Off topic samo malo
i ja sam dugo dugo mozgao sta kako i zasto.
i na kraju shvatim treba otvorti bilo kakvu privatnu firmicu i uposljavati ove nase glupe preglupe ljude, sevap ih je iskoristavati kad su glupi. u Bosni zive tako glupi ljudi koji su se ubili da budu iskoristavni i izrabljivani zalosno ali istinito.
Promjena svijesti nemoze doci s vana, i nepostoji nikakva ali ni teoretska sansa da se prvo promjeni sredina pa onda pojednici ili ljudi. Promjena mora prvo doci od nas, svakog pojedinca zasebno. Moramo se prvo promjeniti iznutra sami jer je nemoguce da nas neko drugi promjeni to se kosi sa prirodnim i bozijim zakonima. Tek kad se promjenimo iznutra
pocet ce se mijenjati i okolina koja nas okruzuje.
nije se tesko promjeniti, ali zahtjeva puno jako puno hrabrosti da covjek stane i podvuce crtu u svom zivotu i sam sebe pogleda u oci i prizna si sve i koliko je los i koliko je dobar. tek kad svaki od nas bude u stanju da sa istim zarom prigrli svoje lose osobine kao i one svoje dobre moci ce da krene naprijed.
P.S.
nemojte cekati na nekog vodju koji ce magicno da vas povede i rijesi sve vase probleme. to nije moguce
smisao zivota nije da vas neko vodi, a da ga vi pratite kao ovce nego da svako od nas bude vodja sam za sebe