"8. motorizovana iz Berna",hajd' dijaspora ohani.
Gledao sam film,vec sam na temi o Srebrenici se osvrnuo na njega. Par stvari je bilo onako diskutabilno slozeno u filmu :potenciranje ,prije svega krivnje holandskih snaka skoro pa da su vise krivi od srpske vojske,otimanje puske

,zbog cega se opravdava ubistvo oko 2000 ljudi u nekom od hangara,osveta za Kravice i slicno.
Ali ipak dosta dosta objektivan film,narocito kada se zna iz cije kuhinje i odakle je dosao ovaj dokumentarac. Neki jos jaci i direktniji filmovi se vec godimama emituju na B92,sto je za ocekivati od jednog takvog medija

.
Ali ipak,svi moramo priznati da je veliki napredak da se ovakvi filmovi pocnu emitovati i na DRZAVNOJ TV.
A to pozivanje ko je izdajica kojeg naroda,pa iste stvari se desavaju na svim teritorijama bivse yu. Od "izdajica" u vidu nasih novinara koji su prozivali zlocine u kazanima i Grabovici,pa do prozivanja srpskih i hrvatskih novinara koji prozivaju na Srebrenicu,Vukovar,Knin,Bijeljinu,Pakrac, gareze u Osjeku itd itd.
Nacionalisti i sovinisti,da ne kazem fasisti ,sve one koji se usude da prozovu nekoga iz reda njihovih naroda ,smatraju izdajicama i najgorim slojem,ali to ne mijenja na stvari da i u prkos takvim prozivkama,ne treba biti na strani pravde i istine.
Vrijeme katarze,ozdravljenja i nekog vida izmirenja,jednostavno mora doci . Ja duboko vjerujem u to,samo narodu,onom "obicnom" puku ,treba omoguciti sve informacije i posteno ih plasirati.
Ljudskost onda mora progovoriti,jednostavno mora.