Peglanje na granici imaš mahom kod xenona 10 000 > pošto u stvari oni i nisu upotrebljivi iz razloga za koji su u stvari i namjenjeni odnosno poboljšanju vidljivosti nego čisto nekom kretenskom "šminkanju" auta.vnm wrote:pisao sam vec u nekoj temi ali da ponovim.
moj jaran kad je uzeo nov renault clio odmah nabacio kineske xenone. ja mislim da ih je prije 2 godine platio nesto manje od 200KM. uglavnom, dno ponude sto se tice cijene. nakon oko 12 mjeseci je jedna sijalica popustila, ali ne do te mjere da ne radi nego da se okom primjetilo da malo treperi. druga radi dan danas.
znaci auto koje se obicno spominje u kontekstu kao problematicno sto se tice elektrike i elektronike dosad nikakvih problema u 2+ godine koristenja kinoberskih xenona.
da se bolje vidi s njima, nema dileme. vozio sam dosta puta ispred njega, a i kad mu idem u susret ne klepaju u oci, jer ih je majstor tako namjestio i jer on farove drzi uvijek oborene sa onim prekidacem sto ima 3 stepena.
ja ih sebi nikad ne bi montirao, jer smatram da mi ne trebaju a i ne zelim peglanciju na tehnickom/granici ili da me zezaju drotovi.
Ja i ne znam koliko sam puta prešao preko granice sa svojim xenonima 6000k, sigurno preko 70 puta i nikad ni na jednoj nisam imao čak ni upit za njih a kamoli neko peglanje oko toga...