Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

-Romeo-

#26 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

apsolutno ZA
PapakizSarajeva

#27 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by PapakizSarajeva »

pustopoljina wrote:ko ti kaze da vec nije negdje na carsiji? negdje sa sporednog ulaza, kakva magaza...
ima nekoliko godina da je onaj skandal u mostaru izbio, kad se pola mostara islo pregledati...sta je bila ona...ukrajinka? bjeloruskinja? bolovala od nekoliko bolesti istovremeno...umrla.
daj bolan...pa onda ode zaraziti svoju zenu...
legalizacija.
Eeeee, nema zaraza ni bolescuga kad se nesto legalizuje i radi po zakonu i propisima ... Pregledi svaki mjesec, produzavanje "radne" dozvole i sl.
radiostar

#28 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by radiostar »

frapiran sam cinjenicom da skoro niko nije uocio ogromnu kolicinu sarkazma u pocetnom postu :shock: a i u ovim sto slijede od strane postavljaca teme :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#29 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by karanana »

iskreno, nisam ni citao uvodni post. meni je nekad samo naslov dovoljan da se ocitujem u vezi neke teme.
PapakizSarajeva

#30 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

radiostar wrote:frapiran sam cinjenicom da skoro niko nije uocio ogromnu kolicinu sarkazma u pocetnom postu :shock: a i u ovim sto slijede od strane postavljaca teme :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja ipak mislim da su svi uocili sve. Nego cisto diskutujemo. I pomalo se zaje*avamo ...
JThomas

#31 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by JThomas »

ja sam u potpunosti za legalizaciju prostitucije u uređenim državama. ali kod nas - ne, jer država ne može da izađe na kraj ni sa mnogo jednostavnijim stvarima koje se svugdje drugo podrazumijevaju.
-Romeo-

#32 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

JThomas wrote:ja sam u potpunosti za legalizaciju prostitucije u uređenim državama. ali kod nas - ne, jer država ne može da izađe na kraj ni sa mnogo jednostavnijim stvarima koje se svugdje drugo podrazumijevaju.
pa problem je što ne može ni da stane u kraj prostituciji, ona postoji, ma kako je mi zvali-legalna ili nelegalna- samo je pitanje poreza, širenja bolesti, mafijaškog profita...
pustopoljina

#33 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by pustopoljina »

bio sarkastican ili ne- prostitucija kao fakt stoji.
ilegalno je unosnije po...kako se zovu oni...pimp? pimp-ove...rizicnije po konzumente.
znamo mi svi da su ovi nasi konzumenti olicenje postenja, nikad ni pomislili da prevare zenu...DJe bi oni...kakve prostitutke...sve posteno, pa ko koga...
ipak...da se ne bi zena u 45.oj godini zivota,koja se seksa sa muzem maximalno dva puta u mjesecu, pitala otkud joj upala,picajzle ili ne daj boze sta gore...
legalizacija.
PapakizSarajeva

#34 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

-Romeo- wrote: ... samo je pitanje poreza, širenja bolesti, mafijaškog profita...
I zadovoljenja potreba onih koji ne stavljaju znak jednakosti izmedju pojmova ljubav i sex, a nemaju bas vremena da se natezu 2 - 3 dana sa kojekakvim sponzorusama da bi dobili ono sto im treba odmah ...
Cyber-harambashica

#35 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Cyber-harambashica »

Ovde gde zivim je davno legalizovana.
Imaju zravstveno osiguranje itd.

Imam 2 drugarice u toj bransi
statix

#36 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by statix »

pustopoljina wrote:bio sarkastican ili ne- prostitucija kao fakt stoji.
ilegalno je unosnije po...kako se zovu oni...pimp? pimp-ove...rizicnije po konzumente.
znamo mi svi da su ovi nasi konzumenti olicenje postenja, nikad ni pomislili da prevare zenu...DJe bi oni...kakve prostitutke...sve posteno, pa ko koga...
ipak...da se ne bi zena u 45.oj godini zivota,koja se seksa sa muzem maximalno dva puta u mjesecu, pitala otkud joj upala,picajzle ili ne daj boze sta gore...
legalizacija.
:thumbup:
Gospoda Ministarka

#37 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Gospoda Ministarka »

pustopoljina wrote: ...da se ne bi zena u 45.oj godini zivota,koja se seksa sa muzem maximalno dva puta u mjesecu, pitala otkud joj upala,picajzle ili ne daj boze sta gore...
legalizacija.
Da, kad se legalizira imat ce upalu i picajzle koje je dobila od legalne prostitutke. :D
-Romeo-

#38 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

Cyber-harambashica wrote:Ovde gde zivim je davno legalizovana.

jesu li čemu?
JThomas

#39 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by JThomas »

ma kod nas se i ne bi promijenilo ništa, ni na bolje ni na gore. jel neko misli da bi naši makroi registrovali biznise, plaćali poreze, doprinose, zdravstvene preglede, prijavljivali radnice i to? :D u nas to organizuju kriminalci, i tako bi i ostalo, samo što bi umjesto policije i tužilaštva bježali od inspekcije.

baška holandija i njemačka, a baška BiH.
statix

#40 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by statix »

Zakonski regulisati obavezno koristenje prezervativa u javnim kucama. :D
PapakizSarajeva

#41 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Gospoda Ministarka wrote:
pustopoljina wrote: ...da se ne bi zena u 45.oj godini zivota,koja se seksa sa muzem maximalno dva puta u mjesecu, pitala otkud joj upala,picajzle ili ne daj boze sta gore...
legalizacija.
Da, kad se legalizira imat ce upalu i picajzle koje je dobila od legalne prostitutke. :D
Cyber-harambashica wrote:Ovde gde zivim je davno legalizovana.

Cyber-harambasice, obzirom da si rekla da poznajes 2 iz branse, molim te odgovori Ministarki kakvo je tvoje misljenje po pitanju njihove higijene i zdravlja ... Da ja ne bih odgovarao kao nestrucno lice.
pustopoljina

#42 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by pustopoljina »

legalizacija.
pa bas i ne. legalizacija podrazumijeva (osim placanja poreza drzavi) i obaveznu,redovnu zdravstvenu kontrolu.
ovdje gdje sam ja...policija hladno rastjera one koje rade "na crno"...dok se u tim registrovanim kuplerajima najnormalnije radi...sta sam ih puta srela tamo gdje se produzavaju vize...lijepo kaze gdje radi,koliko dugo, dobije stembilj i ode nazad na posao.
-Romeo-

#43 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

pa dobro nebi za sve, uostalom ni radnicima na građevini nije sve uplaćeno,.......... ali mislim da bi bilo pomaka.
PapakizSarajeva

#44 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

statix wrote:Zakonski regulisati obavezno koristenje prezervativa u javnim kucama. :D
Jeb'o to, to je k'o da peres noge u vunenim carapama ...
-Romeo-

#45 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

PapakizSarajeva wrote:[q
Cyber-harambasice, obzirom da si rekla da poznajes 2 iz branse, molim te odgovori Ministarki kakvo je tvoje misljenje po pitanju njihove higijene i zdravlja ... Da ja ne bih odgovarao kao nestrucno lice.
i neka nam još kaže da li je ona razmišljala da krene u biznis, kažu sa kim si, takav si :D
Gospoda Ministarka

#46 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Gospoda Ministarka »

PapakizSarajeva wrote:
statix wrote:Zakonski regulisati obavezno koristenje prezervativa u javnim kucama. :D

Ajme meni, pa to je cisti adrenalinski sex, usudi se pa ga stavi 2089. po redu :roll:
-Romeo-

#47 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by -Romeo- »

PapakizSarajeva wrote:

Ajme meni, pa to je cisti adrenalinski sex, usudi se pa ga stavi 2089. po redu :roll:
ispravka krivog navoda, naime, prvi je prvi a svi ostali su drugi, dakle neka se usudi i stavi ga 2. po redu.
PapakizSarajeva

#48 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

PapakizSarajeva wrote:

A kako da budem siguran da sam kod one neke nazovimo regularne, stvarno bio "vjeciti drugi" ??? I da onaj "prvi" nije imao gonoreju ???
statix

#49 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by statix »

PapakizSarajeva wrote:
Dodje lik sa sidom ,jebe je, ti iza njega i dzaba joj papir da je zdrava, ili ce se musterije testirati na sidu...ili omakne se, i snosis troskove abortusa... :-)
Traktor`

#50 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Traktor` »

ja sam prije za legalizaciju trave... :D izrazenija je kod nas od prostitucije, a svakako mi ne zena nebi dala da idem kod prostitutke na tretman...mada mi nije ni potrebna, zena mi je vatra ziva... :D
Post Reply