Jovan Divljak je bio Srbijanac i komunista a drazi mi je od hiljadu Bosnjaka...
Dakle nema ovdje puno veze sa komunistima,mene samo iritira cinjenica da se likovi iz proslosti velicaju do nesrazmjernih velicina.
Neko rece,da paravraziram;
Pozderac zasluzan za ekonomski i kulturni preporod Bosne(mislim da se mislilo samo na Bosnjake)te ovo te ono.
Ako je bilo bratstvo i jedinstvo zbog cega se istice cinjenica da se on toliko borio za prosperitet,kulturni i socialni status Bosne?
Protiv koga se borio,protiv tog istog bratstva i jedinstava?
Zar nije bilo normalno da se Bosna razvija kao i Srbija i Hrvatska u ekonomskom kulturnom i osotalim sferama zivota?
Zasto je citava SjeveroIstocna Bosna mogla gledati samo RTV Beograd?
Zasto Bosna u tom periodu u pogledu kinematografije nije ostvarila pa gotovo nikakav znacajan poduhvat?
Zasto je u RT Sarajevo u pogledu proporcijalnosti(sva tri naroda)bilo najmanje Bosnjaka?
Gdje su odlazile silne pare zaradjene u Bosanskim rudnicima,rudnik boksita,rudnik olova i cinka itd...
Pozderac je gledao sebe sto mi je razumljivio(uostalom imao posao za koji je bio placen)Pozderac nije imao viziju ili nije zelio da vidi buducnost koja je dosla posle njega.On je samo po mom sudu bio rudar u kopanju velike jame(svijesno il' ne)Bosanskom narodu.
Srbiaj i Hrvatska i danas lobirajuci po citavom svijetu masu sa presudom mladim muslimanima.To nas je kostalo zamalo nestanka,to je bila najveca greska Pozderca i ostali tadasnjih bIh politicara!