ti si puko ko livada. dok kod nam je savez ustrojen na principu dva iz federacije jedan iz RS nikada mi nečemo napredovati. dalje ovo su fudbaleri ljudi koji od toga žive i valjda oni trebaju da vode savez a ne ovi sad. gdje su oni igrali lopte prije? i savez treba da čine sportisti a ne da dijelimo na 3 sve jer tako nikada nečemo napredovati. a do sada smo imali situaciju koju ti govoriš pa uefa hoče danas kazni. Zašto? zato što mješamo politiku u sport. u Savezu nam netrebaju narodi nego nam trebaju ljudi koji su nešto uradili u fudbalu e sad što je više jedni ili drugi to nije problem jer trebamo pričati o sportu (fudbalu) a ne o politici. zato nam je i sport i država otišla jer se gleda nacionalna zastupljenost a ne ko šta radi. a ako Ivica, Predrag i još par gorenavedenih ljudi nisu kopetentni da sjede u savezu onda ti nemaš pojma o fudbalu jer svi vrlo dobro znamo ko su oni. za njih znaju i u FIFI i UEFI.vukovi zv wrote:el Saik sve si mi rekao jednom svojom rečenicom, da ne bi ovu temu čovjeku koji je postavio kvario,neću ulaziti u dublju analizu,al mogu samo reći da upravo zbog takvih duhova totaliteta, zbog pronalaženja krivice i prebacivanja na stranu drugog,odnosno uvek je moj u pravu,tj onaj ko pripada meni,odnosno uvijek griješi onaj što je druge boje kože,nacije,vjere i jest ovaj čemer od države ovakav...jbg,mislio sam da bar neki vide političku pozadinu,a koliko ja pratim ,a pratim dosta medije, studiram na kraju krajeva novinarstvo, jasno mi je da je većina nabrojanih isključivo iz ličnog interesa za tu ideju, čak se pominju i neki novinari koji isključivo zbog stranačke pripadnosti su sportski komentatori a grešaka u toku utakmice naprave više nego što daju tačnih informacija.
Na kraju krajeva ,sam sam svjestan da ovaj savez ne valja,al je li ikada valjao,nije? I sutra ma bilo ko da dodje neće bit ništa, opet će pripadniku jednog naroda bit kriv pripadnik drugog i tako u krug,realnost je da niko u savezu ma kako se zvao ne radi kako treba.
I nije to samo u FSBIH,tako je i u FSRS,bitno im je samo da Banjalučku regiju pomognu,a za ostale ih baš briga,kad već pomenuti savez ne brine o recimo mojoj Drini,kako tek da brine FS BIH.......
HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#26 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
- vukovi zv
#27 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Da je valjao taj statut bi prošao,cilj je bio jedan predsjednik,preglasavnje bi bila normalna stvar i to bi praktično samo jedno značilo.
Logički gledano da je taj statut valjao za sve valjda bi svi pristali,da je valjao za opšti interes sva tri naroda valjda bi sva tri naroda pristala,da je valjao za jedan narod ,valjda ne bi pristala dva itd,itd.Sve u svemu dok nam stranci rade kako hoće jadno i teško nama,isti oni stranci koji su uoči baraža govorili Ronaldo mora otići na SP,isti oni stranci koji su pravili stadione i sportske objekte u nekim zabitima umjesto u većim mjestima,isti oni stranci koji kukaju kako ništa ne valja ovamo ,a u njihovim zemljama pola nastrano,,,itd,itd,to je samo o sportu kada je riječ.
Ja ponavljam ovaj savez ne valja,ne zbog loših bošnjaka,hrvata,već zbog loših srba,hrvata,bošnjaka,ali isto tako svi moramo biti svjesni da se u ovoj državi ne može bez štele ništa....ništa!
Znači kako politika stoji iza ovih u savezu, druge političke opcije stoje iza ovih koji su eto sportski ljudi, a jedan od njih u toku prenosa utakmice priča o ljetovanju i o rudniku u Donjecku.....
A što se medija tiče,poznajem bolje nego ti to sigurno, situacija je još gora, u Federaciji Avaz i Oslobodjenje rade pod palicom,kao i u RS Glas i ostali(ne smijem pričat čijem to svi znamo)....Ako me već želiš citirat moraš cijeli tekst stavit a ne samo pola rečenice mislim da je to objektivno i krajnje korektno.
Neću više komentarisati o ovoj temi jer vidim da nekima ne godi ova druga strana priče, jer nisam ja protiv eto istog Barbareza ili ostalih velikana poput Osima (eto zato što su drugi narod,vjera,ne daj Bože) već što mi se čini da im se digla guzica i guzica sad želi funkciju, još je dobro ako guzica samo želi funkciju, bojim se da ima iza te guzice još guzica koje žele funkciju.
Ja sam prvi da se postavi 50 ljudi iz svijeta sporta u Savez al koji će radit za 500 maraka platu,il čak da uopšte ne primaju jer s pretpostavkom da us kroz karijeru se odavno obezbjedili,nek ti 500 maraka ode u ustanove za nezbrinutu djecu......
Logički gledano da je taj statut valjao za sve valjda bi svi pristali,da je valjao za opšti interes sva tri naroda valjda bi sva tri naroda pristala,da je valjao za jedan narod ,valjda ne bi pristala dva itd,itd.Sve u svemu dok nam stranci rade kako hoće jadno i teško nama,isti oni stranci koji su uoči baraža govorili Ronaldo mora otići na SP,isti oni stranci koji su pravili stadione i sportske objekte u nekim zabitima umjesto u većim mjestima,isti oni stranci koji kukaju kako ništa ne valja ovamo ,a u njihovim zemljama pola nastrano,,,itd,itd,to je samo o sportu kada je riječ.
Ja ponavljam ovaj savez ne valja,ne zbog loših bošnjaka,hrvata,već zbog loših srba,hrvata,bošnjaka,ali isto tako svi moramo biti svjesni da se u ovoj državi ne može bez štele ništa....ništa!
Znači kako politika stoji iza ovih u savezu, druge političke opcije stoje iza ovih koji su eto sportski ljudi, a jedan od njih u toku prenosa utakmice priča o ljetovanju i o rudniku u Donjecku.....
A što se medija tiče,poznajem bolje nego ti to sigurno, situacija je još gora, u Federaciji Avaz i Oslobodjenje rade pod palicom,kao i u RS Glas i ostali(ne smijem pričat čijem to svi znamo)....Ako me već želiš citirat moraš cijeli tekst stavit a ne samo pola rečenice mislim da je to objektivno i krajnje korektno.
Neću više komentarisati o ovoj temi jer vidim da nekima ne godi ova druga strana priče, jer nisam ja protiv eto istog Barbareza ili ostalih velikana poput Osima (eto zato što su drugi narod,vjera,ne daj Bože) već što mi se čini da im se digla guzica i guzica sad želi funkciju, još je dobro ako guzica samo želi funkciju, bojim se da ima iza te guzice još guzica koje žele funkciju.
Ja sam prvi da se postavi 50 ljudi iz svijeta sporta u Savez al koji će radit za 500 maraka platu,il čak da uopšte ne primaju jer s pretpostavkom da us kroz karijeru se odavno obezbjedili,nek ti 500 maraka ode u ustanove za nezbrinutu djecu......
- BarbaDue
#28 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Ovo bi bio pravi potez
, a na veliku zalost i tugu onima koji svakodnevno ruse NSBiH
a ovome sumaru iz zvornika, to sto nije valjao ovim grmaljima iz saveza ne znaci da nebi valjao za BH sport...ako nisi uvidio oni donose odluke koje samo ruse NSBiH...
a ovome sumaru iz zvornika, to sto nije valjao ovim grmaljima iz saveza ne znaci da nebi valjao za BH sport...ako nisi uvidio oni donose odluke koje samo ruse NSBiH...
-
elSaik
#29 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
@vukovi zv - A koji se to konkretni interesi nekog naroda mogu preglasati u sportskoj ustanovi? Koja su to sportska pitanja koja narušavaju srpski nacionalni interes? Objasni mi kako je u interesu Srba da Borac bude izbačen iz Europske lige? Kako je u interesu Srba da se liga ne smanji? Kako je u interesu Srba da fudbal u BiH ne napreduje? Zašto bi fudbalerima Srbima bilo bolje da su 3 predsjednika i da opstane entitetskog glasanje u odnosu na bolji, funkcionalniji i moderniji Savez koji će omogućiti bolji rad i brži razvoj svih fudbalskih timova? I molim te, mojne mi političkih odgovora i demagogije, želim samo konkretno.
I kad ti toliko ne smeta ko je iz kojeg naroda, kako to da si jedini uočio da "nema Srba i Hrvata". Kako to da je jedino tebi to bitno? Svi drugi se raduju tome što su bivši fudbaler preuzeli stvari u svoje ruke, samo tebi eto smeta što nema Srba i Hrvata. Šta bi tek bilo da ti smeta ko je iz kojeg naroda.
I kad ti toliko ne smeta ko je iz kojeg naroda, kako to da si jedini uočio da "nema Srba i Hrvata". Kako to da je jedino tebi to bitno? Svi drugi se raduju tome što su bivši fudbaler preuzeli stvari u svoje ruke, samo tebi eto smeta što nema Srba i Hrvata. Šta bi tek bilo da ti smeta ko je iz kojeg naroda.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#30 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Ovdje nije pitanje jel hoces ili neces jednog predsjednika nego moras zato sto je NS BiH clan FIFE i UEFE a nisu FIFA i UEFA clanovi NS BiH. Dakle uslove postavlja gazda a ne radnik. Ako hoces da ucestvujes u takmicenjima onda radis po pravilnicima te dvije organizacije a ako neces poljubi pa ostavi. Mi smo jedina drzava clanica sa takvom organizacijom i dovidjenja ili ce se promjeniti statut ili kineski zid za sve nase sto je vezano za fudbal. A recimo Dodik je jos jednom pokazao da je glup kao ona stvar ako je zaista pozvao predstavnike FS RS-a da izadju iz NS BiH. Samim tim bi samo napravio uslugu NS BiH koji bi se konstituvao po pravilima FIFE i UEFE a klubovi iz RS-a bi mogli igrati samo u kukuruzima.vukovi zv wrote:Da je valjao taj statut bi prošao,cilj je bio jedan predsjednik,preglasavnje bi bila normalna stvar i to bi praktično samo jedno značilo.
- vukovi zv
#31 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Ovako,ja sam normalan,isto smatram i za tebe,ne mrzim nikog druge nacije,vjere,smatram da si isti.elSaik wrote:@vukovi zv - A koji se to konkretni interesi nekog naroda mogu preglasati u sportskoj ustanovi? Koja su to sportska pitanja koja narušavaju srpski nacionalni interes? Objasni mi kako je u interesu Srba da Borac bude izbačen iz Europske lige? Kako je u interesu Srba da se liga ne smanji? Kako je u interesu Srba da fudbal u BiH ne napreduje? Zašto bi fudbalerima Srbima bilo bolje da su 3 predsjednika i da opstane entitetskog glasanje u odnosu na bolji, funkcionalniji i moderniji Savez koji će omogućiti bolji rad i brži razvoj svih fudbalskih timova? I molim te, mojne mi političkih odgovora i demagogije, želim samo konkretno.
Statut sam čitao putem medija i realno on podrazumijeva jednog predsjednika koji bi imao praktično sve nadležnosti,šta je tu loše?Mnogo toga,realno imajući u vidu sastav države u kojoj živimo,bez imalo skromnosti i subjektivnosti, praktično se u svim institucijama iz redova sva tri naroda gleda ko će koga zeznuti (čeznem da te zeznem),taj jedan predsjednik bi bio iz reda jednog naroda i realno gledano bio bi Bošnjak(apsolutno mi to ne smeta ni najmanje što bi bio iz tog naroda), al isto tako i svaki naredni bi praktično uz pomoć glasova bio Bošnjak,ajd i da to glasanje zanemarimo,šta sa odluka,nije sve u igranju kluba u Evropi,pogledajmo kakav je princip u rukometnoj ligi (3 od 14 klubova su iz RS,jer je savez eto sjetio se da šampion RS mora igrat baraž).Nije samo bitno jel ovaj ovaj ili onaj onaj,mnogo nepovoljnosti bi bilo iz tog statuta.Kažem evo ja prvi bih volio da recimo Osim bude predsjednik saveza,da recimo 80% glasova mora dobit naredni predsjednik,da od tih 80% mora bit minimum 15% iz jednog naroda,ne zato što je samo bitna nacionalna zastupljenost već što smo svjedoci da u ovom momentu niko nikom ne vjeruje.
Kažeš ti meni jel meni važno da Borac igra Evropu?Iskreno meni je potpuno nevažno,ne Borac,Sarajevo,Široki već nijedan klub.Mnogo bih sretniji bio kad bi svaki klub imao sponzora i igrao jako domaće takmičenje, kad bi infrastruktura bila bar prosjek za Evropu,kad bi konačno sa talentima potpisivali profesionalni ugovori ( ne pišem sve ovo da bih se vadio,jer stojim iza svake svoje riječi i pišem što mislim).
Neko će se posle ovog mog komentara naći pa reći da sam kompleksaš, glup,lud, želim zlo državi u kojoj živim itd.
Al ponavljam bio bih najsretniji kad bih mogao gledat bar duplo kvalitetnije domaće takmičenje,klubovi koji imaju kakve takve uslove,sponzore da se ne dešava da na pola sezone svaku utakmicu gube jer nemaju para ni za struje ,a kamo li za plate. Eto neću se bavit ostalim klubovima koji ove godine nastupaju u Evropi,da neko ne kaže provociram,FK Borac svaka ima čast na kupu,dolaze iz najveće sredine entiteta u kom živim,al da li je ijednm sva ta politička elita došla u neke druge gradove entiteta da vidi imaju li klubovi za vodu?za struju?imaju li klinci od 7 godina lopte najjeftinije?Da li je interes da se igra samo u jednom gradu,na kraju krajeva nisu svi mogli bit rodjeni u jednom gradu,u velikoj sredini?
Eto jesam možda smorio,al se nadam da si shvatio poentu,odnosno da sam ja za savez koji neće moć imat osnovnu poentu ispunjavanje političkih ciljeva,kao što to rade i ostali savezi,nažalost politika je u sve pore društva ušla,a sport je idelna osnova i u sportu su pare,ne kod nas već svugdje......
- JThomas
#32 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
i ti stvarno misliš da je za to što ti želiš bolje da u savezu sjede čeke, dominikovići i munibi (podobni po nacionalnom ključu koji s fudbalom nemaju ništa), nego osim, pašić, baždarević, barbarez (legende fudbala, ali jebiga, bitniji je nacionalni ključ nego to što su oni legende fudbala)...?
- rossoner
#33 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Vuce iz Zvornika, svi shvatamo jedno: drzava je u qrc..., savez isto, sve ide po nacionalnom kljucu, ali mozda puno šupljiraš? Nismo mi (nazovimo, "raja" iz Federacije) krivi što skoro svi tvoji predstavnici žele rušenje Bosne i Hercegovine, svega što nas spaja, povezuje... Ili možda jesmo? Što volimo ovu domovinu od Une do Drine i od mora do Save... Jednostavno je za shvatiti: pola države, velika većina tvog entiteta ne želi dobro BiH i nastoji svim sredstvima da ruši, uništava jedinstvo koje iole postoji. Prvo razmisli prijatelju jesmo li upravu i svi ovi što su prije mene pisali postove, pogotovo ovaj sa avatarom plavi voz. Pozdrav!
- rossoner
#34 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
pardon bijeli je voz heh, ovaj el Saik, postovani Manijak!
- and
#35 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
ti misliš da je nekome cilj da nekoga zezne?vukovi zv wrote:Ovako,ja sam normalan,isto smatram i za tebe,ne mrzim nikog druge nacije,vjere,smatram da si isti.elSaik wrote:@vukovi zv - A koji se to konkretni interesi nekog naroda mogu preglasati u sportskoj ustanovi? Koja su to sportska pitanja koja narušavaju srpski nacionalni interes? Objasni mi kako je u interesu Srba da Borac bude izbačen iz Europske lige? Kako je u interesu Srba da se liga ne smanji? Kako je u interesu Srba da fudbal u BiH ne napreduje? Zašto bi fudbalerima Srbima bilo bolje da su 3 predsjednika i da opstane entitetskog glasanje u odnosu na bolji, funkcionalniji i moderniji Savez koji će omogućiti bolji rad i brži razvoj svih fudbalskih timova? I molim te, mojne mi političkih odgovora i demagogije, želim samo konkretno.
Statut sam čitao putem medija i realno on podrazumijeva jednog predsjednika koji bi imao praktično sve nadležnosti,šta je tu loše?Mnogo toga,realno imajući u vidu sastav države u kojoj živimo,bez imalo skromnosti i subjektivnosti, praktično se u svim institucijama iz redova sva tri naroda gleda ko će koga zeznuti (čeznem da te zeznem),taj jedan predsjednik bi bio iz reda jednog naroda i realno gledano bio bi Bošnjak(apsolutno mi to ne smeta ni najmanje što bi bio iz tog naroda), al isto tako i svaki naredni bi praktično uz pomoć glasova bio Bošnjak,ajd i da to glasanje zanemarimo,šta sa odluka,nije sve u igranju kluba u Evropi,pogledajmo kakav je princip u rukometnoj ligi (3 od 14 klubova su iz RS,jer je savez eto sjetio se da šampion RS mora igrat baraž).Nije samo bitno jel ovaj ovaj ili onaj onaj,mnogo nepovoljnosti bi bilo iz tog statuta.Kažem evo ja prvi bih volio da recimo Osim bude predsjednik saveza,da recimo 80% glasova mora dobit naredni predsjednik,da od tih 80% mora bit minimum 15% iz jednog naroda,ne zato što je samo bitna nacionalna zastupljenost već što smo svjedoci da u ovom momentu niko nikom ne vjeruje.
Kažeš ti meni jel meni važno da Borac igra Evropu?Iskreno meni je potpuno nevažno,ne Borac,Sarajevo,Široki već nijedan klub.Mnogo bih sretniji bio kad bi svaki klub imao sponzora i igrao jako domaće takmičenje, kad bi infrastruktura bila bar prosjek za Evropu,kad bi konačno sa talentima potpisivali profesionalni ugovori ( ne pišem sve ovo da bih se vadio,jer stojim iza svake svoje riječi i pišem što mislim).
Neko će se posle ovog mog komentara naći pa reći da sam kompleksaš, glup,lud, želim zlo državi u kojoj živim itd.
Al ponavljam bio bih najsretniji kad bih mogao gledat bar duplo kvalitetnije domaće takmičenje,klubovi koji imaju kakve takve uslove,sponzore da se ne dešava da na pola sezone svaku utakmicu gube jer nemaju para ni za struje ,a kamo li za plate. Eto neću se bavit ostalim klubovima koji ove godine nastupaju u Evropi,da neko ne kaže provociram,FK Borac svaka ima čast na kupu,dolaze iz najveće sredine entiteta u kom živim,al da li je ijednm sva ta politička elita došla u neke druge gradove entiteta da vidi imaju li klubovi za vodu?za struju?imaju li klinci od 7 godina lopte najjeftinije?Da li je interes da se igra samo u jednom gradu,na kraju krajeva nisu svi mogli bit rodjeni u jednom gradu,u velikoj sredini?
Eto jesam možda smorio,al se nadam da si shvatio poentu,odnosno da sam ja za savez koji neće moć imat osnovnu poentu ispunjavanje političkih ciljeva,kao što to rade i ostali savezi,nažalost politika je u sve pore društva ušla,a sport je idelna osnova i u sportu su pare,ne kod nas već svugdje......
cilj ljudi koji rade u savezu treba da bude jak savez,reprezentcija,klubovi....,a ne da neko nekog zeza.kada neko dođe da radi u savezu,a ne navija za tu reprezentaciju i ne želi joj dobro,ili dođe da radi u savezu da bi se obogatio,isto joj ne želi dobro ne možeš očekivati normalan rad i rezultate.zato ovaj sada savez i ne valja i trebalo bi ga zamijeniti novim ljudima koji će raditi za dobrobit reprezentacije bih i sprta u bih.a trebalo bi napraviti novi savez za ove što, ti kažeš,gledaju koga će zeznuti.
da li je fsrs organizovao ili u stanju da organizuje utakmicu reprezentacije u rs-u?
-
LSD
#36 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Nešto nisam optimista po pitanju ovom paralelnog saveza o kojem Hadžibegić prica.
- metar_drva
#37 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
iskreno, ni ja. ne zato što sumnjam u poštene namjere, nego zato što su zakoni u ovoj državi nakaradni, počevši od ustava. ne treba zanemariti niti podcijeniti ispranost mozgova koji u svemu traže neki nacionalni paritet, koliko god to besmisleno bilo, pa čak i u sportu. jebo te, gdje to piše da u reprezentaciji npr, moraju bit zastupljena sva 3 naroda? za sport bi jedino mjerilo trebali bit rezultati, a ne nacionalna pripadnost (u normalnom svijetu). jok, kod nas je neko "pametan" skontao da treba i tu reciprocitet ganjat. a što je najgore, ima ljudi koji se primaju na te ublehaške priče. i onda me neko "naruži" na drugoj temi, otkud mi pravo da narod nazivam ovcama..LSD wrote:Nešto nisam optimista po pitanju ovom paralelnog saveza o kojem Hadžibegić prica.
- MrMaliJoe
#38 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Da, draži su mi stručnjaci od troglavog lopova.vukovi zv wrote:Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
To je totalna budalaština,idu izbori pa je nekima izgleda stalo da dignu masu na noge i u ovako napaćenoj zemlji još više žele narod da okrenu protiv drugih naroda,sramota.
Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
Realno ponavljam,čisto zamlaćivanje naroda,predizborna kampanja je počela,nažalost ima onih koji sve teme gledaju kao pitanje života i smrti......
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#39 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
pa ni ja bas nesto nisam previse siguran da se moze progurati prica o paralelnom savezu.LSD wrote:Nešto nisam optimista po pitanju ovom paralelnog saveza o kojem Hadžibegić prica.
Ja sam vise za varijantu kako je to rjeseno kod nas.
Osnivaju se udruzenje gradjana "bordo prijatelji '46",sve ljudi koji zive za Sarajevo,ljudi poslovno izgradjeni i renomirani,stari asovi nasega kluba,PLUS,velika podrska UNFKS (udruzenje navijaca fudbalskog kluba Sarajevo) koje je fakticki Horde Zla.
I onda sve to uvezano,"politicka frakcija sto je "BP'46" uz pomoc "militantne " (
Slicno nesto,ako ne i isto bih ja predlozio za ovo Hadzijino udruzenje (i to bi Ivicu Osima stavio za predsjednika,pa nek stisnu njemu reci ne moze ,necu) da oni budu nesto poput "BP'46",a da BHF,Legija,BB (i koji sve imaju,neznam ni sam),kao i svi drugi pojedinacni navijaci budemo totalna podrska tom udruzenju,i da se pokusa nesto po tom principu. Lobiranje po klubovima,po kantonalnim savezima i onda lagano ULAZAK u ovaj trenutan savez,jer bez svojih ljudi u strukturama savveza nema promjena.
-
samo malo
#40 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Nece imati nikakav legitimitet, samo cemo se brukati dodatno pred ovim sa zapada, na kraju ce nas nogirati iz UEFE i FIFE.
Da su ovo uradili prije petnaest godina, kada ih se molilo i kumilo, bilo bi sve dobro. Tada su i sadasnji selektor Susic i Osim i svi ostali samo izvrdavali i mrsili prste, govoreci da se ne zele mijesati. Zakasnili su desetljece ipo.
Da su ovo uradili prije petnaest godina, kada ih se molilo i kumilo, bilo bi sve dobro. Tada su i sadasnji selektor Susic i Osim i svi ostali samo izvrdavali i mrsili prste, govoreci da se ne zele mijesati. Zakasnili su desetljece ipo.
- cyprus
#41 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Ne da nisam optimista, nego nema teorije da ovo bude... 
- simonese
#42 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
da,pa silom natjerat Messia,Ronalda,.......... da igraju za BiH-LIBERO- wrote:pa ni ja bas nesto nisam previse siguran da se moze progurati prica o paralelnom savezu.LSD wrote:Nešto nisam optimista po pitanju ovom paralelnog saveza o kojem Hadžibegić prica.
Osnivaju se udruzenje gradjana "bordo prijatelji '46",sve ljudi koji zive za Sarajevo,ljudi poslovno izgradjeni i renomirani,stari asovi nasega kluba,PLUS,velika podrska UNFKS (udruzenje navijaca fudbalskog kluba Sarajevo) koje je fakticki Horde Zla.
I onda sve to uvezano,"politicka frakcija sto je "BP'46" uz pomoc "militantne " () frakcije sto su UNFKS,sinhronizovano forsiraju i pritiscu,svaki segment na svoj nacin,i bukvalno se namecu promjene i ljudi koji odgovaraju nama kao navijacima.
Slicno nesto,ako ne i isto bih ja predlozio za ovo Hadzijino udruzenje (i to bi Ivicu Osima stavio za predsjednika,pa nek stisnu njemu reci ne moze ,necu) da oni budu nesto poput "BP'46",a da BHF,Legija,BB (i koji sve imaju,neznam ni sam),kao i svi drugi pojedinacni navijaci budemo totalna podrska tom udruzenju,i da se pokusa nesto po tom principu. Lobiranje po klubovima,po kantonalnim savezima i onda lagano ULAZAK u ovaj trenutan savez,jer bez svojih ljudi u strukturama savveza nema promjena.
tako je to kod vas
- MrMaliJoe
#43 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
samo malo wrote:Nece imati nikakav legitimitet, samo cemo se brukati dodatno pred ovim sa zapada, na kraju ce nas nogirati iz UEFE i FIFE.
Sa ovima, nam je i onako noga !!!
- Logovan
#44 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
simonese wrote:
da,pa silom natjerat Messia,Ronalda,.......... da igraju za BiH
tako je to kod vas
i šta si sa ovim htio reći
- metar_drva
#45 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
bilo bi fino da ova tema ne pređe u međunavijačko prepucavanje, ali vam je čovjek dobro rekao, jbg. uostalom, i vi ste na čelo uprave doveli lopužu kalibra ilje, muniba, sulje i sličnih. više o ovom liku, na ovom linku http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59zlo87 wrote:simonese wrote:
da,pa silom natjerat Messia,Ronalda,.......... da igraju za BiH
tako je to kod vas
i šta si sa ovim htio reći![]()
razlika je u tome što dosad nije imao veze sa sportom, uglavnom se bavio čerupanjem nekad uspješnih firmi poput žice, vranice i sl...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#46 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Al' smo doveli koga je nama cejf bio,sto je ogromna razlika
Mi smo svoj cilj postigli. A ti mislis da je Abramovic,Beruskoni,Mamic,pa i vas Zujo ili Mijo Jelic
,cvjecke.
Fulate temu totalno,a vjerovatno ponukani zeljom za nekim navijackim prepirkama na relaziji Sarajevo -Zeljeznicar,cemu ovdje nije mjesto.
Poenta je bila,da kada dodjes u situaciju da pritiscima,lobiranjima i inflitracijom svojih ljudi,postignes moc da mozes progurati koga ti hoces,(to ej cilj valjda??) sta te onda sprjecava da na celo saveza delegiras Ivicu Osima,ili Hadzibegica??
p.s nemojte mi opet na navijacke rasprave,za to imaju druge teme i povodi.
Mi smo svoj cilj postigli. A ti mislis da je Abramovic,Beruskoni,Mamic,pa i vas Zujo ili Mijo Jelic
Fulate temu totalno,a vjerovatno ponukani zeljom za nekim navijackim prepirkama na relaziji Sarajevo -Zeljeznicar,cemu ovdje nije mjesto.
Poenta je bila,da kada dodjes u situaciju da pritiscima,lobiranjima i inflitracijom svojih ljudi,postignes moc da mozes progurati koga ti hoces,(to ej cilj valjda??) sta te onda sprjecava da na celo saveza delegiras Ivicu Osima,ili Hadzibegica??
-
LSD
#47 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
Udruženja građana kao što ste vi odradili - to je savim OK, ali ovo što Hadžibegić pominje ce teško ici posebno protiv vlastodržaca koji su instalirali u NS ove svoje marionete....paralelni savez niko iz vlasti nece priznati, a nece ni UEFA jer se ona pokazala kao šatro veliki legalisti i nebi mogla proci ta prica o provjerenim bivšim asovima i velikim imenima (ovo o cemu prica Hadžibegić)...Faruk sve je to fino i lijepo zamišljeno, ali to je utopija u ovom našem društvu.-LIBERO- wrote:pa ni ja bas nesto nisam previse siguran da se moze progurati prica o paralelnom savezu.LSD wrote:Nešto nisam optimista po pitanju ovom paralelnog saveza o kojem Hadžibegić prica.
I onda sve to uvezano,"politicka frakcija sto je "BP'46" uz pomoc "militantne " () frakcije sto su UNFKS,sinhronizovano forsiraju i pritiscu,svaki segment na svoj nacin,i bukvalno se namecu promjene i ljudi koji odgovaraju nama kao navijacima.
Za pocetak udruženje građana i onda ih ocekuje duga borba protiv korumpirane vlasti da nešto konkretnije urade po pitanju prosperiteta BH fudbala.
Ova banda iz NS svakako nece sama otici sa svojih pozicija jer im je ovo vrhunac njihove karijere.
Nece otici ni nekim protestima,niti paljenje baklji od strane BHF,niti izolacijom od strane UEFE.
Samo krivicne prijave i procesuiranje u državnim sudovima (koji nažalost skoro nikako i ne rade) ih može odvojiti od fotelja i pozicija....ili da ih njihovi stranacki šefovi sami smjene.
Last edited by LSD on 22/07/2010 18:12, edited 3 times in total.
- Logovan
#48 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
metar_drva wrote: bilo bi fino da ova tema ne pređe u međunavijačko prepucavanje, ali vam je čovjek dobro rekao, jbg. uostalom, i vi ste na čelo uprave doveli lopužu kalibra ilje, muniba, sulje i sličnih. više o ovom liku, na ovom linku http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
razlika je u tome što dosad nije imao veze sa sportom, uglavnom se bavio čerupanjem nekad uspješnih firmi poput žice, vranice i sl...
samo da kažem da ti i onaj gore simonese pričate gluposti ali nećemo se sad prepucavati, nemam niti volje, niti želje a i mogao bih fasovat ban
- simonese
#49 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
ti si prvi poceo da nama punis usi kako je u vasem FKS sve med i mlijeko-LIBERO- wrote:Al' smo doveli koga je nama cejf bio,sto je ogromna razlika
Mi smo svoj cilj postigli. A ti mislis da je Abramovic,Beruskoni,Mamic,pa i vas Zujo ili Mijo Jelic,cvjecke.
ali necu vise
- metar_drva
#50 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!
ovo boldirano je ključ rješenja, definitivnoLSD wrote: Udruženja građana kao što ste vi odradili - to je savim OK, ali ovo što Hadžibegić pominje ce teško ici posebno protiv vlastodržaca koji su instalirali u NS ove svoje marionete....paralelni savez niko iz vlasti nece priznati, a nece ni UEFA jer se ona pokazala kao šatro veliki legalisti i nebi mogla proci ta prica o provjerenim bivšim asovima i velikim imenima (oovo o cemu prica Hadžibegić).
Za pocetak udruženje građana i onda ih ocekuje duga borba protiv korumpirane vlasti da nešto konkretnije urade po pitanju prosperiteta BH fudbala.
Ova banda iz NS svakako nece sama otici sa svojih pozicija jer im je ovo vrhunac njihove karijere.
Nece otici ni nekim protestima,niti paljenje baklji od strane BHF,niti izolacijom od strane UEFE.
Samo krivicne prijave i procesuiranje u državnim sudovima (koji nažalost skoro nikako i ne rade) ih može odvojiti od fotelja i pozicija....ili da ih njihovi stranacki šefovi sami smjene.