Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

funky_baby

#26 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

slazem se, jako je zahtjevan. nekad mi se mrsko pomaknuti, dođem umorna s posla, pa se jedva natjeram odraditi trening i kasnije mi bude bas drago sto sam uspjela. so far i nisam bas prijmetila da kile spadaju, ali su promjene vidljive. sto se ishrane tice, pazim koliko-toliko, naravno ne po onom njihovom vodicu, jer pola stvari i nema kod nas.
uglavnom drago mi je da ima jos neko, da mozemo razmijeniti iskustva :)
dkvin

#27 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by dkvin »

Zdravo! Prijateljica je otkrila Insanity i pokusavamo doci do dvd-eva.
Buduci da jedva cekamo da pocnemo, da li neko moze podijeliti sa nama link sa kojeg mozemo skinuti sve dijelove Insanity-a ?

Zahvalne :) :-D
funky_baby

#28 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

jupiii, taman nek nas je vise, super je vidjecete :)
imas pp :)
SaMaster

#29 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by SaMaster »

funky_baby wrote:ima li iko da ovo radi ili sam ja jedina? :D
javite see da podijelimo iskustva, ja sam se bas navukla na Insanity :D

Odradio cijeli ciklus vec nekoliko puta. Prvi put sam pazio na hranu i skuno 16kg(ne, niti kg se nije vratio). Ostalo puta kada sam radio nisam pazio an hranu, malo na tezini izgubio al uvijek bio fizicki top i tijelo poprilicno utegnuto. Osjecaj nevjerovatan, fenomenalan, bar meni!

Cak sam razmisljao da napravim neku grupu koja bi bila zainteresovana raditi, ali sam odustao misleci da ce vecini to biti vise patnja nego uzivanje. Jos uvijek vjerujem da bi to bilo tako...

A sto se tice drugog dijela, mozes se nadati i jedva cekati da probas, ali onda ces shvatiti da je prvi dio piece of shit i pozelit ces da nikada nisi probala... :dance:
funky_baby

#30 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

poceo drugi mjesec i i love it :), puuunooo je teze od prvog ali je osjecaj nakon urađenog treninga ludiloo :D
e sto se tice rezultata, ima ih, nisam puno izgubila na kilazi, ali je tijelo utegnutije...vidjecemo ako izdrzim citav ciklus :D

a sto se tice tog organizovanog vjezbanja, ako bi se neko i odlucio prikljuciti toj grupi morao bi biti svjestan da ovo nije bas lako i da bas moras push i dig deeper :D
sto kaze Shaun-T
Image
Forsaken

#31 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Forsaken »

zanimljivo. razmisljao sam o ovome, ali nemam uslova za izvodjenje ovih vjezbi u stanu ... ako bi bila neka organizovana grupa onda bi se moglo :-D
funky_baby

#32 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

pa osim malo prostora i dobrih patika ti i ne treba nista vise za ovo.
ja inace volim to grupno treniranje, ali mi je drago sto ovo radim kuci jer se poslije treninga vucem ko prebijena macka, jedva se pomaknem :D
btw nadam se da ne lupam previse komsijama, trudim se da sto lakse doskocim :)
Forsaken

#33 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Forsaken »

pa dobro, ja kad skocim komsija drotove zove a i ima mogucnost da glavom opalim u plafon :D a osim toga na gruponm treningu ima ko da me tjera da zavrsim do kraja i pljuje ako to ne ucinim :D
funky_baby

#34 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

hahaha ima smisla, moram priznat :thumbup:
ma ja se nalozim kofol s njima radim, pa ih gledam kako se bodre međusobno, pa i meni nekako bude lakse odmah kad vidim da je i njima tesko :D :D
SaMaster

#35 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by SaMaster »

funky_baby wrote:hahaha ima smisla, moram priznat :thumbup:
ma ja se nalozim kofol s njima radim, pa ih gledam kako se bodre međusobno, pa i meni nekako bude lakse odmah kad vidim da je i njima tesko :D :D
Motivacija je cudo :-)
funky_baby

#36 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

ma jasta :)
a sta si ti pio kao recovery iza treninga, ja procitah negdje da je dobro i cokoladno mlijeko....
SaMaster

#37 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by SaMaster »

funky_baby wrote:ma jasta :)
a sta si ti pio kao recovery iza treninga, ja procitah negdje da je dobro i cokoladno mlijeko....
Neces vjerovat ali nista. Nakon treninga mi nije bilo do zivota a kamoli do cokoladnog mlijeka. Ali osjecaj je i dalje bio fenomenalan. Sto se tice cokoladnog mlijeka, to je vise mit nego da je stavrno dobro. Ne mogu reci da je lose, ali da je dobro takodjer ne. Jako malo proteina i sasvim nedovoljno za oporavak organizma, inace, ne samo nakon cardio treninga.
Digla_da_kreci

#38 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Digla_da_kreci »

SaMaster wrote:Nakon treninga mi nije bilo do zivota a kamoli do cokoladnog mlijeka. Ali osjecaj je i dalje bio fenomenalan.
:D Isto je bilo i kod mene.
Inace sam odradila ovaj program prosle godine i mislim se opet poceti, dosadio mi fitness i sprave.
Ima li neko od vas problem sa koljenima za vrijeme ovih vjezbi?
funky_baby

#39 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

ma ne uzimam ni ja nista zato i pitam :)
mene ne bole koljena, ali stvarno bas pazim na doskok, jer se moze vrlo lako ozlijediti. al mi se naravno desava da mi pocnu drhtat noge isto bambi :D :D
kakve su ti patike? mozda je i do toga...
jesi ti bila zadovoljna rezultatima?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#40 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by ladyblue18 »

PWM vam je vazan, ne znam zasto ga preskacete. On bi se trebao praktikovati kod svakog treninga a narocito insanity-a, nije dzaba naveden u prirucniku.
funky_baby

#41 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

a sta si ti uzimala ili sta bi preporucila kao PWM?
ja imam normalni obrok iza vjezbanja nekih pola sata jel i to spada pod recovery?
Forsaken

#42 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Forsaken »

whey protein sa dekstrozom ti je najbolji PWM, max 20ak min nakon treninga
ladyblue18

#43 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by ladyblue18 »

http://www.ivillage.com/5-best-post-wor ... 4-a-142434
http://ca.askmen.com/top_10/fitness/top ... foods.html
http://www.acaloriecounter.com/diet/pre ... kout-meal/

"How To Do It

To make all of the above happen successfully, your body once again needs 2 things:

Carbs
Protein

Yup, the same 2 things your body benefits from before your workout are the same 2 things your body benefits from after your workout.

So, your primary goal with your POST workout meal is to consume a significant amount of both carbs and protein in some form soon after your workout.

Why soon after? Because, after your workout, your body is absolutely primed and ready to accept protein and carbs so it can immediately begin putting these nutrients to good use doing all of the awesome things you want it to be doing (such as the stuff on that list above).

Most people also feel that calorie partitioning (how calories are used once they enter your body) is at its very best at this time, so people often make this their largest meal of the day.

For all of these reasons, it’s most often recommended to consume your post workout meal as soon after your workout as you can.

I don’t mean put-down-the-weights-and-start-eating. That’s a bit insane. However, this meal should ideally be eaten within the first 60 minutes after your workout. Or better yet, within the first 30 minutes after your workout.

So, your biggest goal with your POST workout meal is to consume a nice amount of both protein and carbs sometime within the first 30 minutes after your workout.

As long as you’re doing that, you’re doing it right."

I jos tona ovoga, guglaj post workout meal i svasta mozes procitati. ;-)

Forsaken je u pravu, ali za one koji nisu najbolji sa lovom, snalazit se treba na druge nacine.
funky_baby

#44 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

meni je taj peti obrok u danu iza vjezbanja i obicno i jedem neku kombinaciju proteina i UH zato i pitam je li se to moze smatrati PWM, ocito moze :), hvala
SaMaster

#45 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by SaMaster »

ladyblue18 wrote:PWM vam je vazan, ne znam zasto ga preskacete. On bi se trebao praktikovati kod svakog treninga a narocito insanity-a, nije dzaba naveden u prirucniku.
Za mene je to cista hemija, prvenstveno komercijalnog karaktera, iako ne osporavm da ima ili moze imati pozitivne efekte. Ja ga ne uzimam i opet sam sasvim ok. Prema tome, ko mora, nek izvoli...
Digla_da_kreci

#46 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Digla_da_kreci »

funky_baby wrote:ma ne uzimam ni ja nista zato i pitam :)
mene ne bole koljena, ali stvarno bas pazim na doskok, jer se moze vrlo lako ozlijediti. al mi se naravno desava da mi pocnu drhtat noge isto bambi :D :D
kakve su ti patike? mozda je i do toga...
jesi ti bila zadovoljna rezultatima?
Ma ok su mi patike, samo su mi koljena kriticna inace pa moram paziti :D
Da, bila sam jako zadovoljna. Oduvijek vjezbam i kada mi dosadi fitness uvodim izmjene kroz ove razne programe, tako da cu opet poceti sa Shaunom i onom djevojkom crne kose iz prvog reda sto me nervira, zaboravila sam joj ime :lol:

Nego, push push :D i izdrzi do kraja. Javljaj rezultate :)
Riddle

#47 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Riddle »

Izgleda kao jak izazov. Da vidim gdje ce me dovesti. Moram popraviti kondiciju koja mi je osjetno spala u zadnjih pola godine.
ladyblue18

#48 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by ladyblue18 »

SaMaster wrote:
Za mene je to cista hemija, prvenstveno komercijalnog karaktera, iako ne osporavm da ima ili moze imati pozitivne efekte. Ja ga ne uzimam i opet sam sasvim ok. Prema tome, ko mora, nek izvoli...
Sta je hemija :?

Ja nisam navela nikakvu hemiju, cak sam postavila i linkove sa prijedlozima sa PWM, toliko zdravih opcija a nijedna ne ukljucuje hemiju.

@digla da kreci - tanya :D
Digla_da_kreci

#49 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Digla_da_kreci »

ladyblue18 wrote:@digla da kreci - tanya :D
Yes! :mrgreen:
Riddle

#50 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Riddle »

Prvi dan. Topim se kao maslac nakon ovog testa. Bio sam zapeo na sklekovima, ali ne zbog toga sto ih ne mogu raditi, vec zato sto sam vec prethodno umro. Da su bili negdje na pocetku, imao bih daleko bolji rezultat. Snaga nije problem, kondicija je ocekivano ta koja je ocajna.
Post Reply