Muška odijela - all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#26 Re: Muška odijela - all about

Post by Ma.Le.Na »

drekalica28 wrote:
Ma.Le.Na wrote:
drekalica28 wrote:Drage kolege forumaši,

jučer sam se vrzmala kroz Mercator / Supermarket kod socijalnog i naišla sam na sweat pads. :D
Stoje na regalima gdje su maramice i ulošci, gornja polica, pa kome treba nek požuri, nema ih više puno. :)
:thumbup:
ima njih i u DMu :)
ekstra stvar inace!!

koliko kostaju ti u merkatoru dreki?
Samo 5,- KM. :D
hvala :) :D
Suzie Q

#27 Re: Muška odijela - all about

Post by Suzie Q »

addy_sa wrote:nakon što sam kupio par odijela u granofu, ono najljepše od 700 maraka mi se bukvalno raspada u području međunožja nakon samo 4 oblačenja.
bio sam veliki fan te marke ali ovo je previše.. jednostavno, nikada nisam vidio da se od tog trenja među nogama tako brzo prosjene pantole od odijela koje pritom nije s pijace.. i, da, odijelo mi nije malo vec za broj veće.

od sada, samo Cesar's !
zašto im ga ne reklamiraš? svaka iole ozbiljna firma bi prihvatila reklamaciju
Ghost_Rider_XXX

#28 Re: Muška odijela - all about

Post by Ghost_Rider_XXX »

Suzie Q wrote:
addy_sa wrote:nakon što sam kupio par odijela u granofu, ono najljepše od 700 maraka mi se bukvalno raspada u području međunožja nakon samo 4 oblačenja.
bio sam veliki fan te marke ali ovo je previše.. jednostavno, nikada nisam vidio da se od tog trenja među nogama tako brzo prosjene pantole od odijela koje pritom nije s pijace.. i, da, odijelo mi nije malo vec za broj veće.

od sada, samo Cesar's !
zašto im ga ne reklamiraš? svaka iole ozbiljna firma bi prihvatila reklamaciju
Nosio sam kvalitetnije odijela s pijace. Taj Granof nešto u zvijezde ukivaju, al su im odijela blago rečeno lošeg kvaliteta.
sarajev_o

#29 Re: Muška odijela - all about

Post by sarajev_o »

trenutno su snizenja u cesars i granoffu ima i odlicna radnja u alti nesto ide sa j..... drugi sprat samo muska odjeca pa ako se mozete provuci kao da vam je 20 :D
addy_sa

#30 Re: Muška odijela - all about

Post by addy_sa »

ovo u Alti se zove, čini mi se, Jordie's (nadam se da sam ispravno napisao).. bio sam, dosta dobra ponuda, ima brojeva, ljubazni uposlenici..a nije ni preskupo..

a ovo za granoff neko je napisao što ne reklamiram.. kupljeno odijelo u septembru, ko će mi vjerovati da sam ga obukao četiri puta :roll: .. neću više ići kod njih i to je to.. a da ne govorim da su jako neljubazni bili u radnji u BBI.. pogotovo momak neki što radi, visok onako ima neko čudno ime vidio sam mu na košulji onu pločicu.. ono, usluga preko volje totalno, prevrtanje očima itd.. fakat se pojedini trgovci ne znaju ponašati..
gaius

#31 Re: Muška odijela - all about

Post by gaius »

ja sam bio redovna mušterija u granofu... kupio sam Bog zna koliko odjela, košulja itd.. nedavno sam kupio odjelo koje se bukvalno prvi dan rasporilo po šavu ispod međunožja.. jesu popravili ali sam se prebacio na cesar's.. cijene iste a kvalitet značajno bolji..
Curve

#32 Re: Muška odijela - all about

Post by Curve »

gdje ima uzet povoljnih odijela..

znaci treba mi za posla, koje cu nositi svaki dan, tako da cijena igra veliku ulogu, ne da sad iskesam 800 KM za "radno" odijelo
Qler

#33 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Ja sam prosle godine u Cesar's-u kupio odijelo oko 900KM platio, i fakat je odlicno, a nedavno je bilo isto snizenje u Cesar's-u, i kupio sam jos jedno, bilo isto tako nesto puno, ali snizeno na nekih 400KM. Nisam imao Granoff nikada, ali sam probavao ono dok sam trazio, i djelovala su mi dosta losije kvalitete od Cesar's-a. E jedino uvijek mi je problem skontati dobru kombinaciju odijelo/kosulja/kravata. Ne znam kakvu kravatu, a kombinacija bi trebala biti sivo odijelo i kosulja onako kao prljava bijela.. tako nekako... ili da kravata bude tako prljava bijela (mlada zna tacno naziv boje :) ) onda koje boje kosulju da uzmem?!?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#34 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

Image

meni je ovo super na sivo odjelo, mora li biti kravata?
ako bas mora onda ti na ovu kombinaciju dobro ide i siva i crna. moze cak i prljavo bijela kravata.

siva dobro ide uz ljubicastu, roze, crvenu, sivu, te uz neutralne.
mislim da ti je najbolje da se drzis dvije boje i neces pogrijesiti ni sa kravatom ni sa kosuljom.

evo i sa prljavo bijelom dobra kombinacija

Image
Image
Qler

#35 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Odijelo je svijetlije od ovog prvog, a tamnije od ovog drugog. Ma mora biti kravata :) mladozenja sam :D ne ide bez nje :)

Mislio sam prljavo bijelu kosulju i neki ljubicastu (ciklama) kravatu?! Sta mislis o toj kombinaciji?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#36 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

aaaa pa mladozenja, cestitam :-D
nisam znala da se o vjencanju radi.
sad cu ti ja naci neku ubitacnu kombinaciju, samo da se zarovim.

je li ti problem da mi prije toga napises boju mladine vjencanice i boju buketa?
je li sve cisto bijelo?
Qler

#37 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Koliko ja znam, bit ce ta boja, prljavo bijela... slab sam sa tim bojama. I oko te ciklame sam pojeo jezika, jer to molim te nije to ljubicasta nego ciklama :D
ALexis

#38 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

najbolje ti je da oboje imate iste boje zastupljene. ako ce kod nje vec biti prljavo bijela i ti bi trebao imati nesto takve boje. sad da ubacujes ciklamu u sve to...hm... riskantno... mozete izgledati raspar...

imas dvije opcije koje meni padaju na pamet
1) da se drzis sive:
odjelo sive boje, kosulja svecano bijela, i siva kravata koja ide uz odjelo npr.

Image

2) da ubacis nesto prljavo bijele boje:

posto je sivo odjelo, ja bih stavila i kosulju i kravatu prljavo bijelo (ja mislim da je to boja sampanjca)
ne mogu da nadjem takvu kombinaciju na netu, jer je hajmo reci nezahvalna. evo jedna sa crnim odjelom

Image
Qler

#39 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Valjda ce mlada imati onaj buket te ciklama boje... a i ja sam inace za sto jednostavniju varijantu. Ne volim experimente. Meni je odijelo crno, kosulja jednobojna, nista drecavo, volim klasiku... ovo ostalo je sve, onako :)
ALexis

#40 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

ma bjaaazi ba :D , pa sta ce ti onda sivo odjelo za svadbu.
crno je nepogresiva klasika koja se da savrseno iskombinovati.
Qler

#41 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Vise sile :)

Evo novog odijela, a druga slika je sa bratovog vjesanja, ovaj vjencanja :)

Image
Image
ALexis

#42 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

a dobrog ofingera :shock: :D

ja bi isla sivu kombinaciju sto sam predlozila. svakako mlada nece buket stalno nositi te kad ga baci osta ti sam sa kravatom ciklama boje.
Qler

#43 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Haj iskomplikovat cu neku kombinaciju. I meni se svidja ovo sivo...Odoh ovih dana u cesar's da mi skrate odijelo, i da vidim kosulju i kravatu da zajmim :)
ALexis

#44 Re: Muška odijela - all about

Post by ALexis »

haj', nek vam je sa srecom :)
Qler

#45 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Hvala :)
HaHaHa2

#46 Re: Muška odijela - all about

Post by HaHaHa2 »

Vidim ja Qleru da tebi nece trebati maltezer :D :D :D
Qler

#47 Re: Muška odijela - all about

Post by Qler »

Nikad se ne zna :)
HaHaHa2

#48 Re: Muška odijela - all about

Post by HaHaHa2 »

Jezik pregrizao :D "olovka" je spremna pa ti vidi sta ces i kako ces :D :D
Korisnicko ime

#49 Re: Muška odijela - all about

Post by Korisnicko ime »

Curve wrote:gdje ima uzet povoljnih odijela..

znaci treba mi za posla, koje cu nositi svaki dan, tako da cijena igra veliku ulogu, ne da sad iskesam 800 KM za "radno" odijelo
Najisplativije je otici u Travnik u Borac. I to ne u onu malu prodavnicu na glavnoj kapiji (koja takodje jeste jeftinija od maloprodajnih cijena) nego u krug tvornice u skladiste. Svako moze uci, samo na kapiji kazes da zelis tamo. Tu su tvornicke cijene i izbor je odlican jer imaju i odjela koje rade kao lohn poslove za velike svjetske firme. Takodje imaju i kosulje, kravate, jakne, kaiseve. Samo treba biti oprezan sa bojama jer u skladistu nema dnevnog svjetla pa je dobro ono sto ti se svidja iznijeti ispred i provjeriti boje i nijanse na dnevnom svjetlu. Dobra stvar je sto mozes (uz 5-10 maraka "na kafu" radniku) dobiti recimo, sako jedne velicine, pantalone druge ako ti je potrebno. Cak mozes dobiti i neki mali popust ako kupujes vise stvari. Placas u skladistu, moze i karticom, a racun obavezno uzmi da bi ga pokazao na kapiji kako bi mogao iznijeti kupljene stvari iz kruga tvornice...
metar_drva

#50 Re: Muška odijela - all about

Post by metar_drva »

ne bih uzeo odijelo iz granofa da mi ga džaba daju
Post Reply