Koga je to Emir K. izdao
-
mig
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#27 Re: Koga je to Emir K. izdao
Razumite Izetbegovića mlađeg, nema on interelektualni kapacitet da rzlikuje između naroda i religija, to ti je otprilike ono ko kad naše nane za svakog pravoslavca kažu da je Vlahmig wrote:Bilo kako bilo, ipak se ne moze reci "srpska vera". Vera je stvar pojedinca, a ne citavog naroda. Da li su svi Srbi "srpske vere" i da li pripadnik neke druge nacije moze biti "srpske vere"? Jesu li Grci i Rusi "srpske vere"?Zlata M. wrote:Ne moras pisati referate, kolega. U nasim glavama je srpsko = pravoslavno, to je ona prva pomisao, zar ne ? ... bez da uvlacimo stotine istorijskih i inih cinjenica ... ( izuzev kad kroz dubookoumne tekstove zelimo zbuniti sagovornika)
-
hadžialagić
#28 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pravoslavno u Bosni = srpsko zna se od kada ili se ne zna (rad SPC - vjera, Vase Pelagića - obrazovanje i drugih na političkom planu u skladu sa Načertanijem Ilije Garašanina)? (Odgovor - od 1870-tih naovamo). Otada počinju i priče o Bosni kao geografskom pojmu, a ne o državi.Zlata M. wrote: (volim samo sto ljudi biraju rijeci kad se nekom obracaju ...)
Ne moras pisati referate, kolega. U nasim glavama je srpsko = pravoslavno, to je ona prva pomisao, zar ne ? ... bez da uvlacimo stotine istorijskih i inih cinjenica ... ( izuzev kad kroz dubookoumne tekstove zelimo zbuniti sagovornika)
Niti smo kolege, niti znam šta je u nečijoj glavi. Čitam ono što piše.
Kusturica je izdao sebe, svoju porodicu i Bilećane. Zato se i osjeća izgubljenim.
Kod Bileće je 8. septembra 1388. godine bosanska vojska pod zapovjednikom vojvodom Vlatkom Vukovićem teško porazila tursku vojsku pod komnadom Šahi-paše, što se ujedno smatra i jednim od prvih poraza Osmanlija na Balkanu. A on priča neke nebuloze...
- Zlata M.
#29 Re: Koga je to Emir K. izdao
Mogu ti reci ... hmmm ... za covjeka koji 'niti znam sta je u necijoj glavi' (citat), vise nego dobro znas kako se osjeca Kusturica.hadžialagić wrote:Pravoslavno u Bosni = srpsko zna se od kada ili se ne zna (rad SPC - vjera, Vase Pelagića - obrazovanje i drugih na političkom planu u skladu sa Načertanijem Ilije Garašanina)? (Odgovor - od 1870-tih naovamo). Otada počinju i priče o Bosni kao geografskom pojmu, a ne o državi.Zlata M. wrote: (volim samo sto ljudi biraju rijeci kad se nekom obracaju ...)
Ne moras pisati referate, kolega. U nasim glavama je srpsko = pravoslavno, to je ona prva pomisao, zar ne ? ... bez da uvlacimo stotine istorijskih i inih cinjenica ... ( izuzev kad kroz dubookoumne tekstove zelimo zbuniti sagovornika)
Niti smo kolege, niti znam šta je u nečijoj glavi. Čitam ono što piše.
Kusturica je izdao sebe, svoju porodicu i Bilećane. Zato se i osjeća izgubljenim.
Kod Bileće je 8. septembra 1388. godine bosanska vojska pod zapovjednikom vojvodom Vlatkom Vukovićem teško porazila tursku vojsku pod komnadom Šahi-paše, što se ujedno smatra i jednim od prvih poraza Osmanlija na Balkanu. A on priča neke nebuloze...
Pogledati obavezno post od @Bingov Buraz ...
( a kako da te oslovim do - kolega ? kolega forumas, mislim ... na nacin, na koji si se ti obratio meni u prvom postu, ne obracam se ljudima.
-
hadžialagić
#30 Re: Koga je to Emir K. izdao
Nije bitno samo reći nešto, nego da to nešto ima i smisla?!?Zlata M. wrote: Mogu ti reci ... hmmm ... za covjeka koji 'niti znam sta je u necijoj glavi' (citat), vise nego dobro znas kako se osjeca Kusturica.![]()
Pogledati obavezno post od @Bingov Buraz ...![]()
( a kako da te oslovim do - kolega ? kolega forumas, mislim ... na nacin, na koji si se ti obratio meni u prvom postu, ne obracam se ljudima.)
Možda sam gledao nedavno intervju sa Nemanjom u kom je pojašnjavao kroz šta je prolazio kada mu je mater bila teško bolesna i umirala, da je tada bio emotivno i duhovno prazan, odbačen i napadan od svih kada je odlučio da se krsti 2005 u okoloni Herceg Novog (kao da mu ni to nije donijelo nikakvo olakšanje)?
Nabaci ti koji mhm, smajlić i malo šarma - sve će biti kako ti kažeš? Navikla tako?
Sad reci da te ne volim, ili nešto peto. Da sam na osnovu po ložaja Venere ovo napisao. Rastumači mi molim te. Možeš i kašike bacati (doći će uskoro zlatne), ali mojne graha.
Da nisi pravila smutnju, ne bih ni reagovao.
Last edited by hadžialagić on 07/11/2010 14:45, edited 1 time in total.
-
stari grad Visegrad
#31 Re: Koga je to Emir K. izdao
Tebe interesuje samo B.I. Zar nisi umoran vise od B.I?. Svako ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjeroispovjesti, pa tako i B.I. I on ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjere, kao i ti, kao i ja. Svako im a pravo na svoje misljenje.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG(valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika
![]()
Vaše mišljenje ?
E.K. je izdao svoje roditelje. Ali uostakom E.K. i ta tema je davnih dana sazvakan. Zbog cega ponovo otvarati ovu temu? Zar nije dosadan primjer?
- pustopoljina
#32 Re: Koga je to Emir K. izdao
mig wrote:Bilo kako bilo, ipak se ne moze reci "srpska vera". Vera je stvar pojedinca, a ne citavog naroda. Da li su svi Srbi "srpske vere" i da li pripadnik neke druge nacije moze biti "srpske vere"? Jesu li Grci i Rusi "srpske vere"?Zlata M. wrote:Ne moras pisati referate, kolega. U nasim glavama je srpsko = pravoslavno, to je ona prva pomisao, zar ne ? ... bez da uvlacimo stotine istorijskih i inih cinjenica ... ( izuzev kad kroz dubookoumne tekstove zelimo zbuniti sagovornika)
kako da ne
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#33 Re: Koga je to Emir K. izdao
Jbte političar koji hoće da predstavlja jedan narod a priča ono šta on lično mislistari grad Visegrad wrote:Tebe interesuje samo B.I. Zar nisi umoran vise od B.I?. Svako ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjeroispovjesti, pa tako i B.I. I on ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjere, kao i ti, kao i ja. Svako im a pravo na svoje misljenje.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG(valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika
![]()
Vaše mišljenje ?
E.K. je izdao svoje roditelje. Ali uostakom E.K. i ta tema je davnih dana sazvakan. Zbog cega ponovo otvarati ovu temu? Zar nije dosadan primjer?
-
theTruePath
#34 Re: Koga je to Emir K. izdao
A1fa wrote:Jbte političar koji hoće da predstavlja jedan narod a priča ono šta on lično mislistari grad Visegrad wrote:Tebe interesuje samo B.I. Zar nisi umoran vise od B.I?. Svako ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjeroispovjesti, pa tako i B.I. I on ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjere, kao i ti, kao i ja. Svako im a pravo na svoje misljenje.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
![]()
Vaše mišljenje ?
E.K. je izdao svoje roditelje. Ali uostakom E.K. i ta tema je davnih dana sazvakan. Zbog cega ponovo otvarati ovu temu? Zar nije dosadan primjer?Vidi se da je još zelen, ko mu dade samo da se na nama uči?
Pa vecina naroda kojeg predstavlja misli isto o Kusturici,,Bakir je samo populista i kaze ono sto ljudi razumiju i zele cuti
-
hadžialagić
#35 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pola vremena intervjua priča o oprostu katilima i nevinim žrtvama, a ostatak vremena proziva izdajicu svog naroda? Stvarno moraš biti udaren da bi ovo shvatio.
I nekome je ova licemjernost normalna? Pa ovo je suludo!
I nekome je ova licemjernost normalna? Pa ovo je suludo!
- Zlata M.
#36 Re: Koga je to Emir K. izdao
hadžialagić wrote:
Sad reci da te ne volim, ili nešto peto. Da sam na osnovu po ložaja Venere ovo napisao. Rastumači mi molim te. Možeš i kašike bacati (doći će uskoro zlatne), ali mojne graha.
... bice da si fulao podforum, kolega !
-
theTruePath
#37 Re: Koga je to Emir K. izdao
Zlata M. wrote:hadžialagić wrote:
![]()
... bice da si fulao podforum, kolega !Emotivan post do bola ... ( ma, desi se
)
-
mig
- bosanski
#39 Re: Koga je to Emir K. izdao
Može on misliti šta hoće sa svojim minder haverima kad je u Poljinama na vikendici, al za moje pare, pare mojih prijatelja raznih konfesija i mog oca gnostika ima da priča ono što je u ustavu. Za to ga plaćam.stari grad Visegrad wrote:Tebe interesuje samo B.I. Zar nisi umoran vise od B.I?. Svako ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjeroispovjesti, pa tako i B.I. I on ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjere, kao i ti, kao i ja. Svako im a pravo na svoje misljenje.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
![]()
Vaše mišljenje ?
Eh, pusti Josipović
- pustopoljina
#40 Re: Koga je to Emir K. izdao
@mig
bas tako je kod nas...smijes se, a plakao bi
p.s.ti bi u bosanskoj krajini po selima, bila vlahinja, taman i da si hrvatica
u narodu se bas i nije koristio termin srbi i hrvati...samo vlasi, a nije to ni toliko pejorativno, koliko je jednostavno tako- mi i oni.
karavlah je pejorativno

p.s.
da me se ne shvati pogresno...
gore napisano ne odrazava moje licne stavove.
bas tako je kod nas...smijes se, a plakao bi
p.s.ti bi u bosanskoj krajini po selima, bila vlahinja, taman i da si hrvatica
u narodu se bas i nije koristio termin srbi i hrvati...samo vlasi, a nije to ni toliko pejorativno, koliko je jednostavno tako- mi i oni.
karavlah je pejorativno
p.s.
da me se ne shvati pogresno...
gore napisano ne odrazava moje licne stavove.
Last edited by pustopoljina on 07/11/2010 15:22, edited 1 time in total.
-
mig
- pustopoljina
#42 Re: Koga je to Emir K. izdao
izvinjavam se i ja na offu.
tako ti je to...ljubav je vazda bila obostrana,trostrana...
samo kad se neka katastrofa desi, malo se prodobre...
tako ti je to...ljubav je vazda bila obostrana,trostrana...
samo kad se neka katastrofa desi, malo se prodobre...
-
theTruePath
#43 Re: Koga je to Emir K. izdao
bosanski wrote:Može on misliti šta hoće sa svojim minder haverima kad je u Poljinama na vikendici, al za moje pare, pare mojih prijatelja raznih konfesija i mog oca gnostika ima da priča ono što je u ustavu. Za to ga plaćam.stari grad Visegrad wrote:Tebe interesuje samo B.I. Zar nisi umoran vise od B.I?. Svako ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjeroispovjesti, pa tako i B.I. I on ima pravo da misli sta hoce o promjeni vjere, kao i ti, kao i ja. Svako im a pravo na svoje misljenje.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
![]()
Vaše mišljenje ?
Eh, pusti Josipović
Isplati li mu se to ako je vecina naroda za ono sto trenutno prica? on je prije svega poltiicar i mora da se bori za opstanak u toj politici.Vi ste et gnostici(sta god to bilo) ali koliko bi on dobio kad bi se udvarao tebi i ocu tvom? nista! ovako,kad prica "izdao nas,presao na srpsku vjeru" ...prosjecnog muju to "pali"
-
luckypot
#44 Re: Koga je to Emir K. izdao
Prvo, B.I. je intelektualac i dobar govornik i politicar onoliko koliko ja poznajem kvantnu fiziku, tj nikako
a kao drugo, koga bolan vise briga, nemanja k. je proslost, pa ima toliko dobrih rezisera u bih - ali sad da su vam otvorili temu "potrebne pare za fondaciju za kinematografiju" ne bi niko ni komentara...koga briga i za njega, i za bregu, i za ove i za one, to se zove proslost
a kao drugo, koga bolan vise briga, nemanja k. je proslost, pa ima toliko dobrih rezisera u bih - ali sad da su vam otvorili temu "potrebne pare za fondaciju za kinematografiju" ne bi niko ni komentara...koga briga i za njega, i za bregu, i za ove i za one, to se zove proslost
-
hadžialagić
#45 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kod nas su se Vlasima smatrali ljudi stočari - nomadi koji su napasali svoju stoku po planinama, a živili u katunima. Bilo ih je i za vrijeme bosanske srednjovjekovne države (u Hercegovini recimo). Dolaskom Osmanlija oni su poticani da učestvuju kao prethodnica vojske u pustošenju krajeva i slabljenju odbrambene moći. Dobijali su čak i posjede. Imali su svoje vođe - vojvode ili knezove. Otkud oni u Hrvatskoj, Slavoniji, Lijevče Polju, današnjoj Posavini i na drugim mjestima gdje ranije nisu živjeli itd? Naseljavani su i poslije pomora stanovništva od kuge. Sve pod palicom Osmanlija. Romanija je recimo odličan primjer iz bližeg okruženja. Prostranstvo paše, ime planine, pojmovi kao što su Knežina, itd. Radom SPC i pojedinih prosvjetara zaboravili su svoje porijeklo (baš kao i Nemanja).mig wrote:A1fa wrote: Razumite Izetbegovića mlađeg, nema on interelektualni kapacitet da rzlikuje između naroda i religija, to ti je otprilike ono ko kad naše nane za svakog pravoslavca kažu da je VlahNe znam za nane i pravoslavlje, ali sam na ovom sajtu prvi put cula da se SVI Srbi u pezorativnom smislu nazivaju Vlasima
Kao sto sam vec rekla na jednoj temi, Vlasi su istocni stanovnici Srbije, srodni Rumunima i
Moldavcima. Moja noga tamo ni zakoracila nije, a na kraju jos ispadoh Vlahinja![]()
-
theTruePath
#46 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ne znam za nane i pravoslavlje, ali sam na ovom sajtu prvi put cula da se SVI Srbi u pezorativnom smislu nazivaju Vlasima
Kao sto sam vec rekla na jednoj temi, Vlasi su istocni stanovnici Srbije, srodni Rumunima i
Moldavcima. Moja noga tamo ni zakoracila nije, a na kraju jos ispadoh Vlahinja
Ne samo srbi vec i hrvati,to je danas u Bosni za neke pogrdni naziv za nemuslimane ali to je iz neznanja isto kao sto smo mi poturice ili turci
-
hadžialagić
#47 Re: Koga je to Emir K. izdao
Postigla si ono što si i htjela - da budeš u centru pažnje?Zlata M. wrote:hadžialagić wrote:
![]()
... bice da si fulao podforum, kolega !Emotivan post do bola ... ( ma, desi se
)
- exliberal
#48 Re: Koga je to Emir K. izdao
I ja sam mislio da je vjera nesto licnoali........ To sto je Kusturica presao na neku drugu vjeru je njegov izbor i problem ne problem politicara, uostalom to sto je Kusturica nosio ime Emir ga automatski svrstava u muslimana?bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
![]()
Vaše mišljenje ?
Ocito da je mnogima na ovom forumu ogroman grijeh ako se neko odrekne islama i predje u drugu vjeru..............uzmite procitajte njegov intervju u SB.....ima par pametnih recenica u tom tekstu koliko god da se nekima licno nesvidja
- osa
#49 Re: Koga je to Emir K. izdao
kusturica nikog nije izdao, on je jednostavno taj i takav....
-
mig