Zaboravi mi reci koje je auto (ili kola, u zavisnosti od ugla gledanja)... ?corsa wrote:11000 KM
Volim u oglasima i tehnicke opise: "Polu-klima", i "Polu-ajnspric"...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Zaboravi mi reci koje je auto (ili kola, u zavisnosti od ugla gledanja)... ?corsa wrote:11000 KM
pa ako je avangarde oprema, nije VWdrndalo wrote:Zaboravi mi reci koje je auto (ili kola, u zavisnosti od ugla gledanja)... ?corsa wrote:11000 KM
Volim u oglasima i tehnicke opise: "Polu-klima", i "Polu-ajnspric"...
sinus wrote:Nemaš elektronsko podešavanje sjedišta ?corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
Evo sta ja imam od opreme, pa me interesuje hocu li se "izofirati" ako stavim full: kozna sjedista, grijanje vozacevovog i suvozacevog sjedista, xenon svijetla, el. siber, 4 x el. podizaci stakala, daljinsko otkljucavanje, fabricki alarm sa blokadom paljenja, el. zadnja roletna, hladjeni pretinac u naslonu za ruke, ski bag (otvor u gepeku za skije), klima, alu felge 16", daljinsko otvaranje i zatvaranje prozora i sibera, samozatamnjujuci unutrasnji retrovizor, el. podesavaje vanjskih retrovizora.
Nemaš komande na volanu za kasetofon ?
Nemaš tempomat ?
Nemaš automatsko otvaranje prozora ako se slučajno ruka zaglavi pa da je ne presječe ?
Nemaš grijanje prednje šajbe ?
Jel ti dvozonska klima ili obična ?
Manualna ili automatska ?
ESP ?
Grijanje vanjskih retrovizora ?
E onda ti nije full oprema

sinus wrote:Nemaš elektronsko podešavanje sjedišta ?corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
Evo sta ja imam od opreme, pa me interesuje hocu li se "izofirati" ako stavim full: kozna sjedista, grijanje vozacevovog i suvozacevog sjedista, xenon svijetla, el. siber, 4 x el. podizaci stakala, daljinsko otkljucavanje, fabricki alarm sa blokadom paljenja, el. zadnja roletna, hladjeni pretinac u naslonu za ruke, ski bag (otvor u gepeku za skije), klima, alu felge 16", daljinsko otvaranje i zatvaranje prozora i sibera, samozatamnjujuci unutrasnji retrovizor, el. podesavaje vanjskih retrovizora.
Nemaš tempomat ?
Nemaš automatsko otvaranje prozora ako se slučajno ruka zaglavi pa da je ne presječe ?
ESP ?
E onda ti nije full oprema
to ti je kad odeš u salon da kupiš auto i zaokružiš/prekrižiš sve moguče stavke na listi opreme.corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
3-4 milje je još OK, rekordna cijena kod nas koju sam vidio je 6 milja, prije nekoliko mjeseci na PIK-ushibonja wrote:Najkrvaviji su oni jadnici sto golfa dvicara cijene po 3,4 milja maraka ,na piku neki dan se ismijah komentarima ,neznam jel jos ima taj oglas
Cuj ovo full load , ma ni blizu . A gdje su ti sad navigacije , pa elektronsko podesavanje podvozja, pa aktivni farovi sa promjenjivim uglom , pa onda program za prepoznavanje glasa ,pa blue tooth ,pa automatski mjerac pritiska guma, pa samoaktivirajuci brisaci , a da ne govorim o tome da je trenutno svaki proizvodac koji ima aspiraciju prema luxsuzu mora imati ber tiptronic transmisiju a ne tamo neku kurblu sa kvacilom . Ima tu jos mali milon opcija i detalja kao recimo cruze koji je u americi standardan na gotovo svim automobilima . Pa onda sistemi pasivne i aktivne sigurnosti kao , automatska dojava udesa , alarm koji se pali kada ti neko vozi u mrtvom uglu ili kad kompjuter skonta da ces nekog spucati , tu je naravno i regularni board kompjuter sa onim osnovnim informacijama. Daljinsko paljenje je sada vise manje standard svuda u svjetu . Full load to je misaona imenica .amortizer wrote:sinus wrote:Nemaš elektronsko podešavanje sjedišta ?corsa wrote:Pa moze li neko definsati sta auto treba da ima da bi se napisalo full oprema?
Nemaš tempomat ?
ESP ?
E onda ti nije full opremaovo crveno nije "full" nego "extra full"!
Da nastavimo...
Nemaš CD changer ?
Nemaš kameru ?
Nemaš parking senzore naprijed ?
Nemaš displey "touch screen" ?
...
Ma nemas avion!
Pa zato postoji telefon da se nazove i upita gdje su servisi odradzeni i jesu li ubiljezeni u knjigu, iako ti sve to ne pije vode jer se sada servisi slabo upisuju u tu servisnu knjigu , zivimo u doba kompjutera. Kupovina polovnoga auta nije za svakoga . Najvise me nervira kada dode tip koji bi da kupi polovno auto a da bude kao novo a da ga dobije ispod cijene . E pa toga nema. Pravi kupac obicno znas sta hoce i pita konkretna pitanja dok ovi mufljuzi i probni vozaci zapitkuju pa onda bi da se vozikaju pa onda bi da se nadmudruju za cijenu , ne ide brate. Cinjenica je da nijedno polovno auto nije kao novo i da niko nece primjetiti svaku parnicu ogrebotinu i svaku sitnicu na polovnom autu. Uglavnom dobro pravilo kod kupovine polovnog auta je da prvo dobro pogledas vlasnika/ prodavaca pa tek onda auto .Desert Wind wrote:da ne bude kako smo samo mi u pitanju ovdje gdje sam ja - gledam ja oglase i kaze prvi vlasnik i servisna knjiga...
odem ja da vidim auto kad servisna knjiga prazna![]()
pa sta je reko ovo
kaze servisna knjiga![]()
![]()
svugdje ima mufljuza nismo samo mi sampioni...