Auto prodaja ili nebuloze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drndalo

#26 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by drndalo »

corsa wrote:11000 KM
Zaboravi mi reci koje je auto (ili kola, u zavisnosti od ugla gledanja)... ?

Volim u oglasima i tehnicke opise: "Polu-klima", i "Polu-ajnspric"...
daxon

#27 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by daxon »

U jednom oglasu sam pročitao slijedeće:
"Golf 2 do jaja, 88 g. cijena..."
Koji je ovo nivo opreme :D
Qler

#28 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Qler »

Kod mene je Ford Ghia, pa opet nije full, nema kozu, grijanje u sjedistima, ASR i grijac prednje sajbe. To je mogao u to doba imati a nema.
Qler

#29 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Qler »

drndalo wrote:
corsa wrote:11000 KM
Zaboravi mi reci koje je auto (ili kola, u zavisnosti od ugla gledanja)... ?

Volim u oglasima i tehnicke opise: "Polu-klima", i "Polu-ajnspric"...
pa ako je avangarde oprema, nije VW :D Mercedes je :D
Mustafapasa

#30 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Mustafapasa »

sinus wrote:
corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
Evo sta ja imam od opreme, pa me interesuje hocu li se "izofirati" ako stavim full: kozna sjedista, grijanje vozacevovog i suvozacevog sjedista, xenon svijetla, el. siber, 4 x el. podizaci stakala, daljinsko otkljucavanje, fabricki alarm sa blokadom paljenja, el. zadnja roletna, hladjeni pretinac u naslonu za ruke, ski bag (otvor u gepeku za skije), klima, alu felge 16", daljinsko otvaranje i zatvaranje prozora i sibera, samozatamnjujuci unutrasnji retrovizor, el. podesavaje vanjskih retrovizora. :)
Nemaš elektronsko podešavanje sjedišta ?
Nemaš komande na volanu za kasetofon ?
Nemaš tempomat ?
Nemaš automatsko otvaranje prozora ako se slučajno ruka zaglavi pa da je ne presječe ?
Nemaš grijanje prednje šajbe ?
Jel ti dvozonska klima ili obična ?
Manualna ili automatska ?
ESP ?
Grijanje vanjskih retrovizora ?

E onda ti nije full oprema :D

Zar imaju komande na volanu za kasetofon :) :)
Nemas lafe i ASR kao ni DVD :)
sinus

#31 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by sinus »

@Mustafapasa

Imaju, zavisi od automobila do automobila.

Image

Image
Qler

#32 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Qler »

Okac, prije facelifta to nema ni pod razno.
johntra

#33 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by johntra »

Svaki Stilo haman ima ASR serijski....
Klodovik

#34 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Klodovik »

Sjećam se dvije dobre provale iz oglasa - izrazi za zračne jastuke: (1) ajbazi i (2) baloni.
amortizer

#35 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by amortizer »

sinus wrote:
corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
Evo sta ja imam od opreme, pa me interesuje hocu li se "izofirati" ako stavim full: kozna sjedista, grijanje vozacevovog i suvozacevog sjedista, xenon svijetla, el. siber, 4 x el. podizaci stakala, daljinsko otkljucavanje, fabricki alarm sa blokadom paljenja, el. zadnja roletna, hladjeni pretinac u naslonu za ruke, ski bag (otvor u gepeku za skije), klima, alu felge 16", daljinsko otvaranje i zatvaranje prozora i sibera, samozatamnjujuci unutrasnji retrovizor, el. podesavaje vanjskih retrovizora. :)
Nemaš tempomat ?
Nemaš automatsko otvaranje prozora ako se slučajno ruka zaglavi pa da je ne presječe ?
ESP ?

:mrgreen: ovo crveno nije "full" nego "extra full"!

Da nastavimo...
Nemaš CD changer ?
Nemaš kameru ?
Nemaš parking senzore naprijed ?
Nemaš displey "touch screen" ?
...
Ma nemas avion! :-D
sinus

#36 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by sinus »

Ma za mene je kasetofon sve što u autu služi za puštanje muzike :-)
edin_r1

#37 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by edin_r1 »

kaže:
Prodajem Reno 5, benzin 90 god., očuvan, garažiran, limarija ko curica, ostavio bi' ga sebi?!?!
Ovo je meni blesavo pravo, a onog "full oprema sem koze, klime, šibera i podizača" puni oglasnici...
Da li to neko misli da smo mi ovce, i nikad mi se ne da da nazovem takvog lika i pitam šta mu to "full" predstavlja..
Neko pomenu crveno "I", i to je već legendarno u oglasima, al' prodaće se sa crvenim "I", taman da je doživio totalku...
AmADin_gospo

#38 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by AmADin_gospo »

to ti je kad odeš u salon da kupiš auto i zaokružiš/prekrižiš sve moguče stavke na listi opreme.

cca 90% SUVova u BiH svih marki je golo ko pištolj, a raja se lože ko da su s mjeseca pali.

kupe "baje" golog Cayena, X6icu il Q7icu i furaju se da imaju sve, a za full opremu treba doplatiti nekad i cijelu cijenu vozila.
jedaneska

#39 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by jedaneska »

ima bisera sa taxi mercedesima starim po 10-15 godina, jaro bez stida napiše pređenih 150,000 kilometara, a ne bih se iznanadio da je vratio kilometražu najmanje 500 hiljada :D
TheGodfather001

#40 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by TheGodfather001 »

Evo ih par iz Superoglasa:

"A-A3, 1.6, 1999. god., registrovan do 14.01.2012. god., crni, full oprema, osim kože, 11.000KM, može zamjena za karavan Audi, Passat, Golf 4."
"A-A6, 3.0TDi, Quattro, 2004. god., registrovan do 11/2011. god., zlatni, full oprema, navigacija, TV, DVD, koža, šiber, parking senzori i drugo."
"M-200, limuzina, CDi, 2001. god., plaćena carina i PDV, sivi, Avangarde, full oprema, navigacija, Xenon, senzori za parkiranje, urađena homolgacija."
"M-123 200B, 1982. god., pogodan za plin, registrovan."
"P-406, 2.0HDi, 2000. god., registrovan do 12/2011. god., tamno plava metalik, full oprema, sve elektronika, senzor za kišu."
"P-206, 1.6i, 2002. god., registrovan do 07/2011. god., full oprema sportski motor, cijena po dogovoru."
:bih:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#41 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Romeo 80 »

Ili kad lektor napiše "Max. full oprema" ili "Oprema full fullova"! :D :lol:

Šta treba značiti full fullova?! :roll:
Blizanac

#42 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Blizanac »

Oglas na S-paketu:
"Prodaje se...
Cijena:
2200 nije fiksno
2000 fiksno"
herbert mekfjuger

#43 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by herbert mekfjuger »

shibonja wrote:Najkrvaviji su oni jadnici sto golfa dvicara cijene po 3,4 milja maraka ,na piku neki dan se ismijah komentarima ,neznam jel jos ima taj oglas :)
3-4 milje je još OK, rekordna cijena kod nas koju sam vidio je 6 milja, prije nekoliko mjeseci na PIK-u :D
Static-X

#44 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Static-X »

Pa valjda auto kompanija zna sta se podrazumjeva pod full opremom kod odredjenog tipa auta :-)
ah i zaboravio sam ovdje govorimo o krsevima starim 20+ godina i sad neko hoce full opremu tu :lol:
whow

#45 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by whow »

amortizer wrote:
sinus wrote:
Nemaš tempomat ?
ESP ?

:mrgreen: ovo crveno nije "full" nego "extra full"!

Da nastavimo...
Nemaš CD changer ?
Nemaš kameru ?
Nemaš parking senzore naprijed ?
Nemaš displey "touch screen" ?
...
Ma nemas avion! :-D
Cuj ovo full load , ma ni blizu . A gdje su ti sad navigacije , pa elektronsko podesavanje podvozja, pa aktivni farovi sa promjenjivim uglom , pa onda program za prepoznavanje glasa ,pa blue tooth ,pa automatski mjerac pritiska guma, pa samoaktivirajuci brisaci , a da ne govorim o tome da je trenutno svaki proizvodac koji ima aspiraciju prema luxsuzu mora imati ber tiptronic transmisiju a ne tamo neku kurblu sa kvacilom . Ima tu jos mali milon opcija i detalja kao recimo cruze koji je u americi standardan na gotovo svim automobilima . Pa onda sistemi pasivne i aktivne sigurnosti kao , automatska dojava udesa , alarm koji se pali kada ti neko vozi u mrtvom uglu ili kad kompjuter skonta da ces nekog spucati , tu je naravno i regularni board kompjuter sa onim osnovnim informacijama. Daljinsko paljenje je sada vise manje standard svuda u svjetu . Full load to je misaona imenica .
respo

#46 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by respo »

ima na piku lik stavio
206 cc sminka mrtva
jedaneska

#47 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by jedaneska »

vidio sam jednom oglas za neko auto staro 7 godina, i valjda vlasnik misli da su ljudi budale, pa označio oglas da prodaje novo vozilo, a naveo da auto nije nikad voženo po snijegu i da je kao iz radnje :D kilometražu nije naveo, naivac se nada se da će potencijalni kupac zaboraviti da pita, šta li :lol: e svakakvih bolida...
Monsignor

#48 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Monsignor »

Meni su ipak najjace izjave tipa> Fabricko stanje i ima dosta ful opreme :lol:
Desert Wind

#49 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by Desert Wind »

da ne bude kako smo samo mi u pitanju ovdje gdje sam ja - gledam ja oglase i kaze prvi vlasnik i servisna knjiga...
odem ja da vidim auto kad servisna knjiga prazna :lol:
pa sta je reko ovo
kaze servisna knjiga :mrgreen: :run:
svugdje ima mufljuza nismo samo mi sampioni...
whow

#50 Re: Auto prodaja ili nebuloze

Post by whow »

Desert Wind wrote:da ne bude kako smo samo mi u pitanju ovdje gdje sam ja - gledam ja oglase i kaze prvi vlasnik i servisna knjiga...
odem ja da vidim auto kad servisna knjiga prazna :lol:
pa sta je reko ovo
kaze servisna knjiga :mrgreen: :run:
svugdje ima mufljuza nismo samo mi sampioni...
Pa zato postoji telefon da se nazove i upita gdje su servisi odradzeni i jesu li ubiljezeni u knjigu, iako ti sve to ne pije vode jer se sada servisi slabo upisuju u tu servisnu knjigu , zivimo u doba kompjutera. Kupovina polovnoga auta nije za svakoga . Najvise me nervira kada dode tip koji bi da kupi polovno auto a da bude kao novo a da ga dobije ispod cijene . E pa toga nema. Pravi kupac obicno znas sta hoce i pita konkretna pitanja dok ovi mufljuzi i probni vozaci zapitkuju pa onda bi da se vozikaju pa onda bi da se nadmudruju za cijenu , ne ide brate. Cinjenica je da nijedno polovno auto nije kao novo i da niko nece primjetiti svaku parnicu ogrebotinu i svaku sitnicu na polovnom autu. Uglavnom dobro pravilo kod kupovine polovnog auta je da prvo dobro pogledas vlasnika/ prodavaca pa tek onda auto .
Post Reply