A sta bi ti, danke rusland, ili danke saudijska arabija...nosara wrote:"Danke dojcland, razmaknite guzove, ulijecemo!" - F. Tudjman, boljsevik, ustasa, sta god treba, principijelno...
Osnivanje KPJ
-
nista novo
#26 Re: Osnivanje KPJ
- nosara
#27 Re: Osnivanje KPJ
Drzimo se cinjenica...nista novo wrote:A sta bi ti, danke rusland, ili danke saudijska arabija...nosara wrote:"Danke dojcland, razmaknite guzove, ulijecemo!" - F. Tudjman, boljsevik, ustasa, sta god treba, principijelno...
-
nista novo
#28 Re: Osnivanje KPJ
Moras priznati, da kakav je god bio Tudjman je bio politicar i izvukao je sto je mogao najbolje za Hrvatsku, a kao sto znamo politicari nisu i ne mogu opstati ako nisu kurve i ako ne znaju plivati u tim pokvarenim vodama. Navedi mi postene politicare..nosara wrote:Drzimo se cinjenica...nista novo wrote:A sta bi ti, danke rusland, ili danke saudijska arabija...nosara wrote:"Danke dojcland, razmaknite guzove, ulijecemo!" - F. Tudjman, boljsevik, ustasa, sta god treba, principijelno...
- NightSkyWalker
#29 Re: Osnivanje KPJ
Nisam siguran da se treba zahvaljivati partiji koja je izrodila najvece zlocince nakon WWII.nosara wrote:
Sto se tice ove nove KP, ne mislim nista, a onim starim laka zemlja, slava i hvala...
- osa
#30 Re: Osnivanje KPJ
danis tanović....nista novo wrote:Moras priznati, da kakav je god bio Tudjman je bio politicar i izvukao je sto je mogao najbolje za Hrvatsku, a kao sto znamo politicari nisu i ne mogu opstati ako nisu kurve i ako ne znaju plivati u tim pokvarenim vodama. Navedi mi postene politicare..nosara wrote:Drzimo se cinjenica...nista novo wrote:
A sta bi ti, danke rusland, ili danke saudijska arabija...
- fatamorgana
#31 Re: Osnivanje KPJ
Mika Tripalo!
- NightSkyWalker
#32 Re: Osnivanje KPJ
Zasto bih zalio za drzavom koja je bila Srboslavija i partijom koja je izrodila i skolovala najvece zlocince nakon drugog svjetskog rata. Zasto bih zalio za drzavom koja je ubijala i na robiju slala ljude zbog onoga sto su rekli itd...dimitrix wrote:Ineresuje me koliko vas ima koji zale za Jugoslavijom?Sta mislite o osivanju KOMUNISTICE PARTIJE i osnivacu?
-
nista novo
#33 Re: Osnivanje KPJ
Vecina zali za svojom mladosti a ne za Jugoslavijom...
- NightSkyWalker
#34 Re: Osnivanje KPJ
Jednom smo bili naivni i vjerovali u zabludu, da bi '90tih nase komsije preko noci odbacili sve ono sto su nam za kafom govorili 50 godina o nekakvom bratstvu i potom nabili kokarde i pobili nam 100,000 ljudi.

Pametnom dosta...

Pametnom dosta...
-
nista novo
#35 Re: Osnivanje KPJ
Nema nebeski naroda kao sto nema ni postenog politicara..
- tbv
#36 Re: Osnivanje KPJ
Jazz_Junkie wrote:Ostavi se mladomuslimanske lektire... (bla.bla,bla, bla, bla, i opet bla...)tbv wrote:Jugoslavija je bila umjetna tvorevina koja je zivjela kroz fazu utopije u kojoj se prekrojila i falsifikovala cijela historija Bosne i Hercegovine i naroda koji u njoj zive, sto je na kraju rezultiralo Genocidom nad muslimanima. O ugnjetavanju Kosovora od 1978 da i ne govorimo.
Kao prvo na pogresnoj si adresi, a ovo sto sam gore napisao su cinjenice, a ne propaganda ili mitologija. Ti si jedan od najvecih islamofobova, antibosnjaka i samo jedan jadni kumunjara na ovom forumu. Ako me vec poistovjecujes sa nekim muslimanskim radikalom sto mi ne navedes citat u kojem ja zastupam islam, dok cu ja tebi sad odmah ispod postaviti tvoje citate u kojim sam prepoznao islamofobiju, antibosnjastvo i bolesno bolno komunisticko nasljedje, iza kojih se mozda krije velikosrbin.
Jazz_Junkie wrote:Albanci gaje taj nacionalni identitet sto ih ne cini nuzno nacionalistima, ali su se emancipirali kao narod maltene u isto vrijeme kada i ostatak Evrope. To se ne more reci za Bosnjake i najvecu krivnju snosi vjera.
Jazz_Junkie wrote:Bosnjacki nacionalizam je tek postratni fenomen i u tome, po uzoru na srpski i hrvatski nacionalizam, kumuje vjerska zajednica.
Jazz_Junkie wrote:Bosnjaci uopce generalno gledano nisu pobozni.
Jazz_Junkie wrote:kao ateist Bosnjake vise volim vidjeti kao sekularne, moderne i liberalne (ne moraju nuzno biti ateisti)
Jazz_Junkie wrote:Dobro ba, hajd ne mogu svakom trollu posvetit paznju. Haja, sta ima u Bosnjakistanu?
Jazz_Junkie wrote:Bosnjacki kao i svaki drugi nacionalizam ima funkciju ocuvanja krimogenih elita koji licne interese podmecu kao nacionalne, igrajuci se sa sentimentalitetom naroda.
Jazz_Junkie wrote:Bosnjacki nacionalizam je dodatni teret iovako katastrofalno podijeljenom bh. drustvu.
U tvojim glupim postovima, koji su samo istresanje dimija, mozemo da pronadjemo tonu pismenih gresaka kao sto su rijeci "more umjesto moze, kada umjesto kad itd." Usput da ti citiram dio tvog teksta, odnosno dvije recenice koje nemaju nikakve veze sa pismenoscu.
Jazz_Junkie wrote:Tvoj poslanik uopce nije mogao govoriti o nacionalizma kojeg tada uopce nije bilo. Nacionalizam je fenomen moderne.
Ali ti i nakon toliko vidnih gresaka, svakog ko je patriota, Bosnjak ili Bosanski nacionalista nazivas nepismenim sa ovakvim glupim zakljuccima ispod.
Tvoje nebuloze na ovom forumu prelaze granicu zdravog razuma, a tvoji zakljucci koje pokusavas da propagiras nemaju ama bas trunku znacenja za mene, a tako i za ostale druge clanove foruma. Tebe samo gotive oni koji su isti kao ti, ili oni koji su gori od tebe. Zalosno je da osoba puna mrznje prema islamu, Bosnjacima i Bosanskim nacionalistima pljuje po njihovom pravu na misljenje, a da moze pravio bi Ausvice, komunisticke cistke i nove Srebrenice.Jazz_Junkie wrote:Slijediti tvoj primjer znaci biti slabo skolovan, imati problema s pismenoscu
- cyprus
- Control panel
#38 Re: Osnivanje KPJ
U pravu si. KPJ nije efikasno rijesila problem sa nacionalistima svih boja pa su se ti isti nacionalisti povampirili pocetkom 90tih. a koliko su bili prikriveni i sa zlim namjerama dokazuje i to da ih je bilo u redovima JNA. KPJ i JNA nisu bile na visini zadatka pa smo svi na kraju ispastali. ja im samo to zamjeram.NightSkyWalker wrote:Nisam siguran da se treba zahvaljivati partiji koja je izrodila najvece zlocince nakon WWII.nosara wrote:
Sto se tice ove nove KP, ne mislim nista, a onim starim laka zemlja, slava i hvala...
- NightSkyWalker
#39 Re: Osnivanje KPJ
Ne radi se o nekim losim ljudima koji su bili izolovani i van partije. Ja govorim o ljudima koji su bili u samoj KPJ, koji su rodjeni u Titinom sistemu, skolovani u tom sistemu, i kasnije postali clanovi KPJ. Upravo ti su uradili najvise zna krajem proslog stoljeca. To su oni podmukli sto su nam za kahvom pricali o blagodetima bratstva i jedinstva a pod stolom ostrili kamu za balkanske turke. Kako je moguce da generacije pionira koji su bilo odgojeni pod plastom KPJ preko noci nabiju kokarde i krenu na nas?Control panel wrote:U pravu si. KPJ nije efikasno rijesila problem sa nacionalistima svih boja pa su se ti isti nacionalisti povampirili pocetkom 90tih. a koliko su bili prikriveni i sa zlim namjerama dokazuje i to da ih je bilo u redovima JNA. KPJ i JNA nisu bile na visini zadatka pa smo svi na kraju ispastali. ja im samo to zamjeram.NightSkyWalker wrote:Nisam siguran da se treba zahvaljivati partiji koja je izrodila najvece zlocince nakon WWII.nosara wrote:
- Control panel
#40 Re: Osnivanje KPJ
U pravu si. KPJ nije efikasno rijesila problem sa nacionalistima svih boja pa su se ti isti nacionalisti povampirili pocetkom 90tih. a koliko su bili prikriveni i sa zlim namjerama dokazuje i to da ih je bilo u redovima JNA. KPJ i JNA nisu bile na visini zadatka pa smo svi na kraju ispastali. ja im samo to zamjeram.[/quote]NightSkyWalker wrote:
Nisam siguran da se treba zahvaljivati partiji koja je izrodila najvece zlocince nakon WWII.
Ne radi se o nekim losim ljudima koji su bili izolovani i van partije. Ja govorim o ljudima koji su rodjeni u Titinom sistemu, skolovani u tom sistemu, i bili pripadnici i zagovaraci same KPJ. Upravo ti su uradili najvise zna krajem proslog stoljeca. To su oni podmukli sto su nam za kahvom pricali o blagodetima bratstva i jedinstva a pod stolom ostrili kamu za balkanske turke. Kako je moguce da generacije pionira koji su bilo odgojeni pod plastom KPJ preko noci nabiju kokarde i krenu na nas?[/quote]
a kako crveni postase zeleni?
- NightSkyWalker
#41 Re: Osnivanje KPJ
Pa i oni su prelivode i licemjeri. Medjutim, oni su ostali na strani BiH, branili drzavu, i nisu cinili zlocine, dok ostali se popeli na brda i rokali po nama i dan i noc. To je ogromna razlika. Ne mijesaj babe i zabe.Control panel wrote:
Last edited by NightSkyWalker on 01/01/2011 23:04, edited 2 times in total.
- kamen spoticanja
#42 Re: Osnivanje KPJ
a koji su crveni postali zeleni?Control panel wrote:
- cyprus
#43 Re: Osnivanje KPJ
Ja vala, k'o da su samo srpski nacionalisti bili bivši komunisti
. Jednostavno postoji značajan broj ljudi koji se svakom okruženju i situaciji prilagođava... o tome se radi, a ne o tome kako od komunista nastaju četnici

- kamen spoticanja
#44 Re: Osnivanje KPJ
jes' samo su jedni drzali kamecyprus wrote:Ja vala, k'o da su samo srpski nacionalisti bili bivši komunisti![]()
. Jednostavno postoji značajan broj ljudi koji se svakom okruženju i situaciji prilagođavaju... o tome se radi, a ne o tome kako od komunista nastaju četnici
![]()
- NightSkyWalker
#45 Re: Osnivanje KPJ
Uporedi ono sta su uradili i koji cilj su imali bosnjacki nacionalisti sa oni sta su uradili i koji cilj su imali srpsko-hrvatski nacionalisti. Nebo i zemlja.cyprus wrote:Ja vala, k'o da su samo srpski nacionalisti bili bivši komunisti![]()
.
Zaista je fascinantno i paradoksalno da je robijas i narodni neprijatelj AI morao kansije braniti drzavu i narod od upravo onih koji su ga optuzilavi za nacionalizam i fundamentalizam i koji su se kasnije sami okitili kokardama.
Kako vremenom sve dodje na svoje i na povrsinu...
Last edited by NightSkyWalker on 01/01/2011 23:08, edited 1 time in total.
- cyprus
#46 Re: Osnivanje KPJ
Ne govorim ja o poređenju bošnjačkih, hrvatskih i srpskih nacionalista... nego o vašoj iskrivljenoj tezi po kojoj komunizam vodi četništvuNightSkyWalker wrote:Uporedi ono sta su uradili i koji cilj su imali bosnjacki nacionalisti sa oni sta su uradili i koji cilj su imali srpsko-hrvatski nacionalisti. Nebo i zemlja.cyprus wrote:Ja vala, k'o da su samo srpski nacionalisti bili bivši komunisti![]()
.
- NightSkyWalker
#47 Re: Osnivanje KPJ
To ne tvrdim. Ali ono sto je cinjenica je da je veliki broj komunista koji su nam pricali bajke o bratstvu i jedinstvu preko noci nabili kokarde. JNA generali su bili elitno drustvo bivse drzave i komunistickog sistema, i eto sta nam uradise...cyprus wrote: Ne govorim ja o poređenju bošnjačkih, hrvatskih i srpskih nacionalista... nego o vašoj iskrivljenoj tezi po kojoj komunizam vodi četništvu![]()
- cyprus
#48 Re: Osnivanje KPJ
A možda želiš reći kako među onim koji su branili BiH nije bilo i bivših komunista? Ili su Bosnu branili samo narodni neprijatelji?NightSkyWalker wrote:Zaista je fascinantno i paradoksalno da je robijas i narodni neprijatelj AI morao kansije braniti drzavu i narod od upravo onih koji su ga optuzilavi za nacionalizam i fundamentalizam i koji su se kasnije sami okitili kokardama.
Kako vremenom sve dodje na svoje i na povrsinu...
Last edited by cyprus on 01/01/2011 23:12, edited 1 time in total.
- Control panel
#49 Re: Osnivanje KPJ
zar se za BiH nisu borili i srbi,hrvati i ostali, na strani ARBiH i MUP-a ili su to samo bili zeleni za koje je rezervisan BiH patriotizam.NightSkyWalker wrote:Pa i oni su prelivode i licemjeri. Medjutim, oni su ostali na strani BiH, branili drzavu, i nisu cinili zlocine, dok ostali se popeli na brda i rokali po nama i dan i noc. To je ogromna razlika. Ne mijesaj babe i zabe.Control panel wrote:
- cyprus
#50 Re: Osnivanje KPJ
A generali Armije BiH nisu ranije bili u JNA?NightSkyWalker wrote:To ne tvrdim. Ali ono sto je cinjenica je da je veliki broj komunista koji su nam pricali bajke o bratstvu i jedinstvu preko noci nabili kokarde. JNA generali su bili elitno drustvo bivse drzave i komunistickog sistema, i eto sta nam uradise...cyprus wrote: Ne govorim ja o poređenju bošnjačkih, hrvatskih i srpskih nacionalista... nego o vašoj iskrivljenoj tezi po kojoj komunizam vodi četništvu![]()