Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

PapakizSarajeva

#1 Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by PapakizSarajeva »

Gledajuci ostale teme, a najvise Sex kao osnovno ljudsko pravo i Dopusteno varanje dosao sam do zakljucka da bi trebalo malo naceti i temu legalizacije "najstarijeg" zanata. Vezano za prvu temu, ljudi trebaju imati legalno mjesto da ostvare svoja ljudska prava, a za drugu temu najbolje je da covjek zna gdje da ode kad ga vec zena pusta.

Legalizacijom prostitucije bi znacajno doprinijeli ostvarenju poreskih prihoda drzavi, imali bi zdrave, ljekarski kontrolisane prostitutke, suzili prostor djelovanja trgovaca bijelim robljem, prostitutke bi bile socijalno i zdravstveno osigurane (znatno bi se povecao priliv u penzione fondove, a i ljekari bi imali vise novca pa manje trazili od nas) ... Gledano sve ovo naprijed, mislim da je legalizacija prostitucije jedan pozitivan pomak u jos vecoj demokratizaciji naseg inace demokratskog drustva.

Nekako bih brate izjednacio prostitutke sa profesionalnim sportistima - i jedni i drugi zaradjuju na svom tijelu. Pa sto to da onda jednima bude zakonom uskraceno ?

Obzirom da i prostitutke rade u sluzbi zadovoljenja sirokih narodnih masa, trebale bi se primati u radni odnos preko Agencije za drzavnu sluzbu. A ovo bi bilo i politicki opravdano (mozda bi trebalo i neka stranka ovo ubaci u svoj predizborni program), zamislite situaciju : platis da je*es nekog iz drzavne sluzbe ... Do sada je uvijek bilo : platis da te je*u iz drzavnih sluzbi ...

Ja sam za legalizaciju, al' da vlada kontrolise cijene "usluga" ...
Cyber-harambashica

#2 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Cyber-harambashica »

Mislim sve najbolje.
Gospoda Ministarka

#3 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Gospoda Ministarka »

PapakizSarajeva wrote:Ja sam za legalizaciju, al' da vlada kontrolise cijene "usluga" ...
S ovim se ne slazem, cim vlada to kontrolise znaj da ce te oderat po dzepu.

Nego, Papak jedno pitanje... u stvari konstatacija.... ko o cemu ti o prostitutkama? :D
burek_in_space

#4 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by burek_in_space »

Gospoda Ministarka wrote:

Nego, Papak jedno pitanje... u stvari konstatacija.... ko o cemu ti o prostitutkama? :D
Reche zhena koja nadje Ministra za muzha. :P
statix

#5 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by statix »

To bi bilo fatalno za sponzoruse... :D
PapakizSarajeva

#6 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

PapakizSarajeva wrote:Ja sam za legalizaciju, al' da vlada kontrolise cijene "usluga" ...

Joj sestro, pa to ti je najlakse skontati. One ne postavljaju kojekakva pitanja na kojekakve zahtijeve. Samo kazu, jarane to ti je jos 50 KM. More sve, samo calenzi bite ...

Nekako mi ofirno da se cijenkam na lasvanskoj petlji ili na kruznom toku u Semizovcu. Fino dodjes na recepciju i izdeklamujes sta bi ti i kako, oni katalog pred tebe pa proberi ... Crne, bijele, zute, plavuse, crnke, ridjokose, sa velikim, sa malim ... Sve ima, sta god ti pase ...
Dioda

#7 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by Dioda »

PapakizSarajeva wrote:Legalizacijom prostitucije bi znacajno doprinijeli ostvarenju poreskih prihoda drzavi, imali bi zdrave, ljekarski kontrolisane prostitutke, suzili prostor djelovanja trgovaca bijelim robljem, prostitutke bi bile socijalno i zdravstveno osigurane
Definitivno se slazem sa ovim, i uvijek bih rekla da sam za legalizaciju. S tim sto cemo mi na tom nivou "razvoja" biti za jedno 150 godina :D Jer smo mi jedno konzervativno i visokomoralno drustvo puno svih mogucih spolnoprenosivih bolescuga :D
Gospoda Ministarka

#8 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

burek_in_space wrote:

Reche zhena koja nadje Ministra za muzha. :P
De ba, pusti covjeka na miru :twisted: :evil: bar u toku mubarek mjeseca.

PapakizSarajeva wrote:Joj sestro, pa to ti je najlakse skontati. One ne postavljaju kojekakva pitanja na kojekakve zahtijeve. Samo kazu, jarane to ti je jos 50 KM. More sve, samo calenzi bite ...
Mislim, vidim ja sve prednosti o kojima ti nabrajas ali gdje je tu smisao... i sta je dobro u svemu tome?
PapakizSarajeva

#9 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Posto sam ja "evropski" orijentisan, ne mislim samo na zensku prostituciju: Moze i muska, istospolna, kako se ono kaze za onaj sex sa hajvanom ... Jbg-a, treba pomoc drzavi ... Nek' je*e k'o koga stigne ili ti sta ko voli ... Samo nek' je regularno, po zakonu ...
burek_in_space

#10 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by burek_in_space »

Gospoda Ministarka wrote: De ba, pusti covjeka na miru :twisted: :evil: bar u toku mubarek mjeseca.
Tad se najvishe krade iz budzeta. :oops: :D
Gospoda Ministarka

#11 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

burek_in_space wrote:
Gospoda Ministarka wrote: De ba, pusti covjeka na miru :twisted: :evil: bar u toku mubarek mjeseca.
Tad se najvishe krade iz budzeta. :oops: :D
Tjeras me u off topic bureche :D
Zato je i mubarek :lol: :D
burek_in_space

#12 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by burek_in_space »

Tjeras me u off topic bureche :D
Zato je i mubarek :lol: :D
Dobro je dok te tjeram u off topic. :P

Nego, vezano za temu, koja je nekad prije sasvim sigurno bila na forumu. Apsolutno za, podrzhavam iz vishe razloga.
GAU 8

#13 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by GAU 8 »

Dioda wrote:
PapakizSarajeva wrote:Legalizacijom prostitucije bi znacajno doprinijeli ostvarenju poreskih prihoda drzavi, imali bi zdrave, ljekarski kontrolisane prostitutke, suzili prostor djelovanja trgovaca bijelim robljem, prostitutke bi bile socijalno i zdravstveno osigurane
Definitivno se slazem sa ovim, i uvijek bih rekla da sam za legalizaciju. S tim sto cemo mi na tom nivou "razvoja" biti za jedno 150 godina :D Jer smo mi jedno konzervativno i visokomoralno drustvo puno svih mogucih spolnoprenosivih bolescuga :D
:D :D
karanana

#14 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by karanana »

Apsolutno ZA.

Onaj ko mi u svoj program stavi da ce raditi na legalizaciji prostitucije, dobija moj glas u oktobru. Mislim da bi legalizacija dovela do mnogih pozitivnih stvari: manje bolesti, vise zastite za djevojke, vise para u drzavnoj blagajni i manje srkleta za mene jer bi tada znao sta dobijam za svoju lovu, a ne ovako zovnem crnku, zelene oci, studenticu, 22 godine, 55 kg, 36 grudi....a ono na vratima mi se pojavi neka debela krezuba baba sa sisama pored pupka i kaze mi: cao macane, zvao si me. jesi spreman za zabavu?

deder stavi anketu, bas da vidim sta bh intelektualna elita misli o ovome.
Last edited by karanana on 18/08/2010 14:42, edited 1 time in total.
PapakizSarajeva

#15 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Gospoda Ministarka wrote: ... i sta je dobro u svemu tome?
Kako ba sta je dobro ?

Dobro je sve : izvuci ces nekoliko hiljada mladih zena iz sapa trgovaca bijelim robljem, dati ces im regularno socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje, smanjiti ces broj socijalnih slucajeva, smanjiti ces broj zarazenih kojekakvim bolescugama, uskratiti ces dio novca mafiji, imati ces nekakvu kontrolu nad ovim segmentom "drustvenih pojava" ...
PapakizSarajeva

#16 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

karanana wrote:Apsolutno ZA.

Onaj ko mi u svoj program stavi da ce raditi na legalizaciji prostitucije, dobija moj glas u oktobru. Mislim da bi legalizacija dovela do mnogih pozitivnih stvari: manje bolesti, vise zastite za djevojke, vise para u drzavnoj blagajni i manje srkleta za mene jer bi tada znao sta dobijam za svoju lovu, a ne ovako zovnem crnku, zelene oci, studenticu, 22 godine, 55 kg, 36 grudi....a ono na vratima mi se pojavi neka debela krezuba baba sa sisama pored pupka i kaze mi: cao macane, zvao si me. jesi spreman za zabavu?

Daj broj od te tvoje crnke, zelene oci, studentice, 22 godine, 55 kg, 36 grudi...., da znamo mi ostali na koji da ne zovemo ...
blufonka

#17 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by blufonka »

statix wrote:To bi bilo fatalno za sponzoruse... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
statix

#18 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by statix »

Seksualizacijom drustva se povecava pojava aseksualnosti i generalno ljudi sve vise bjeze od obicnog seksa i traze njeznost i toplinu. U ovim malo konzervativnijim drustvima, mozda seks jeste tabu, ali je sacuvao one animalne nagone i strastvenost prema zeni, sto je mnogo uzbudljivije (reklo bi se i perverznije), nego placati prostitutku. :D
karanana

#19 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by karanana »

PapakizSarajeva wrote:
karanana wrote:Apsolutno ZA.

Daj broj od te tvoje crnke, zelene oci, studentice, 22 godine, 55 kg, 36 grudi...., da znamo mi ostali na koji da ne zovemo ...
pa u tome i jeste problem. u oglasima jedan opis a na vrata mi dodje garib. legalizacijom se ovo ne bi desavalo, nego bi fino mogao otici vidjeti robu i ako mi se svidja platiti, ako ne - idem dalje.
Gospoda Ministarka

#20 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

PapakizSarajeva wrote:
Gospoda Ministarka wrote: ... i sta je dobro u svemu tome?
Kako ba sta je dobro ?

Dobro je sve : izvuci ces nekoliko hiljada mladih zena iz sapa trgovaca bijelim robljem, dati ces im regularno socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje, smanjiti ces broj socijalnih slucajeva, smanjiti ces broj zarazenih kojekakvim bolescugama, uskratiti ces dio novca mafiji, imati ces nekakvu kontrolu nad ovim segmentom "drustvenih pojava" ...
Ne, ne... znam ja prednosti legalizacije prostitucije...
Nego me onako zanimalo, ne bih htjela posto je to ipak druga tema da idemo u off topic ali zanimalo me misljenje korisnika tih usluga prednosti kupovanja istih jer meni je nekako tesko shvatiti da taj osjecaj "radnja" uopce moze imat cijenu?
pustopoljina

#21 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by pustopoljina »

ZA legalizaciju.
@ministarka...sve ima svoju cijenu.
a to je ipak najstariji zanat na svijetu.
blufonka

#22 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by blufonka »

Ja sam ZA :thumbup:
PapakizSarajeva

#23 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

pustopoljina wrote:ZA legalizaciju.
@ministarka...sve ima svoju cijenu.
a to je ipak najstariji zanat na svijetu.
Jeste, jeste ... Zato bi ja da se prvi kupleraj otvori u Kazandziluku, odmah pored hadzije Jabucara ... Jbg-a, to su sve STARI ZANATI ...
pustopoljina

#24 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Post by pustopoljina »

ko ti kaze da vec nije negdje na carsiji? negdje sa sporednog ulaza, kakva magaza...
ima nekoliko godina da je onaj skandal u mostaru izbio, kad se pola mostara islo pregledati...sta je bila ona...ukrajinka? bjeloruskinja? bolovala od nekoliko bolesti istovremeno...umrla.
daj bolan...pa onda ode zaraziti svoju zenu...
legalizacija.
PapakizSarajeva

#25 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?

Gospoda Ministarka wrote: ...
Ne, ne... znam ja prednosti legalizacije prostitucije...
Nego me onako zanimalo, ne bih htjela posto je to ipak druga tema da idemo u off topic ali zanimalo me misljenje korisnika tih usluga prednosti kupovanja istih jer meni je nekako tesko shvatiti da taj osjecaj "radnja" uopce moze imat cijenu?
Ma neko vec rece, sve ima svoju cijenu ... Da imam milion eura viska, dao bih ga Severini za jedan "dobar" inkognito vikend ... Cisto sumnjam da bi ga odbila ...
Post Reply