A sjeca li se neko govora, planova, strategija, ideja tih novih stranaka? Sta su obecavali, jel im iko postavljao pitanja o mogucim sukobima?Fratris wrote:Haha, kad bi bar bilo istina.Admir_1984 wrote:A jel fakat moguce da se dosta glasova laziralo, tj da su nacionalisti lazirali![]()
![]()
Kao što je već navedeno, ljudi su pokvareni i prevrtljivi. Dan-danas, ljudi pred komšijama druge vjere/nacije neće reći da glasaju za nacionaliste. U miješanom društvu, svi pričaju protiv nacionalizma, a kad su među svojim stadom, to je druga priča.
Puno je ovo kompliciraniji fenomen nego što širina ove teme dopušta. Možda bi trebalo čitavu novu temu pokrenuti o političkoj prevrtljivosti Bosanaca i Hercegovaca.
Niko ne rece zbog cega i ko je uopste dozvolio te izbore? Jel to sve nastalo zbog raspada saveza komunista u januaru 1990?
Sad nesh kontam da nije rata bilo. Znaci slovenci, makedonci, hrvati i mi bi kao usli u tu neku demokratiju, a srbija i crna gora bi ostale i dalje socijalisticke. E sad sta bi bilo kad bi bilo, bil ova odavde stoka nakon 10-15 godina zalila za jugoslavijom ili ne? Da je tako bilo nacionalisti sigurno ne bi mogli pljackati i obogatiti se kao sto su uradili u ratu i nakon njega, tako kontam da je njima rat najvishe odgovarao. E sad da nije rata bilo pravo zanimljiva figura bi bila Milosevic, postao bi na neki nacin simbol za ocuvanje jugoslavije
Tim vojnim intervencijama mislim da se nista nije moglo uraditi, znaci samo par godina bezakonja i milion zrtava na sve strane, totalno besmisleno.
Imam jos jednu tezu, kosovo, albanci, lobi njihov u americi, Juga nikad nije amerima odgovarala, a na Kosovu je sve i pocelo
U Ustavu iz 1974 godine data su veca ovlastenja republikama, al nigdje nije pisalo da se mogu odvojiti, a da se ne pita Jugoslavija. Kako onda referendumi nakon izbora