Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Vincent_Chase

#1 Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Eh, pogledao sam forum i nisam uspio naci da je ova tema otvarana....

Zanima me da li je neko probao, pokusao, ili zna nesto vise oko Shaun T Insanity Workout....

Naime, dosta sam toga procita na netu, na nekim drugim forumima (stranim) ali zanima me da li neko domaci je probao, i ima li kaikvih rezultata...

Skinuo sam vjezbe sa neta, i namjeravam poceti... ima li zainteresiranih da se "pratimo" i bodrimo :) :)

Odradio sam jedan trening do sada - 42 minute...i znoj je tolikko kipio iz mene da nisam mogao da vjerujem... a cijeli trening je bez ikakvih utega, koristi se samo sopstvena tezina....

Evo ukratko sta je :
INSANITY Workout is a 60-day cardio-based total-body conditioning program that’s perhaps the most intense workout ever put on DVD.

Interval training allows you to beat the “stress adaptation response,” which is what happens when your body gets used to exercising at one level of exertion and stops improving. An interval workout includes a set where you perform at your maximum, followed by one of lower intensity, with the cycle repeated to achieve a cumulative effect.

INSANITY uses MAX Interval Training which replaces your moderate intensity exercise with maximum-intensity exercise, and your short intervals of intensity with short periods of rest. Adding high-intensity exercise, during which your heart rate is raised to 80 percent or more of its maximum capacity, forces your body to use fast-twitch muscle fibers not normally engaged in cardio exercise. These fast-twitch fibers continue burning extra fuel even during lower-intensity exercise.

INSANITY’s high-intensity activity is likely to have you working out at over 85% of your maximum, instead of the lower rate recommended in other programs. As a result, you’ll experience faster increases in fitness and more efficient burning of carbohydrates and fat—as much as 1,000 calories per hour.
Vincent_Chase

#2 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Evo cisto i onako da postavim, sto sam nasao na Youtube, transformaciju koristenjem ovog fitnes programa...

http://www.youtube.com/watch?v=OvYv2x0e3qc
pringless

#3 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by pringless »

Probah. Umrijeh. Zadvoljih se. :D

Program je jednostavno nemoguce izvoditi bez prijasnje fizicke pripreme ukoliko se ne zeli riskirati srcani udar (ovo je ono, poluozbiljna konstatacija)

Dovoljno je vidjeti ljude koji sa njim treniraju, a na kojima se vidi da su pravo dobro pripremljeni, da se shvati o kakvom se treningu radi.

A za rezultate, pa na kraju jednog treninga kad konacno dodje istezanje shvatis i sam da ce rezultati sigurno doci.
because_of_you

#4 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Skinuto 50% programa za sada :D

I ja ću probati, prije nekad sam radila p90x, prestala sam jer mi je yoga bila bezveze, izgubila volju nešto.

Ovo kako sam shvatila liči na Cardio i Polymetrics i Kenpo iz p90x, a te sam najviše voljela. I ja ću probati, aBd :thumbup:
Vincent_Chase

#5 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

ja imam vec skinut program,
ako treba neki dio, javi...
because_of_you

#6 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Vincent_Chase wrote:ja imam vec skinut program,
ako treba neki dio, javi...
Mislim da je sve tu, oko 8gb, i kako sam vidjela 15-ak dijelova.
ArtefakT

#7 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by ArtefakT »

Gdje se ima skinut program. Imaju na youtubu oni clipovi al nigdje komplet trening.
because_of_you

#8 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Žao mi je što ne psujem, rado bih opsovala Insanity :D Dušu ostavih na poduuuu :-) :-)
Vincent_Chase

#9 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Sinoc odradjen "Cardio power and resistance", o majko draga......a SAMO 39 minuta.....uffff

btw.
ovaj Shaun T pravo cesto spominje "heart rate monitor" , check your heart rate monitor, pa check your heart rate monitor...

Sta mislite da li je ovaj nacin vjezbanja "opasan" za srce? ??? i gdje se uopste ima kupiti ova spravica,je bi volio da se zezam sa takvim stvarima....

Keep sweating 8-)
because_of_you

#10 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Otkud i tebi sinoć Cardio power i resistance, nisi li ti prije počeo? :-?

I ja sam htjela pitati za taj mjerač otkucaja, ma sigurno ima u ovim fitness radnjama.
Vincent_Chase

#11 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Pa nisam bas davno krenuo, tj krenuo sam jednom, i radio dva dana,i onda neke zezancije na poslu i putevi,i..... nista...
i sada sam ponovo krenuo, ali ono..."neobavezno" tj. imam jedan termin fudbala sedmicno, jedan kosarke, i onda jo nekih 4 X insanity.....

Meni je najbitnije da se dobro oznojim, jer to mi je zaista najbolji nacin za ibacivanje negativne energije i stresa.

Bas cu se i ja raspitati za ovaj mjerac otkucaja srca, jer ne malo sam zabrinut po tom pitanju.
Vincent_Chase

#12 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

because_of_you wrote:Otkud i tebi sinoć Cardio power i resistance, nisi li ti prije počeo? :-?

I ja sam htjela pitati za taj mjerač otkucaja, ma sigurno ima u ovim fitness radnjama.

evo nasao,
Intersport na dobrinji....

muski cca 90 KM
zenski cca 70 KM
because_of_you

#13 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Džaba im :lol: :lol: :lol:

I sam Shaun kaže da se odmori kad osjetimo potrebu, a svakako nakon par dana tijelo se navikne :)
Vincent_Chase

#14 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

ma da naravno, i ja prekinem, tj ne mogu sve da pratim...... jos uvijek :mrgreen:
because_of_you

#15 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Ja upratim jedno 80% ponavljanja i vježbi, jedino sklekove skroz sfušerim :-) A i listovi su mi upaljeni , bojim se da ne popuca sve :roll:

Uglavnom, sviđa mi se :thumbup:
Vincent_Chase

#16 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Opet kazem meni je fakat najbolja stvar sto :
1. relativno kratko traje
2.ne moram ici u teretanu
3.ne trebam tegove
4.i sto se dobro dobro preznojim.....

I nakon toga...osjecaj se SUPER :)
because_of_you

#17 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by because_of_you »

Meni je osjećaj super čim dođe do istezanja na kraju :D :lol:

Al, fakat, djeluje na čitav organizam, npr. manje mi se spava, ono poletniji insan bude :thumbup:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#18 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by 1946 »

Vincent_Chase wrote:Opet kazem meni je fakat najbolja stvar sto :
1. relativno kratko traje
2.ne moram ici u teretanu
3.ne trebam tegove
4.i sto se dobro dobro preznojim.....

I nakon toga...osjecaj se SUPER :)
A za nas koji živimo na spratovima, hoće li mi komšija ispod dolaziti zbog skakanja po glavi :D ?
Vincent_Chase

#19 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

hehe... dobro pitanje.....

generalno nema nesto "previse" skakanja, a takodje je moguce ono "soft landing" :mrgreen: hehe
funky_baby

#20 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

ima li iko da ovo radi ili sam ja jedina? :D
javite see da podijelimo iskustva, ja sam se bas navukla na Insanity :D
Vincent_Chase

#21 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Koliko dugo radis?
funky_baby

#22 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

prvi ciklus :), zavrsila ovaj prvi mjesec, sad sam na recovery week pa onda ide drugi, kazu puno tezi...jesam li luda sto jedva cekam da i to probam :D
iSwagga

#23 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by iSwagga »

Upravo skidam program da ja to prvo pregledam da vidil da li je to za mene :D
funky_baby

#24 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by funky_baby »

ma bitno je ne odustati :D, cuj mene sto pricam kao da sam vec dosad 2-3 ture odradila :D
meni je super, ali treba biti oprezan u svakom slucaju :)
Vincent_Chase

#25 Re: Shaun T-Insanity Workout-fitnes

Post by Vincent_Chase »

Trening je stvarno odlican.... medjutim poprilicno je naporan.... nekada se jednostavno ne osjecam dovoljno dobro da radim onako naporan trening...i pravo je tesko drzati njijhov ritam 6 dana u sedmici.... ali kada mi treba dobro znojenje za 40 minuta.....odradim jedan...i osjecam se odlicno..
Post Reply