Mali fudbal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pezzar
#26 Re: Strategije za mali fudbal
To je 5+1, kad imas "pivota", jos ako zna primit i zagradit se, pola gola obavljeno... 4+1 je malo nezgodnije, mora neko uvijek ulaziti sa strane u sredinu.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#27 Re: Strategije za mali fudbal
Ima li kandidata koji bi igrali veceras termin (a i narednih sedmica ako hoce) u 21:00. Fale nam za veceras 2 covjeka
Hotonj, Umuetna trava 21:00, prevoz nije problem
p.s. kolege traze ljude, pa ako u medjuvremenu nadju, jebiga.
Hotonj, Umuetna trava 21:00, prevoz nije problem
p.s. kolege traze ljude, pa ako u medjuvremenu nadju, jebiga.
- Erzsebet
#28 Re: Strategije za mali fudbal
Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.
Princip moje igre je takav da je najbitnije da svako odigra ono što najbolje zna. Bezobraznike koji neće da se vrate kad useru napad, koji namjerno krvnički tuku i koji se svađaju bez razloga, gledam da ne zovem. Termin može biti opušten, ali da se ipak i dalje trudimo, jer ako je sve sama zajebancija, to mi je takođe bezveze.
Najviše mrzim mahalske folove (npr. ja mijenjam semafor nakon gola, a protivnik puca na gol dok ja to radim), ali srećom, toga nema na mojim terminima.
Princip moje igre je takav da je najbitnije da svako odigra ono što najbolje zna. Bezobraznike koji neće da se vrate kad useru napad, koji namjerno krvnički tuku i koji se svađaju bez razloga, gledam da ne zovem. Termin može biti opušten, ali da se ipak i dalje trudimo, jer ako je sve sama zajebancija, to mi je takođe bezveze.
Najviše mrzim mahalske folove (npr. ja mijenjam semafor nakon gola, a protivnik puca na gol dok ja to radim), ali srećom, toga nema na mojim terminima.
- Erzsebet
#29 Re: Strategije za mali fudbal
Htjedoh reći da ne postoje napadači i odbrambeni u malom fudbalu, to je za levate koji ne znaju igrati. Jednostavno, svi sve igraju, neko je malo bolji u odbrani, neko u napadu i to je to, ali mora se mnogo trčati ako se želi biti dobar. U protivnom, zijan je zagarantovan. Mi radimo izmjenu golmana uvijek, i često zato primamo golove, jer se ljudi na golu boje lopte i ne zalažu, prave blesavi da nisu vidjeli loptu, gledaju negdje u plafon i sl.
-
Eborg
#30 Re: Strategije za mali fudbal
Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
- Obuca9
#31 Re: Strategije za mali fudbal
E onda ne dolazi na ovaj naš termin utorkom, razočaraćeš seErzsebet wrote:Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.
- Admir_1984
#32 Re: Strategije za mali fudbal
Sta ti je Sema, nije nas termin "krkanski"hz__semir wrote:E onda ne dolazi na ovaj naš termin utorkom, razočaraćeš seErzsebet wrote:Admire, ja sam zainteresovan da igram, posebno u Hotonju, gdje inače igram srijedom i nedjeljom, pa kad nama bude falio igrač, zvaćemo takođe... Pošalji mi na pp mail ili telefon, pa da te mogu kontaktirati.
Najviše mrzim mahalske folove (npr. ja mijenjam semafor nakon gola, a protivnik puca na gol dok ja to radim), ali srećom, toga nema na mojim terminima.![]()
Bio je veceras momak sa foruma na terminu pa nek on napishe kako je i sta je
Erszebet, ako fakat hoces, samo mi posalji pm ovde u ponedjeljak, da te na vrijeme prijavim
- Obuca9
#33 Re: Strategije za mali fudbal
Pa nije krkanski, ali ima par detalja koje sam ovdje prepozno, pogotvo kad igra Pule unfuckable 
- pezzar
#34 Re: Strategije za mali fudbal
ja sam prokrvario, eto koliko nije krkanski... hahahahahaha
Normala termin, tanak sam bio, ali ja i ne znam igrati, tako da... Meni je draze 4+1, a i loptu su prepuhali...
Joj sto se vadim, k'o da smo izgubili, a ne dominirali...
Normala termin, tanak sam bio, ali ja i ne znam igrati, tako da... Meni je draze 4+1, a i loptu su prepuhali...
Joj sto se vadim, k'o da smo izgubili, a ne dominirali...
- Admir_1984
#35 Re: Strategije za mali fudbal
Cuj tanak
Nishta mi ostali nismo bolji
Ma prevelik je onaj teren za 4+1, crknes nakon pola sata, a golovi cesto padaju
Al fakat smo veceras dominirali
Sema, oni poveli 2-0 i onda sat vremena gola nisu dali, mos vjerovat
Al fakat smo veceras dominirali
- Obuca9
#36 Re: Strategije za mali fudbal
A sastav ekipe "oni" je bio?Admir_1984 wrote:Cuj tanakNishta mi ostali nismo bolji
Al fakat smo veceras dominirali![]()
- Admir_1984
#37 Re: Strategije za mali fudbal
Ma vidi na fejsbuk grupi, da ne pishem sad ovde imena ljudi. Uglavnom bili su papirnati favoriti 
- pezzar
#38 Re: Strategije za mali fudbal
Ja sam bio element iznenadjenja.

- Obuca9
#39 Re: Strategije za mali fudbal
Boga mi jesu, pa koliko ste ih otresli na krajuAdmir_1984 wrote:Ma vidi na fejsbuk grupi, da ne pishem sad ovde imena ljudi. Uglavnom bili su papirnati favoriti
- Admir_1984
#40 Re: Strategije za mali fudbal
Spustili su na 4-5 razlike ja mislim, a bilo je haman 10
- Admir_1984
#41 Re: Strategije za mali fudbal
Isto kao i prosle sedmice izgleda da ce nam faliti ljudi. Ko moze neka posalje pp ili nek se ovde javi
p.s. Hotonj, 21:00
p.s. Hotonj, 21:00
-
s_bjelava
#42 Re: Strategije za mali fudbal
U pravu si 100%. Ja imam golmana, lazljivo je reci ludjaka, dobar golman ali totalno nepredvidiv.Eborg wrote:Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
Koliko smo samo puta zbog njega izgubili vaznu tekmu jer sudija silji, neko ga ruzno pogled'o, lopta nije napuhana, nije raspolozen ali ipak nece da niko drugi brani.....
Kratak mu fitilj pa ga vec skontali cim tekma pocne neko ga malo udari ili nesta mu kaze i eto belaja.
Meni je skratio zivot jedno deset godina, kad smo mi u napadu on ima obicaj izaci do centra, u svakoj drugoj utakmici neko ga lobuje sa njihove polovine i onda se on dere na nas sto nismo blokirali sut.
Legenda.
-
mrchinho
#43 Re: Strategije za mali fudbal
to si u pravu,
nailazio sam na oglase u novinama, tipa "branim na terminima, vrlo povoljno" itd
golman je najbitniji, mi smo se fino dogovorili samo da ono sto ide pored gola ne skrece u gol...od tada pobjedjujemo
nailazio sam na oglase u novinama, tipa "branim na terminima, vrlo povoljno" itd
golman je najbitniji, mi smo se fino dogovorili samo da ono sto ide pored gola ne skrece u gol...od tada pobjedjujemo
- madner
#44 Re: Strategije za mali fudbal
Moj moto je lopta moze proci ali igrac ne.
FC Hrkljus
FC Hrkljus
- Joey Tribbiani
#45 Re: Strategije za mali fudbal
s_bjelava wrote:U pravu si 100%. Ja imam golmana, lazljivo je reci ludjaka, dobar golman ali totalno nepredvidiv.Eborg wrote:Najvažnije je imati stalnog i stabilnog golmana. A to da svi trebaju igrati sve se slažem ali opet mora postojati neka osnovna podjela na napad i odbranu.
Koliko smo samo puta zbog njega izgubili vaznu tekmu jer sudija silji, neko ga ruzno pogled'o, lopta nije napuhana, nije raspolozen ali ipak nece da niko drugi brani.....![]()
Kratak mu fitilj pa ga vec skontali cim tekma pocne neko ga malo udari ili nesta mu kaze i eto belaja.![]()
Meni je skratio zivot jedno deset godina, kad smo mi u napadu on ima obicaj izaci do centra, u svakoj drugoj utakmici neko ga lobuje sa njihove polovine i onda se on dere na nas sto nismo blokirali sut.![]()
Legenda.
- Admir_1984
#46 Re: Strategije za mali fudbal
Za veceras fali min 5-6 ljudi, imal ko da ima kakvu ekipu
Hotonj, 21:00
Hotonj, 21:00
- Admir_1984
#47 Re: Strategije za mali fudbal
Ima jedno mjesto veceras, imal ko da mu se igra fudbal
hotonj, 21:00
edit, nashao kolega sad jednog. al et ko zeli da igra nek se javi, cesto nam fali 1-2. Inace igramo ovaj termin evo pune cetiri godine
hotonj, 21:00
edit, nashao kolega sad jednog. al et ko zeli da igra nek se javi, cesto nam fali 1-2. Inace igramo ovaj termin evo pune cetiri godine
- Admir_1984
#48 Re: Strategije za mali fudbal
Iko zainteresovan za veceras, u postu iznad su informacije gdje i sta 
-
LSD
#49 Re: Strategije za mali fudbal
Ukratko, to je ta taktikas_bjelava wrote:Dobra tema, mogao bih o malom fudbalu pricati/pisati danima.
Ja igram vec desetak godina, ne znam sto ali sam prije bio puno bolji, godine valjda.
Mi igramo 5+1, u sali na vjestackoj travi i deremo sve odreda. Taktika je vrlo jednostavna, imamo jednog "spica" koji moze primiti i cuvati loptu sa covjekom na ledjima, fenomenalan igrac.
Kad je on u igri igramo 2-2-1, bez njega je bunkerica 3-2 i na kontre.
Dvojica po bokovima cekaju njegove lopte, imaju jak i precizan sut, on se otvara nakon sto da loptu i imas vise opcija kako da zavrsis i poentiras.
Cesto se jednostavno usetamo u go, kratkim pasovima stiscemo oko kaznenog prostora, nema driblanja, bekani se zalete, odigras dupli pas i eto te pred golmanom, pitas ga fino u koji ce cosak ili ce kroz noge. Ha ja, treba samo biti fin i uljudan.
-
extraordinary
#50 Re: Strategije za mali fudbal
Ja igram 4-5 godina u Fisu najmanje jednom sedmično. Imamo dvije ekipe, raja iz srednje i poneko još sa strane i to evo funkcioniše prilično dobro. Mene nervira što na terminima uvijek ima ljudi koji su operisani od lopte. Jednostavno, on može pretrčati maraton, drugi se od njeg odbijaju, ali ne zna primiti loptu, ne zna se otvoriti, ne zna gurnuti u for, nema viziju igre. A ne možeš da i takve ne zoveš, kad su ti već raja. Zato ih uvijek hvalimo da su dobri u odbrani 
Inače, ja preferiram da ekipa igra sa kratkim dodavanjima, jer mi nema pretjerano smisla da nabijamo loptu na terminu, valjda smo došli da se izigramo. Sviđa mi se uloga playmakera, al se ugušim u ekipi u kojoj ti se saigrači ne otvaraju dovoljno. Najgora stvar mi je kad nemaš kome dodati, kreneš u dribling, izgubiš loptu i onda ti neko krene srati što mu nisi dodao, a oko njega dvojica.
Inače, ja preferiram da ekipa igra sa kratkim dodavanjima, jer mi nema pretjerano smisla da nabijamo loptu na terminu, valjda smo došli da se izigramo. Sviđa mi se uloga playmakera, al se ugušim u ekipi u kojoj ti se saigrači ne otvaraju dovoljno. Najgora stvar mi je kad nemaš kome dodati, kreneš u dribling, izgubiš loptu i onda ti neko krene srati što mu nisi dodao, a oko njega dvojica.