Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ghost_Rider_XXX
#26 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
upravo o tome i govorim. Ne može postojati samo jedan slučaj, ako postoji jedan onda moraju se svi početi tako tretirati.
- dani28
#27 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ghost_Rider_XXX wrote:upravo o tome i govorim. Ne može postojati samo jedan slučaj, ako postoji jedan onda moraju se svi početi tako tretirati.
Sto bi to bilo dobro,..dodjes kod doktora i kazes,..znate doktore ja bi malo djidji-midji na recept ...
- Bolton
#28 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
E pa ovako,sex jeste jako bitan u nasim zivotima(najbolji lijek za oslobadjanje od stresa itd),pravo na sex da ali ne u smislu sad da ti poreski obveznici placaju karindzanje,jednostavno nemogu da vjerujem i ja sam to procitao na sa-x,pa nije valjda to ta Evropa u koju mi treba da udjemo,ako je to to ne hvala.Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo pročitah jedan članak na sa-x, kako su britanci opremili nekog momka što je malo ili malo više ometen u razvoju o trošku države u Amsterdam, da se malo igra sa tamošnjim seksualnim trudbenicama.
Navodno njegov socijalni radnik kaže kako mu je neophodan seks i kako treba iskusiti svijet itd itd.
Koliko je ovo normalno da ja kao neki porezni obveznik plaćam nekom karanje, bio on retardiran, pometen ili ometen ili štatijaznam nešto treće.
Ono što me posebno interesuje jeste smatrate li da se sex može posmatrati kao ljudsko pravo i na neki način biti zakonski riješeno. PRAVO NA SEKS?!
Što naravno implicira da se u teškim situacijama uključi država.
-
sa obzirom na...
#29 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Zdravom covjeku sposobnom da zaradi sebi para bar da plati ako ne moze naci, ne bi .
Ali onesposobljenom covjeku, koji ne moze sebi zaraditi para, koji je frustiran i anksiozan zbog apstinencije, koji mozda cak nije ni svjestan da to njegova potreba uzrokuje da se lose osjeca, platio bi bez razmisljanja.
Znaci zdravom nikad, onesposobljenom na bilo koji nacin uvijek.
Ali onesposobljenom covjeku, koji ne moze sebi zaraditi para, koji je frustiran i anksiozan zbog apstinencije, koji mozda cak nije ni svjestan da to njegova potreba uzrokuje da se lose osjeca, platio bi bez razmisljanja.
Znaci zdravom nikad, onesposobljenom na bilo koji nacin uvijek.
-
Gospoda Ministarka
#30 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Tek sad kad skontah sta je u stvari sex skontah sevap je...sa obzirom na... wrote:Znaci zdravom nikad, onesposobljenom na bilo koji nacin uvijek.
- makkaj
#31 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
ne, ona ne vara muža na svakom čošku zato što je profuknjača, ona iz đast being merhametli

-
Officer Crabtree
#32 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Naslov teme nema veze sa slučajem. 
- Garden of illusion
#33 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ma uvrnuto mi je ovo do bola. Ispade sad sex čudotvorni melem
(ne kažem da u nekim situacijama nije, ali mentalne bolesti još nisam čula da liječi) Ako će ga izliječiti nemam ništa protiv,neka se čovjek seksa na račun države,al da nam objave i njegovo zdravstveno stanje nakon "terapije". Ako ga izliječi , pa brate aferim.
Na stranu etika i povlačenje pitanja "moralnosti" podavanja mentalno bolesne osobe (pod pretpostavkom da ne može sam donositi odgovorne odluke al valjda zato i ima dijagnozu koju ima). Šta, cilj opravdava sredstvo??? Ma hajte. Isto tako na stranu i podržavanje prostitucije(bez obzira na to što je u pojedinim državama dozvoljena i zakonski priznata). Na kraju će još prostitutke osnovati "asocijaciju medicinskih sestara za mentalne bolesti"
Ludilo.
Na stranu etika i povlačenje pitanja "moralnosti" podavanja mentalno bolesne osobe (pod pretpostavkom da ne može sam donositi odgovorne odluke al valjda zato i ima dijagnozu koju ima). Šta, cilj opravdava sredstvo??? Ma hajte. Isto tako na stranu i podržavanje prostitucije(bez obzira na to što je u pojedinim državama dozvoljena i zakonski priznata). Na kraju će još prostitutke osnovati "asocijaciju medicinskih sestara za mentalne bolesti"
-
Officer Crabtree
#34 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
prije da će medicinske sestre osnovati "asocijaciju prostitutki za mentalne bolesti"Na kraju će još prostitutke osnovati "asocijaciju medicinskih sestara za mentalne bolesti"
uvijek prati trag novca
- Garden of illusion
#35 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Officer Crabtree wrote:prije da će medicinske sestre osnovati "asocijaciju prostitutki za mentalne bolesti"Na kraju će još prostitutke osnovati "asocijaciju medicinskih sestara za mentalne bolesti"
uvijek prati trag novca
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
ja i dalje mislim da je sex precijenjen
posebno u ovoj našoj civilizaciji danas
posebno u ovoj našoj civilizaciji danas
-
Shamrock
#37 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
dobra stvar u ovoj nasoj civilizaciji danas je ta sto nas je puno
pa ces uvijek naci nekog slicnih stavova, samo osluskuj
pa ces uvijek naci nekog slicnih stavova, samo osluskuj
-
Omerovim_Koracima
#38 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kXf3wx5n ... re=related[/youtube]
naumpade mi odma ovaj idiot...
svi bi se trebali sexat. zdravo je,opusta itd.
naumpade mi odma ovaj idiot...
svi bi se trebali sexat. zdravo je,opusta itd.
Last edited by Omerovim_Koracima on 17/08/2010 12:23, edited 1 time in total.
-
Glumica
#39 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ghost_Rider_XXX wrote: Opet ponavljam da li se može seks smatrari osnovnim ljudskim pravom, koje ti ne može biti uskraćeno?
ja se trudim i trudim i trudim, ali stvarno nikako, ali nikako ne mogu da skontam koji bi argument bio ZA to da bi se sex trebao smatrati PRAVOM, koje ti ne moze biti uskraceno???
ako neko zastupa tezu ZA, bilo bi mi zaista zanimljivo cuti neki argument...
- Garden of illusion
#40 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Konkretno navedeni slučaj ne opravdavam, što sam već ranije i rekla, ali .... Hajde da malo nategnem cijelu priču oko sexa kao PRAVA. Sex je prije svega potreba, a kažu da se odmah ispod nagona za preživljavanje nalazi seksualni nagon (ako neko ima tačnu informaciju voljela bih da je podijeli sa nama,nisam zaista sto posto sigurna za tačnost informacije).Sama svrha svih živih bića bi trebalo biti razmnožavanje i produženje vrste,pa tako i nas. Znači ako imam potrebu da jedem i pijem (neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta), da se borim i štitim svoje postojanje kao jedinke (isto neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta)imam potrebu i da se razmnožavam,da bi moja vrsta uopšte i opstala. E sad bi se zaista po ovoj teoriji moglo reči da se MORAMO razmnožavati iliti ga da moramo imati PRAVO NA SEX.Glumica wrote:Ghost_Rider_XXX wrote: Opet ponavljam da li se može seks smatrari osnovnim ljudskim pravom, koje ti ne može biti uskraćeno?
ja se trudim i trudim i trudim, ali stvarno nikako, ali nikako ne mogu da skontam koji bi argument bio ZA to da bi se sex trebao smatrati PRAVOM, koje ti ne moze biti uskraceno???
- halucinacija
#41 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
slazem se upotpunosti...ali eto bar ce muskarcima biti idealno napokon ce moci pronaci zdrave i ciste prostiutke
a sta je sa nama zenama...nasim i vasim bosanskim
a sta je sa nama zenama...nasim i vasim bosanskim
- Garden of illusion
#42 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Pa jesmo li ravnopravne sa muškarcima ili nismo .Kako njima tako i nama

- vaca
#43 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo pročitah jedan članak na sa-x, kako su britanci opremili nekog momka što je malo ili malo više ometen u razvoju o trošku države u Amsterdam, da se malo igra sa tamošnjim seksualnim trudbenicama.
Navodno njegov socijalni radnik kaže kako mu je neophodan seks i kako treba iskusiti svijet itd itd.
Koliko je ovo normalno da ja kao neki porezni obveznik plaćam nekom karanje, bio on retardiran, pometen ili ometen ili štatijaznam nešto treće.
Ono što me posebno interesuje jeste smatrate li da se sex može posmatrati kao ljudsko pravo i na neki način biti zakonski riješeno. PRAVO NA SEKS?!
Što naravno implicira da se u teškim situacijama uključi država.
- Letti
#44 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ne kaze se retardiran, poremecen i sl.nego osoba sa posebnim potrebama tako ih tretira Zakon o soc.zastiti, zastiti civinih zrtava i zastiti porodice sa djecom....a zasto im ne platiti i sex kad u pojedinim zemljama EU daju novac ovisnicima o drogi da lakse je nabave, tako da je po mom misljenju to sasvim opravdano, a da ne govorim o obimu prava koja imaju osobe sa posebnim potrebama doduse u EU......
-
Glumica
#45 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
shvatam sta zelis reci. hvalaGarden of illusion wrote:Konkretno navedeni slučaj ne opravdavam, što sam već ranije i rekla, ali .... Hajde da malo nategnem cijelu priču oko sexa kao PRAVA. Sex je prije svega potreba, a kažu da se odmah ispod nagona za preživljavanje nalazi seksualni nagon (ako neko ima tačnu informaciju voljela bih da je podijeli sa nama,nisam zaista sto posto sigurna za tačnost informacije).Sama svrha svih živih bića bi trebalo biti razmnožavanje i produženje vrste,pa tako i nas. Znači ako imam potrebu da jedem i pijem (neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta), da se borim i štitim svoje postojanje kao jedinke (isto neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta)imam potrebu i da se razmnožavam,da bi moja vrsta uopšte i opstala. E sad bi se zaista po ovoj teoriji moglo reči da se MORAMO razmnožavati iliti ga da moramo imati PRAVO NA SEX.Glumica wrote:Ghost_Rider_XXX wrote: Opet ponavljam da li se može seks smatrari osnovnim ljudskim pravom, koje ti ne može biti uskraćeno?
ali sex i razmnozavanje su ipak, razlicite stvari.
a ne smatram ni da bi svako smio imati pravo da se razmnozava...
- Bolton
#46 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Citao sam da u sexu jedino uzivaju ljudi i delfini a sve ostalo karindzanje je zbog reprodukcije,tako da je sex nama homosapijensima itekako potreba a ne nikakvo pravo.
- PapakizSarajeva
#47 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Haj' nek mi sad neko od vas pomogne. Objasnjavam ja jednoj sto mi je bas ono "*ebizovna" da bih je rado poje**o, a ona mi ne da. Kako da ja njoj sad objasnim da mi uskracuje moje osnovno ljudsko pravo i da je osvijestim? Mogu li je tuziti sudu za ljudska prava u Strazburu ?
- Garden of illusion
#48 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
PapakizSarajeva wrote:Haj' nek mi sad neko od vas pomogne. Objasnjavam ja jednoj sto mi je bas ono "*ebizovna" da bih je rado poje**o, a ona mi ne da. Kako da ja njoj sad objasnim da mi uskracuje moje osnovno ljudsko pravo i da je osvijestim? Mogu li je tuziti sudu za ljudska prava u Strazburu ?
Nasmija me
- pustopoljina
#49 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
koliko biste dugo ostali u vezi/braku bez seksa?
- PapakizSarajeva
#50 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!
Ma znam, al' evo nesto kontam : ni ovom retardu iz Engleske niko nije uskracivao sex ... Pa kad njega moze da pogura drzava, mogla bi vala i mene ova moja sto ne da ....Garden of illusion wrote:PapakizSarajeva wrote:Haj' nek mi sad neko od vas pomogne. Objasnjavam ja jednoj sto mi je bas ono "*ebizovna" da bih je rado poje**o, a ona mi ne da. Kako da ja njoj sad objasnim da mi uskracuje moje osnovno ljudsko pravo i da je osvijestim? Mogu li je tuziti sudu za ljudska prava u Strazburu ?
Nasmija meNe možeš brate nikako ,uskraćuje ti pravo samo na sex sa njom a ne na sex uopšte
Ima žena pravo na slobodu izbora
Al ono, ako baš baš ne možeš ni sa jednom drugom onda se napravi budala pa traži da te država spari sa nekom