PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mišmaš

#26 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

pa eto brate upravo pričamo o tom putu... moja preproruka je da ideš na trebinje, pa herceg novi i tako dalje... nije ovdje loš put preko foče u smislu da je makadam itd, nego ovaj kanjon, mostovi, brana, i tako te strahote... ako se ne bojiš visine ono nikako piči slobodno, ima par tih vijadukta zemlja-zrak :D ostalo je kul manje-više... na 20ak km imaš par mostova i 30-40 tunela bez osvjetljenja itd, krivine opake i to
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#27 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

ljudozder wrote:ma nije zeznuto ko se ne boji visine :D ja npr. izađem na malo viši balkon, zavrti mi se u glavi... pa kontam šta bi se moglo desit preko ovih mostova
ljepota mi je voziti na dionici M17: Salakaovac-Dojnja Jablanica jer je tik uz Neretvu, ali ove klisure, cini mi se nikako :-D
ljudozder

#28 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

ne znam stvarno šta da kažem :D otkud im ideja da ovdje prave put :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

znam plivati, letjeti ne, maybe with LFA i opet brrrrr :D
cipiripi87

#30 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by cipiripi87 »

e jebiga neznam sta da odlucim vjeruj mi treba da za 10 dana krenem,ali raja mi govori da je preko Foce na Pluzine itd blize za 120km ma nije to malo,a dole preko herceg novog pa magistralom ima voziti koliko ti onaj gore hoce,postene mene nije strah idem dzipom ali imati cu dvije djevojke nazad i nas dvojica bojim se da u pola puta ne bude plac i belaj daj vracaj se nazad e to bi bila tuga zesca a ovaj put je li ima igdje kuce ili bilo sta i imali mreze na mobitelu ako sta se desi ma neznam sam vjeruj mi
vivaldi

#31 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by vivaldi »

cipiripi87 wrote:e jebiga neznam sta da odlucim vjeruj mi treba da za 10 dana krenem,ali raja mi govori da je preko Foce na Pluzine itd blize za 120km ma nije to malo,a dole preko herceg novog pa magistralom ima voziti koliko ti onaj gore hoce,postene mene nije strah idem dzipom ali imati cu dvije djevojke nazad i nas dvojica bojim se da u pola puta ne bude plac i belaj daj vracaj se nazad e to bi bila tuga zesca a ovaj put je li ima igdje kuce ili bilo sta i imali mreze na mobitelu ako sta se desi ma neznam sam vjeruj mi
Ako si sa dzipom nema nikakvih problema . Ta dionica oko Scepan polja jeste losha i makadamska, ali ako svaki dan tuda prodje 10-tak autobusa onda vala nece ni tebi nista biti.

Vjerovatno ces negdje usred puta opsovati ekolosku drzavu i reci nikad vishe, ali proci ce te to cim cunu ugrize morska voda :-D . Jednom prilikom sam u busu naletio na kolonu kamiona u suprotnom pravcu i opet smo se nekako uspjeli mimoici.

Problem je jedino na tom dijelu mrak i suma zbog djevojaka. Ali ako se boje mraka - skini im ga :D

Svaki bus iz Lukavice koji ide za CG ide preko Scepan Polja, a svaki dan ih ide nekoliko, narocito u sezoni.

Uglavnom, vecina za sve destinacije juzno od Budve koristi ovu varijantu. Za sve opcije od Budve sjeverno ka H.Novom bolje je preko Dubrovnika.

Hebi ga, ako ti se nedaj boze auto i pokvari, naici ce neko prije ili kasnije - ipak je ljetnja sezona.
cipiripi87

#32 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by cipiripi87 »

e kad bus ide onda idem i ja pa sta onaj gore da kako kazu izdrzo je mujo i gore pa valjda i ja izdrzim a druze nije valjda to tolika vukojebina covjece pa se jos makadamo puca a vido sam na slikama one tunele i kamenjar goli a koliko otprilike ima makadama nije valjda do pluzina sve makadam i kakvo je stanje uz kanjon pive izgleda usrano do boga izvini majke ti sto ti smetam ali otprilike po tvom koliko ima vremenski pucati DRUZE HVALA JOS JEDANPUT
vivaldi

#33 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by vivaldi »

cipiripi87 wrote:e kad bus ide onda idem i ja pa sta onaj gore da kako kazu izdrzo je mujo i gore pa valjda i ja izdrzim a druze nije valjda to tolika vukojebina covjece pa se jos makadamo puca a vido sam na slikama one tunele i kamenjar goli a koliko otprilike ima makadama nije valjda do pluzina sve makadam i kakvo je stanje uz kanjon pive izgleda usrano do boga izvini majke ti sto ti smetam ali otprilike po tvom koliko ima vremenski pucati DRUZE HVALA JOS JEDANPUT
Ja sam uvijek isao busom i uvijek za H. Novi jer do prije godinu-dvije dana nisi imao iz Sarajeva bus za Novi vec samo iz Lukavice pa nisam imao izbora.

Bus je isao otprilike od Lukavice do H. Novog oko 7,5-8 sati, ali imas 2 pauze od po 20-30 minuta, pa dok pregleda dokumenta svima u busu na carini, ulazak u stanice.. i plus gubis vrijeme na trajektu od lepetana do kamenara, ali ti cini mi se ne ides u tom pravcu vec prema ulcinju pa neces na trajekt.

sto se tice makadama naravno da nije do Pluzina. Nemam pojma koliko je kilometara, ali nekih 20-tak minuta busom.
ljudozder

#34 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

cipiripi87 wrote:e kad bus ide onda idem i ja pa sta onaj gore da kako kazu izdrzo je mujo i gore pa valjda i ja izdrzim a druze nije valjda to tolika vukojebina covjece pa se jos makadamo puca a vido sam na slikama one tunele i kamenjar goli a koliko otprilike ima makadama nije valjda do pluzina sve makadam i kakvo je stanje uz kanjon pive izgleda usrano do boga izvini majke ti sto ti smetam ali otprilike po tvom koliko ima vremenski pucati DRUZE HVALA JOS JEDANPUT
Jarane kažem ti pročitaj ponovo ako nisi shvatio, nije fazon u makadamu, nego u tome da li se bojiš visine ili ne :D Ako se ne bojiš visine, onda piči gdje hoćeš :D

A za ove što se boje visine imam pitanje: Da li postoji kakav put ovako preko Foče al da se ne mora ići preko ove jebene brane? Neko mi kaže da se ne mora ići na branu, al kako god pogledam na google earthu, mora jbg :-)
vivaldi

#35 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by vivaldi »

ljudozder wrote:A za ove što se boje visine imam pitanje: Da li postoji kakav put ovako preko Foče al da se ne mora ići preko ove jebene brane? Neko mi kaže da se ne mora ići na branu, al kako god pogledam na google earthu, mora jbg
jebaji ga, prosao sam tuda oko 10 puta, ali se te brane ne sjecam da sam prelazio. Moguce da prespavam taj dio jer uveijk idem po noci, ali i ti se jos negdje raspitaj.

Skoro sam siguran da ne postoji drugi put preko Foce. Znam jedino za neki put od Trebinja do H.Novog, ali je taj valjda bas pravo pravo uzak, od nase granice do novog (nekih 10-tak km).
mišmaš

#36 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

ma ljudi moji đe ćete to prespavat, ja kažem nemojte busom ić :D brana je dio velike magistrane nikšić - foča, i kad se pređe granica u šćepan polju ima mali most, tj uski most, onda pičiš malo pređeš preko zemlja-zrak vijadukta, pičiš pičiš do brane, pređeš branu, pičiš kraj jezera dugo, onda most preko jezera veliki, širok dobar most nije strašno kad raspališ sa motorom da ga i ne vidiš kako treba :D na motoru je kul jer se fokusiraš na jednu tačku i nema šaranja pogotovo kad ga opleteš po gasu, a u autu se šara jbg na sve strane... znači pored tog mosta ukoliko idete do ulcinja ima još jedan most dole pred kraj, na skadarskom jezeru i to je sve... uglavnom prvih 20ak kilometara je najjebenije, ostalo mačiji kašalj 8-)
Bullet Tooth Tony

#37 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Bullet Tooth Tony »

Zipa se krava na putu .... fakat , malo sporije moras ici , put je uzak
ljudozder

#38 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

mišmaš wrote:ma ljudi moji đe ćete to prespavat, ja kažem nemojte busom ić :D brana je dio velike magistrane nikšić - foča, i kad se pređe granica u šćepan polju ima mali most, tj uski most, onda pičiš malo pređeš preko zemlja-zrak vijadukta, pičiš pičiš do brane, pređeš branu, pičiš kraj jezera dugo, onda most preko jezera veliki, širok dobar most nije strašno kad raspališ sa motorom da ga i ne vidiš kako treba :D na motoru je kul jer se fokusiraš na jednu tačku i nema šaranja pogotovo kad ga opleteš po gasu, a u autu se šara jbg na sve strane... znači pored tog mosta ukoliko idete do ulcinja ima još jedan most dole pred kraj, na skadarskom jezeru i to je sve... uglavnom prvih 20ak kilometara je najjebenije, ostalo mačiji kašalj 8-)
Znači definitivno se mora preko brane ako idem preko Foče? Jbg neki poznanici se upravo vratili iz CG, išli tim putem i kažu nismo vidjeli nikakvu branu... A ja i dalje kako god pogledam po Google Earthu, auto kartama, atlasima, nema teorije zaobić ono govno :D
mišmaš

#39 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

treba se pripaziti krava... ozbiljno, u tunelima ih zna biti, skrivaju se od sunca... pa eto mala napomena za vas koji planirate tom rutom...
ljudozder

#40 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

hahahah jbt koja avantura :D
mišmaš

#41 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

i ono kroz cijelu Crnu Goru : "Kud si poša'...đe tebe kaciga...kolk'o ti košta motor...đe žuriš jadan..." :D :D :D ... ništa strašno,strpljenja sa policijom,poštuj ograničenja i uživaj.
Bullet Tooth Tony

#42 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Crnogorci su strasno losi vozaci :D
mišmaš

#43 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

to stoji :D zato moja preporuka što više putovat kroz BiH 8-)
NET.

#44 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by NET. »

jefferson wrote:
ljudozder wrote:Eh, pošto sad za vikend planiram da idem u CG na odmor, trebaju mi iskustva s puta preko Šćepan polja... Da li ima kakav povoljniji, ljepši put, il baš moram preko ovih čuda Koliko ima ovakvih strašnih mostova?

Image

I još nešto: Ako bi se odlučio za Ulcinj, što će vjerovatno bit tu negdje oko Ulcinja, vidim na Google Earthu oko velike plaže sve "divljina", nigdje grada dok je oko male plaže grad... Jel to stvarno tako?
Ako ovo nije lijep put onda ne znam sta je????
meni ovo super :))))
NET.

#45 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by NET. »

Beg_Babic wrote:pa dobro , nije sad Yungas u Boliviji ... eh aj tu ne bih bez zivotnog osiguranja

Image

Image

a dvije trake :lol: :lol:
nije valjda ovo put prema Crnoj Gori ????
Bullet Tooth Tony

#46 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

:lol: ... procitaj na vrhu sta pise ;-) ... Bolivija
olensoner

#47 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by olensoner »

Beg_Babic wrote:pa dobro , nije sad Yungas u Boliviji ... eh aj tu ne bih bez zivotnog osiguranja

Image

a dvije trake :lol: :lol:
Ovako je potpuno isto bilo na izlazu iz Mrkonijc Grada prema Kjlucu prije par godina, obnavljali tunel i moralo se zaobilaziti brdo, starhota u oba smjera auta idu, makadam, mokro, dole provalija ne smijes ni pogledati :run:
Bullet Tooth Tony

#48 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Bullet Tooth Tony

#49 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Ali zato ..... Passo di Stelvio .... :oops: :oops: :oops: :oops:

Image
bax

#50 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by bax »

Sarajevo-Miljevina cca 65km (Put vrlo dobar)
Miljevina-Brod na Drini cca 10km (Put vrlo dobar)
Brod na Drini-Šćepan polje 15km (Asfaltiran put, širine 4m, vrlo oprezna vožnja, najbolje u jutarnjim satima jer nema gužve)
Šćepan polje(granica)-Plužine 30km (Put dobar, odroni kada je kiša, veliki broj tunela, rupa na cesti, izvnredni pejzaži, vožnja umjerno oprezna)
Plužine-Nikšić 70km (Put odličan, prosječna przina 90km/h, na 10km od Plužina redtoran Pivsko Oko-preporuka za pauzu,...)
Nikšić-Danilovgrad-Podgorica 60km (Preporuka: ne ići kroz Nikšić postoji nova zaobilaznica-tranzit, oprezno jer na Izlazu iz Nikšića obavezno poštivati ograničenje brzine, cesta je izvanredna, dešava se da bude kolona auta ali se kreću prodječnom brzinom 80km/h, auta sa tblicama NK nikad ne daju žmigavce pa budite oprezni.)
Podgorica-Sutomore via tunel Sozina 40km (bez nekih velikih problema, mada je trenutno u izgradnji cesta sa 3 trake na izlazu iz Podgorice te je potrebno pratiti privremenu signalizaciju i zaobilaznice)
Sutomore-Bar 10-ak km
Bar-Ulcinj 30-ak km

Nadam se da sam nekome pomogao, put ima od Sarajeva do Bara 280KM i traje sa jednim odmorom oko 5h.
Post Reply