Da li se ostaci od kurbana mogu dati zivotinjama, psu npr?
Pitam jer dosta osoba mi kaze da je to grijeh.
hvala
na koje ostatke mislis????lala_sljive_krala wrote:jaooooj hoce mi ko reci nesto? imam doma psa koji voli meso(naravno ko i svi drugi)
Hvala puno..
Iskreno, odgovor ne znam...lala_sljive_krala wrote:pa mislim na ostatke, kao sto su kosti ili premasni dijelovi koje ne volim jesti
Hvala i od mene za ovo
Nije mi jasno zasto bi se bacalo,bar danas nazalost ima porodica kojima bi ta hrana dobro dosla,pa eto ako se nekome "gadi" da jede kurbansko meso od nekoga,neka to da onima kome je to potrebno,ili u narodnu kuhinju.Jer ako ne primis kurban od nekog direktno ga vrijedjas,ali ako ga primis pa das kome treba onda na kraju uradis i dobro djelo...theTruePath wrote:A smije li se kurbansko meso baciti?
ovo iskreno pitam,moja tetka je jednom dobila kurbansko meso od jedne romske porodice,,,i njoj se gadilo da to pojede(tetka je puna predrasuda prema ciganima,da znam,glupost),ali nije smjela da baci jer se radi o kurbanu,pa je zato meso prokuhala i onda spremila
Bistrik ili Vratnik, ne znam tačnobijela wrote: A mislim da bih se razbolila kada bih vidjela da je neko nataknuo kurbansku glavu na štap i ostavio da je ptice čopkaju.
Boga mi, strašnoarzuhal wrote:Bistrik ili Vratnik, ne znam tačnobijela wrote: A mislim da bih se razbolila kada bih vidjela da je neko nataknuo kurbansku glavu na štap i ostavio da je ptice čopkaju.
Ahmmed wrote:Mi mačka nahranimo kurbanskim mesom
theTruePath wrote:Ahmmed wrote:Mi mačka nahranimo kurbanskim mesom
bas ste netradicionalni