Daj nam koji recept iz tradicionalne medicinetheTruePath wrote:sta kovrcas ocima,da te nece zaboliti glava![]()
Kurban
-
strongwoman
#26 Re: Kurban
- kamen spoticanja
#27 Re: Kurban
mene nikad ne boli glavatheTruePath wrote:sta kovrcas ocima,da te nece zaboliti glava![]()
- semmy
#28 Re: Kurban
mi smo ostatke od kurbana ( osim glave ) skuhali i dali nasem cuki...mislim da je bolje da moj cuko to pojede nego da mi kakva lutalica to nanjusi otkopa rupu i pojede...
cek i sve kosti koje nam od kurbana ostanu naravno damo nasem cuki da pojede...nevidim u tome nista lose ali opet svako ima svoje misljenje
cek i sve kosti koje nam od kurbana ostanu naravno damo nasem cuki da pojede...nevidim u tome nista lose ali opet svako ima svoje misljenje
- kurty
#29 Re: Kurban
@bijela, i ja sam bio sokiran...ali tako oni praktikuju...
Imam jos jedno pitanje, jer mislim da bi se to moglo ovdje pitati...
Ja sam naucen da se kurban prije klanja tri puta "okrene" (provede) oko rupe... Medjutim, u ova tri dana, vidim da sam uradio to ja i jos jedan dedo...Ostali to prvi put cuju (pod ostalim mislim na ove koji su klali ili gledali sve to)
Eh jesam li ja pogresno naucen, ili oni???
Imam jos jedno pitanje, jer mislim da bi se to moglo ovdje pitati...
Ja sam naucen da se kurban prije klanja tri puta "okrene" (provede) oko rupe... Medjutim, u ova tri dana, vidim da sam uradio to ja i jos jedan dedo...Ostali to prvi put cuju (pod ostalim mislim na ove koji su klali ili gledali sve to)
Eh jesam li ja pogresno naucen, ili oni???
- lala_sljive_krala
#30 Re: Kurban
Hvala puno na diskusiji...
Ja sam sad formirala svoje misljenje
(aaahahhaha)
Ja cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
Ja sam sad formirala svoje misljenje
Ja cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
- citroen
#31 Re: Kurban
Kosti nisu mesolala_sljive_krala wrote:Hvala puno na diskusiji...
Ja sam sad formirala svoje misljenje(aaahahhaha)
- lala_sljive_krala
#32 Re: Kurban
:stidi se:citroen wrote:Kosti nisu mesolala_sljive_krala wrote:Hvala puno na diskusiji...
Ja sam sad formirala svoje misljenje(aaahahhaha)
Ja cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.![]()
![]()
: valja od smijeha svojoj gluposti:
-
theTruePath
#33 Re: Kurban
muslimani ne smiju imati cukuJa cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
- Cholina_Lokica
#34 Re: Kurban
rece neko ko je na temi gdje se cestita bajram pitao a kad je bajramtheTruePath wrote:muslimani ne smiju imati cukuJa cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
-
theTruePath
#35 Re: Kurban
nije bila na dan bajrama otvorena zato
- lala_sljive_krala
#37 Re: Kurban
u kuci ne, ali vani da.theTruePath wrote:muslimani ne smiju imati cukuJa cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
- lala_sljive_krala
#38 Re: Kurban
theTruePath wrote:nije bila na dan bajrama otvorena zato
-
theTruePath
#39 Re: Kurban
lala_sljive_krala wrote:u kuci ne, ali vani da.theTruePath wrote:muslimani ne smiju imati cukuJa cu kosti dati svom cuki, jer mislim da nema nista lose da se nahrani zivotinja tim mesom.
to je ok onda,povlacim komentar