BMW X5 misljenje i iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- olensoner
#26 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Pa nije uopce skup X5 za odrzavanje, dosta je je jeftiniji od ML-a 
- hogar strasni
#27 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Havana hvala
Predjem mjesecno oko 250 km, ljeti i vise, sto dobrog sto loseg /kamenastijeg i blatnjavog makadama, bas hocu SUV, ne terenca jer mi treba auto i za ceste, a terenci su nestabilniji na cesti i spartanski opremljeni. Zvjeram i dalje okolo sta ko kaze pa cu odluku donijet tek , kao sto kolega rece, nakon stupanja zakona na snagu.
RAV 4 je cool al ne podnosi plin, i u, ako Bog da, ovog SUV-a bi plin ugradio.. drugo auto u porodici mi je skoda oktavia na plinu i ja o plinu nemam nista lose reci, evo godina sad ce kako ga ugradih i da kucnem u drvo, samo pali i vozi i na njemu sam vec ustedio i registraciju i servis.
A ovo sporadicno sto se desi neko zapalenje, i ja mislim da je to prije do benzina ili do neodrzavanja sistema.
Predjem mjesecno oko 250 km, ljeti i vise, sto dobrog sto loseg /kamenastijeg i blatnjavog makadama, bas hocu SUV, ne terenca jer mi treba auto i za ceste, a terenci su nestabilniji na cesti i spartanski opremljeni. Zvjeram i dalje okolo sta ko kaze pa cu odluku donijet tek , kao sto kolega rece, nakon stupanja zakona na snagu.
RAV 4 je cool al ne podnosi plin, i u, ako Bog da, ovog SUV-a bi plin ugradio.. drugo auto u porodici mi je skoda oktavia na plinu i ja o plinu nemam nista lose reci, evo godina sad ce kako ga ugradih i da kucnem u drvo, samo pali i vozi i na njemu sam vec ustedio i registraciju i servis.
A ovo sporadicno sto se desi neko zapalenje, i ja mislim da je to prije do benzina ili do neodrzavanja sistema.
- slobodni armirach
#28 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
e Hogar, Havana zasigurno ima iskustva sa X5, i on ti ima najpouzanije informacije. Nekad je bio diler auta, neznam sta radi sada, ali ti svakako moze pomoci sa informacijama oko eventualnog uvoza.
-
Minjo
#29 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
A Octavia Combi Scout 4x4? Audi Allroad Quattro?
-
land
#30 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Ovaj novi mi je pravo dobar
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... &Itemid=26
-
Desert Wind
#31 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
vala jasta je - jos samo da je para da se ugradi plin u njega pa da bude super.land wrote:Ovaj novi mi je pravo dobar
-
land
#32 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Ma pare nekako navuci preko micro kreditne organizacije moglo bi poklopiti neke 2000 KM za plin
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#33 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Vjeruj mi - nije. Da su osamdesete, devedesete godine pa i nekako, ali serije iz zadnje decenije su katastrofa. Nakon godinu "drndanja", može je haman baciti...drndalo wrote:NIje li ti jefitinije Ladu Nivu kupiti za "jahanje" po nedodjijama...?
- drndalo
#34 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Nakon godinu drndanja x5 po makadamu i/ili necem jacem koji je vec drndan 200.000 km u Njemackoj, moze i njega baciti...
-
hookah
#35 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
upravo todrndalo wrote:Nakon godinu drndanja x5 po makadamu i/ili necem jacem koji je vec drndan 200.000 km u Njemackoj, moze i njega baciti...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#36 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Samo što tih 200.000 u Njemačkoj nije drndan po makadamu i nije točen bijelim špiritom...
i vjerovatno je u boljem stanju nego pola dvo/trogodišnjaka u BiH. Na novim Nivama šarafi pucaju, konstruktivni element koji nikad ne bi trebao otkazati...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#37 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Treba li navoditi čistokrvne terence sa neovisnim vješanjem? Ne govorimo o extreme offroadu i Dana heavy duty osovinama, nego o klasičnom konzumerskom offroadu...hookah wrote:upravo tonezavisno vješanje je jako izdržljivo za terena
![]()
-
hookah
#38 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
ma i o konzumerskom off roadu brate, dat tolike pare pa ga sjebat na makadamu nije zdravo... jer realno on bi teško izdržo godinu intenzivnog ni "konzumerskog" off roada... ili izdržo bi, ali kako...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#39 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Ako ti kažem da sam sa čistokrvnim terencom, od 105.000 km prešao nekih 30.000 makadamom i da sam promijenio samo spone i gumice balans-štangli, zadnji križ kardana i jedna ležaj i to sve u grantnom roku, bi li mi vjerovao?
Pa ta vozila su pravljena za takvu upotrebu...
Pa ta vozila su pravljena za takvu upotrebu...
-
hookah
#40 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
vjerujem naravno, ako je u pitanju terenac, pa i ne mora biti baš čistokrvni... ali x5 nema gotovo nijednog obilježja terenca... jel ima centralni diferencijal, jel ima blokadu centralnog diferencijala, koji klirens ima, kakvo vješanje, suspenzija, osovine? podrobio bi se da uleti u imalo "ozbiljniju" rupu... gledao sam kako q7 lomi pragove i kako se zaglavi i ne ide ni naprijed ni nazad, na gotov običnoj malo manje ravnoj podlozi... al zato neka on ima 100 kmh za 8 s
to je najbitnija karakteristika svakog terenca 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#41 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
... dobro, slažem se, ali govorimo o makadamu a ne o kraterima...
- LeonardoAC
#42 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
jarane, ako ćeš ugraditi plin u X5 to auto sigurno nije za tebe..
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#43 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Hm,LeonardoAC wrote:jarane, ako ćeš ugraditi plin u X5 to auto sigurno nije za tebe..
-
hookah
#44 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
ja ne govorim čak ni o makadamu, nego o par uleta u oštrije bosanske rupe u asfaltuza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:... dobro, slažem se, ali govorimo o makadamu a ne o kraterima...
-
internazionale
#45 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
kažu da su za x5 najveći problem šahtovi na cesti, a za x6 tramvajske šine na marijin dvoruhookah wrote:ja ne govorim čak ni o makadamu, nego o par uleta u oštrije bosanske rupe u asfaltuza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:... dobro, slažem se, ali govorimo o makadamu a ne o kraterima...
auta se raspadnu za par mjeseci
-
hookah
#46 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
O tome govorim cijelo vrijeme
Prilagođenost podvozja, suspenzije i svega ostalog brzini, udobnosti pri većim brzinama, na takvom terenu uzima danak 
- hogar strasni
#47 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
[quote="LeonardoAC"]jarane, ako ćeš ugraditi plin u X5 to auto sigurno nije za tebe..[
Ma druze nemoj o plinu ako nisi probao. Trazim auto za ono sto mi treba i za koje cu se protegnut koliko treba,a hocu li za cijenu jednog rezervoara benzina, preci duplu kilometrazu ili ne..to vec spada u logiku.
Glupo poredjene..vlasnici benziski pumpi koji Hamere imaju na plin voze..nebi dalje.
Uglavnom cekam decembar da vide sta ce da kaze zakon, a do tada cu se jos raspitivat.
Ma druze nemoj o plinu ako nisi probao. Trazim auto za ono sto mi treba i za koje cu se protegnut koliko treba,a hocu li za cijenu jednog rezervoara benzina, preci duplu kilometrazu ili ne..to vec spada u logiku.
Glupo poredjene..vlasnici benziski pumpi koji Hamere imaju na plin voze..nebi dalje.
Uglavnom cekam decembar da vide sta ce da kaze zakon, a do tada cu se jos raspitivat.
-
hookah
#48 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
plin je u svakom najbolja varijanta... naravno o sequent sistemu ako se radi, tj na svim novijim vozilima plin radi izuzetno...
-
apreusi
#49 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
a scime sad dila taj Havanaslobodni armirach wrote:e Hogar, Havana zasigurno ima iskustva sa X5, i on ti ima najpouzanije informacije. Nekad je bio diler auta, neznam sta radi sada, ali ti svakako moze pomoci sa informacijama oko eventualnog uvoza.
- kurty
#50 Re: BMW X5 misljenje i iskustva
Sta mislisapreusi wrote:a scime sad dila taj Havanaslobodni armirach wrote:e Hogar, Havana zasigurno ima iskustva sa X5, i on ti ima najpouzanije informacije. Nekad je bio diler auta, neznam sta radi sada, ali ti svakako moze pomoci sa informacijama oko eventualnog uvoza.![]()