Proizvedeno u Srpskoj

Post Reply
bicebolje

#1 Proizvedeno u Srpskoj

Post by bicebolje »

Čitam u Avazu kako je u RS počelo označavanje domaće proizvodnje markicom "Proizvedeno u Srpskoj". PK FBiH je htjela da se napravi državna kampanja tj. "Proizvedeno u BiH" ali u RS su odlučili da idu samostalno.
Da ne dužim http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... rpske.html
Šta mislite hoće li ova kampanja imati uticaj na kupce iz FBiH odnosno pad prodaje proizvoda iz RS u FBiH ?

Image

chengaba

#2 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by chengaba »

bicebolje wrote: Šta mislite hoće li ova kampanja imati uticaj na kupce iz FBiH odnosno pad prodaje proizvoda iz RS u FBiH ?
Kao i obično, puca mi k...
Kupujem domaći proizvod jer je kvalitetan, a ne jer se pravi u tom i tom entitetu...
greys

#3 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by greys »

Dobro da me podsjete sta da ne kupujem,ovako se ponekad zaletim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Truba »

Ja sam uvijek bio lokal patriota

kupujmo sarajevsko :mrgreen:
bosanski

#5 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by bosanski »

Ja ću odsad kupovati samo bh. proizvode Made in Brčko. Realno oni su najkvalitetniji
karanana

#6 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by karanana »

kulen, prsut i slanina
garantujem svinjetina
sinus

#7 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by sinus »

Možda ja griješim ali mislim da je ovo prvenstveno napravljeno da bi stanovnici RS-a kupovali samo ono što je iz RS, a da ovo iz ostatka BiH zaobilaze...

Jer da nije tako, ne bi bilo naglašavanja na ovo Srpsko.

P.S:
Ostavljam mogućnost da griješim...
nokia6170

#8 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by nokia6170 »

Zanima me bas kakav bi komentar bio RS politicara da politicari iz Federacije BiH pocnu javno da pozivaju stanovnike Federacije BiH da ne kupuju ikakve proizvode proizvedene u RS-u.

Da li bi to predstavljalo krsenje Dejt. mir. sporazuma, odnosno prvenstveno preambule Ustava BiH (koja je pravno obavezujuca) koji u svom dijeli jednom kaze sljedece:

U želji da podstaknu opšte blagostanje i ekonomski razvoj kroz zaštitu privatnog vlasništva i unapređenje tržišne privrede,

i koji u svom annexu 4, clanu I.4. kaze sljedece:

Kretanje roba, usluga, kapitala i lica

Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nijedan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.
*mima*

#9 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by *mima* »

karanana wrote:kulen, prsut i slanina
garantujem svinjetina

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa nece bit govedina
darius_maximus

#10 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by darius_maximus »

Kampanja je ocaj zivi i kod mene hoce imati negativan uticaj.
Inace ne volim mangupisanje, a ovo je bas to.
Uzmite NASE, jer NASE je bolje.
Umjesto da je fino napravljena kampanja na nivou BiH, pa da barem nesto bude normalno, ali...
nokia6170

#11 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by nokia6170 »

Ne bi me iznenadilo da ova kampanja ima za razultat da iz revolta i inata stanovnici Federacije pocnu preferirati proizvode iz inostranstva u odnosu na proizvode iz RS-a.

Jade jadne rs-ovske...nikad se rijesiti provincijskog kompleksa glumljenja drzave.

p.s. i sta im Brcko radi u RS-u na ovoj slici....sto ne prekinu RS teritoriju ko sto i jeste zvanicno prekinuta u Brckom
Joey Tribbiani

#12 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Joey Tribbiani »

i onda ce rec da necemo da kupujemo jer je "srpsko". Nek se stave u poziciju da im na proizvodu pise "proizvedeno u muslimanskoj/hrvatskoj republici"...qrac bi kupovali. Da je made in BiH, kupio bih, ovako NEĆU.
mrtva kokoš

#13 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by mrtva kokoš »

fasisticka govna i hranu pocinju da obiljezavaju sa "srpska" !!
e pa dobro ako cemo se toga igrati...
greys

#14 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by greys »

Zapitajte se malo,koliko kupujete chipsy cips?

Image

Chipsy se proizvodi u Laktasima od krompira sa Dodikove farme.Marka za ovaj cips je direktno marka Dodiku.
BSn

#15 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by BSn »

nokia6170 wrote:Ne bi me iznenadilo da ova kampanja ima za razultat da iz revolta i inata stanovnici Federacije pocnu preferirati proizvode iz inostranstva u odnosu na proizvode iz RS-a.

Jade jadne rs-ovske...nikad se rijesiti provincijskog kompleksa glumljenja drzave.

p.s. i sta im Brcko radi u RS-u na ovoj slici....sto ne prekinu RS teritoriju ko sto i jeste zvanicno prekinuta u Brckom

A moze li se traziti po zakonu da prestanu ovako crtati RS?

Ako se gradjani Federacije odluce za bojkot robe iz RS-a i pocnu koristiti supstitute iz inostranstva, stetu ce nanijeti samo sebi, tj. FBiH. Ovo je bezizlazna situacija za FBiH, tj. jedino mogu pokrenuti istu kampanju na nivou FBiH. Sve ostalo je kontraproduktivno za Federaciju.

Jefintog i autodestruktivnog patriotizma nisam ljubitelj, al' Chipsy-a jesam. Necu valjda onaj premasni Kelly's jesti?!
greys

#16 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by greys »

Ne znam sta ces ti jesti,ja Dodikov cips ne kupujem makar bio jedini u prodavnici.oticu do iduce da kupim drugi neki.
amortizer

#17 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by amortizer »

Bravo! Mene sto se tice, odlican potez.
Ovako znam sta treba izbjegavati u sirokom luku.
Jedan od rijetkih poteza glavonje iz Laktasa koji u potpunosti odobravam. Jos jednom bravo i hvala. :D
BHCluster

#18 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by BHCluster »

moderator wrote:
nokia6170 wrote:Ne bi me iznenadilo da ova kampanja ima za razultat da iz revolta i inata stanovnici Federacije pocnu preferirati proizvode iz inostranstva u odnosu na proizvode iz RS-a.

Jao, i vi se tek sad probudili.
A vec godinama OK Jedinstvo iz Brckog sampion Republike Srpske. Kako?
Fino. Moze im se. Jer se narod sekira i bori na internetu.
Ko ima FB account nek provjeri koliko je vec grupa napravljeno "bojkotujmo te proizvode". :zzzz:
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Chmoljo »

evo još proizvoda... ili bolje rečeno, nus produkta koji je nastao sječom srpskih bukvi

Image

:mrgreen:
Jazz_Junkie

#20 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Jazz_Junkie »

Jesu li i zubi Made in Srpska? :lol:
pshhh

#21 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by pshhh »

Mozda je i do nas iz Federacije sto su se odlucili na ovaj korak ...
On dodaje da su s Federalnom privrednom komorom prije nekoliko godina krenuli u promociju domaće proizvodnje, ali nije išlo kako je zamišljeno, pa su, kako kažu, odlučili samostalno pokrenuti svoj projekt.

U Privrednoj komori FBiH još nisu odgovorili na akciju iz manjeg bh. entiteta.
ali mislim da ce im ovaj potez imati negativan odjek na prodaju u Federaciji.
Last edited by pshhh on 31/05/2010 13:21, edited 1 time in total.
neki

#22 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by neki »

bicebolje wrote:Čitam u Avazu kako je u RS počelo označavanje domaće proizvodnje markicom "Proizvedeno u Srpskoj". PK FBiH je htjela da se napravi državna kampanja tj. "Proizvedeno u BiH" ali u RS su odlučili da idu samostalno.
Da ne dužim http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... rpske.html
Šta mislite hoće li ova kampanja imati uticaj na kupce iz FBiH odnosno pad prodaje proizvoda iz RS u FBiH ?

Image

A sta se to proizvodi u 'Srpskoj' ?
hocemol nabrojat..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Chmoljo »

Jazz_Junkie wrote:Jesu li i zubi Made in Srpska? :lol:
jok, mejd in čajna :lol: samo kvalitetni porculan za Miletova usta... :mrgreen:
Bosanac sa dna kace

#24 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by Bosanac sa dna kace »

...nadam se i vjerujem da ce imat kontra efekat,
vjerujem da ce to biti podsjetnik za mnoge nas da ne kupujemo te proizvode ako ih ima u nasoj okolini uopste!
nokia6170

#25 Re: Proizvedeno u Srpskoj

Post by nokia6170 »

moderator wrote:

Jao, i vi se tek sad probudili.
A vec godinama OK Jedinstvo iz Brckog sampion Republike Srpske. Kako?
Fino. Moze im se. Jer se narod sekira i bori na internetu.
Ko ima FB account nek provjeri koliko je vec grupa napravljeno "bojkotujmo te proizvode". :zzzz:
pa vec godinama se i vaterpolo klub iz neuma takmici u drugoj vaterpolo ligi republike hrvatske pa to ne znaci da je neum u hrvatskoj..isto kao sto se i hokejaski klub partizan iz beograda takmici u slovenackoj ligi pa ga to ne cini slovenackim klubom.
Post Reply