ako ovako nastavi znaci: jucer me ponovo banka zove i kaze novi pokusaj, prosli put tajland sada rusija
sreca u svemu pa banka to nekako uprati i priub
Moderator: anex
threshold wrote:ups my bad... i opet (pokušavaju da) kradu? jesam li nešto pogrešno razumio?
Isti sam ti;) ... s tim da je ta moja kartica konektana na paypal tako da samo paypal zna broj kartice i jedini komunicira sa mojim racunom ... naravno nista nije 100% sigurno ... al rizik je sveden na minimum i na minimalu kolicinu novcakod65 wrote:Ako vec moras placati preko interneta, moja preporuka je extra kartica samo za tu svrhu. Imam debitnu visa electron i kad mi treba iznos da platim na internetu, odem do banke 20m od kucepare brzo legnu. U tom slucaju
svaki haker na planeti moze znati moj broj kartice, al para NEMA (samo kad meni treba).
I ja sma istu stvar uradio prije 3-4 godine,tako da imam posebnu debitnu karticu za net,ali nemoj biti siguran da te ne moze opet,da se tako izrazim orobit`...Evo hajd mi objasni kako sam ja u minusu na toj kartici(debitna raiffaisen bank),a kartica je debitna i na nju plata ne lijeze,osim mojih pojedinacnih uplata,a vec sam dva tri mjeseca u minusukod65 wrote:Ako vec moras placati preko interneta, moja preporuka je extra kartica samo za tu svrhu. Imam debitnu visa electron i kad mi treba iznos da platim na internetu, odem do banke 20m od kucepare brzo legnu. U tom slucaju
svaki haker na planeti moze znati moj broj kartice, al para NEMA (samo kad meni treba).
Nema sanse da neko kupi nesto preko debitne kartice (koja nemoze ici u minus) bez love na istoj. Jednom sam htio kupiti nesto za 52 KM a na racunu sam imao 50KM i nije proslo(znaci provjereno). Naravno mjesecni troskovi vodjenja racuna su 2 KM i to ide u minus ako si na nuli.I ja sma istu stvar uradio prije 3-4 godine,tako da imam posebnu debitnu karticu za net,ali nemoj biti siguran da te ne moze opet,da se tako izrazim orobit`...Evo hajd mi objasni kako sam ja u minusu na toj kartici(debitna raiffaisen bank),a kartica je debitna i na nju plata ne lijeze,osim mojih pojedinacnih uplata,a vec sam dva tri mjeseca u minusu
Naime tu karticu sam koristio za vec spomenutu kupovinu preko neta(nisam nista kupio ima vise od pola godine,radi ovih nasih carinika,jer nikad ne znas na cemu si... prije nisu uopste naplacivali carinu,a sad imam osjecaj da vecinu gule samo tako) i online kladionicu(ne kladim se ima par mjeseci),ali vise ne vrsim uplate zbog ovih stvari navedenih u zagradama...Ali kraljevi iz RB su me uspjeli dovesti u minus na debitnoj kartici,na kojoj nemam limita![]()
od ne znam ni ja,nekih 5-6 maraka...A to su uspjeli na taj nacin sto mi naplacuju one 2 KM po izvodu.
Znaci ako su me mogli dovesti u minus na debitnoj kartici bez limita,onda te fakat mogu dovesti u puno veci i opasniji minus,ukoliko neka budala provali tvoj broj kartice....I onda ce biti,eto nismo mi krivi,sto si je korsitio za net(mislim da bi dobio ovakav odgovor od svakog sefa karticnog poslovanja u svim poslovnicama te,a vjerovatno i svih ostalih banaka u ovoj drzavi
)
kone wrote:Imao sam isto misljenje kao i ti dok nisam vidio da sam u minusu nekoliko maraka..Ako me oni mogu uvuci u minus preko naplacivanja izvoda,onda ja i nisam bas siguran sa tom tvojom konstatacijom..
zavisi koje debitne...visa electron prolazi bez ukucavanja pina...Pera Trta wrote:To je prednost debitne kartice...ne može se samo provući
Maestro.holowey wrote:zavisi koje debitne...visa electron prolazi bez ukucavanja pina...Pera Trta wrote:To je prednost debitne kartice...ne može se samo provući
holowey wrote:zavisi koje debitne...visa electron prolazi bez ukucavanja pina...Pera Trta wrote:To je prednost debitne kartice...ne može se samo provući
Kod mene obratno.malosutra81 wrote: imam visa debitnu i NIJEDNOM nije provucena a da mi nisu trazili PIN
ne znam je li do banke onda, ali bas cesto koristim karticu pri kupovini (debitnu visa electron) i apsolutno svaki put moram ukucati pinPera Trta wrote:Zapravo, sad se sjetih da su me nekad kad sam prvi put vadio karticu (zaposlio se bio tek) pitali u banci hoću li Visu ili Maestro. Ja pitao u čemu je razlika i oni mi objasnili da kod Maestra moraš ukucati PIN svaki put kad nešto kupuješ na karticu, a kod Vize ne moraš. Zato sam se odlučio za Maestro.
Ista stvar i kod mene. S tim da su mi u trgovinama PIN počeli tražit unazad možda godinu (ili malo više) dana. Do tad je sve bilo: provuci - potpiši. I da, u nekim trgovinama traže da, pored što ukucaš PIN, i potpišeš. Sad... ne znam je l' i to regularno, suvišno, ili što već.malosutra81 wrote:ne znam je li do banke onda, ali bas cesto koristim karticu pri kupovini (debitnu visa electron) i apsolutno svaki put moram ukucati pinPera Trta wrote:Zapravo, sad se sjetih da su me nekad kad sam prvi put vadio karticu (zaposlio se bio tek) pitali u banci hoću li Visu ili Maestro. Ja pitao u čemu je razlika i oni mi objasnili da kod Maestra moraš ukucati PIN svaki put kad nešto kupuješ na karticu, a kod Vize ne moraš. Zato sam se odlučio za Maestro.