Daado_Sa wrote:Truba frula wrote:
Poznavanje matematike pokera ne igra baš malu ulogu i dio je vještine igranja.
Vjeruj da matematika a i sama logika koja je integrirana u matematiku ima velikog udjela prilikom igranja pokera. Jer svi veliki igraci pokera kada dobiju dvije karte u ruke odmah imaju u svojoj glavi sta mogu ocekivati od ostalih 5 karata koje se izbacuju. Dokaz za ovu tvrdnju jeste i televizijske partije koje mozemo praitti na raznim kanalima kada igraci ako imaju slabe karte odmah odustaju a sa malo jacim ulaze u igru i pokusavaju doci do dobitka.
eh s ovim se ne slazem nikako...male karte se ne bacaju iz neke matematicke racunice, nego zato sto su male i uz to jos ako nisu ni na koji nacin povezane, normalno je da ces ih baciti...u svakom slucaju povezane ili ne, bacaju se...jedina matematika koja postoji u pokeru je recunanje procenta za kartu recimo koja ti treba...evo bezveze jedan primjer cisto da vidis o cemu pricam...
Dobijes karte recimo A 2 Srce (A=kec, 2=dvica logicno) i na flopu ti se otvori npr. J srce, 6 srce i K pik. Eh sad tebi za boju treba jos jedna karta koja je srce. U spilu imas 52 garte i neka je za stolom recimo 8 ljudi x 2 karte to je 16 karata. Foldalo je recimo pet ljudi. Ostalo je vas trojica u igri. Recimo da jedan od njih ima J baklavu, drugi ima K tref (primjer), a ti imas ono gore navedeno. Dalje tebi fali jedna karta i da imas u tom trenutku najjacu ruku. Ovaj sa J je raiso, a ovaj sa K je pratio, na tebi je ostalo da odlucis sta ces, pratiti ili foldati. Eh tu mozes upotrijebiti taj izracun procenta vjerovatnoce, to jeste koliki je postotak da ti izadje ta karta sa znakom srce. Sad je jos fazon sto ti ne znas sta su u ruci imali oni koji su foldali, ali ne znas ni sta imaju ova druga dvojica igraca, ali ono jedan je raiso, drugi prati, pa mozes pretpostaviti sta mogu imati u ruci, ali opet ne znas koji je znak. Ti tu racunas procenat s onim sto ti je poznato, a to je da imas u cijelom spilu 13 karti sa znakom srce i samo s tom spoznajom mozes racunati, jer niko ti nece reci sta je bacio i slicno, s tim da od tih 13 karti oduzmes svoje dvije, to znaci da ti ostaje 11 karti i minus one dvije na stolu, to ti je 9 karti koje su ti potencijalno u igri. Tako da ono otprilike za jednu kartu sa srcem koju cekas na turnu ili riveru, procenat da izadje je oko 35%. Tu na osnovu visine raisa prvog igraca ti sam odlucujes da li ti se isplati ganjati onih 35%. Ako je neki neznatan raise, onda je ok pratiti, ali ako je neki malo jaci iznos, onda fino foldas i cekas za iducu priliku da odneses pot.
U svakom slucaju imas tabelu u kojoj su iskazane vjerovatnoce u procentima...ako te interesuje ta tabela, javi, rado cu ti je proslijediti...
Za neku drugu matematiku ja ne znam, niti sam negdje cuo ili procitao...
vesna555 wrote:
Ma kakvi... Gdje si zensko vidio da dobro igra pokera

Znas da ti je to laka lova, pa zato zoves

Gdje sam vidio?? Na TV-u...

A to da li je laka love ili ne, u to necu da ulazim, ali ne zovem zato...mozemo se mi dogovoriti i onako privatno da te naucim nekim osnovama...

besplatno je, a mozemo se i dogovoriti za nesto o cemu recimo ja nemam pojma...