Kako da napravim ovo :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zelenashica

#1 Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Kako da napravim ovo kako se već zove :sad: :D i od čega,....svila ili šta već.....
Treba mi hitno nekome za poklon :-D
Hvala na pomoći!

Image
misaH

#2 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by misaH »

ovo sto visi?
Bosanac sa dna kace

#3 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Bosanac sa dna kace »

ja znam da se zove kićanka/кићанка a kako se pravi to ti ne bi umio rijet valjda oni deblji konci od svile :P
stvarno sam sokiran da ti ne znas kako se to vabi :D
zelenashica

#4 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Bosanac sa dna kace wrote:ja znam da se zove kićanka/кићанка a kako se pravi to ti ne bi umio rijet valjda oni deblji konci od svile :P
stvarno sam sokiran da ti ne znas kako se to vabi :D
ama ne znam kako se zove....pokušala sam napraviti ali mi izgleda jako jadno :sad: ...ma jednostavno ne ide,kontam garant ima neki sistem :D

ja pokušala od konaca za goblene :lol: a gdje da nađem svilu :?
ima li neki sistem boja,ono što šarenije veličina kako već :?
zelenashica

#5 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

misaH wrote:ovo sto visi?
daaaaaaaaa to što visi :-D
nova_korisnica

#6 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by nova_korisnica »

zelenashice
ako si u Sa otidji i pogledaj u sanny-genny ili tako nesto..tamou papagajci ima radnja prodaju dugmad i neke trake i svasta nesto...mislim da ima i tako tih kicanki...samo ne znam za sta ti treba...
good luck :)
zelenashica

#7 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

nova_korisnica wrote:zelenashice
ako si u Sa otidji i pogledaj u sanny-genny ili tako nesto..tamou papagajci ima radnja prodaju dugmad i neke trake i svasta nesto...mislim da ima i tako tih kicanki...samo ne znam za sta ti treba...
ama ja bi to radije napravila sama ;-) ima veću emotivnu vrijednost zar ne.....i treba mi za poklon nekome ko se patio mjeseceima da napravi svoj prvi saz :-D ja želim da ga ukrasim :-D

hvala
Bosanac sa dna kace

#8 Re: Kako da napravim ovo :(

kicanka za saz, imas kicanku na fesu , pa kako ne more sa koncima za goblene :? zar to nijesu oni debeli ko svileni :?
probaj ''osisat'' rese sa neke sedzade, i fino ih zasijes u jedno i to je to :D imas konce od tog goblena nadji onaj sto je iste boje ko rese na sedzadi i eto ga, te rese su ionako u manjim kicankama te kicanke odsijeces i fino spojis u jednu vecu i to je to, ili imas onih saolva sa resama i kicankama, :D
Maraschino

#9 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

zelenashica wrote:Kako da napravim ovo kako se već zove :sad: :D i od čega,....svila ili šta već.....
Hvala na pomoći!

Image

odes na photoshop i stvar zavrsena... :-) :D

ne moras u crvenoj boji...moze i zelena... :D

p.s. ovaj krug se moze i bolje napraviti kao i ova strelica... :lol: :lol:
nova_korisnica

#10 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by nova_korisnica »

zelenashica wrote:
nova_korisnica wrote:zelenashice
ama ja bi to radije napravila sama ;-) ima veću emotivnu vrijednost zar ne.....i treba mi za poklon nekome ko se patio mjeseceima da napravi svoj prvi saz :-D ja želim da ga ukrasim :-D

hvala

awwwwww that is so sweet!!!
:)
ja bih imala ideju...ne znam kako se pravo pravi, ali meni pada sljedece na pamet: uzmes taj (ovdje cemo reci konac) i onda ga obmotavas oko svoje shake..kada namotas dovoljno, uzmi jednu olovku i provuci kroz to i skini to sa shake..onda tik ispod olovke pocnes sa istim tim koncem da obmotavas oko onih navoja ali tako da sada to bude cvrsto da olovku jedva izvuces..prije nego izvuces olovku uzmes jedan komadic konca i provuces kroz taj krugic sto bi ti ostao kada bi olovku izvukla (to kao onaj hepek na kojem ce visiti kicanka)...e tek sad izvuces olovku i onda na kraju dole prerezes onaj prvobitni navoj sto je bio oko shake tako da dobijes te rese :D :D :D
eto tako bih ja to...ali ne znam je li to ispravan postupak :D
Ma.Le.Na

#11 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Ma.Le.Na »

zelenashica

#12 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Bosanac sa dna kace wrote:kicanka za saz, imas kicanku na fesu , pa kako ne more sa koncima za goblene :? zar to nijesu oni debeli ko svileni :?
probaj ''osisat'' rese sa neke sedzade, i fino ih zasijes u jedno i to je to :D imas konce od tog goblena nadji onaj sto je iste boje ko rese na sedzadi i eto ga, te rese su ionako u manjim kicankama te kicanke odsijeces i fino spojis u jednu vecu i to je to, ili imas onih saolva sa resama i kicankama, :D
hvala drug.....samo moram sutra majci po serdžadu :sad: ili nešto slično
zelenashica

#13 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Ma.Le.Na wrote:jel moze ovo pomoc
http://www.kid-craft-central.com/pom-poms.html
eeeeeeeeeeej to bi trebalo biti to :-D samo trebam zar ne veći taj krug za motanje...trebaju duže rese :thumbup:
hvaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaa svimaaaa ....

ps. i tebi nova korisnice :-D
Bosanac sa dna kace

#14 Re: Kako da napravim ovo :(

zelenashica wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:kicanka za saz, imas kicanku na fesu , pa kako ne more sa koncima za goblene :? zar to nijesu oni debeli ko svileni :?
ne znam jesi skontala, sedzade imaju ko te male kicanke, ti uzmes i samo ih onda spojis sa koncem od goblena i dobijes jednu vecu i to je to, a mozda imas nedje neki onaj stari veci sal sa ogromnim resama, znas oni stari salovi onno sto se zvalo čevre na beneve :D
obavezno na postavi sliku da vidimo kako je ispalo
jah i ko to sad pravi u BiH sazove??? :shock: :? kako? od cega? da i men napravi jedan :P :P
zelenashica

#15 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Bosanac sa dna kace wrote:
zelenashica wrote:
ne znam jesi skontala, sedzade imaju ko te male kicanke, ti uzmes i samo ih onda spojis sa koncem od goblena i dobijes jednu vecu i to je to, a mozda imas nedje neki onaj stari veci sal sa ogromnim resama, znas oni stari salovi onno sto se zvalo čevre na beneve :D
obavezno na postavi sliku da vidimo kako je ispalo
jah i ko to sad pravi u BiH sazove??? :shock: :? kako? od cega? da i men napravi jedan :P :P
šta ti je ovo uvećano :? :shock:

ps.sazove pravi neko meni drag :-D ali samo za sebe ;-) mislim da je u pitanju neko drvo jasen čini mi se :? ...mada može i od divlje trešnje kako sam skontala :?
baustelac

#16 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by baustelac »

Nova korisnica ti je dobro objasnila metodu, provjereno, ja sam nesto slicno par puta pravio. Moj prijedlog, posto hoces duze rese, uzmi svesku A5 (10 cm kraca strana, 15 cm duza strana) tvrdih korica i oko sveske namotavaj koliko hoces. Imat ces prostora da podvuces poslije olovku ili nesto slicno. Kad svuces namotaj i sve to zajedno uvezes, onda mozes krajeve koji idu u krug presjeci i poslije makazama fino obraditi.
Ideja sa serdzadom nije preporucljiva. Najveci je problem naci odgovarajuci konac koji treba da je otprilike debljine vunice sa strikanje. Ako je pretanko onda ce se mrsiti, ako je predebelo onda nije "kiceno" :)
Sretno
Maraschino

#17 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

nisam odmah skontao o cemu se radi... :-) :D

izgleda da ti treba kicanka za saz... :D

zasto ne probas to potraziti na odjeljenju zavjesa...to ide ono da uveze one ''nocne zavjese'' sa strane sto dodju

ima ih raznih oblika i kvaliteta...

sretno... :wink:
zelenashica

#18 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

baustelac wrote:Nova korisnica ti je dobro objasnila metodu, provjereno, ja sam nesto slicno par puta pravio. Moj prijedlog, posto hoces duze rese, uzmi svesku A5 (10 cm kraca strana, 15 cm duza strana) tvrdih korica i oko sveske namotavaj koliko hoces. Imat ces prostora da podvuces poslije olovku ili nesto slicno. Kad svuces namotaj i sve to zajedno uvezes, onda mozes krajeve koji idu u krug presjeci i poslije makazama fino obraditi.
Ideja sa serdzadom nije preporucljiva. Najveci je problem naci odgovarajuci konac koji treba da je otprilike debljine vunice sa strikanje. Ako je pretanko onda ce se mrsiti, ako je predebelo onda nije "kiceno" :)
Sretno
hvala bauštelac :thumbup: a konac budem pokušala potražiti sutra,ako treba obići ću pola grada....al kićanka mora da valja ;-)
goran5

#19 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by goran5 »

zelenashica wrote:Kako da napravim ovo kako se već zove :sad: :D i od čega,....svila ili šta već.....
Hvala na pomoći!

Image
Na engleskom se to zove POMPOM
Dakle ukucaj "How to make pompom" i imas na youtube i na jos dosta sajtova, ako zelis dobiti oblik zvona omotaj gornji dio ili tkoninom ili ljepljivom trakom. SRETNO :wink:
zelenashica

#20 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

Maraschino wrote:nisam odmah skontao o cemu se radi... :-) :D

izgleda da ti treba kicanka za saz... :D

zasto ne probas to potraziti na odjeljenju zavjesa...to ide ono da uveze one ''nocne zavjese'' sa strane sto dodju

ima ih raznih oblika i kvaliteta...

sretno... :wink:
ma znam ja da ti mene nisi skonto :lol: al nejse zelene boje neće biti :D
The Nightwatchman

#21 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by The Nightwatchman »

otkini s ćilima :D
zelenashica

#22 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

The Nightwatchman wrote:otkini s ćilima :D
:lol: :lol: :lol: ali to onda nije moje djelo....nego ukradeno :D
Gospoda Ministarka

#23 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:44, edited 1 time in total.
Maraschino

#24 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by Maraschino »

Image

probaj ovako nesto... :-)
Last edited by Maraschino on 05/11/2009 22:51, edited 1 time in total.
zelenashica

#25 Re: Kako da napravim ovo :(

Post by zelenashica »

uh,evo pokušala sam po vašim upustvima da napravim eksperimentalni....bondica me napomenu na svileni konac za heklanje :lol: samo ova "glava"mi se ne sviđa,kontam kako to mogu ljepše srediti....i naravno boja :D baš mi ova bež jako mrtva....al eto za eksperment je dobra...
ps.ama vrti se ova svila jedva ovo posastavlja

Image
Image

valja l narode :?
Post Reply