PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
- minjonja
#26 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
hiljade pasa bivaju muceni i ubijani na nasin prostorima, ali to nije bitno. kad jednom u pola godine, ili jednom godisnje copor lutalica napadne (citaj: zalaju i potrce za nekim) ili cak ubiju nekog, onda je clanak preko citave stranice u novinama i na sva zvona se prica o tome i traze da sinteraj opet punom parom radi i osudjuju, vrijedjaju i napadaju one koje rjesavaju problem na human i JEDINI nacin na koji se DUGOTRAJNO rjesava problem-sterilizacija, kastracija, udomljavanje i edukacija stanovnistva. tada sinteraj opet poubija sve pred sobom, smire se tenzije, i nakon godinu ili dvije isti problem. kada ce ljudi poceti razmisljati o rjesavanju tog problema? nece vam ni veljo i azil pomoci dok vam komsije bacaju kucice svoje na ulicu, ili ne kastriraju svoje pse i pustaju da se pare sa lutalicama.
-
neki
#27 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Da bas...niko nije razmisljao o psima...zato sto su ih kupili po ulici pa cak i po privatnim dvoristima ko zadnju stoku, vodili u kafileriju i tamo ih ubijali po kratkom postupku - toljagom u glavu..i po tebi je sve to bilo normalno?? Blago tebi s takvim razmisljanjem...pshhh wrote:Splinter wrote:
Dok Velja pas nije poceo da place i kukumace po televiziji niko nije ni razmisljao o psima sve je bilo normalno.
To sto napadaju po ulici krivi su sami ti 'gradjani' koji ih sutaju, gadjaju kamenjem, udaraju kolima, truju, kupe ih djeci za rodjendan pa posto su ih nesposobni da ih nauce vrsenju nuzde izbace na ulicu, izgladnjuju a evo odnedavno i siluju...i ti ne bi postao agresivan prema nekome ko te siluje??
Ukinuli su sintore, usvojili zakon o dobrobiti zivotinja kojim su sve opstine duzne da novac koji su prije izdvajali za sintorsku sluzbu uloze u gradnju azila. Kanton Sarajevo je prije izdvajao 400 000 KM iz godisnjeg budzeta za kafileriju...gdje su sad te pare?? Evo vec druga godina kako je zakon na snazi, moglo se i kupiti zemljiste i izgraditi azil ali od kantona ni dinara.
Mislim da ovdje prozivas pogresne ljude..
- Vragolan
#28 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
iskreno se nadam da se ovo nece tebi desitiminjonja wrote:hiljade pasa bivaju muceni i ubijani na nasin prostorima, ali to nije bitno. kad jednom u pola godine, ili jednom godisnje copor lutalica napadne (citaj: zalaju i potrce za nekim) ili cak ubiju nekog, onda je clanak preko citave stranice u novinama i na sva zvona se prica o tome i traze da sinteraj opet punom parom radi i osudjuju, vrijedjaju i napadaju one koje rjesavaju problem na human i JEDINI nacin na koji se DUGOTRAJNO rjesava problem-sterilizacija, kastracija, udomljavanje i edukacija stanovnistva. tada sinteraj opet poubija sve pred sobom, smire se tenzije, i nakon godinu ili dvije isti problem. kada ce ljudi poceti razmisljati o rjesavanju tog problema? nece vam ni veljo i azil pomoci dok vam komsije bacaju kucice svoje na ulicu, ili ne kastriraju svoje pse i pustaju da se pare sa lutalicama.
- madner
#29 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Ljudski zivot >> pseci.minjonja wrote:hiljade pasa bivaju muceni i ubijani na nasin prostorima, ali to nije bitno. kad jednom u pola godine, ili jednom godisnje copor lutalica napadne (citaj: zalaju i potrce za nekim) ili cak ubiju nekog, onda je clanak preko citave stranice u novinama i na sva zvona se prica o tome i traze da sinteraj opet punom parom radi i osudjuju, vrijedjaju i napadaju one koje rjesavaju problem na human i JEDINI nacin na koji se DUGOTRAJNO rjesava problem-sterilizacija, kastracija, udomljavanje i edukacija stanovnistva. tada sinteraj opet poubija sve pred sobom, smire se tenzije, i nakon godinu ili dvije isti problem. kada ce ljudi poceti razmisljati o rjesavanju tog problema? nece vam ni veljo i azil pomoci dok vam komsije bacaju kucice svoje na ulicu, ili ne kastriraju svoje pse i pustaju da se pare sa lutalicama.
Samo ja ne znam za slucaj da je neko ubijen od pasa.
-
Fozgen
#30 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Kako god bilo da bilo nema nekog dobrog rjesenja.
NemRemo mi napravit azila ( ako se kada budu pravili ) koliko se njih moze nakotiti, pa jbte ima ih ko kladionica
.
Taj problem ce se morati dosta dugo rjesavati, mada trenutno ima par osnovnih problema npr.
Da se pita vlast oni bi to po kratkom postupku, sto u jednu ruku jest rjesenje, pomlatili u sitnim satima i gotovo, ali ima problem nekih ljudi koji su protiv toga i jako su glasni i oni bi za neke druge metode, sto u drugu ruku je takodje rjesenje, samo sto su te metode za nasu vlast moguce samo uz odredjena novcana sredstva. I naravno tu nastaje "nerjesiv" problem.
Da se razumijemo meni je mnogo vise zao ljudi nego, u ovom slucaju, pasa lutalica, ali na danasnjem vaktu je fakat da ljudi imaju vise sazaljenja prema psima nego prema ljudima.
X Y sam vidio situacija gdje se ljudi ne obaziru na neke ljude koji su pali pokoseni mozdanim ili srcanima a tek nedaj Boze da ima padavicu, dok kada su psi u pitanju mnogo ih vise zaplace.
Moramo i mi biti realni pa shvatiti da drzava trenutno nije u stanju da daje novac za otvaranje azila i slicno, pogotovo kada je 70% ljudi u BiH na ivici siromastva, i ne samo da nije u stanju nego bi bilo zalosno.
Ja znam da se mnogi ugledaju na emisije Animal Planet-a ali ljudi moji pa sam pocetak vam sve kaze, njih ima oko desetak na jedan grad tipa New York koji ima 8 mil. stanovnika pa skontajte sta njih nekoliko moze da uradi. Eto to govori o nacinu postupanja prema zivotinjama u urbanim, modernijim i civilizovanijim sredinama na koje mi zelimo da se ugledamo, i oni su reda radi samo nesto osnovali samo da sa grbace skinu ljudi koji ih proganjaju.
NemRemo mi napravit azila ( ako se kada budu pravili ) koliko se njih moze nakotiti, pa jbte ima ih ko kladionica
Taj problem ce se morati dosta dugo rjesavati, mada trenutno ima par osnovnih problema npr.
Da se pita vlast oni bi to po kratkom postupku, sto u jednu ruku jest rjesenje, pomlatili u sitnim satima i gotovo, ali ima problem nekih ljudi koji su protiv toga i jako su glasni i oni bi za neke druge metode, sto u drugu ruku je takodje rjesenje, samo sto su te metode za nasu vlast moguce samo uz odredjena novcana sredstva. I naravno tu nastaje "nerjesiv" problem.
Da se razumijemo meni je mnogo vise zao ljudi nego, u ovom slucaju, pasa lutalica, ali na danasnjem vaktu je fakat da ljudi imaju vise sazaljenja prema psima nego prema ljudima.
X Y sam vidio situacija gdje se ljudi ne obaziru na neke ljude koji su pali pokoseni mozdanim ili srcanima a tek nedaj Boze da ima padavicu, dok kada su psi u pitanju mnogo ih vise zaplace.
Moramo i mi biti realni pa shvatiti da drzava trenutno nije u stanju da daje novac za otvaranje azila i slicno, pogotovo kada je 70% ljudi u BiH na ivici siromastva, i ne samo da nije u stanju nego bi bilo zalosno.
Ja znam da se mnogi ugledaju na emisije Animal Planet-a ali ljudi moji pa sam pocetak vam sve kaze, njih ima oko desetak na jedan grad tipa New York koji ima 8 mil. stanovnika pa skontajte sta njih nekoliko moze da uradi. Eto to govori o nacinu postupanja prema zivotinjama u urbanim, modernijim i civilizovanijim sredinama na koje mi zelimo da se ugledamo, i oni su reda radi samo nesto osnovali samo da sa grbace skinu ljudi koji ih proganjaju.
- mrtva kokoš
#31 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
mislim da se ti nisi naucio postirati, ispade da sam ja napisao ono pod mojim nickom.neki wrote:Da bas...niko nije razmisljao o psima...zato sto su ih kupili po ulici pa cak i po privatnim dvoristima ko zadnju stoku, vodili u kafileriju i tamo ih ubijali po kratkom postupku - toljagom u glavu..i po tebi je sve to bilo normalno?? Blago tebi s takvim razmisljanjem...pshhh wrote:Splinter wrote:
Dok Velja pas nije poceo da place i kukumace po televiziji niko nije ni razmisljao o psima sve je bilo normalno.
To sto napadaju po ulici krivi su sami ti 'gradjani' koji ih sutaju, gadjaju kamenjem, udaraju kolima, truju, kupe ih djeci za rodjendan pa posto su ih nesposobni da ih nauce vrsenju nuzde izbace na ulicu, izgladnjuju a evo odnedavno i siluju...i ti ne bi postao agresivan prema nekome ko te siluje??
Ukinuli su sintore, usvojili zakon o dobrobiti zivotinja kojim su sve opstine duzne da novac koji su prije izdvajali za sintorsku sluzbu uloze u gradnju azila. Kanton Sarajevo je prije izdvajao 400 000 KM iz godisnjeg budzeta za kafileriju...gdje su sad te pare?? Evo vec druga godina kako je zakon na snazi, moglo se i kupiti zemljiste i izgraditi azil ali od kantona ni dinara.
Mislim da ovdje prozivas pogresne ljude..
- Pikaboo
#32 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Ne razumijem toliku ljudsku zelju za ubijanjem? Svima je podjednako dato pravo na zivot.
Drzava nije u stanju dati pare za azil?Jel ti mislis da ces ti zivjeti bolje ako ne daju pare? Nidje veze.Nisu u stanju dati pare za azil jer treba zamjeniti vozni park,putovati po svijetu i odsjedati u odlicnim hotelima,citava delegacija.
Drzava nije u stanju dati pare za azil?Jel ti mislis da ces ti zivjeti bolje ako ne daju pare? Nidje veze.Nisu u stanju dati pare za azil jer treba zamjeniti vozni park,putovati po svijetu i odsjedati u odlicnim hotelima,citava delegacija.
- HAVANA
#33 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
pshhh wrote:Cekaj malo ne kontam te, ljudi su danas kokuzi nemaju za hljeba a on pravi Bolnicu u sumi?moderator wrote: Bila je tema koja je zatvorena kada je dokazano da nije dobio pare, ono sto je dobio je komad zemlje na jednoj planini gdje pravi bolnicu.
Ma necu vise pisati ... ovo je bruka i sramota.
Napiši bolan da ne voliš pse,dlaka,grijeh,zlo a i ono velja ti smeta...
Što se ne obratiš onom gospodinu što pravi dvore...nek odvadi malo za dobrobit svih nas i jadnih životinja...
Dosadni ste više i providni...
-
opet ja
#34 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Sta je s novcem koji dajemo svaki mjesec KJKP Rad koji je prije zakona koristen za hvatanje i ubijanje pasa? Zasto JKP Rad nekadasnji sinteraj ne pretvori u azil? Gdje sada idu "moje" pare?...u sta ih trose???
- minjonja
#35 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
haj mi boldiraj u postu gdje sam napisala da je pseci vazniji ili sto vazan kao ljudski? (jeste da bih prije psu dala bubreg da ima koristi, nego dodiku, naprimjer.)madner wrote:Ljudski zivot >> pseci.minjonja wrote:hiljade pasa bivaju muceni i ubijani na nasin prostorima, ali to nije bitno. kad jednom u pola godine, ili jednom godisnje copor lutalica napadne (citaj: zalaju i potrce za nekim) ili cak ubiju nekog, onda je clanak preko citave stranice u novinama i na sva zvona se prica o tome i traze da sinteraj opet punom parom radi i osudjuju, vrijedjaju i napadaju one koje rjesavaju problem na human i JEDINI nacin na koji se DUGOTRAJNO rjesava problem-sterilizacija, kastracija, udomljavanje i edukacija stanovnistva. tada sinteraj opet poubija sve pred sobom, smire se tenzije, i nakon godinu ili dvije isti problem. kada ce ljudi poceti razmisljati o rjesavanju tog problema? nece vam ni veljo i azil pomoci dok vam komsije bacaju kucice svoje na ulicu, ili ne kastriraju svoje pse i pustaju da se pare sa lutalicama.
Samo ja ne znam za slucaj da je neko ubijen od pasa.
ponovo procitaj moj post. htjela sam da kazem da odavno, godinama, postoji problem lutalica u sarajevu, ali se samo jednom, maksimalno dva puta to spomene i onda se prihvate najglupljeg nacina rjesavanja istog-odstrel i sinteraj. mustafa iz sinteraja se hvali kako njegova firma postoji vec 50 godina. da li je ikad rijesio problem pasa ovog grada? ovo nije tokio da treba toliko godina da se problem rjesava. jedini nacin je uhvati-sterilisi-vrati i edukacija. ako su mogli godisnje davati 700 000KM za sinteraj, zasto sad ne mogu te pare dati sa azil i finansiranje sterilizacija? beograd je isto imao ogroman broj lutalica, nekoliko hiljada kao i sarajevo, ali su rjesili. bio je jednom clanak o tome na saxu. trebamo se na njih ugledati i pametno rjesavati na duge staze problem, a ne hou-ruk-odstrel, koji se dokazao kao nimalo efektivan.
a za taj slucaj da je neko ubijen, bio je prije nekoliko mjeseci, ja mislim ljetos da je neka zena ubijena od strane lutalica i onaj slucaj u srbiji kad je zena svoje tek rodjeno dijete na ulicu izbacila i lutalice bebu pojele. odmah je krenula psovka na ljude koji sklanjaju pse sa ulica i kako sve treba poubjati. samo je saka komentara bila kako zena treba u zatvor kad je mogla bebu uz kuce izbaciti.
- GAU 8
#36 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Pa neka oni koji su protiv ubijanja vode ove lutalice svojim kucama.EdoI wrote:Dakle, ti si za ubijanje pasa?
Mislim da mora postojati neki prioritet, i da da je bolje ubijati lutalice (naravno na human način) nego ostaviti situaciju kakva jeste.
Budimo realni, ne postoji taj azil koji bi mogao trajnno zbrinuti sve lutalice, a njihov broj iz mjeseca u mjesec raste.
A ovaj problem vapi za rjesavanjem.
- Pasiflora
#37 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Jos jedna tema bez kraja i konca... Pa ljudi dragi – kao sto je neko vec napisao: postoji program kastracije i sterilizacije - prije par godina dolazili veterinari iz (cini mi se) Mađarske ili tako nesto, da vrse besplatnu kastraciju i neko od debila na kantonalnom nivou nije skontao sta treba!!!!!! I nista se nije uradilo!!!!!!!!!!
Prestanite pricati kako para nema: ako je bilo za sinteraj po 700.000 KM svake godine, sigurna sam da je taj novac i sada trebao biti rezervisan u budžetu, ali ovaj put za pomoc psima i za azil. I dosta vise o upoređivanju kolicine para za ljude koji nemaju i para za pse! Pa vlast ionako nista ne radi da pomogne bilo kome: bolesnima, nemocnima, PTSP-ovcima – pa samim tim ni jadnim psima.
Tacno je da je Dobrinja puna pasa lutalica, ali radi se o psima koje strerilisala jedna grupa ljudi od svojih para i ti psi zaista nisu agresivni. Agresivni su kreteni koji ih zlostavljaju.
NIKADA ME PAS NIJE UGRIZAO NITI BILO KOGA OD LJUDI KOJE ZNAM, ali sudeci po komentarima 2/3 ljudi u BIH je izgrizeno od pasa. Kako da ne!

Prestanite pricati kako para nema: ako je bilo za sinteraj po 700.000 KM svake godine, sigurna sam da je taj novac i sada trebao biti rezervisan u budžetu, ali ovaj put za pomoc psima i za azil. I dosta vise o upoređivanju kolicine para za ljude koji nemaju i para za pse! Pa vlast ionako nista ne radi da pomogne bilo kome: bolesnima, nemocnima, PTSP-ovcima – pa samim tim ni jadnim psima.
Tacno je da je Dobrinja puna pasa lutalica, ali radi se o psima koje strerilisala jedna grupa ljudi od svojih para i ti psi zaista nisu agresivni. Agresivni su kreteni koji ih zlostavljaju.
NIKADA ME PAS NIJE UGRIZAO NITI BILO KOGA OD LJUDI KOJE ZNAM, ali sudeci po komentarima 2/3 ljudi u BIH je izgrizeno od pasa. Kako da ne!
- Vragolan
#38 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
1. azilGAU 8 wrote:Pa neka oni koji su protiv ubijanja vode ove lutalice svojim kucama.EdoI wrote:Dakle, ti si za ubijanje pasa?
Mislim da mora postojati neki prioritet, i da da je bolje ubijati lutalice (naravno na human način) nego ostaviti situaciju kakva jeste.
Budimo realni, ne postoji taj azil koji bi mogao trajnno zbrinuti sve lutalice, a njihov broj iz mjeseca u mjesec raste.
A ovaj problem vapi za rjesavanjem.
2. sterilizacija
3. udomljavanje
i tek na 4 mjestu humano eutaaniziranje
no kako je kod nas sve naopako, u smsilu smirivanja panike, straha i sprjecavanja bolesti ovo na 4om mjestu bi trebao sada da bude prioritet, nazalost
-
Fozgen
#39 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
I kastracija je na neki nacin zlocin zar ne? Kako to da sterilisani psi nisu agresivni?sitno wrote:Jos jedna tema bez kraja i konca... Pa ljudi dragi – kao sto je neko vec napisao: postoji program kastracije i sterilizacije - prije par godina dolazili veterinari iz (cini mi se) Mađarske ili tako nesto, da vrse besplatnu kastraciju i neko od debila na kantonalnom nivou nije skontao sta treba!!!!!! I nista se nije uradilo!!!!!!!!!!
NIKADA ME PAS NIJE UGRIZAO NITI BILO KOGA OD LJUDI KOJE ZNAM, ali sudeci po komentarima 2/3 ljudi u BIH je izgrizeno od pasa. Kako da ne!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja licno sam napadnut najmanje dva puta, i jos nekiliko puta sam se nasao u dosta nezavidnoj poziciji, moja je sreca da sam cijeli svoj zivot imao pse pa nekako se uspjevam iskontrolisat i znam sta treba sa njima ali samo kada zamislim da je to mogao biti neko drugi najezim se.
Vidis nisam ni ja za ubijanje ali sta kastracija rjesava? Dali je to bas rjesenje koje moze dugotrajno da rjesi problem?
- minjonja
#40 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
naravno da me "napao" (proticaj u zagradi sto sam napisala). ja sam svaki dan bespomocno izlozena psima. trojica cetvorica njih potrci prema meni i zalaju i pocnu krvolocne da me mirisu i ja ih pomazim.Vragolan wrote:iskreno se nadam da se ovo nece tebi desitiminjonja wrote:hiljade pasa bivaju muceni i ubijani na nasin prostorima, ali to nije bitno. kad jednom u pola godine, ili jednom godisnje copor lutalica napadne (citaj: zalaju i potrce za nekim) ili cak ubiju nekog, onda je clanak preko citave stranice u novinama i na sva zvona se prica o tome i traze da sinteraj opet punom parom radi i osudjuju, vrijedjaju i napadaju one koje rjesavaju problem na human i JEDINI nacin na koji se DUGOTRAJNO rjesava problem-sterilizacija, kastracija, udomljavanje i edukacija stanovnistva. tada sinteraj opet poubija sve pred sobom, smire se tenzije, i nakon godinu ili dvije isti problem. kada ce ljudi poceti razmisljati o rjesavanju tog problema? nece vam ni veljo i azil pomoci dok vam komsije bacaju kucice svoje na ulicu, ili ne kastriraju svoje pse i pustaju da se pare sa lutalicama.
hocu da kazem da ima agresivnih pasa, naravno. al kad pas zalaje i potrci, to boga mi, nije napad.
btw, mene je fkt napao pas-pudlica i to nije bio lutalica, iako svakodnevno prolazim pored lutalica i mazim ih i imam sve udove i prse na sebi.
- minjonja
#41 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
jeste. dokazano. u svim razvijenim drzavama se tako rjesava. dala sam primjer beograda. malo proguglaj.Fozgen wrote:I kastracija je na neki nacin zlocin zar ne? Kako to da sterilisani psi nisu agresivni?sitno wrote:Jos jedna tema bez kraja i konca... Pa ljudi dragi – kao sto je neko vec napisao: postoji program kastracije i sterilizacije - prije par godina dolazili veterinari iz (cini mi se) Mađarske ili tako nesto, da vrse besplatnu kastraciju i neko od debila na kantonalnom nivou nije skontao sta treba!!!!!! I nista se nije uradilo!!!!!!!!!!
NIKADA ME PAS NIJE UGRIZAO NITI BILO KOGA OD LJUDI KOJE ZNAM, ali sudeci po komentarima 2/3 ljudi u BIH je izgrizeno od pasa. Kako da ne!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja licno sam napadnut najmanje dva puta, i jos nekiliko puta sam se nasao u dosta nezavidnoj poziciji, moja je sreca da sam cijeli svoj zivot imao pse pa nekako se uspjevam iskontrolisat i znam sta treba sa njima ali samo kada zamislim da je to mogao biti neko drugi najezim se.
Vidis nisam ni ja za ubijanje ali sta kastracija rjesava? Dali je to bas rjesenje koje moze dugotrajno da rjesi problem?
-
leki_20
#42 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
sve ulicne pse pobiti... i eliminisati mogucnost da jedan bijesni pas ujede bilo koga...
- minjonja
#43 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
sinteraj i lovci su radili i rade po tom principu najmanje pola stoljeca. je li se ikad rijesio problem pasa na ulicama?leki_20 wrote:sve ulicne pse pobiti... i eliminisati mogucnost da jedan bijesni pas ujede bilo koga...
-
Fozgen
#44 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Kako ti kazes "proguglao" sam pa sam nasao i to da je bas prije nekoliko mjeseci copor lutalica izgrizao jednu, haj da tako kazem, politicarku, ne kazem da bi to bilo lose da se desi pojedinim nasim politicarima ali ipak su to lutaliceminjonja wrote: jeste. dokazano. u svim razvijenim drzavama se tako rjesava. dala sam primjer beograda. malo proguglaj.
Kada sam navodio to za kastraciju isao sam mislju zar tako psima takodje se ne uzima neko pravo ako im dajemo pravo na zivot sto im nebismo dali i pravo na potomostvo
- minjonja
#45 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
dobro, onda je bolje uskratiti im pravo na zivot nego pravo na potomstvoFozgen wrote:Kako ti kazes "proguglao" sam pa sam nasao i to da je bas prije nekoliko mjeseci copor lutalica izgrizao jednu, haj da tako kazem, politicarku, ne kazem da bi to bilo lose da se desi pojedinim nasim politicarima ali ipak su to lutaliceminjonja wrote: jeste. dokazano. u svim razvijenim drzavama se tako rjesava. dala sam primjer beograda. malo proguglaj.i to bas u tom Beogradu
.
Kada sam navodio to za kastraciju isao sam mislju zar tako psima takodje se ne uzima neko pravo ako im dajemo pravo na zivot sto im nebismo dali i pravo na potomostvo![]()
- minjonja
#46 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
dobro, onda je bolje uskratiti im pravo na zivot nego pravo na potomstvoFozgen wrote:Kako ti kazes "proguglao" sam pa sam nasao i to da je bas prije nekoliko mjeseci copor lutalica izgrizao jednu, haj da tako kazem, politicarku, ne kazem da bi to bilo lose da se desi pojedinim nasim politicarima ali ipak su to lutaliceminjonja wrote: jeste. dokazano. u svim razvijenim drzavama se tako rjesava. dala sam primjer beograda. malo proguglaj.i to bas u tom Beogradu
.
Kada sam navodio to za kastraciju isao sam mislju zar tako psima takodje se ne uzima neko pravo ako im dajemo pravo na zivot sto im nebismo dali i pravo na potomostvo![]()
- Pasiflora
#47 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Kada bi psi davali po litar mlijeka dnevno, nikome ne bi padalo na pamet da ih ubija.
Ovo je rekao jedan pametan covjek i nije moguce ne sloziti se sa izjavom.
Dragi stocari i poljoprivrednici, ja razumijem da je interes iznad svega, ali ni ljudi ne prozvode mlijeko pa ipak zive (neki, nazalost)
@minjona - ne trudi se - oni nikada nece shvatiti.
Dragi stocari i poljoprivrednici, ja razumijem da je interes iznad svega, ali ni ljudi ne prozvode mlijeko pa ipak zive (neki, nazalost)
-
Fozgen
#48 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Ja ipak mislim da bismo trebali dati pravo glasa psima da oni sami odluce o tomeminjonja wrote: dobro, onda je bolje uskratiti im pravo na zivot nego pravo na potomstvo
-
Fozgen
#49 Re: PSI NAPADAJU - AZILA NEMA!!!
Hmmmm pitaj krave, ovce, koze itd.sitno wrote:Kada bi psi davali po litar mlijeka dnevno, nikome ne bi padalo na pamet da ih ubija.