Cija je odgovornost nadriljekarstvo
-
modesti
#26 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
U novom šifrarniku zanimanja postoje sljedeća zanimanja:
- astrolog
- proročica budućnosti (ili kako su već konstruisali ovaj težak zanat)
a nema npr. psihoterapeuta.
- astrolog
-
PalaSa Marsa
#27 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Apa nije samo s' ovim 'vako sto se tice situacija van zakona, milion precih stvari se desava mimo zakona, a koje ce ostat' tu u Drzavi vjecno, a ovaj Markanac malo ce bit' i ode. Kukala nam majka sta cemo sa Dzemila i kasikara i grahara i tozera i kartara. Eeeeee.. Marokanac bar ne uzima lovu.

- osa
#28 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Been wrote:Sa pravne strane, nijedan advokat ne bi bio dovoljno hrabar da se uhvati u koštac sa dokazivanjem nadriljekarstva jer će gomila ljudi reći da je on pravi ljekar koji ih je izliječio od nečeg i pomogao im, dok će biti i onih koji će tvrditi suprotno !osa wrote:čemu uopće dokazivati, ako je i jednom stvarno pomogao, i to je nešto...Been wrote:Korištenje takvih usluga kao i usluga sličnih vračara, gatara i dr. je na vlastitu odgovornost ! I tu se ništa ni sa zakonske, ni sa političke strane ne može promjeniti ! Smatram da je nazvati nešto kriminalom vrlo osjetljiva stvar, prije svega iz razloga što je to vrlo teško, pa čak i nemoguće dokazati, a to onda povlači poslijedice propisane Zakonom o kleveti. Ipak, nadriliječništvo je vrlo teško dokazivo. Optužite ovog marokanca da je nadri-liječnik i pojavit će se cijeli sijaset ljudi koji će reći da im je pomogao, i cijeli sijaset ljudi koji će tvrditi da je varalica. Pa ti budi pametan i pokaži ko je u pravu i kako !
meki je radio i u zagrebu na velesajmu, bila je strašna gužva, mnogi rekoše da im je pomogao, mnogi da nije, ali nitko ne reče da mu je odmogao, osobno poznam ljude koji su išli, jedan kolega s teško bolesnim djetetom, nisam primjetio nekakva poboljšanja, on opet kaže da je maloj bolje, ako njega i malu to čini sretnim tko smo ja, ti ili neki drugi da mu to osporavamo i da mu ubijamo nadu....
- Been
#29 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Rupa u zakonu je još jasnija od samog zakona ! Torabi ne pruža zdravstvene već "psihološke" usluge koje se oslanjaju na savjetodavstvo i bioenergiju... Dakle, nadrilječništvo opada u samom startu !Shoshana wrote:Ne vidim sta se tu ima dokazivatiCovjek se predstavlja kao iscjelitelj. Za sebe javno tvrdi da lijeci druge ljude.
Ko se, nemajući propisanu stručnu spremu, neovlašćeno bavi liječenjem ili drugom zdravstvenom
djelatnošću, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom.
Zakon je - men' se cini jasan.
Osim tog zakona, nista mi vise nije jasno... Nije mi jasno da nekome ne smeta sto ova drzava pusta svakoga da u njoj radi sta hoce. NIje mi jasno da ljudima koji su juce glasali za pravnu drzavu, danas hoce promjene a sutra se nadaju Evropi ovo, eto, bas i ne smeta, jer ima i gorih stvari.
Ovdje uopste vise nije u pitanju ko u sta vjeruje, i ko kome daje pare. Nije zakonom zabranjeno biti naivan i ocajan. Ali jeste zakonom zabranjeno iskoristavati tudju naivnost i tudji ocaj.
A posebna je prica sto cemo se sutra svi cuditi kada budemo citali u nekom raportu da je Bosna nesigurna zemlja u koju ulazi kako ko hoce i radi sta ko hoce. U krajnjem slucaju - uopste me ne zanima da li Torabi uzima pare za svoju vodicu, opste me ne zanima za koje (i cije) pare je izjamio Zetru, ko placa odrzavanje sveg tog cirkusa.
Mene zanima ima li u toj zemlji iko da mu smeta sto je neko dao dozvolu ovom 'iscjelitelju' da obavlja svoju djelatnost u BiH, zanima me ima li iko ciji je posao da podigne optuzbu protiv ovog tipa i onih koji su mu omogucili da javno obavlja nadriljekarstvo.
Citam nekidan ovdje na forumu - covjek otisao svome poslaniku da upita za pse lutalice. Jer mu smetaju. Jer ima zakon po kome se ti psi trebaju ukloniti sa ulice. A ovdje se jasno krsi Krivicni zakon i nikom nista... Hajde bogati, ima i gore.
Nista onda, kako neko gore rece, ako ne smeta onima koji za to placaju, ne smeta valjda ni meni. Samo od sada na kuknjavu o bezakonju vise necu reagovati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Da li je Torrabijevo ''liječenje'' obmanjivanje slično proricanju sudbine i vračanju? Ja ne znam.http://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=1274&sta=3 wrote:
Odluka o prekršajima protiv javnog reda i mira
.....
.....
Pojedini izrazi upotrebljeni u ovoj Odluci imaju slijedeće značenje:
.....
.....
a) „Javno mjesto“ u smislu odredaba ove odluke je javno mjesto definisano članom 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 18/07) i
b) „Vračanje“ je korištenje lakovjernosti osobe, najčešće proricanjem sudbine, odnosno budućnosti koje se odvija za novac ili drugu protuuslugu.
.....
.....
(3) Novčanom kaznom od 200,00 do 600,00 KM kazniće se za prekršaj:
a) ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine ili sličnim obmanjivanjem, ili ko objavljuje oglase, propagira ili na drugi način građane poziva ili podstiče da se podvrgnu vračanju ili proricanju sudbine, ili ko u vračanju na bilo koji način pomaže licu koji se bavi tim aktivnostima,
III – NADZOR
Član 8.
(1) Za sprovođenje odredaba ove Odluke nadležna je policijska uprava, izuzev kada postoji osnovana sumnja da su počinjeni prekršaji iz člana 5. stava 2. tačka j) stava (3) tač. d), e), f) i i) ove Odluke za čije sprovođenje su nadležni odgovarajući inspekcijski organ.
(2) Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove Odluke, vrši Općinski načelnik putem nadležne općinske službe.
Zetra je na području opštine Centar Sa, ali vjerujem da su sve gradske opštine donijele ove Odluke sa identičnim tekstom.
@Shoshana, ružice jesenja, ne se sekiraj, nego,...
Oko, kaćemo za Maroko?
-
Shoshana
#31 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
On tvrdi da ljude lijeci. Na sta se pri tom oslanja - apsolutno je nebitno.
Pipi, gatare su ocito regulisane pod prekrsajem. Lijecenje ljudi bez odgovarajuce strucne spreme i dozvole je krivicno djelo.
Pipi, gatare su ocito regulisane pod prekrsajem. Lijecenje ljudi bez odgovarajuce strucne spreme i dozvole je krivicno djelo.
- The Nightwatchman
#32 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
modesti wrote:U novom šifrarniku zanimanja postoje sljedeća zanimanja:
- astrolog
u novom šifrarniku zanimanja postoji i zanimanje "prodavačica ljubavi". ko ne vjeruje nek pogleda i nek se uvjeri. ja svojim ocima nisam mogao vjerovati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Ma ja sam samo natuknuo da se opštinska vlast dosjeti kako da ''raspusti'' ono okupljanje, a od kažnjavanja nema ništa. Sa nadom da neko iz opštinske vlasti Centar Sa. čita ovo.Shoshana wrote:On tvrdi da ljude lijeci. Na sta se pri tom oslanja - apsolutno je nebitno.
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/10/2010 22:12, edited 1 time in total.
-
palamuda
#34 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Znači MUP i Općina Centar su zaduženi za zatvaranje ove cirkusijade. Baš me čudi da je Bećirević zažmirio na ovog prevaranta svjetskih razmjera.
- JThomas
#35 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
neka ba, raja hoće veselo 
- Better Man
#36 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Necu ulaziti u pricu da li je on sarlatan ili nije, ali cu postavljacici teme i drugim slicnog razmisljanja postaviti sljedece pitanje. Da li vi zaista mislite da samo neko ko ima diplomu doktora moze da lijeci i moze izlijeciti nekog? Sta cemo sa osobama koje nisu zavrsile medicinu, ali znaju izlijeciti neke prehlade narodnim lijekovima, tj. prirodnim bez upotrebe medicinskih lijekova, tj. hemije? Da li takve ljude treba proglasiti ludjacima? Sta cemo sa nasim bajnim doktorima ( a posebno se odnosi na doktore u KCUS) koji nisu u stanju da jednom djetetu utvrde uzrok prehlade i danima ga drze u bolnici? Dijete ima visoku temperaturu i nasi bajni doktori nisu u stanju da istu skinu i otkriju uzrok iste ili neki drugi slucaj. Da ne govorim o trajnim stetnim posljedicama koje nastupaju kod pacijenta zbog toga sto doktori koji imaju diplomu medicinskog fakulteta nemaju pojma o svojoj profesiji, jer su istu mozda kupili, ili su je stekli kako treba, ali ne rade dok im neiskesirate debeli mito, ili su totalno nesposobni. Znam slucaj jedne djevojke koja je ispala iz autobusa (ne znam d ali je prilikom ulaska ili izlaska). Cura je pala na ledja i isprva nije bilo nikakvih posljedica. kasnije su se pojavile posljedice u vidu toga da cura nije mogla da ustane iz kreveta do wc-a, a kamo li sta vise. Doktori joj preporucili operaciju. Medjutim njena sestra je odvede kod bioenergicara koji ju je izlijecio bioenergijom. Cura je danas potpuno zdrava i nema vise nikakvih problema i posljedica od tog pada, normalno se krece itd.
- Been
#37 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Ako je pravna interpretacija pojedinih tačna, onda nema sumnje da bi trebalo zabraniti i pčelara Ibragu iz moje ulice. Naime, on tvrdi da njegov med liječi, a biće da je po struci tokar. Ili recimo, trebalo bi ukinuti i one što prave razne čajeve i sl., jer i oni liječe, a vrlo je malo takvih koji se mogu pohvaliti i diplomom medicinskog fakulteta.
Ne želim braniti Torabija, daleko bilo. Meni je žalosno i smiješno kako svaka šuša-buša može doći naivnom narodu i prodavati mu maglu, ali odgovorno tvrdim da je zakon vrlo šupalj i neadekvatan, te kao takav apsolutno ne može zaštiti građane od šarlatana i varalica kakav je Torabi.
Ne želim braniti Torabija, daleko bilo. Meni je žalosno i smiješno kako svaka šuša-buša može doći naivnom narodu i prodavati mu maglu, ali odgovorno tvrdim da je zakon vrlo šupalj i neadekvatan, te kao takav apsolutno ne može zaštiti građane od šarlatana i varalica kakav je Torabi.
-
michio
#38 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Treba li za lijecenje velikog bola i puno bioenergije te kako Mekki nadoknadi gubitak iste. Ko bi mi znao reci 
Moze li Mekki iz nicega stvoriti nesto?
- vivaldi
#39 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Kako ne moze? Zar nisi cuo da Heco sada hoce da ulozi u njega umjesto u hidrocentrale..michio wrote:Treba li za lijecenje velikog bola i puno bioenergije te kako Mekki nadoknadi gubitak iste. Ko bi mi znao reci
- snaga_znanja
#40 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Ma da ima pameti, ono bi policija napendrekala i rastjerala u roku sat vremena. Al haj, ljudi su najosjetljiviji u bolesti i tad padaju na sve. Zalosno je sto se uljeva lazna nada onima kojima je najteze.
Iz moje sire porodice poznajem slucaj, kad je rodjaku doslo do iskrivljenja kicme. Doktori su odmah preporucili operaciju u Zagrebu i onda 12 mjeseci vjezbi i rehabiliticije. Al nekim semama se doslo do jedne osobe u Sarajevu koja to rijesi za 2 mjeseca posebnim naucenim vodama i nekakvim aparatom.
Kad je kreno na "seanse" jedni uslov je bio da se nesmije raditi rengen jer eto on steti organizmu. To ti je zlo. Vise donese nesrece neg srece i slicna sranja. Nakon nekih 5000 maraka potrosenih, pored nasih upozorenja, odvazili se na rengen. Kicma otisla u picku maternu i sto je najgore zarotirala se na drugu stranu sad.
Uglavnom operacijom se jedva spasio teskog invaliditeta. Srecom finu je skolu zavrsio pa nece morati arbajtovat na crno da bi porodicu prehranio.
Poenta?
Udarat pendrekom. I one koji ljece i one koji "vjeruju" u te pizdarije!
Iz moje sire porodice poznajem slucaj, kad je rodjaku doslo do iskrivljenja kicme. Doktori su odmah preporucili operaciju u Zagrebu i onda 12 mjeseci vjezbi i rehabiliticije. Al nekim semama se doslo do jedne osobe u Sarajevu koja to rijesi za 2 mjeseca posebnim naucenim vodama i nekakvim aparatom.
Kad je kreno na "seanse" jedni uslov je bio da se nesmije raditi rengen jer eto on steti organizmu. To ti je zlo. Vise donese nesrece neg srece i slicna sranja. Nakon nekih 5000 maraka potrosenih, pored nasih upozorenja, odvazili se na rengen. Kicma otisla u picku maternu i sto je najgore zarotirala se na drugu stranu sad.
Uglavnom operacijom se jedva spasio teskog invaliditeta. Srecom finu je skolu zavrsio pa nece morati arbajtovat na crno da bi porodicu prehranio.
Poenta?
Udarat pendrekom. I one koji ljece i one koji "vjeruju" u te pizdarije!
-
Shoshana
#41 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Better Man, kakvo god da je moje misljenje - necemo valjda zakone prilagodjavati mojim misljenjimaBetter Man wrote:Necu ulaziti u pricu da li je on sarlatan ili nije, ali cu postavljacici teme i drugim slicnog razmisljanja postaviti sljedece pitanje. Da li vi zaista mislite da samo neko ko ima diplomu doktora moze da lijeci i moze izlijeciti nekog? Sta cemo sa osobama koje nisu zavrsile medicinu, ali znaju izlijeciti neke prehlade narodnim lijekovima, tj. prirodnim bez upotrebe medicinskih lijekova, tj. hemije? Da li takve ljude treba proglasiti ludjacima? Sta cemo sa nasim bajnim doktorima ( a posebno se odnosi na doktore u KCUS) koji nisu u stanju da jednom djetetu utvrde uzrok prehlade i danima ga drze u bolnici? Dijete ima visoku temperaturu i nasi bajni doktori nisu u stanju da istu skinu i otkriju uzrok iste ili neki drugi slucaj. Da ne govorim o trajnim stetnim posljedicama koje nastupaju kod pacijenta zbog toga sto doktori koji imaju diplomu medicinskog fakulteta nemaju pojma o svojoj profesiji, jer su istu mozda kupili, ili su je stekli kako treba, ali ne rade dok im neiskesirate debeli mito, ili su totalno nesposobni. Znam slucaj jedne djevojke koja je ispala iz autobusa (ne znam d ali je prilikom ulaska ili izlaska). Cura je pala na ledja i isprva nije bilo nikakvih posljedica. kasnije su se pojavile posljedice u vidu toga da cura nije mogla da ustane iz kreveta do wc-a, a kamo li sta vise. Doktori joj preporucili operaciju. Medjutim njena sestra je odvede kod bioenergicara koji ju je izlijecio bioenergijom. Cura je danas potpuno zdrava i nema vise nikakvih problema i posljedica od tog pada, normalno se krece itd.
- JThomas
#42 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
nisam stručnjak za krivicu. ali mislim da se u smislu zakona, stavljanje ruku na glavu ili šta već on radi ne može smatrati liječenjem ili medicinskom djelatnošću. nema ovdje nadriljekarstva.
- slobodni armirach
#43 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
covjeka muka natjera da u svasta povjeruje i da trazi nekakav lijek tamo gdje ga zdrav nikad ne bi.
Da ne pomislite kako smo mi neka cudna vrsta pa poletimo za tim nadriljekarima, a kako na zapadu ne traze lijeka kod ovih osoba. I tamo se hrli na isti nacin, osobno sam se jednom uletio u jedan restoran gdje cini mi se, Braco iz Zagreba na slican nacin pomaze svojim pacijentima, on NE trazi novce, on trazi da mu doneses bilo kakav cvijet.
Kad sam vidio koliko je cvijeca bilo pomislio sam da slucajno SDP nema promociju.
A Braco zaradjiva na slijedeci nacin, ako hocete da vam bude bolje poslije tretmana, kupite njegovu Sliku koju ce te objesti na zid vaseg stana ili kupiti neke naruknice ili lancice.
A gdje tu inspekcija da provjeri radne dozvole itd, ja se nadam da su to gospoda inspektori vec uradili
Ja milim da bi ovo trebalo stavit pod ministarstvo za turizam
Da ne pomislite kako smo mi neka cudna vrsta pa poletimo za tim nadriljekarima, a kako na zapadu ne traze lijeka kod ovih osoba. I tamo se hrli na isti nacin, osobno sam se jednom uletio u jedan restoran gdje cini mi se, Braco iz Zagreba na slican nacin pomaze svojim pacijentima, on NE trazi novce, on trazi da mu doneses bilo kakav cvijet.
Kad sam vidio koliko je cvijeca bilo pomislio sam da slucajno SDP nema promociju.
A Braco zaradjiva na slijedeci nacin, ako hocete da vam bude bolje poslije tretmana, kupite njegovu Sliku koju ce te objesti na zid vaseg stana ili kupiti neke naruknice ili lancice.
A gdje tu inspekcija da provjeri radne dozvole itd, ja se nadam da su to gospoda inspektori vec uradili
- Haris.ba
#44 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Član 364.
Neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem
Ko se neovlašćeno za nagradu bavi određenim zanimanjem za čije obavljanje je po
zakonu ili drugim propisima donijetim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog
organa, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Krivični zakon pederacije. Al' hajde stisni ko smije cijenjenom generalnu ukinuti dnevnu zaradicu od 20 milja. Ja otvoreno kažem da ne smijem.
Striktno govoreno, ne znam sve detalje. Ali zanimljivo bi mi za početak bilo - izdaju li se kakve karte na ulazu u Zetru? Te marku što koštaju. Izdaje li se kakav račun za tu vodu u Zetri? Da li je zatražena dozvola od MUP -a za javnu manifestaciju?(bilo bi zanimljivo vidjeti kako je nazvana ova manifestacija).
Ne znam da li taj Meki tvrdi da liječi, i da li se izdaje za doktora; ali koliko sam vidio na televiziji - mogao bi biti prijavljen za ovo krivično djelo. Kako god, sramota je da tužilac po službenoj dužnosti nije pokrenuo istragu. Al to je već u sferi normalne države, što mi svakako postajemo svakoga dana sve više i više. To barem onoliki narod u zetri dokazuje.
Neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem
Ko se neovlašćeno za nagradu bavi određenim zanimanjem za čije obavljanje je po
zakonu ili drugim propisima donijetim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog
organa, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Krivični zakon pederacije. Al' hajde stisni ko smije cijenjenom generalnu ukinuti dnevnu zaradicu od 20 milja. Ja otvoreno kažem da ne smijem.
Striktno govoreno, ne znam sve detalje. Ali zanimljivo bi mi za početak bilo - izdaju li se kakve karte na ulazu u Zetru? Te marku što koštaju. Izdaje li se kakav račun za tu vodu u Zetri? Da li je zatražena dozvola od MUP -a za javnu manifestaciju?(bilo bi zanimljivo vidjeti kako je nazvana ova manifestacija).
Ne znam da li taj Meki tvrdi da liječi, i da li se izdaje za doktora; ali koliko sam vidio na televiziji - mogao bi biti prijavljen za ovo krivično djelo. Kako god, sramota je da tužilac po službenoj dužnosti nije pokrenuo istragu. Al to je već u sferi normalne države, što mi svakako postajemo svakoga dana sve više i više. To barem onoliki narod u zetri dokazuje.
Last edited by Haris.ba on 17/10/2010 23:57, edited 1 time in total.
-
Shoshana
#45 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Izgleda da mnogi moje pitanje o dozvoli shvataju kao pitanje o dozvoli za obavljanje djelatnosti, nesto kao rad na crno... Pa, hajde, eto, u zemlji gdje toliko ljudi radi na crno - bas na ovome da se lome kolaslobodni armirach wrote: A gdje tu inspekcija da provjeri radne dozvole itd, ja se nadam da su to gospoda inspektori vec uradili
Ali nije u tome fol. Ovo nije pitanje neke inspekcije... U svakoj normalnoj zemlji na svijetu sve i jedna strana osoba koja zeli obavljati bilo kakvu djelatnost mora podnijeti zahtjev za privremeni boravak i privremenu dozvolu rada. Cak i rock zvijezde traze vizu i dozvolu za rad.
Moje inicijalno pitanje se odnosi upravo na to. Ko je ovome sarlatanu dao privremenu dozvolu za obavljanje ove djelatnosti? Hajde ti negdje na zapad, pa radi bez dozvole, pa jos o tome udari na sva zvona na TV, pa da vidim koje ce te ministarstvo posjetiti. Ono za turizam, ili neko drugo
A da ne pricam jos ako svojom djelatnoscu krsis zakon....
- slobodni armirach
#46 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Da ima ozbiljnih novinara to bi davno otkrili i objavili, na koji nacin se dobiju potrebne dozvole.
Ovo za turizam sam se vodio nacin na koji se tretira Medjugorje, to je dolo pod pokriviteljstvo ministarstva z Turizam ako sam dobro shvatio, pa mozda ima tamo neki clanak za ovakve vrste egzibicionizma ili sta vec.
Meni nije jasno kad je uvezo toliko vodu, i DJE JE TU PDV?
Ovo za turizam sam se vodio nacin na koji se tretira Medjugorje, to je dolo pod pokriviteljstvo ministarstva z Turizam ako sam dobro shvatio, pa mozda ima tamo neki clanak za ovakve vrste egzibicionizma ili sta vec.
- Lakat Jebić
#47 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
pa kad bi ga i tuzio, dobar student bi tu tuzbu mogao oborit pukim tumacenjem zakona... ovaj clan o nadriljekarstvu je šupalj koliko i samo nadriljekarstvoJThomas wrote:nisam stručnjak za krivicu. ali mislim da se u smislu zakona, stavljanje ruku na glavu ili šta već on radi ne može smatrati liječenjem ili medicinskom djelatnošću. nema ovdje nadriljekarstva.
- kamen spoticanja
#48 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
ljudi morate shvatit da moderna medicina poznaje ljudsko tijelo u procentu manjem od 1%...pa samo cinjenica da kozu i kozne bolesti(a koza je najveci organ i jedini direktno oku dostupan) znamo u procentu od 7% i da za sve kozne tegobe imamo tri vrste mazalica od kojih ni jedna ne lijeci nista
a onda se tu stvara vakum...ljude boli,oni pate a doktor im ne nudi lijeka...i onda se pojavi neki marokanac kojeg su u zagrebu obisle severina i dino radja i koji "cini cuda"...a ljude jos uvijek boli...oni jos uvijek pate...sta ocekujete od istih...da ne odu...pa jeste vi ikad sreli nekoga s diskus hernijom...siguran sam da i na ovom forumu ima onih koji su predeverali to stanje ili ga jos deveraju...obicna hernija...patnja do besvjesti...
to morate shvatit...
mada morate shvatit da u nasoj zemlji ljudi umiru od apendicitisa (upale slijepog crijeva) koje nije sanirano hirurski nego je "bol u stomaku" lijecio neki travar
to vam je zacarani krug...a moderna medicina sve vise ide krilaticom izmisli bolest za svaki lijek( u full kapitalistickom fazonu)...ne treba vas onda cuditi da i mrvica ljudskosti od torabija pravi rock zvjezdu
ipak prof ljevakovic je kazao da je stvar sumnjiva i kao takve treba se klonuti...ja bi se drzao tog pristupa
a onda se tu stvara vakum...ljude boli,oni pate a doktor im ne nudi lijeka...i onda se pojavi neki marokanac kojeg su u zagrebu obisle severina i dino radja i koji "cini cuda"...a ljude jos uvijek boli...oni jos uvijek pate...sta ocekujete od istih...da ne odu...pa jeste vi ikad sreli nekoga s diskus hernijom...siguran sam da i na ovom forumu ima onih koji su predeverali to stanje ili ga jos deveraju...obicna hernija...patnja do besvjesti...
to morate shvatit...
mada morate shvatit da u nasoj zemlji ljudi umiru od apendicitisa (upale slijepog crijeva) koje nije sanirano hirurski nego je "bol u stomaku" lijecio neki travar
to vam je zacarani krug...a moderna medicina sve vise ide krilaticom izmisli bolest za svaki lijek( u full kapitalistickom fazonu)...ne treba vas onda cuditi da i mrvica ljudskosti od torabija pravi rock zvjezdu
ipak prof ljevakovic je kazao da je stvar sumnjiva i kao takve treba se klonuti...ja bi se drzao tog pristupa
- snaga_znanja
#49 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Na narodne budalestine stopa PDV je 0%slobodni armirach wrote:Da ima ozbiljnih novinara to bi davno otkrili i objavili, na koji nacin se dobiju potrebne dozvole.
- Been
#50 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Dozvolu za rad izdaje MUP. E sad Torabi ima dozvolu taman onoliko koliko i kojekakvi folkeri i folkerke iz Srbije i Crne Gore istu dozvolu dobiju svakog vikenda !