Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

samo_ovaj_put

#26 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by samo_ovaj_put »

ako vam je guzva na izlazu prema parkusi,onda idite na izlaz prema fisu i rijesen problem
na tom izlazu nikad guzve nema :D
respo

#27 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

ako idem u BBI koji ima parking za auto zasto ne bi dosao autom pa makar zivio na marin dvoru
nije problem u parkingu jer na drugoj etazi uvijek se nadje mjesto
da se ne moze u garazi naci mjesto nikako ne bi dolazio autom
problem je u nacinu naplate kod pojedinaca i izlaska koji nema veze sa tim ko dolazi autom tu ili dolazi sa grasovim prevozom

ma ja bogatstvo je u razlicitosti
al o pogresnoj razlicitosti govoris
hajmo kad si toliko multi kulturalan i jedno stado ovaca pred BBI jer je coban tu razlicit od ostalih
pa ti polako hodaj strpljen spasen

vidim pogled na razlicitosti ti je jaca strana

ps. moja navika nije da usporavam ljude u njihovom naumu pri izlasku iz bbi-a itd
sta trebam da mjenjam pa da 10 ljudi iza mene ispasta zato jer sam ja ovaj put odlucio platiti na rampi?
pored gore pomenutog i logika ti je vidim jaca strana mozda cak i jaca od pogleda na zivot
respo

#28 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

samo_ovaj_put wrote:ako vam je guzva na izlazu prema parkusi,onda idite na izlaz prema fisu i rijesen problem
fazon je sto smo mi cekali u redu jos na izlazu sa -1 sprata tako da nikako nismo mogli ni na taj 0-i sprat a kamoli izaci na bilo koji izlaz
samo_ovaj_put

#29 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by samo_ovaj_put »

respo wrote:
samo_ovaj_put wrote:ako vam je guzva na izlazu prema parkusi,onda idite na izlaz prema fisu i rijesen problem
fazon je sto smo mi cekali u redu jos na izlazu sa -1 sprata tako da nikako nismo mogli ni na taj 0-i sprat a kamoli izaci na bilo koji izlaz
pa suprotnom trakom,onda obidjes krug oko prizemlja i eto te na izlazu u mis irbina
johntra

#30 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

BBI parking je fakat donio malo rahata u parking zone u Sarajevu, jes da su na foru povećali cijene po noći, ali ok, ni sada nije skupo...jedini nus produkt ovog parkinga je gužva u Radićevoj, pogotovo po noći, koja se po noći protegne i na glavnu džadu, a nekad i po danu...
Bullet Tooth Tony

#31 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Bullet Tooth Tony »

AmADin_gospo wrote:10. BEGIN
20. nemojte parkirati u BBIu i nemate problema
30. GOTO 20

:mrgreen:
#include <iostream>
using namespace std;
void main()
{
cout << "MENTOL DETECTED" << endl; }
respo

#32 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

samo_ovaj_put wrote:
respo wrote:
pa suprotnom trakom,onda obidjes krug oko prizemlja i eto te na izlazu u mis irbina
dok smo cekali da se popnemo bar na taj nulti sprat proslo je dobrih 10-ak minuta
mogli smo al smo isli ovamo i to je to
svejedno to ne znaci da je ovakav nacin placanja ispravam pa onda moram kruziti skorz na skenderiju pa opet u radicevu da bi dosao na 30 metara od mjesta gdje sam bio
ti ako volis kruziti oko citavog kvarta samo ti
kurty

#33 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by kurty »

Ma sidjem do -3 cesto... i idem onim "poslovnim" liftovima...

Elem, u pocetku sam imao naviku da prilikom silaska u garazu platim, pa do auta i tri uta mi se desilo zbog guzvi da moram doplatiti (prodje onih 15 minuta)... I svaki put ko debila se osjecam jer kad neko gleda, ispade da sam pokusao da izadjem a nisam platio...
Od tada obicno dodjem do -1 i tu platim... Auto ostavim na (mislim onoj zelenoj "cesti") 20tak metara prije, tako da najmanje smetam...

I inace, kad se penjem sa -2 na -1 obicno idem desno pa obidjem cijeli parking samo zbog placanja... Kad se parkira neko kod onog u staklenoj kutari, i to ne lijevu stranu, tesko smotati a da si blizu skenera kod rampe...

I vidim u zadnje vrijeme cesto na -1 na cesti ima redar neki, kao nesta regulise i to...Ali mi smjesno sto je parkirano 10 auta na cesti i on poceo da regulise...
GOLFER

#34 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by GOLFER »

ja predlazem da se @NEELIX ili @ respo i slicni borci za siguran i kulturan tok saobracaja u gradu angazuju po pitanju ovog problema :D
rimano

#35 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by rimano »

System.out.println("Sta je ovo pun forum programera")
respo

#36 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

GOLFER wrote:ja predlazem da se @NEELIX ili @ respo i slicni borci za siguran i kulturan tok saobracaja u gradu angazuju po pitanju ovog problema :D
necu ja raditi policijski posao
sodom

#37 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by sodom »

Beg_Babic wrote:
AmADin_gospo wrote:10. BEGIN
20. nemojte parkirati u BBIu i nemate problema
30. GOTO 20

:mrgreen:
#include <iostream>
using namespace std;
void main()
{
cout << "MENTOL DETECTED" << endl; }
đeste programeri :D

(koji luzeri pobogu) :lol:
skojotovski

#38 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by skojotovski »

savrsen dokaz papanluka je Tus i Merkur. garaze zjape prazne, seljaci se nakrcaju na prilazu, da mogu, parkiralil bi u oba objekta! FUJ! stoka! dovolno je samo da angazuju redovnu patrolu policije i kazne redovno da kace. vrlo brzo bi papci parkirali kako Bog zapovijeda!
respo

#39 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

skojotovski wrote:savrsen dokaz papanluka je Tus i Merkur. garaze zjape prazne, seljaci se nakrcaju na prilazu, da mogu, parkiralil bi u oba objekta! FUJ! stoka! dovolno je samo da angazuju redovnu patrolu policije i kazne redovno da kace. vrlo brzo bi papci parkirali kako Bog zapovijeda!
oko tusa i merkura clan 14 zobs-a nije ukinut?
skojotovski

#40 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by skojotovski »

ukinut ili ne, onemogucavaju normalan prilaz objektima. moras se provlaciti ko kroz iglene usi.
sto ga lole tako ne ostave u Hrvatskoj, recimo. papci cak ne smiju parkirati ni na invalidsko mjesto, sto ovdje redovno rade. zasto? zato sto znaju da ce ih poderat s kaznom....
respo

#41 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

pa bas zato sto je ukinut ne moze policija nista
zato je tako i pred tusom i pred merkurima merkatorima kllincima palcima
i zato ostave gdje hoce jer ne moze mu pisati kaznu
AmADin_gospo

#42 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by AmADin_gospo »

@di wrote: Zbog ovakvog razmišljanja nama neće nikad bolje ni biti!

Može li ovako:
10. BEGIN
20. Zovi policiju (da postoji)
30. Policija se pojavi (ako)
40. Napiše kaznu (ako)
50. Papak napokon progleda, da je nešto pogrešio (ovo je baš ogmoni ako)
60. Jedna duša spašena + ona od papka + državi bolje jer je naplatila kaznu
70. Parkirati normalno
80. za svaki naredni put GOTO 70.
nemože tako jer je BBI privatno vlasništvo i oni ako hoče, mogu parkirati auta naopačke i nema tog drota da može napisati kaznu za pogrešno parkiranje, to ti je isto ko da ja tebi zovnem drota jer si u svojoj avliji parkirao ukoso a ne pravo pred kuču. red na parkiralištu treba da provodi vlasnik, a pošto znaju da ako upozore papka na to i izblamiraju ga, da više nemaju mušterije. stoga se takav papanluk toleriše. ista glupost ti je napisana na karti i glasi da nisu odgovorni za nastale štete na autu i otuđeno vlasništvo. stoga, koji ga onda qurac parkirati u BBIu kad za manje para možeš i van BBIa (poslije 8 sati se parkinzi po gradu na ulicama ne naplačuju).
karanana

#43 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by karanana »

ja ali bbi centar nije seljakova avlija pa da on parkira kako hoce i gdje hoce. u tome je razlika. vlasnik moze zovnuti policiju na svoj posjed da regulise nepropisno parkirane. isto ko kad ti parkiras ispred moje garaze i blokiras mi izlaz.
johntra

#44 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

imam ja prijedlog...pošto BBI posluje po islamskim pravilima, nek angažiraju one vehabijske likove što su u kombiju patrolirali po ovim jebalištima i ganjali raju gore...nek sada taj kombi bude stacioniran u garaži u blizini automata i kada neko stane sa autom ispred, nek odmah izlijeću i udaraju po autu ili vlasnicima...nešto kao šiitska milicija, samo nek ovo bude šoping milicija...ha jah, konkretan prijedlog...
olensoner

#45 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by olensoner »

johntra wrote:imam ja prijedlog...pošto BBI posluje po islamskim pravilima, nek angažiraju one vehabijske likove što su u kombiju patrolirali po ovim jebalištima i ganjali raju gore...nek sada taj kombi bude stacioniran u garaži u blizini automata i kada neko stane sa autom ispred, nek odmah izlijeću i udaraju po autu ili vlasnicima...nešto kao šiitska milicija, samo nek ovo bude šoping milicija...ha jah, konkretan prijedlog...
Pobrkao si malo ljude iz BBI i te hudnjake sa bradama...
johntra

#46 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

pa što...zajednički im je šerijat, zar ne?
olensoner

#47 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by olensoner »

johntra wrote:pa što...zajednički im je šerijat, zar ne?
Da, samo zavisi do koje mjere ko ide...
Ali, da ne idemo sa teme, ne bih to zelio.
shlauf

#48 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by shlauf »

johntra wrote:imam ja prijedlog...pošto BBI posluje po islamskim pravilima, nek angažiraju one vehabijske likove što su u kombiju patrolirali po ovim jebalištima i ganjali raju gore...nek sada taj kombi bude stacioniran u garaži u blizini automata i kada neko stane sa autom ispred, nek odmah izlijeću i udaraju po autu ili vlasnicima...nešto kao šiitska milicija, samo nek ovo bude šoping milicija...ha jah, konkretan prijedlog...
:lol: :lol:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
dottore

#49 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by dottore »

Image

jedan ovakav bi riješio sve probleme....i jos natpis pored: Za eventualnu stetu na vozilima, ne odgovaramo :!: :mrgreen: :lol:
AmADin_gospo

#50 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by AmADin_gospo »

karanana wrote:ja ali bbi centar nije seljakova avlija pa da on parkira kako hoce i gdje hoce. u tome je razlika. vlasnik moze zovnuti policiju na svoj posjed da regulise nepropisno parkirane. isto ko kad ti parkiras ispred moje garaze i blokiras mi izlaz.
vlasnik nemože zvati, htijeo ti to ili ne, BBi je privatni posjed i policija može samo nekoga ukloniti ali ne i naređivati ko će kako parkirati. ako parkiram pred tvojom garađom, ja sam ugrozio tvoj privatni posjed i ti imaš apsoluno pravo da mi zovneš pauka da odvuče moje auto. a več sam ti ranije rekao razlog što niko od vlasnika šoping centara ne opominje vozače o nepropišsnom parkiranju, jer znaju da time gube mušterije pa se onda mire s time, na štetu ostalih posjetilaca.
u ovoj državi se mentalitet naroda nemože promijeniti, stoga ti preporučujem da zaobilaziš BBI i lakše ćeš spavati

ahha, što me slatko nasmija na sabahu :top:
Post Reply