Kupio sam Fiat Stilo...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
LeKo

#26 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by LeKo »

Sa srećom da bude i da ga se navozaš. Ja takođe imam Stilo (B) i nemam problema s njim. Spremi se za ulaganja kao i svako ko kupi polovnjaka. Ja sam u svog uložio oko 1.500 KM (remenje, filteri, ulja, diskovi, disk pločice, elementi prednjeg ovjesa) i sada je fakat OK. Što se tiče kvačila ništa ne diraj dok lamela ne prokliže, niža papučica je OK, kvačilo je hidraulično - samopodesivo. Problem s airbagom je u većini slučajeva zbog konektra ispod sjedišta. Bijeli dim kad je vani vlažno i kad je hladno je sasvim OK. Kada riješiš dihtunge i semeringe prati potrošnju ulja, do 0,3l na 1000 km OK. Ako budeš trebao još informacija slobodno pitaj.

@Ado, to što je škipalo nazad kod tvog prijatelja su zadnji selen blokovi.

@chuchum...nije ništa problematičniji od konkurencije...ako ti se sviđa slobodno kupi

P.S Reno 1.5 dci ima velikih problema sa motorima, razlog strugotine s pumpe za gorivo dospijevaju u motor i polako ali sigurno ga uništavaju, dosta motora je imalo problem (havariju) već nakon 40000km.

Elem, svim ljubiteljima vozila bez obzira na marku želim što manje iskustva s mehaničarima.

Pozdrav
adisk

#27 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

emko1234 wrote:sta znaci tip top nov?auto koje je preslo 200 milja ne moze bit nikako tip top novo :-) ..aj kvacilo se da nastelovat,semiring i nije strasan..al turbina ti curi.. :-) :-) prvo ja ne znam nikoga ko je presao s tim fiatom 400 milja..to ko ti je reko je pouzdan ko i taj lik sto ti je prodao auto..ja bi mu trazio da vrati pare vratio mu auto nazad..po meni se dao previse para za tog najslabijeg dizela..to je 85 konja koliko ja znam sto je po meni slabo za taj auto..auto evidentno deran jer je turbina pri kraju sigurno..ja da sam na tvom mjestu poceo bi sre polako pripremat za rikavelu turbine..brat bratu ti imas tu bar 2 i po milje da se uvalis..pazi taj airbag sto ti bord pokazuje ne mora samo da znaci da je dzek u pitanju..mozda je auto udareno pa kad je vraceno sve na svoje airbag nije dobro skopcan a kakvi su kod nas banditi ne bi me cudilo da ga nema opste..bijeli dim nemam pojma sta znaci al evo napisali su ti ljudi..mislim za 12 -13 milja koliko ce te izaci vjerovatno sve si mogao puno bolje da izaberas i prodjes..necemo ici na vw ovaj put jer se zna da sam fan :D al eto recimo mogao si megana 1.5dci sa 105 ks da uzmes koji je godinu mladji i manje je presao a ima sigurno istu opremu ako ne i bolju
Aj fala.
Ralfson

#28 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Ralfson »

Eh` moj Adise, ovdje na forumu i od Audija naprave "kantu" u pet postova a kamoli od tvog fiata.. Al` davno su ameri smislili znacenje Fix It Again Tony
Chemist

#29 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Chemist »

Ralfson wrote:Eh` moj Adise, ovdje na forumu i od Audija naprave "kantu" u pet postova a kamoli od tvog fiata.. Al` davno su ameri smislili znacenje Fix It Again Tony

FIAT: Fehler In Alle Teile :sax: :sax: :run: :run:
dottore

#30 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by dottore »

imas jedno od ljepsih auta (iza alfe 147) za parkirati pored ;-) :mrgreen:
(ne)forumas

#31 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

Ja sam imao Fiat Puno 1.9 jtd i bio je najobicnija kanta, vise sam sa njim proveo kod majstora nego sto sam ga vozio. To sto su mi promijenili set kvacila, set zupcastog remena i letece i lezece lezajeve me kostalo cca 2300 km. Vise 'talijan u moju kucu nece uc', dok za neku 'talijanku nisam siguran :D
maxell_sarajevo

#32 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by maxell_sarajevo »

Jarane kvalitetno su te prevarili, vidi se da si neiskusan sa autima cim su ti uvalili auto koji je preslo preko 200.000Km :-) i jos nema servisne :-) Bolje bi bilo da si se zavalio jos 10.000KM-ova i kupio neko novo auto.
AdnanSA

#33 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by AdnanSA »

Pa ko te nagovori da kupiš Fiata. Da si kupio Lanciu to je već druga stvar ali Fiat :skoljka:
Sada će se pojaviti neki i reći isto je to sranje i jedno i drugo ali nije. Lancia je puuuuuno bolja od Fiata iako im je skoro sve isto.
(ne)forumas

#34 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

A inace je servisna knjizica iz "Njemacke" garant da ti je auto "odrzavan kako treba" :D :D :D
adisk

#35 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

(ne)forumas wrote:Ja sam imao Fiat Puno 1.9 jtd i bio je najobicnija kanta, vise sam sa njim proveo kod majstora nego sto sam ga vozio. To sto su mi promijenili set kvacila, set zupcastog remena i letece i lezece lezajeve me kostalo cca 2300 km. Vise 'talijan u moju kucu nece uc', dok za neku 'talijanku nisam siguran :D
Ma punto krshina, uvijek bio. ;)
adisk

#36 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

(ne)forumas wrote:A inace je servisna knjizica iz "Njemacke" garant da ti je auto "odrzavan kako treba" :D :D :D
200€
adisk

#37 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

AdnanSA wrote:Pa ko te nagovori da kupiš Fiata. Da si kupio Lanciu to je već druga stvar ali Fiat :skoljka:
Sada će se pojaviti neki i reći isto je to sranje i jedno i drugo ali nije. Lancia je puuuuuno bolja od Fiata iako im je skoro sve isto.
Vjerujem im jos od stojadina :D
citroen

#38 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by citroen »

(ne)forumas wrote:A inace je servisna knjizica iz "Njemacke" garant da ti je auto "odrzavan kako treba" :D :D :D

Ipak je to Njemacka :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
adisk

#39 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

maxell_sarajevo wrote:Jarane kvalitetno su te prevarili, vidi se da si neiskusan sa autima cim su ti uvalili auto koji je preslo preko 200.000Km :-) i jos nema servisne :-) Bolje bi bilo da si se zavalio jos 10.000KM-ova i kupio neko novo auto.
Apsolutno se slazem.
adisk

#40 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

citroen wrote:

Ipak je to Njemacka :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
200.000 Njem = 100.000 BH
(ne)forumas

#41 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

adisk wrote:
(ne)forumas wrote:Ja sam imao Fiat Puno 1.9 jtd i bio je najobicnija kanta, vise sam sa njim proveo kod majstora nego sto sam ga vozio. To sto su mi promijenili set kvacila, set zupcastog remena i letece i lezece lezajeve me kostalo cca 2300 km. Vise 'talijan u moju kucu nece uc', dok za neku 'talijanku nisam siguran :D
Ma punto krshina, uvijek bio. ;)
govorim o 1.9 jtd motoru koji je u oba auta isti ;)
(ne)forumas

#42 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

adisk wrote:
200€
kazu da daju popust na kolicinu :) mozes ih kupit po 50 eurica :D
adisk

#43 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

(ne)forumas wrote:
adisk wrote:
200€
kazu da daju popust na kolicinu :) mozes ih kupit po 50 eurica :D
Ma kupovina je rulet, kako god, kad su ove pare u pitanju, ne mozes bit dobar.
(ne)forumas

#44 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

nego sa srecom ti bilo i spremi se da provedes po par sati dnevno pred monitorom na
http://www.crofiat.com/
http://www.fiatforum.com/
http://eper.fiatforum.com/
:)
(ne)forumas

#45 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by (ne)forumas »

adisk wrote:
Ma kupovina je rulet, kako god, kad su ove pare u pitanju, ne mozes bit dobar.
kupovina polovnog auta ti je ko loto, svi igraju, a rijetko ko dobije :)
citroen

#46 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by citroen »

adisk wrote:
AdnanSA wrote:Pa ko te nagovori da kupiš Fiata. Da si kupio Lanciu to je već druga stvar ali Fiat :skoljka:
Vjerujem im jos od stojadina :D
majstore,nek je sa srecom stilo,da ti promijenis jos kojeg Fiata ABD.polovno auto uvijek trazi dodatna ulaganja a ako ti se svidja ne se sekirati...sredi to sto se ima srediti i vozi.Znas ova ostala auta se ne kvare,ne skripe,nema ulja da procuri,da se pale kojekakvi senzori,da otkaze turbina itd.svi automobili imaju svoje neke falenke pa tako i stilo.
dadoka84

#47 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by dadoka84 »

Vozio fiata, doduse bravo 1998 1,6 16v par godina. Navest cu sta je na njemu promjenjeno u 5 godina kako je kod nas.
Selen nazad radi lufta, lamela, vazdusni, filter, svjecice i pakne odma po kupovini. Znaci vecina je potrosni materijal. Sad je potrebno zamjeniti mali hladnjak. Strasno je skup za odrzavanje nema sta ;D
Problem je bio sa lupanjem nazad, kao da je otisao amortizer. U stvari izlizala se plastika nosaca zadnjeg sjedista, a malo tanke gume je rijesilo problem. ;D
Jednom sam ocistio regulator ler gasa od čađi i konektor na zadnjem faru.

Cijene dijelova okvirno: filter 17km, pakne 40, lamela sa zamjenom oko 250, svjecice oko 40. Nek ti je sa srecom auto.
ranger

#48 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ranger »

da ne ode prica u pogresnom smjeru...
al ja mislim da ti je prva greska sto nema servisnu, zatim cim si vidio kilometrazu trebo si odustat, a da ne pricam daljnja ulaganja... kazes dao ti ispod cijene, mozda, ali ti dok to sve izmjenjas, pa ti jos majstor kaze e vala i ovo ti je pri kraju pa i ono si mogo zamjenit izadje tu cifra mnogo vise nego sto si ti mislio. Nije to samo kod Fiata to je kod bilo kog auta tako, jednostavno koristenjem se auto haba i dodje vrijeme kad treba mjenjat djelove.... Dalje, cim si vidio da turbina baca ulje (ako stvarno baca) to ti je prvi znak da je pri kraju a to nije nimalo jeftin kvar (reparacija +- 1000KM).
al eto, kad si ga vec kupio, a ne mislis ga odmah prodavat nek ti bude sa srecom i onako kako si zamislio i da se kvarovi zavrse s onim sto si nabrojao! :thumbup:

PS ono sto ti dimi ujutro kad tek upali po zimi nije nista strasno, i moj auto ima TD motor i isto to se desava, zadimi kad se upali i kako se motor grije tako se i dim smanjuje i na kraju bude normala. ljeti nista.
adisk

#49 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

ranger wrote:da ne ode prica u pogresnom smjeru...
al ja mislim da ti je prva greska sto nema servisnu, zatim cim si vidio kilometrazu trebo si odustat, a da ne pricam daljnja ulaganja... kazes dao ti ispod cijene, mozda, ali ti dok to sve izmjenjas, pa ti jos majstor kaze e vala i ovo ti je pri kraju pa i ono si mogo zamjenit izadje tu cifra mnogo vise nego sto si ti mislio. Nije to samo kod Fiata to je kod bilo kog auta tako, jednostavno koristenjem se auto haba i dodje vrijeme kad treba mjenjat djelove.... Dalje, cim si vidio da turbina baca ulje (ako stvarno baca) to ti je prvi znak da je pri kraju a to nije nimalo jeftin kvar (reparacija +- 1000KM).
al eto, kad si ga vec kupio, a ne mislis ga odmah prodavat nek ti bude sa srecom i onako kako si zamislio i da se kvarovi zavrse s onim sto si nabrojao! :thumbup:

PS ono sto ti dimi ujutro kad tek upali po zimi nije nista strasno, i moj auto ima TD motor i isto to se desava, zadimi kad se upali i kako se motor grije tako se i dim smanjuje i na kraju bude normala. ljeti nista.
Turbina ne baca nista, ok je, neko je preokreno pricu, zbog tog dima bijelog.
NEOPLAN

#50 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by NEOPLAN »

Taj bijeli dim pri prvom paljenju zimi je normalna stvar. Razlog zbog kojeg se javlja je sljedeci: Kada vozis auto, zbog rada motora i cirkulacije gasova auspuh se grije. Kada navece parkiras auspuh se postepeno hladi (izvana prema unutra). Zbog te razlike u temperaturi na stijenkama cijevi i lonaca (sa vanjske str je hladnija, unutra toplija) javlja se kondenz (slicno kao kad zamagle stakla). Ujutru kad upalis zbog vrucih plinova taj kondenz isparava i to je taj bijeli dim. Nekad kad je jako hladno zna i da zaledi, pa kad ugrije pocne voda da curi iz auspuha. Sve su to ''zimske carolije'' i nemoj da te to sikira. Nek je sretno auto i zelim ti sto manje problema:-)
Post Reply