećam, ali ga više nema...
kupila sam neki dan te štitnike, super su. Od skora pijem čaj od kadulje, užasan je, nadam se da će mi bit od pomoći....
alica.k

#30 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by alica.k »

samma probaj od ritualsa deo antiperspirans. svi lijepo mirisu i svi su prepre...i fakat drze citav dan, bez znojenja.
samma

#31 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

alica.k wrote:samma probaj od ritualsa deo antiperspirans. svi lijepo mirisu i svi su prepre...i fakat drze citav dan, bez znojenja.
gdje nac te perspiranse, jel ih ima u marketima ili...
nisam naisla na njih ili nisam obracala paznju jer zaista to mi pada u oci na policama..
alica.k

#32 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by alica.k »

samma antiperspirans o kojem ja pricam je iz ritualsa u alti, kosta 18.5KM ali je u stiku i sporo se trosi pa mislim da ce mi dugo trajati.
a imas i garnierove one minerals dezodoranse, i oni su antiperspiransi i meni su super. al posto testiraju na zivotinjama prestala sam kupovati.

a imas i perspirex, bio je kupiti u apotekama, a ja sam narucivala s ebaya, e to tek djeluje...kapi znoja ne bude.
4m3l

#33 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by 4m3l »

Koristi li iko ovaj Galmanin? kakav je ?
smasma

#34 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by smasma »

4m3l wrote:Koristi li iko ovaj Galmanin? kakav je ?
ja sam koristio. Ali poslije određenog vremena, ni to ne pomaze. Valjda zlijezde postanu imune na to. Nemam pojma.
Sad koristim neki preparat, dobio iz Svicarske. Etiaxil se zove. Takodjer pomaze. Ali ja sam dobio uputstvo za koristenje. Tamo lijepo pise, 2,3 noci za redom stavljati, i poslije odmoriti 7 dana. I evo koristim vec 3 godine, i osjecam se super. Tako valjda treba i Galmanin koristiti, i nece biti problema. Kad sam prvi put stavio Galmanin, stvarno sam bio iznenađen rezultatima.
Koristio sam i perspirex, takodjer pomaze, kao i Etiaxil.
Uglavnom, bolest se zove Hiperhidroza, i neizljeciva je. Sto vise razmisljas hoces li se znojiti, i hoce li se vidjeti na majici, gore ti je.
Ako te jos nesto zanima, pitaj.
arra_lee

#35 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

da se pridruzim ovom znojenju,
i ja takodjer imam taj problem kad sam kuci sta god da radim ni kapi, a cim sam izasla vani na posao, ili s drustvom to je uzas nekad malo vise nekad manje, nemam problema ni sa stitnom ni hormoni sve ok, 21 mi god,
ormar mi je poprilicno dosadan bijelo, crno, bez, pruge... jer mi je strasno neprijatno kad se oznojim.
gdje se ima kupiti ovo u Sa
smasma

#36 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by smasma »

arra_lee wrote:da se pridruzim ovom znojenju,
i ja takodjer imam taj problem kad sam kuci sta god da radim ni kapi, a cim sam izasla vani na posao, ili s drustvom to je uzas nekad malo vise nekad manje, nemam problema ni sa stitnom ni hormoni sve ok, 21 mi god,
ormar mi je poprilicno dosadan bijelo, crno, bez, pruge... jer mi je strasno neprijatno kad se oznojim.
gdje se ima kupiti ovo u Sa
Firma se zove Semikem. Potrazi na google
magi87

#37 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by magi87 »

potrazi ovaj dezodorans u occitane en provence-u! u BBI-u kosta 28 KM, isplati se jer dugo traje..najmanje 5 mjeseci! prirodan, nema aluminijskih spojeva i apsolutno ucinkovit!

http://in.loccitane.com/verbena-cooling ... 312846.htm
arra_lee

#38 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

Upravo sam procitala iskustva drugih sa galmanin losionom i stvarno su pozitivna, ljudi iz Hrvatske i Srbije uzimaju ovo cudo...
slala sam upit na njihov mail i evo gdje se moze nabaviti Nedima Filipovića 1-3 (preko puta autopraonice Slon na Č.Vili) ili u apoteku Dina na Č.Vili.

Pa nista mi drugo nepreostaje nego da probam.
4m3l

#39 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by 4m3l »

http://www.pik.ba/artikal/3914934/galma ... -znojenja/

Imaju i dostavu :)

Hahaha isti sam ti, sve u ormaru bjelo i crno :D
arra_lee

#40 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

4m3l wrote:http://www.pik.ba/artikal/3914934/galma ... -znojenja/

sta je to tako skupo, nisam detaljno procitala taj oglas jel dostava u tih 30 KM

jutros kupila u Dina apoteci na C.Vili kosta 17, 60 tak nekako, upravo sam ga stavila, jedino sto osjetim je da pece :shock:

jedva cekam sutra i prekosutra da vidim imal imalo poboljsanja.

nadam se da cu moci obuci crveno, zeleno, ma da se malo sredim a ne kao crna ovca :evil:
shut_down

#41 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by shut_down »

arra_lee wrote:
4m3l wrote:http://www.pik.ba/artikal/3914934/galma ... -znojenja/

sta je to tako skupo, nisam detaljno procitala taj oglas jel dostava u tih 30 KM

jutros kupila u Dina apoteci na C.Vili kosta 17, 60 tak nekako, upravo sam ga stavila, jedino sto osjetim je da pece :shock:

jedva cekam sutra i prekosutra da vidim imal imalo poboljsanja.

nadam se da cu moci obuci crveno, zeleno, ma da se malo sredim a ne kao crna ovca :evil:
eto javi nam utiske ima nas još koje muči isti problem. :roll:
arra_lee

#42 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

shut_down wrote: eto javi nam utiske ima nas još koje muči isti problem. :roll:
naravno, nadam se i ja pozitivnim rezultatima. :)
arra_lee

#43 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

jeste li se to prestali znojiti :-D niko ne kuka,
pocela sam koristiti ovaj Gelmanin losion, stavljala sam ga 3 noci zaredom, i nakon zadnje noci ponovo sam 9 dan opet navece stavila i tako cu ubuduce, ono kad sam pocela primijetiti da se malo znojim navece sam ga stavila, za sada je sve ok nema nepotrebnog znojenja,
i mislim da je nepotrebno koristiti ga stalno jer ce imati i manji efekat nakon nekog vremena,
samo sam primijetila dok sam stavljala spricnulo me malo mimo pazuha da kazem po ruci i pravo mi je crveno bilo jedno sedmicu, svrbilo me do ludila, sad sam vrlo oprezna da stavim iskljucivo na pazuhe da mi neprsne gdje drugo.
4m3l

#44 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by 4m3l »

arra_lee wrote:jeste li se to prestali znojiti :-D niko ne kuka,
pocela sam koristiti ovaj Gelmanin losion, stavljala sam ga 3 noci zaredom, i nakon zadnje noci ponovo sam 9 dan opet navece stavila i tako cu ubuduce, ono kad sam pocela primijetiti da se malo znojim navece sam ga stavila, za sada je sve ok nema nepotrebnog znojenja,
i mislim da je nepotrebno koristiti ga stalno jer ce imati i manji efekat nakon nekog vremena,
samo sam primijetila dok sam stavljala spricnulo me malo mimo pazuha da kazem po ruci i pravo mi je crveno bilo jedno sedmicu, svrbilo me do ludila, sad sam vrlo oprezna da stavim iskljucivo na pazuhe da mi neprsne gdje drugo.
Uh moram nabaviti ovo cudo :D
terremoto

#45 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by terremoto »

Koristim ja,odlican,dugo traje.
4m3l

#46 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by 4m3l »

Zar se ne stavlja 2 puta sedmicno, a vidim ti si 3 dana za redom :)
arra_lee

#47 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

4m3l wrote:
Zar se ne stavlja 2 puta sedmicno, a vidim ti si 3 dana za redom :)
pise da se stavi 2-3 puta onda 7dana pauza pa opet.

ja sam stavila 3 noci pa 8 dana pauze zatim sam 1 stavila, 10dana pauze i opet sam preksinoc stavila, stavljam po potrebi. i ovako mi pase :-D
Boudicca

#48 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Boudicca »

Drage moje, imala sam isti problem, prekomjerno znojenje ali sreca eto nije bio znoj neugodnog mirisa. Mama mi je po struci farmaceut i raspitala se i saznala od kolegice za ovaj Gelmanin losion iz Semikema. Fantasticna stvar, ne skodi kao sto bi botox. Koristim ga vec 3 godine, sad prsnem samo mozda jednom u 2 mjeseca i vjerujte cak ni po najvecoj vrucini (znate kako kod nas upekne) nemam problema. Samo pazite i koristite po uputstvu jer moze doci do blage iritacije koze. Prosirite svima jer je stvarno super i znam da je djevojkama koje su bas velikih problema imale pomoglo,a i sad je super stvar jer mozete i postom narucivati :)
Boudicca

#49 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Boudicca »

Zaboravih ostaviti link pa da vidite kontakt: http://semikem.ba/
arra_lee

#50 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by arra_lee »

Boudicca wrote:Drage moje, imala sam isti problem, prekomjerno znojenje ali sreca eto nije bio znoj neugodnog mirisa. Mama mi je po struci farmaceut i raspitala se i saznala od kolegice za ovaj Gelmanin losion iz Semikema. Fantasticna stvar, ne skodi kao sto bi botox. Koristim ga vec 3 godine, sad prsnem samo mozda jednom u 2 mjeseca i vjerujte cak ni po najvecoj vrucini (znate kako kod nas upekne) nemam problema. Samo pazite i koristite po uputstvu jer moze doci do blage iritacije koze. Prosirite svima jer je stvarno super i znam da je djevojkama koje su bas velikih problema imale pomoglo,a i sad je super stvar jer mozete i postom narucivati :)

:thumbup:
Post Reply