Mali fudbal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pezzar

#26 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pezzar »

To je 5+1, kad imas "pivota", jos ako zna primit i zagradit se, pola gola obavljeno... 4+1 je malo nezgodnije, mora neko uvijek ulaziti sa strane u sredinu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#27 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Ima li kandidata koji bi igrali veceras termin (a i narednih sedmica ako hoce) u 21:00. Fale nam za veceras 2 covjeka

Hotonj, Umuetna trava 21:00, prevoz nije problem

p.s. kolege traze ljude, pa ako u medjuvremenu nadju, jebiga.
Erzsebet

#28 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Erzsebet »

Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.

Princip moje igre je takav da je najbitnije da svako odigra ono što najbolje zna. Bezobraznike koji neće da se vrate kad useru napad, koji namjerno krvnički tuku i koji se svađaju bez razloga, gledam da ne zovem. Termin može biti opušten, ali da se ipak i dalje trudimo, jer ako je sve sama zajebancija, to mi je takođe bezveze.

Najviše mrzim mahalske folove (npr. ja mijenjam semafor nakon gola, a protivnik puca na gol dok ja to radim), ali srećom, toga nema na mojim terminima.
Erzsebet

#29 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Erzsebet »

Htjedoh reći da ne postoje napadači i odbrambeni u malom fudbalu, to je za levate koji ne znaju igrati. Jednostavno, svi sve igraju, neko je malo bolji u odbrani, neko u napadu i to je to, ali mora se mnogo trčati ako se želi biti dobar. U protivnom, zijan je zagarantovan. Mi radimo izmjenu golmana uvijek, i često zato primamo golove, jer se ljudi na golu boje lopte i ne zalažu, prave blesavi da nisu vidjeli loptu, gledaju negdje u plafon i sl.
Eborg

#30 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Eborg »

Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
Obuca9

#31 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Obuca9 »

Erzsebet wrote:Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.

Princip moje igre je takav da je najbitnije da svako odigra ono što najbolje zna. Bezobraznike koji neće da se vrate kad useru napad, koji namjerno krvnički tuku i koji se svađaju bez razloga, gledam da ne zovem. Termin može biti opušten, ali da se ipak i dalje trudimo, jer ako je sve sama zajebancija, to mi je takođe bezveze.

Najviše mrzim mahalske folove (npr. ja mijenjam semafor nakon gola, a protivnik puca na gol dok ja to radim), ali srećom, toga nema na mojim terminima.
E onda ne dolazi na ovaj naš termin utorkom, razočaraćeš se :D :D
Admir_1984

#32 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

hz__semir wrote:
Erzsebet wrote:Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.

E onda ne dolazi na ovaj naš termin utorkom, razočaraćeš se :D :D
Sta ti je Sema, nije nas termin "krkanski" :x

Bio je veceras momak sa foruma na terminu pa nek on napishe kako je i sta je :-D

Erszebet, ako fakat hoces, samo mi posalji pm ovde u ponedjeljak, da te na vrijeme prijavim :thumbup:
Obuca9

#33 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Obuca9 »

Pa nije krkanski, ali ima par detalja koje sam ovdje prepozno, pogotvo kad igra Pule unfuckable :D
pezzar

#34 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pezzar »

ja sam prokrvario, eto koliko nije krkanski... hahahahahaha

Normala termin, tanak sam bio, ali ja i ne znam igrati, tako da... Meni je draze 4+1, a i loptu su prepuhali... :lol:

Joj sto se vadim, k'o da smo izgubili, a ne dominirali... :D
Admir_1984

#35 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Cuj tanak :D Nishta mi ostali nismo bolji

Ma prevelik je onaj teren za 4+1, crknes nakon pola sata, a golovi cesto padaju

Al fakat smo veceras dominirali :-D

Sema, oni poveli 2-0 i onda sat vremena gola nisu dali, mos vjerovat :D
Obuca9

#36 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Obuca9 »

Admir_1984 wrote:Cuj tanak :D Nishta mi ostali nismo bolji

Ma prevelik je onaj teren za 4+1, crknes nakon pola sata, a golovi cesto padaju

Al fakat smo veceras dominirali :-D

Sema, oni poveli 2-0 i onda sat vremena gola nisu dali, mos vjerovat :D
A sastav ekipe "oni" je bio? :D
Admir_1984

#37 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Ma vidi na fejsbuk grupi, da ne pishem sad ovde imena ljudi. Uglavnom bili su papirnati favoriti :-D
pezzar

#38 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pezzar »

Ja sam bio element iznenadjenja.

:lol:
Obuca9

#39 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Obuca9 »

Admir_1984 wrote:Ma vidi na fejsbuk grupi, da ne pishem sad ovde imena ljudi. Uglavnom bili su papirnati favoriti :-D
Boga mi jesu, pa koliko ste ih otresli na kraju :D
Admir_1984

#40 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Spustili su na 4-5 razlike ja mislim, a bilo je haman 10
Admir_1984

#41 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Isto kao i prosle sedmice izgleda da ce nam faliti ljudi. Ko moze neka posalje pp ili nek se ovde javi

p.s. Hotonj, 21:00
s_bjelava

#42 Re: Strategije za mali fudbal

Post by s_bjelava »

Eborg wrote:Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
U pravu si 100%. Ja imam golmana, lazljivo je reci ludjaka, dobar golman ali totalno nepredvidiv.
Koliko smo samo puta zbog njega izgubili vaznu tekmu jer sudija silji, neko ga ruzno pogled'o, lopta nije napuhana, nije raspolozen ali ipak nece da niko drugi brani..... :lol:
Kratak mu fitilj pa ga vec skontali cim tekma pocne neko ga malo udari ili nesta mu kaze i eto belaja. :D
Meni je skratio zivot jedno deset godina, kad smo mi u napadu on ima obicaj izaci do centra, u svakoj drugoj utakmici neko ga lobuje sa njihove polovine i onda se on dere na nas sto nismo blokirali sut. :-)
Legenda. :lol:
mrchinho

#43 Re: Strategije za mali fudbal

Post by mrchinho »

to si u pravu,

nailazio sam na oglase u novinama, tipa "branim na terminima, vrlo povoljno" itd :D :D :D

golman je najbitniji, mi smo se fino dogovorili samo da ono sto ide pored gola ne skrece u gol...od tada pobjedjujemo :lol:
madner

#44 Re: Strategije za mali fudbal

Post by madner »

Moj moto je lopta moze proci ali igrac ne.

FC Hrkljus :D
Joey Tribbiani

#45 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Joey Tribbiani »

s_bjelava wrote:
Eborg wrote:Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
U pravu si 100%. Ja imam golmana, lazljivo je reci ludjaka, dobar golman ali totalno nepredvidiv.
Koliko smo samo puta zbog njega izgubili vaznu tekmu jer sudija silji, neko ga ruzno pogled'o, lopta nije napuhana, nije raspolozen ali ipak nece da niko drugi brani..... :lol:
Kratak mu fitilj pa ga vec skontali cim tekma pocne neko ga malo udari ili nesta mu kaze i eto belaja. :D
Meni je skratio zivot jedno deset godina, kad smo mi u napadu on ima obicaj izaci do centra, u svakoj drugoj utakmici neko ga lobuje sa njihove polovine i onda se on dere na nas sto nismo blokirali sut. :-)
Legenda. :lol:

:lol: :lol: :lol: tito
Admir_1984

#46 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Za veceras fali min 5-6 ljudi, imal ko da ima kakvu ekipu

Hotonj, 21:00
Admir_1984

#47 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Ima jedno mjesto veceras, imal ko da mu se igra fudbal

hotonj, 21:00

edit, nashao kolega sad jednog. al et ko zeli da igra nek se javi, cesto nam fali 1-2. Inace igramo ovaj termin evo pune cetiri godine
Admir_1984

#48 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Iko zainteresovan za veceras, u postu iznad su informacije gdje i sta :?
LSD

#49 Re: Strategije za mali fudbal

Post by LSD »

s_bjelava wrote:Dobra tema, mogao bih o malom fudbalu pricati/pisati danima.
Ja igram vec desetak godina, ne znam sto ali sam prije bio puno bolji :D , godine valjda.
Mi igramo 5+1, u sali na vjestackoj travi i deremo sve odreda. Taktika je vrlo jednostavna, imamo jednog "spica" koji moze primiti i cuvati loptu sa covjekom na ledjima, fenomenalan igrac.
Kad je on u igri igramo 2-2-1, bez njega je bunkerica 3-2 i na kontre.
Dvojica po bokovima cekaju njegove lopte, imaju jak i precizan sut, on se otvara nakon sto da loptu i imas vise opcija kako da zavrsis i poentiras.
Cesto se jednostavno usetamo u go, kratkim pasovima stiscemo oko kaznenog prostora, nema driblanja, bekani se zalete, odigras dupli pas i eto te pred golmanom, pitas ga fino u koji ce cosak ili ce kroz noge. Ha ja, treba samo biti fin i uljudan.
Ukratko, to je ta taktika :thumbup: mi smo igrali tu bunkericu 3-2 bez špica i redovno derali (i to godinama) dežurne mušterije dok nam nisu poceli dovoditi prave fudbalere (jednom su doveli i Semira Štilića koji je tek pocinjao karijeru u Želji, pa zamalo nije dobio batine na terminu jer nas je pravio majmunima :mrgreen: niko to voli ne jbg ).
extraordinary

#50 Re: Strategije za mali fudbal

Post by extraordinary »

Ja igram 4-5 godina u Fisu najmanje jednom sedmično. Imamo dvije ekipe, raja iz srednje i poneko još sa strane i to evo funkcioniše prilično dobro. Mene nervira što na terminima uvijek ima ljudi koji su operisani od lopte. Jednostavno, on može pretrčati maraton, drugi se od njeg odbijaju, ali ne zna primiti loptu, ne zna se otvoriti, ne zna gurnuti u for, nema viziju igre. A ne možeš da i takve ne zoveš, kad su ti već raja. Zato ih uvijek hvalimo da su dobri u odbrani :D

Inače, ja preferiram da ekipa igra sa kratkim dodavanjima, jer mi nema pretjerano smisla da nabijamo loptu na terminu, valjda smo došli da se izigramo. Sviđa mi se uloga playmakera, al se ugušim u ekipi u kojoj ti se saigrači ne otvaraju dovoljno. Najgora stvar mi je kad nemaš kome dodati, kreneš u dribling, izgubiš loptu i onda ti neko krene srati što mu nisi dodao, a oko njega dvojica.
Post Reply