Kako da napravim ovo :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zelenashica

#26 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Maraschino wrote:Image

probaj ovako nesto... :-)
ama to je to....samo kako ovu "glavu "ovako da napravim :?
Maraschino

#27 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

ma pjavo dobro... :-)

samo da si ubacila kakvu kuglicu u onaj gornji (okrugli )dio... :wink: :D
zelenashica

#28 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Maraschino wrote:ma pjavo dobro... :-)

samo da si ubacila kakvu kuglicu u onaj gornji (okrugli )dio... :wink: :D
hm...kuglica :? to nije loša ideja....al bolan jedva sam i ovo napravila vrti se svila....mada svakako moram pronaći neku svilu ljepše boje,ovo je samo prvi pokušaj :D
Maraschino

#29 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

zelenashica wrote:

ubaci jaje... :lol: :lol:
zelenashica

#30 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Maraschino wrote:
zelenashica wrote:

ubaci jaje... :lol: :lol:
ama ne zajebavaj nego pomagaj :lol:
zelenashica

#31 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Gospoda Ministarka wrote:
zelenashica wrote:
nova_korisnica wrote:zelenashice
ako si u Sa otidji i pogledaj u sanny-genny ili tako nesto..tamou papagajci ima radnja prodaju dugmad i neke trake i svasta nesto...mislim da ima i tako tih kicanki...samo ne znam za sta ti treba...
good luck :)
ama ja bi to radije napravila sama ;-) ima veću emotivnu vrijednost zar ne.....i treba mi za poklon nekome ko se patio mjeseceima da napravi svoj prvi saz :-D ja želim da ga ukrasim :-D

hvala
Definitivo je taj neko i zasluzio da dobije rucno pravljeni sta je vec :-D
i tekako...fazon je što imam namjeru za svaki novi saz ja ih praviti :-D al njegov mora biti prvijenac ;-)
todd_smith

#32 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by todd_smith »

Image

koje? :shock: :mrgreen: :run:
zelenashica

#33 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

todd_smith wrote:Image

koje? :shock: :mrgreen: :run:
ama ovo što visi :D :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#34 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

ups...ja ovdje vidim svasta da visi... :D
zelenashica

#35 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Maraschino wrote:ups...ja ovdje vidim svasta da visi... :D
opet ti :shock: imaš li ti savjet il mene maksuzile zafrkavaš :lol:
todd_smith

#36 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by todd_smith »

napravi u paintu...cim znas tako dobro zaokruziti ... :oops: :P :mrgreen: :run:
zelenashica

#37 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

todd_smith wrote:napravi u paintu...cim znas tako dobro zaokruziti ... :oops: :P :mrgreen: :run:
:angry: :angry: :angry: jooooj zar i ti...ama kako da ga iz painta izvadim i okačim bolan ne bio :lol: :lol: :lol:
baustelac

#38 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

Dobro je za pocetak, i konac izleda odgovarajuci. Barem izgdleda proporcionalno
Prijedlog: Upletes ovu strunu sto ce da ide na saz malo deblju nego sto je konac. Tu strunu na jednom kraju jednom presavij i uvuci na vrhu gore. Onda samo drugim koncem omotavaj da utegnes tu strunu na vrhu. Ovako kako si uradila, samo se pomjeri prema gore sa ovim namotajima. Ne znam kako tipicni ukras izgleda ali sto mora gore biti okruglo. Po meni je bitno samo da se iz strune dobiju ove "bomli" rese
zelenashica

#39 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:Dobro je za pocetak, i konac izleda odgovarajuci. Barem izgdleda proporcionalno
Prijedlog: Upletes ovu strunu sto ce da ide na saz malo deblju nego sto je konac. Tu strunu na jednom kraju jednom presavij i uvuci na vrhu gore. Onda samo drugim koncem omotavaj da utegnes tu strunu na vrhu. Ovako kako si uradila, samo se pomjeri prema gore sa ovim namotajima. Ne znam kako tipicni ukras izgleda ali sto mora gore biti okruglo. Po meni je bitno samo da se iz strune dobiju ove "bomli" rese
ma ne mora biti okruglo,ali vidio si ovo moje izgleda jako neurredno...oo kontam da mi je nekako to uplesti ili okolo oheklati sitno,samo da se ne vide oni končići iznad gornjeg dijela,....svila skliska pa se izvlači :sad:
baustelac

#40 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

zelenashica wrote:
baustelac wrote:Dobro je za pocetak, i konac izleda odgovarajuci. Barem izgdleda proporcionalno
ma ne mora biti okruglo,ali vidio si ovo moje izgleda jako neurredno...oo kontam da mi je nekako to uplesti ili okolo oheklati sitno,samo da se ne vide oni končići iznad gornjeg dijela,....svila skliska pa se izvlači :sad:
Sad pogledao sliku jos malo bolje, vidim provlacila si konac ispod, nemoj to raditi. Imas li metlu u kuci, ali sa pravom drskom, ne one sa plastikom? E to bi ti moglo biti uzorak kako da napravis taj ukras, ta drska od metle
todd_smith

#41 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by todd_smith »

a zasto ne bi namotala kao kuglu?? i onda samo zasila nakon sto si zamotala da ostane uredna lopta :D
zelenashica

#42 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:
zelenashica wrote:
Sad pogledao sliku jos malo bolje, vidim provlacila si konac ispod, nemoj to raditi. Imas li metlu u kuci, ali sa pravom drskom, ne one sa plastikom? E to bi ti moglo biti uzorak kako da napravis taj ukras, ta drska od metle
tačno provlačila sam konac ispod,ali kad ga samo omotam okolo i pokušam zavezati on spadne i ode gore na onaj"učkur"za kačanje....nemam metlu :sad: al sutra vidim u komšiluku,mada mislim da je metla uvezivana a nije ovako provlačena kao ja što sam radila...hvala bauštelac na savjetima :-D
zelenashica

#43 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

todd_smith wrote:a zasto ne bi namotala kao kuglu?? i onda samo zasila nakon sto si zamotala da ostane uredna lopta :D
ma šta da namotam kao kuglu,a dje su mi onda one rese što trebaju da vise :(
baustelac

#44 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

zelenashica wrote:
todd_smith wrote:a zasto ne bi namotala kao kuglu?? i onda samo zasila nakon sto si zamotala da ostane uredna lopta :D
evo nesto sam skicirao, pa dok postavim, mislim da ce ti ovako biti najjednostavnije ;)
zelenashica

#45 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:
zelenashica wrote:
evo nesto sam skicirao, pa dok postavim, mislim da ce ti ovako biti najjednostavnije ;)
hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa
baustelac

#46 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

Image

E vidi, rasavis to sto imas, i svezi na sredini kao na 1. Ond fino presavijes kao na 2 i onda mozes lijepo gore oblikovati vrh kao na 3
todd_smith

#47 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by todd_smith »

zelenashica wrote:
pa ostavis nesto, ne moras sve namotati cc :mrgreen:
zelenashica

#48 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:Image

E vidi, rasavis to sto imas, i svezi na sredini kao na 1. Ond fino presavijes kao na 2 i onda mozes lijepo gore oblikovati vrh kao na 3
jasnije mi je :-D hvala ti puno bauštelac.....ovo pokušam sutra kad nabavim neku drugu boju konca,bež mi je jako blijeda za ovakve stvari....nadam se da ću uspjeti u svakom slučaju postam sliku :-D

hvala još jednom :thumbup:
baustelac

#49 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

zelenashica wrote: jasnije mi je :-D hvala ti puno bauštelac.....ovo pokušam sutra kad nabavim neku drugu boju konca,bež mi je jako blijeda za ovakve stvari....nadam se da ću uspjeti u svakom slučaju postam sliku :-D

NeJma na cemu

PS
Ovo ti je zbog postova na temi o papucarima :sax:
zelenashica

#50 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:
zelenashica wrote: jasnije mi je :-D hvala ti puno bauštelac.....ovo pokušam sutra kad nabavim neku drugu boju konca,bež mi je jako blijeda za ovakve stvari....nadam se da ću uspjeti u svakom slučaju postam sliku :-D

NeJma na cemu

PS
Ovo ti je zbog postova na temi o papucarima :sax:
:lol: :lol: :lol: nasmijao si me do suza sa tim razlogom :-D
samo da znaš ovo i ide mom "papučaru"... :razz:
Post Reply