US Open 2010

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#26 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Murray out, ovo je fakat bilo neočekivano... ali Wawrinka je odigrao strašan meč, agresivno, a bez puno grešaka :thumbup:
Nalbandian izgubio od Verdasca... Nadal ima veliku šansu sada.
E neka je Zeko ispao :lol: , vazda se nesto prenemaze, otrese ga Wawa :dance:
A LLodre sinoc :shock: , frajer samo stoji na terenu (stisla ga migrena :? ), a Robredo ''junacki'' salje dijagonale i paralele :skoljka:
Preksutra ce i njemu Ruzny presuditi, kad je ovakva junacina.
Da hoce poispadati ovi servis igraci, hebem ti :x , Querrey & co, jel zagustilo, eto asa od 300 km/h.
Da neko nije nikad gledao Nadala prije ovog turnira, ubrojao bi i njega u te "servis igrače", mislim gdje mu je ranije bio ovaj servis :shock:
Llodra ima dopadljiv stil igre, ali na Grand Slamovima slabo pripremljeni igrači ne mogu daleko dogurati...
Tomahawk11
Globalni moderator

#27 Re: US Open 2010

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Murray out, ovo je fakat bilo neočekivano... ali Wawrinka je odigrao strašan meč, agresivno, a bez puno grešaka :thumbup:
Nalbandian izgubio od Verdasca... Nadal ima veliku šansu sada.
E neka je Zeko ispao :lol: , vazda se nesto prenemaze, otrese ga Wawa :dance:
A LLodre sinoc :shock: , frajer samo stoji na terenu (stisla ga migrena :? ), a Robredo ''junacki'' salje dijagonale i paralele :skoljka:
Preksutra ce i njemu Ruzny presuditi, kad je ovakva junacina.
Da hoce poispadati ovi servis igraci, hebem ti :x , Querrey & co, jel zagustilo, eto asa od 300 km/h.
Da neko nije nikad gledao Nadala prije ovog turnira, ubrojao bi i njega u te "servis igrače", mislim gdje mu je ranije bio ovaj servis :shock:
Llodra ima dopadljiv stil igre, ali na Grand Slamovima slabo pripremljeni igrači ne mogu daleko dogurati...
Slazem se to za Nadala, servis je popravio strasno, to mu daje puno vise sansi za titulu. Nisam ja protiv dobrog servisa, ali kad teniser ima samo servis, a ne zna tri puta prebaciti lopticu u razmjeni, e pa onda bolje da ide u drvosjece 8-)
Llodra mi je sega, lik iz proslog vijeka, dosta tenisera ima problema sa vjetrom i sparnim vrucinama, sto je rezultat cestih predaja meceva. Cak se i Murray juce skiselio :mrgreen: mada je on takav igrac koji nikad nece nesto ozbiljnije napraviti na Grand Slamovima.
ultima_palabra

#28 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Dobar program danas na Openu, Fish-Đoković i Wozniacki-Sharapova jedno za drugim :thumbup:
Mislim da su Ameri odabrali satnicu koja najviše odgovara Fishu, ako bude konstantan na servisu mislim da ima solidne šanse. Soderling i Federer rutinski protiv Montanesa i Melzera za još jedan dvoboj u četvrtfinalu. Gasquet-Monfils, najbolje baciti novčić :-) Poznavajuće Francuze garant će neko predati :-D

Nadam se da Maria može dobiti dvoboj ljepotica, krajnji je red da napravi jedan veliki rezultat :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: US Open 2010

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Dobar program danas na Openu, Fish-Đoković i Wozniacki-Sharapova jedno za drugim :thumbup:
Mislim da su Ameri odabrali satnicu koja najviše odgovara Fishu, ako bude konstantan na servisu mislim da ima solidne šanse. Soderling i Federer rutinski protiv Montanesa i Melzera za još jedan dvoboj u četvrtfinalu. Gasquet-Monfils, najbolje baciti novčić :-) Poznavajuće Francuze garant će neko predati :-D

Nadam se da Maria može dobiti dvoboj ljepotica, krajnji je red da napravi jedan veliki rezultat :)
Evo, gledano sa ''finansijske'' strane: Fish - Djokovic 9,5+ prvi set, Woz - Sharapova 2 8-)
Guska - Cirkusant 1 :oops:
Adem meda

#30 Re: US Open 2010

Post by Adem meda »

Kako je igro Dzumhur ?
ultima_palabra

#31 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Adem meda wrote:Kako je igro Dzumhur ?
Pobijedio, 2x 6:4 8-) Slijedeći je Irac Barry...

Dosta rutinski mečevi jučer, očekivao sam više drame :roll: Odličan meč Noleta, Fish vrlo slab, kao da je loše tempirao formu. S obzirom da ide na Monfilsa, skoro siguran je u polufinalu, a i tu bi mogao biti opasan.

Odličan meč Wozniacki... iako ne volim onaj stil igre, usavršila ga je do maksimuma. Maria se nosila dobro na mahove od po par gemova, onda krenu duple greške i udarci u mrežu :roll: Težak udarac za nju na "domaćem" GS...

Danas... Robredo iskoristio dvije predaje Francuza, danas mu nema spasa, osim ako je i Misha povrijeđen :-)
Ne znam kakvo je stanje s povredom Wawrinke, ali on je i inače igrač koji će nakon velike pobjede kiksati... Querrey je zadnja nada Amera, mislim da dobija u 4 seta.
Ferrer-Verdasco, obojica se vraćaju u formu nakon dosta problema... Nando je uradio odličan posao protiv Nalbandiana i na ovoj podlozi je blagi favorit... naravno, ako dođe do 5.seta kladio bih se na Ferrua 8-)
Nadal-Lopez, Rafa u 3.

Mislim da bi Schiavone mogla iznenaditi Venus, igra vrlo dobro. Stosur-Clijsters, Sam je dobra, ali Kim je vladarica US Opena...

http://www.usopen.org/en_US/news/articl ... 38518.html
Kakav kloc ovaj Cronin, nevjerovatno :lol:
Hare_ze

#32 Re: US Open 2010

Post by Hare_ze »

Prognoza za četvrtfinale:

Sod - Fed (F u 4 seta, iako bi moglo biti rutavo)
Djokovic - Monfils (Nole u 3)
Youzny - Wawrinka ( Rus u 4)
Nadal - Verdasco (Rafa u 3)

Polufinale: Fed - Djokovic (3:1)
Nadal - Youzny (3:2)

Finale: Nadal - Federer (3:2)

Kako losa prognoza, nadam se da sam pogrijesio za Nadala :) iako sam navijac Feda, tesko da iko moze zaustaviti Rafu ove godine na US Openu.
ultima_palabra

#33 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

To je onako baš sve realno ;-) Obično se potkrade neko iznenađenje...
Wawrinka me iznenadio fizičkom i mentalnom izdržljivošću... uvijek je imao dopadljive udarce. Ipak, nakon onakva dva teška meča Youzhny je veliki favorit protiv njega. Žao mi je što Verdasco-Ferrer nije bilo ranije, kažu da je bio ludnica meč. Verdasco može biti opasan za Rafu na ovakvoj vrsti podloge, ali igrao je skoro 4 i po sata sinoć.

Fed-Sod će isto biti prekasno navečer, a trebao bi biti dobar meč, kako će Roger odgovoriti nakon što ga je Šveđanin dobio prvi put na RG. Za Soderlinga je bitno da servira dobro i ne pusti Federera previše u razmjene na svojim servis gemovima. Za Federera je bitno da ubaci malo varijacije u igru, sliceove, dropshotove, igru na mreži... ukratko da iznenađuje protivnika svako malo. Ako uđe u igru "čiji je forehand jači" to mu neće odgovarati nimalo.

Monfils nema šansi protiv Noleta.
Hare_ze

#34 Re: US Open 2010

Post by Hare_ze »

Pa upravo to, Wawrinka preumoran. Verdasco takodjer, a i kad je bio u najboljoj formi (polufinale AO) nije uspio dobiti Nadala koji je znacajno popravio servis. Iskre no ne vidimko osim Feda u finalu moze zaustaviti Rafu a i to je upitno. Jedino ako Youzny bas bude imao najbolji dan karijere u polufinalu.

Fed - Sod - bas tako, ipak, uzdam se u to da je ipak Roger klasa vise i daleko raznovrsniji igrac.

Monfils koji je vise na podu nego sto igra tenis, stvarno nema sanse.
ultima_palabra

#35 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Youzh ga je dobio u četvrtfinalu 2006, a Ferrer u 4.kolu 2007. Ali dobro, ipak je Nadal drugi igrač u odnosu na to vrijeme.
hau jes no

#36 Re: US Open 2010

Post by hau jes no »

Hare_ze wrote:Pa upravo to, Wawrinka preumoran. Verdasco takodjer, a i kad je bio u najboljoj formi (polufinale AO) nije uspio dobiti Nadala koji je znacajno popravio servis. Iskre no ne vidimko osim Feda u finalu moze zaustaviti Rafu a i to je upitno. Jedino ako Youzny bas bude imao najbolji dan karijere u polufinalu.

Fed - Sod - bas tako, ipak, uzdam se u to da je ipak Roger klasa vise i daleko raznovrsniji igrac.

Đoković jede Rafu na betonu, đoković u meču protiv fisha je podsjećao na starog đokovića
Hare_ze

#37 Re: US Open 2010

Post by Hare_ze »

hau jes no wrote:
Hare_ze wrote:Pa upravo to, Wawrinka preumoran. Verdasco takodjer, a i kad je bio u najboljoj formi (polufinale AO) nije uspio dobiti Nadala koji je znacajno popravio servis. Iskre no ne vidimko osim Feda u finalu moze zaustaviti Rafu a i to je upitno. Jedino ako Youzny bas bude imao najbolji dan karijere u polufinalu.

Đoković jede Rafu na betonu, đoković u meču protiv fisha je podsjećao na starog đokovića
Vidjecemo, mozda, fazon je sto Đoković neće doći do finala da to dokaže :) :mrgreen:
Hare_ze

#38 Re: US Open 2010

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote:Youzh ga je dobio u četvrtfinalu 2006, a Ferrer u 4.kolu 2007. Ali dobro, ipak je Nadal drugi igrač u odnosu na to vrijeme.
DA i ja sam se sjetio poslije pa editovao post, a ne mogu da vjerujem da je toliko vremena proslo :)

Prva dva cevtvrtfinalna meca bez iznenadjenja. Youzny - Wawrinka ko god da pobijedi nije iznenadjenje...jedino onda da Verdasco iznenadi Rafu :) tesko (ovo na tragu tvoje price da se mora nesto potkrasti :)
BiH-x

#39 Re: US Open 2010

Post by BiH-x »

Dzumhur je jucer prosao 2.kolo i u singlu i u dublu (sa Matom Pavicem) bez vecih problema...ali bice mu mnogo teze danas protiv J. Socka, koji je uzeo set na seniorskom US openu ove godine...u svakom slucaju SRETNO
ultima_palabra

#40 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

BiH-x wrote:Dzumhur je jucer prosao 2.kolo i u singlu i u dublu (sa Matom Pavicem) bez vecih problema...ali bice mu mnogo teze danas protiv J. Socka, koji je uzeo set na seniorskom US openu ove godine...u svakom slucaju SRETNO
Uzeo bi ga i Džumhur možda, da je Amer i da je mogao dobiti wild card. Vidjećemo...
hau jes no wrote:Đoković jede Rafu na betonu, đoković u meču protiv fisha je podsjećao na starog đokovića
Istina, ali najvažniji meč na betonu je Rafa dobio, u polufinalu Olimpijade... finale US Opena bi bio veliki meč, a znamo ko je bolji u takvim mečevima ;-)
ultima_palabra

#41 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Hare_ze wrote:Prva dva cevtvrtfinalna meca bez iznenadjenja. Youzny - Wawrinka ko god da pobijedi nije iznenadjenje...jedino onda da Verdasco iznenadi Rafu :) tesko (ovo na tragu tvoje price da se mora nesto potkrasti
Hehe... meni je iznenađenje da Soderling nije osvojio ni seta, čak da nije došao ni do tie-breaka :)

Ovo je sramotno od Top 5 igrača... sad ga mrze i Fedovi navijači, Rafini već odavno :-)
ultima_palabra

#42 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Džumhur izgubio jučer, 76 63 :(
Normalan.ba

#43 Re: US Open 2010

Post by Normalan.ba »

Ubi Rafa onu budalu iz Rusije 8-)
elixiaboy

#44 Re: US Open 2010

Post by elixiaboy »

djokovic-federer, kakav mec. oba igraca igraju vrhunski tenis. svaka im cast, ko god dobije.
elixiaboy

#45 Re: US Open 2010

Post by elixiaboy »

dobio djokovic. svaka cast.
sofist

#46 Re: US Open 2010

Post by sofist »

Kako me iznervirao kod svog posljednjeg servisa... :roll: Sutra na Rafu ako bude imao snage. :D

Otac i majka sa slikama- neprocjenjivo! :lol:
Maja_XXX

#47 Re: US Open 2010

Post by Maja_XXX »

Kakva mu*a ima Novak. Jos dugo se na ovim prostorima nece roditi ovakav sportista.Ipak, neznam kakve su mu sanse protiv svjezeg i odmornog Nadala...
KENJAC

#48 Re: US Open 2010

Post by KENJAC »

Ej dobio ga je! Ej.... Car je mrtav.... zivio kralj !
sofist

#49 Re: US Open 2010

Post by sofist »

Maja_XXX wrote:Kakva mu*a ima Novak. Jos dugo se na ovim prostorima nece roditi ovakav sportista.Ipak, neznam kakve su mu sanse protiv svjezeg i odmornog Nadala...
Da ima dan pauze dobio bi ga opusteno. Ovako ce biti jako, jako tesko, ali ima sansi, mislim da je 60:40 za Nadala, samo zbog umora.
Edin H.

#50 Re: US Open 2010

Post by Edin H. »

Maja_XXX wrote:Kakva mu*a ima Novak. Jos dugo se na ovim prostorima nece roditi ovakav sportista.Ipak, neznam kakve su mu sanse protiv svjezeg i odmornog Nadala...
Tanke, ali ako ga negdje moze pobijediti to je na ovoj podlozi.
Post Reply