+1HAVANA wrote:Ja sam islamofobzikrijaga wrote:
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
![]()
Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
- Dori
#26 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
-
zikrijaga
#27 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Muslimanima koji su je poklonili da se na njoj napravi dzamija.rocky3000 wrote:halo ba,zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
hocu odstetu ili zemlju u izvornom izgledu iz vakta moga mi rahmeli dede
u protivnom zauzimam at mejdan u gadjam svakoga ko se priblizi sljivama![]()
ne uzimam obzir na djecu i zene
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
pa kome je ta silna zemlja pripadala prije ovih klerokleptomana
-
zikrijaga
#28 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Niko ti ne brani, samo se eto sasvim slucajno kad god se prica o dzamijama sjetite bolnica i skolaalica.k wrote:ako radije podrzavam obnovu bolnice i skole onda sam islamofob?zikrijaga wrote:Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
e svasta cu cuti.
kao da nema dovoljno dzamija i ostalih bogomolja u sarajevu.
edit: ovo zadnje je bilo OT pa necu o tome
-
zikrijaga
#29 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Nema problema, srusis par zgrada i napravis park, isti recept ko i kad se rusila ova dzamija. Oprobano funkcionise.chockolino wrote:Malo li je dzamija na Carsiji, pa treba jos jedna...A parka u gradu ni za lijeka!!!Treba djecu vodat po vjerskim objektima da se igraju lopte, gume, klikera, ... a roditelji bi u medjuvremenu mogli otklanjati/poslusati liturgiju/misu...tako se prosiruju vidici, a najljepse je sto nam je svima raj zagarantovan! Nema licemjernijeg naroda na svijetu od nas - daj nam vjerskih objekata na svakom koraku, svi se u Boga kunu i u svakoj drugoj rijeci ga spominju, a 90% ljudi su neradnici, lijenstine, lazovi, lopovi i kriminalci...Gluho i daleko bilo!
Last edited by zikrijaga on 30/10/2009 13:12, edited 1 time in total.
- Control panel
#30 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
ja ti nemam sta odgovoriti samo sam postao clanak koji sam jucer letimicno pogledao. ljudi pitali ja pronasao. eto. a sa tvojim postom se slazem.komentar wrote: Imaš odgovor?
-
zikrijaga
#31 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ova teritorija je "zapisana" prije nekoliko stotina godina, pa su je onda "zapisali" ovi koji su srusili ovu i mnoge druge dzamije u Sarajevu i sirom BiH i exYurocky3000 wrote:hajd prije neg sto tema ode u k.....
i ja po ko zna koji put popijem banoviron
za mene licno je ovo
klasicno zapisavanje teritorije
vec vidjeno i hiljadu puta komentarisano
pokazuje ko ovim gradom vlada i kakvog ga zeli vidjeti
i to je sve
Ja jesam islamofob, jer me je ovakvog retrogradnog i agresivnog novobosnjackog islama stvarno strah
i m out
- Control panel
#32 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
volio bih da je imamovic naisao na kakve temelje dzamije na onoj ''svojoj'' livadi u koju je do sada skrho 27 miliona. pa da vidim bili se tu napravila dzamija ili poslovno stambeni objekat.zikrijaga wrote:Nema problema, srusis par zgrada i napravis park, isti recept ko i kad se rusila ova dzamija. Oprobano funkcionise.
-
goshpar
#33 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
rocky3000 wrote:hajd prije neg sto tema ode u k.....
i ja po ko zna koji put popijem banoviron
za mene licno je ovo
klasicno zapisavanje teritorije
vec vidjeno i hiljadu puta komentarisano
pokazuje ko ovim gradom vlada i kakvog ga zeli vidjeti
i to je sve
Ja jesam islamofob, jer me je ovakvog retrogradnog i agresivnog novobosnjackog islama stvarno strah
i m out
vidi drug, tu je nekad BILA dzamija koja je nekad srusena i sad bi treba biti obnovljena - sta je tu problem...
koristeci tvoju logiku, neko ce isto za 100 godina ismijavati obnovu aladze u foci ili ferhadije u banjoj luci ili stotina drugih dzamija koje su isto tako SRUSENE...
- Lekler
#34 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Kome treba ondje dzamija a na rastojanju od 200m imaju dvije,ionako prazne sve dzamije sem petkom a oni grade,cisto obiljezavanje teritorije...
-
zikrijaga
#35 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Gdje pise da se osim obnavljanja porusenih dzamija ne smiju graditi nove? Pogotovo tamo gdje lokalno muslimansko stanovnistvo nije imalo dzamiju u krugu od nekoliko kilometara (npr. fahdova).komentar wrote:Odličan prilog. Samo ako mi možeš dati informaciju koje su onda džamije "obnovljene" po Novim dijelovima grada kao džamija kralja Fahda na primjer jer ne znam sada šta je princip izgraditi džamiju gdje postoji stvarna potreba za njom kao npr. u dijelovima grada gdje grada ranije nikada nije ni bilo ili obnoviti sve što je nakada postojalo ma koliko to suludo bilo. I što je to džamija važnija npr. od ... hamama Gazi-Husrev bega.
Ko što znam to se nije obnovilo vec se tu otvorio Bošnjački institut a ljudi koji se ujutru voze po tramvajima dobro znaju kako bi jedan pravi turski hamam dosao ovom gradu. Imaš odgovor?
A obnovu hamama podrzavam svakako. Sigurno bi bio turisticka atrakcija i vjerujem da bi onaj ko ga obnovi mogao solidno zaraditi.
-
zikrijaga
#36 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ma lako bi se on s Hadzicem dogovorioControl panel wrote:volio bih da je imamovic naisao na kakve temelje dzamije na onoj ''svojoj'' livadi u koju je do sada skrho 27 miliona. pa da vidim bili se tu napravila dzamija ili poslovno stambeni objekat.zikrijaga wrote:Nema problema, srusis par zgrada i napravis park, isti recept ko i kad se rusila ova dzamija. Oprobano funkcionise.
- Cholina_Lokica
#37 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
dzamija srusena prije 400 godina i ovaj se danas busa u prsa kako je ta zemlja oduzena muslimanima...
moja familija je u 17. stoljecu imala u posjedu pola boke kotorske i onda su ih protjerali... odoh to traziti nazad i proglasiti to novom drzavom...
ovaj narod je otisao helac skroz
moja familija je u 17. stoljecu imala u posjedu pola boke kotorske i onda su ih protjerali... odoh to traziti nazad i proglasiti to novom drzavom...
-
komentar
#38 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Nakon tvog komentara sve dodatno je suvisno. Da obnovis hamam koji je vec preuređen da bude Bošnjački institut - ako si iz Sarajeva pričam o onom orijentalnom objektu odmah iznad Katedrale, na tramvajskoj stanici.zikrijaga wrote:Gdje pise da se osim obnavljanja porusenih dzamija ne smiju graditi nove? Pogotovo tamo gdje lokalno muslimansko stanovnistvo nije imalo dzamiju u krugu od nekoliko kilometara (npr. fahdova).komentar wrote:Odličan prilog. Samo ako mi možeš dati informaciju koje su onda džamije "obnovljene" po Novim dijelovima grada kao džamija kralja Fahda na primjer jer ne znam sada šta je princip izgraditi džamiju gdje postoji stvarna potreba za njom kao npr. u dijelovima grada gdje grada ranije nikada nije ni bilo ili obnoviti sve što je nakada postojalo ma koliko to suludo bilo. I što je to džamija važnija npr. od ... hamama Gazi-Husrev bega.
Ko što znam to se nije obnovilo vec se tu otvorio Bošnjački institut a ljudi koji se ujutru voze po tramvajima dobro znaju kako bi jedan pravi turski hamam dosao ovom gradu. Imaš odgovor?
A obnovu hamama podrzavam svakako. Sigurno bi bio turisticka atrakcija i vjerujem da bi onaj ko ga obnovi mogao solidno zaraditi.
Halllooooooooooo?
Vidiš li sada logike u svom postu?
-
zikrijaga
#39 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Trebaju muslimanima jer su im je porusili. A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna, a cak i da nije to je vakuf i ne moze se samo tako oduzeti i praviti lud.Lekler wrote:Kome treba ondje dzamija a na rastojanju od 200m imaju dvije,ionako prazne sve dzamije sem petkom a oni grade,cisto obiljezavanje teritorije...
- Control panel
#40 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
znaci odobravas izgradnju takvog objekta na temeljima dzamije, ako je to u privatnom i stranackom interesu. onda to nije islamofobija, a izgradnja skole, bolnice... jeste islamofobija. svaka cast na jedinstvenim kriterijumima.zikrijaga wrote:Ma lako bi se on s Hadzicem dogovorioControl panel wrote:volio bih da je imamovic naisao na kakve temelje dzamije na onoj ''svojoj'' livadi u koju je do sada skrho 27 miliona. pa da vidim bili se tu napravila dzamija ili poslovno stambeni objekat.zikrijaga wrote:Nema problema, srusis par zgrada i napravis park, isti recept ko i kad se rusila ova dzamija. Oprobano funkcionise.
-
zikrijaga
#41 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Decko, nije to bio jedini hamam u Sarajevu.komentar wrote:Nakon tvog komentara sve dodatno je suvisno. Da obnovis hamam koji je vec preuređen da bude Bošnjački institut - ako si iz Sarajeva pričam o onom orijentalnom objektu odmah iznad Katedrale, na tramvajskoj stanici.zikrijaga wrote:Gdje pise da se osim obnavljanja porusenih dzamija ne smiju graditi nove? Pogotovo tamo gdje lokalno muslimansko stanovnistvo nije imalo dzamiju u krugu od nekoliko kilometara (npr. fahdova).komentar wrote:Odličan prilog. Samo ako mi možeš dati informaciju koje su onda džamije "obnovljene" po Novim dijelovima grada kao džamija kralja Fahda na primjer jer ne znam sada šta je princip izgraditi džamiju gdje postoji stvarna potreba za njom kao npr. u dijelovima grada gdje grada ranije nikada nije ni bilo ili obnoviti sve što je nakada postojalo ma koliko to suludo bilo. I što je to džamija važnija npr. od ... hamama Gazi-Husrev bega.
Halllooooooooooo?
Vidiš li sada logike u svom postu?
- Control panel
#42 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
shvatili smo vjerski objekti nisu radi ljudi iz te vjerske grupacije nego radi poruke drugim grupacijama da znaju ko je serif na tom podrucju. pa tama ne morao niko nikada uci u takve objekte. bitna je poruka. aferim.zikrijaga wrote: A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna,
-
zikrijaga
#43 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Da ne lupamo bezveze, srusena je prije 114 godina.Dile wrote:dzamija srusena prije 400 godina i ovaj se danas busa u prsa kako je ta zemlja oduzena muslimanima...![]()
![]()
![]()
A dobro ti neko rece. Tvoj stav nije nimalo razlicit od onih u genocidnom cetnitetu gdje kazu sta ce nam sad dzamija koja je stajala tamo nekad davno prije skoro 20 godina, uopste nam se ne uklapa u arhitekturu, bolje da ostane park, evo moja djeca naucila vozat bicikl tamo, igrali se klikera...
-
zikrijaga
#44 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Procitaj jos koji put post. (hint - ironija)Control panel wrote:znaci odobravas izgradnju takvog objekta na temeljima dzamije, ako je to u privatnom i stranackom interesu. onda to nije islamofobija, a izgradnja skole, bolnice... jeste islamofobija. svaka cast na jedinstvenim kriterijumima.zikrijaga wrote:Ma lako bi se on s Hadzicem dogovorioControl panel wrote:volio bih da je imamovic naisao na kakve temelje dzamije na onoj ''svojoj'' livadi u koju je do sada skrho 27 miliona. pa da vidim bili se tu napravila dzamija ili poslovno stambeni objekat.
-
komentar
#45 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Eto vidis - tvoje stajaliste ... zbog toga pokraj pojma islamofob postoji pojam i islamofasista.zikrijaga wrote:Trebaju muslimanima jer su im je porusili. A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna, a cak i da nije to je vakuf i ne moze se samo tako oduzeti i praviti lud.Lekler wrote:Kome treba ondje dzamija a na rastojanju od 200m imaju dvije,ionako prazne sve dzamije sem petkom a oni grade,cisto obiljezavanje teritorije...
-
komentar
#46 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Eto vidis - tvoje stajaliste ... zbog toga pokraj pojma islamofob postoji pojam i islamofasista.zikrijaga wrote:Trebaju muslimanima jer su im je porusili. A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna, a cak i da nije to je vakuf i ne moze se samo tako oduzeti i praviti lud.Lekler wrote:Kome treba ondje dzamija a na rastojanju od 200m imaju dvije,ionako prazne sve dzamije sem petkom a oni grade,cisto obiljezavanje teritorije...
- Control panel
#47 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
.
Last edited by Control panel on 30/10/2009 13:26, edited 1 time in total.
- Control panel
#48 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ma lako bi se on s Hadzicem dogovoriozikrijaga wrote:
znaci odobravas izgradnju takvog objekta na temeljima dzamije, ako je to u privatnom i stranackom interesu. onda to nije islamofobija, a izgradnja skole, bolnice... jeste islamofobija. svaka cast na jedinstvenim kriterijumima.[/quote]
Procitaj jos koji put post. (hint - ironija)
ja procitah. nego jesi li ti shvatio sta si napisao.
-
zikrijaga
#49 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Dzamiju izgrade vjernici u slavu Bogu da bi mu se u njoj, kako je On propisao, mogli moliti. Nema to nikakve veze sa nekim tamo grupacijama koje su se, usput budi receno, bas svojski potrudile da izbrisu sto vise tragova da ovdje zive muslimani.Control panel wrote:shvatili smo vjerski objekti nisu radi ljudi iz te vjerske grupacije nego radi poruke drugim grupacijama da znaju ko je serif na tom podrucju. pa tama ne morao niko nikada uci u takve objekte. bitna je poruka. aferim.zikrijaga wrote: A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna,
-
zikrijaga
#50 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
A koji podrazumijeva sta? Onog ko se zalaze za restituciju i obnovu porusenih vjerskih objekata?komentar wrote:Eto vidis - tvoje stajaliste ... zbog toga pokraj pojma islamofob postoji pojam i islamofasista.zikrijaga wrote:Trebaju muslimanima jer su im je porusili. A ti se nemoj brinut o za popunjenost dzamija, nek je makar jednom sedmicno puna ona je potrebna, a cak i da nije to je vakuf i ne moze se samo tako oduzeti i praviti lud.Lekler wrote:Kome treba ondje dzamija a na rastojanju od 200m imaju dvije,ionako prazne sve dzamije sem petkom a oni grade,cisto obiljezavanje teritorije...