Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mart wrote:Bas smo prije neki dan razgovarali, kako je cudno da nikada nismo imali zuticu i sl. bolesti. Cijeli dan si napolju, u neka doba kupis Gringo i lizes sa dlana, a da nisi prethodno oprao ruke. Uzas.
pa gringo bi pobio sve viruse i bakterije ~~
sta ima da je tu cudno
stochar wrote:raja, sjecate li se 'Gringa'? sok u prahu koji se kupovao u kesicama i koji nikad niko nije razmutio, vec se prah liz'o s dlana. komplet skole, mahale, svi imali jezike u boji 'Gringa'. cini m' se da je od maline bio najpopularniji, il' je grozdje... znate li ikoga da je razmutio taj sok?
al to ide poslije umocka,krhne ti po lepine u ono ulje iz tepsije ispod piladi sto se okrecu u expres restoranu,staro jedno tri dana, i to je klopa za danas.
krišku džema u ruku, pa trc' niz ulicu, ko ce trosit' vrijeme na ulazak u kucu... ja ne pamtim da sam ikad u zadnjih 10-ak godina vidio dijete sa kriškom nechega, a sve rjedje ih vidjam da se igraju vani. nisam konzerva, niti mislim kako su kompjuteri shtetni, ali u pretjeranoj mjeri jesu. imacemo generacije koje znaju programirati svemirske stanice, a nece znati svezat' pertle...
stochar wrote:krišku džema u ruku, pa trc' niz ulicu, ko ce trosit' vrijeme na ulazak u kucu... ja ne pamtim da sam ikad u zadnjih 10-ak godina vidio dijete sa kriškom nechega, a sve rjedje ih vidjam da se igraju vani. nisam konzerva, niti mislim kako su kompjuteri shtetni, ali u pretjeranoj mjeri jesu. imacemo generacije koje znaju programirati svemirske stanice, a nece znati svezat' pertle...