Proizvedeno u Srpskoj
- kockica_kockica
#26 Re: Proizvedeno u Srpskoj
RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
- nokia6170
#27 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ova kampanja moze kostati milione KM Republiku Srpsku ukoliko velike kompanije sa sjedistem u Federaciji odluce da tuze RS.
Kupovati "domace" se ne odnosi samo na keks, cokolade, sladolede...vec se kupovati moze i struja i sve vrste usluga koje su predmet trgovine i na trzistu...sto znaci da ova reklama direktno se moze odnositi i na promociju kupovine "usluge" telekoma M-tel koji ima sjediste u RS-u, dok se istovremeno planski RS stanovnistvo poziva da ne kupuje "usluge" BH Telecoma i Eroneta. U najmanju ruku ova akcija moze izazvati reakciju Konkurencijskog vijeca Bosne i Hercegovine koji je duzan sankcionisati monopol na trzistu Bosne i Hercegovine.
Ovo je samo jedan primjer stupidnosti RS politike spovodjenja-nastavljanja njihovog prvog fasistickog ratnog strateskog cilja koji je u ratu fizicki razdvajao etnose (etnickim ciscenjem i genocidom), a poslije rata mentalno radi na razdvajanju etnosa planskim i sistemskim ispiranjem mozgova stanovnika putem medija.
Kupovati "domace" se ne odnosi samo na keks, cokolade, sladolede...vec se kupovati moze i struja i sve vrste usluga koje su predmet trgovine i na trzistu...sto znaci da ova reklama direktno se moze odnositi i na promociju kupovine "usluge" telekoma M-tel koji ima sjediste u RS-u, dok se istovremeno planski RS stanovnistvo poziva da ne kupuje "usluge" BH Telecoma i Eroneta. U najmanju ruku ova akcija moze izazvati reakciju Konkurencijskog vijeca Bosne i Hercegovine koji je duzan sankcionisati monopol na trzistu Bosne i Hercegovine.
Ovo je samo jedan primjer stupidnosti RS politike spovodjenja-nastavljanja njihovog prvog fasistickog ratnog strateskog cilja koji je u ratu fizicki razdvajao etnose (etnickim ciscenjem i genocidom), a poslije rata mentalno radi na razdvajanju etnosa planskim i sistemskim ispiranjem mozgova stanovnika putem medija.
-
sumirprimus
#28 Re: Proizvedeno u Srpskoj
daun daun čipsi čips,daun daun čipsi čips..
a m:tel?
- CharlesBukowski
#29 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Poslije ovog... iz RS-a nista. Ko im je*e mater.
- darius_maximus
#30 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ja ne smatram da je RS u BiH?kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Da sam ja napravio kampanju da treba kupovati robu iz FBiH jer je nase bolje, onda bi bilo razloga za takvu pricu.
Zasto ja da pravdam tudje gluposti i postupke? Ovom kampanjom je tvorac rekao sve sto hoce, ja sam shvatio kako je i receno, slucaj zavrsen. Zamisli sada kanton/zupanija Hrvatske odradi kampanju "Kupjute NASE!" (a ovo ostalo ko sisa, indirektno receno, naglaseno kroz one fine plave i crvene linije na kraju).
Sutra ocekujem da i Kanton Sarajevo napravi reklamu: "Kupujte NASE"...
- nokia6170
#31 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Pa nisu trivije, jer ni Hrvatska ne uzima Neum na svojim mapama.moderator wrote: Trivije, gospodine nokija, trivije, eto cime se forumska populacija bavi.
Prodavanja muda pod bubrege ne prolazi. Kome su trivije bujrum.
Brcko DC nije u nadleznosti RS-a, pogotovo ne u teritorijalno-geografskom...o Brckom odlucuje Bosna i Hercegovina kao drzava, a ne entitet RS.
- Nekako s proljeća
#32 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ne pretjerujte, ovo je reklamna kampanja za ekonomsku utakmicu koja slijedi i potrošač ima mogućnost izbora.O ukusima ne bih...
U svakom slučaju je to pozitivnije od političke retorike koja će biti prisutna u bližoj budućnosti.
-
Sarajevski
#33 Re: Proizvedeno u Srpskoj
a jel se meni cini il je ovaj keks sa avazove stranice, ilustracije, klasov?
- Pitar s Kariba
#34 Re: Proizvedeno u Srpskoj
ma m:tel nije srpski iz RS-a , on je još srpskiji, direktno srpski iz Bgsumirprimus wrote:daun daun čipsi čips,daun daun čipsi čips..![]()
![]()
-
sumirprimus
#35 Re: Proizvedeno u Srpskoj
oznaka drzave, i zna se na sta se misli kada se kaze na made in-proizvedeno u srpskoj,kostantno aludiranje da je Entitet Republika Srpska Drzava....
- nokia6170
#36 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Stvar je vrlo prosta. Trziste Bosne i Hercegovine je jedinstveno i nedjeljivo...i pod "nasim" se moze podrazumijevati samo i iskljucivo sve ono sto je napravljeno u granicama medj. priznate drzave Bosne i Hercegovine.darius_maximus wrote:Ja ne smatram da je RS u BiH?kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Da sam ja napravio kampanju da treba kupovati robu iz FBiH jer je nase bolje, onda bi bilo razloga za takvu pricu.
Zasto ja da pravdam tudje gluposti i postupke? Ovom kampanjom je tvorac rekao sve sto hoce, ja sam shvatio kako je i receno, slucaj zavrsen. Zamisli sada kanton/zupanija Hrvatske odradi kampanju "Kupjute NASE!" (a ovo ostalo ko sisa, indirektno receno, naglaseno kroz one fine plave i crvene linije na kraju).
Pod "nasim" se ne moze podrazumijvati ni "etnicko", niti "regionalno-entitetsko" u Bosni i Hercegovini.
-
sumirprimus
#37 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Eh to ih vise boli,nego da bojkotujemo proizvode iz manjeg beha entiteta...Pitar s Kariba wrote:ma m:tel nije srpski iz RS-a , on je još srpskiji, direktno srpski iz Bgsumirprimus wrote:daun daun čipsi čips,daun daun čipsi čips..![]()
![]()
Daun daun blic blic,daun daun bambi keks,...
- Nekako s proljeća
#38 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ugosti im sne...i otpjevaj tu pjesmu na Koševu zajedno sa Željkom ...i prijateljima ...iz M tel-asumirprimus wrote:oznaka drzave, i zna se na sta se misli kada se kaze na made in-proizvedeno u srpskoj,kostantno aludiranje da je Entitet Republika Srpska Drzava....
-
sumirprimus
#39 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Nazalost,osim sto bojkotujem mjesto gornji milanovacNekako s proljeća wrote:Ugosti im sne...i otpjevaj tu pjesmu na Koševu zajedno sa Željkom ...i prijateljima ...iz M tel-asumirprimus wrote:oznaka drzave, i zna se na sta se misli kada se kaze na made in-proizvedeno u srpskoj,kostantno aludiranje da je Entitet Republika Srpska Drzava....
- darius_maximus
#40 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ako je ovo cin ujedinjenja, onda sam ja negdje fulio tu simboliku... Pa da su barem ostatak BiH ocrtali na kraju, nego ni to...nokia6170 wrote:Stvar je vrlo prosta. Trziste Bosne i Hercegovine je jedinstveno i nedjeljivo...i pod "nasim" se moze podrazumijevati samo i iskljucivo sve ono sto je napravljeno u granicama medj. priznate drzave Bosne i Hercegovine.darius_maximus wrote:Ja ne smatram da je RS u BiH?kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Pod "nasim" se ne moze podrazumijvati ni "etnicko", niti "regionalno-entitetsko" u Bosni i Hercegovini.
Nase u onom spotu znaci republickosrpsko, ne bosanskohercegovacko, tako ce svi i shvatiti. Koliki procenat kojih para ode gdje, neka analizira ko hoce.
Ja sam rekao da ne volim mangupisanje, na tome cu i ostati...
- @Bošnjak
#41 Re: Proizvedeno u Srpskoj
"Proizvedeno u Srpskoj"
Zaista Dodik i njegova politika rušenja "svoga" etiteta ali i cijele BiH nemaju granica. Prije ove propagande naravno, ako proizvod odgovara po cijeni i kvalitetu, nije mi bilo najbitnije je li izTuzle ili RS, gledao sam da je proizvod porijeklom iz BiH.Ovo me zaista tjera da bojkotujem proizvode iz ovog dijela BiH, pogotovu ako vidim znak RS. Pa to je krajnji idiotluk. Sutra će nekome naumpasti da na proizvodima napiše: "Proizvedeno u Podrinjskom Kantonu" ili "Made in Zenica"

Zaista Dodik i njegova politika rušenja "svoga" etiteta ali i cijele BiH nemaju granica. Prije ove propagande naravno, ako proizvod odgovara po cijeni i kvalitetu, nije mi bilo najbitnije je li izTuzle ili RS, gledao sam da je proizvod porijeklom iz BiH.Ovo me zaista tjera da bojkotujem proizvode iz ovog dijela BiH, pogotovu ako vidim znak RS. Pa to je krajnji idiotluk. Sutra će nekome naumpasti da na proizvodima napiše: "Proizvedeno u Podrinjskom Kantonu" ili "Made in Zenica"
Last edited by @Bošnjak on 31/05/2010 13:52, edited 1 time in total.
- Pitar s Kariba
#42 Re: Proizvedeno u Srpskoj
meni samo nije jasno kako naši ljudi ne bojkotuju one Lavita sokove
pa fakat nije što su srpski.. nego brate ono nije vidilo soka i voća .. jednom probah što sam mor'o i sad mi muka kad pomislim na taj ukus 
-
sumirprimus
#43 Re: Proizvedeno u Srpskoj
jos uvijek cekam spisak proizvoda,cudo jos niko nije izbacioPitar s Kariba wrote:meni samo nije jasno kako naši ljudi ne bojkotuju one Lavita sokovepa fakat nije što su srpski.. nego brate ono nije vidilo soka i voća .. jednom probah što sam mor'o i sad mi muka kad pomislim na taj ukus
- kockica_kockica
#44 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Meni jeste RS u BiH i to je glavna razlika izmedju mene i tebe... Ja BiH ne vidim samo u granicama Federacije vec sire... meni nije drzava od carsije do M.Dvora i kako god volim Sarajevo, volim i Trebinje, Banja Luku, Gorazde, Mostar ( i jedan i drugi), itd...darius_maximus wrote:Ja ne smatram da je RS u BiH?kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Sto se tice KUPUJMO NASE .. tu kampanju moze uraditi svaki Kanton isto kao i entitet, ili neka pojedinacna firma ako ima svojih proizvoda naravno.... i ne vidim frku u tome.. slobodno trziste je takvo da ti mozes javnosti nametati svoje proizvode... neko voli domace iz Sarajeva, neko voli domace iz Bihaca, nekome su drazi njegovi krompiri iz Fojnice nego oni koji dolaze iz XY mjesta... tvoje je da ponudis a na kupcima da otkriju kvalitet ...
Samo smo mi generalno pogan narod, pa samo pljujemo pa drugima, a od tih istih trazimo kao neko postovanje... ako ti ne postujes moje zasto bi ja postovao/la tvoje ... ovo je vrlo jednostavno, a u BiH generalno ne provodivo, jer se svi mrze i sve nesto prebacuju loptice sa jednih na druge... ovo me podsjeca na onu frku oko analognog i digitalnog signala TV-a .... ne podnosimo konkurenciju niti da neko moze imati bolje od nas od vas od ovih ili onih...
- Op3r4t0r
#45 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Nebi bilo lose napraviti listu sa svim proizvodima s tim logom na koje se naidje
ko sta ugleda nek ovdje napise 
- @Bošnjak
#46 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Upravo ova kampanja aludira da "RS nije sastavni dio BiH" i da je treba, " zbrisati sa lica zemlje." Potpisan je Dayton, to je administrativna jedinica unutar BiH priznata od strane Bošnjaka i Hrvata. Šta misliš da neko osmisli u R.Srbiji da mu na proizvodima piše: “Made in Sandžak" ili "Made in Vojvodina", bili to neko iz Centralne Srbije kupio ???kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Drskost i provokacija za većinu građana BiH!!!
- BHCluster
- @Bošnjak
#48 Re: Proizvedeno u Srpskoj
I svako selo po tebi treba imati svoj logo, eto za početak: Made in Federacija BiH, Made in R. Srpska, Made in Distrik Brčko. Pa dogodine : Made in Kanton, Made in opština? Ovim samo ukazujete da je administrativna podjela BiH na dva entiteta i distrik , po vama, nemoguća i da ne može 49% BiH ,biti jedan entitet,jer provocira 70% građana BiH i traži secesiju !!!kockica_kockica wrote:Meni jeste RS u BiH i to je glavna razlika izmedju mene i tebe... Ja BiH ne vidim samo u granicama Federacije vec sire... meni nije drzava od carsije do M.Dvora i kako god volim Sarajevo, volim i Trebinje, Banja Luku, Gorazde, Mostar ( i jedan i drugi), itd...darius_maximus wrote:Ja ne smatram da je RS u BiH?kockica_kockica wrote:RS je sastavni dio Bosne i Hercegovine ... drzave Bosne i Hercegovine.. Ono sto je proizvedeno u RS-u ili Federaciji proizvedeno je u Bosni i Hercegovini.. ne vidim razlog da bojkotujem proizvode koji su proizvedeni u BiH... bilo Federacije ili RS-a... i dok god Vi sami RS ne smatrate dijelom svoje drzave Bosne i Hercegovine do tad ovdje nikad boljitka nece biti...
Sto se tice KUPUJMO NASE .. tu kampanju moze uraditi svaki Kanton isto kao i entitet, ili neka pojedinacna firma ako ima svojih proizvoda naravno.... i ne vidim frku u tome.. slobodno trziste je takvo da ti mozes javnosti nametati svoje proizvode... neko voli domace iz Sarajeva, neko voli domace iz Bihaca, nekome su drazi njegovi krompiri iz Fojnice nego oni koji dolaze iz XY mjesta... tvoje je da ponudis a na kupcima da otkriju kvalitet ...
Samo smo mi generalno pogan narod, pa samo pljujemo pa drugima, a od tih istih trazimo kao neko postovanje... ako ti ne postujes moje zasto bi ja postovao/la tvoje ... ovo je vrlo jednostavno, a u BiH generalno ne provodivo, jer se svi mrze i sve nesto prebacuju loptice sa jednih na druge... ovo me podsjeca na onu frku oko analognog i digitalnog signala TV-a .... ne podnosimo konkurenciju niti da neko moze imati bolje od nas od vas od ovih ili onih...
P.S.
Zašto ne bi slogan bio npr: "Kupimo proizvod proizveden u R.Srpskoj, jer je i to dio naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine !!!"
Zato što bi prodaja u Distriktu i Federaciji bila čaki veća nego u R.S.!!!
Last edited by @Bošnjak on 31/05/2010 14:15, edited 2 times in total.
- darius_maximus
#49 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ja ne znam zasto ti meni govoris sta ja mislim? Ako hoces da znas ja Bosnu i Hercegovinu smatram jednom drzavom, cjelovitom i jedinstvenom, ali me nazalost svaki dan pogadja cinjenica da drugi, koje god vjere i nacije, to ne smatraju. Upravo to je bit ove reklame o kojoj ovdje pricamo.kockica_kockica wrote:
Meni jeste RS u BiH i to je glavna razlika izmedju mene i tebe... Ja BiH ne vidim samo u granicama Federacije vec sire... meni nije drzava od carsije do M.Dvora i kako god volim Sarajevo, volim i Trebinje, Banja Luku, Gorazde, Mostar ( i jedan i drugi), itd...
"Kupujmo NASE" upravo znaci: "Nemojmo kupovati proizvode iz cijele BiH"
Daj mi primjer iz jedne drzave u kojoj se reklamiranje proizvoda izradjenih u toj drzavi vrsi po regionima. Znaci npr:
1. Kupujmo proizvode izradjene u Bavarskoj, kupujmo NASE!
2. Kupujmo proizvode izradjene u Tirolu, kupujmo NASE!
3. Kupujmo proizvode izradjene u Texasu, kupujmo NASE!
4. Kupujmo proizvode izradjene na Siciliji, kupujmo NASE!
itd...
Iako je ovaj zadnji primjer najvjerovatnija opcija, sumjam da ces ih naci, nekako i ne zvuce bas normalno kad se sablon prenese na normalnu drzavu, ali posto smo mi daleko od normalne drzave...
- Op3r4t0r