moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

mala_mery

#26 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by mala_mery »

Od kako mi je ginekolog savjetovao, koristim samo Tosamine Natura Femina uloške i tampone, koštaju nešto oko 8 KM i mogu se naci samo u apotekama. Ne žalim novac na 100% pamucne, hipoalergene uloške koje preporucuje lijecnik. Jednostavno kada je zdravlje u pitanju kupujem samo najbolje! :)

http://www.tosama.hr/index.php?ndx=1114 ... cmd=lst&t=
zelenashica

#27 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

Defitnitivno sam protiv bilo kakvih vrsta tampona,jednostavno ih ne smatram prirodnim....uloške koje većinom kosristim su naturela,čini mi se da se tako zovu,u zelenom pakovanju :D (slučajnost što je zelena :lol: ),...mada iskreno sa ratnim vremenima iza sebe u nekim najgorim godinama savršeno se dobro mogu snaći i sa gazama....čak mislim da je puno zdravije i higijenski opravdanije otkuhavanjem gaza i peglanjem isti sačuvati reproduktivne organe,neko bilo kojim ulošcima,tampone i ne pominjem.....Ali eto brzina života i sama praktičnost moram priznati ipak su uloške ostavile kao jedini izbor........
surajaa

#28 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by surajaa »

Davno sam prestala s koristenjem Always ulozaka, i kao sto ste vec pomenule, odabrala manje zlo, tipa Libresse, a odskora koristim te Violetine uloske i nema nikakvog odusevljenja njima, ustvari kada su takve stvari u pitanju, pitam se moze li ga uopce i biti...

Par dan prije menstruacije PMS me ubija i pravi od mene cudoviste, kada konacno pocne, bolovi su neizdrzljivi i kada se konacno nakon 3-4 dana agonije sve zavrsi, osjecam se umorno i iscrpljeno kao da su me krda konja pregazili...

Koristenje Always ulozaka je bio uzas i pravi sok za moju osjetljivu kozu u podrucju ispod prepona i genitalnog podrucja, doslovno su se javljali ojedi koji su boljeli toliko da nisam mogla praviti korake, pri kojim bi se koza trljala i postajala crvena s tackicama koje bi znale prokrvariti, posebno ako je u pitanju duze kretanje i aktivnost...

Ne znam za ostale zene, ali ne postoji niko ko me moze ubijediti u to kako su tamponi dobri i korisni tokom menstruacije...ne zanima me ni njihov glupi marketinski trik kako ih je kreirala zena ginekolog, jer mislim da su nesto najodvratnije sto su nam imali za ponuditi...zasto bi bilo sta stajalo u rodnici i upijalo krv koja bi trebalo normalno da otjece bez bilo kakvih prepreka na svom putu...da, jasno je da bi se oni trebali mijenjati svakih 1- 2 sata, ali zar to nije sasvim dovoljno vremena da se u takvim uslovima razviju bakterije kojima takvi uslovi savrseno odgovaraju...opet ponavljam, svakom na volju i zelju, ali za mene, ne hvala...
bez_ideje

#29 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by bez_ideje »

Nemojte se smijat,al na koju se stranu ovo okrene i kako stoji :?
zelenashica

#30 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:Nemojte se smijat,al na koju se stranu ovo okrene i kako stoji :?
Ako misliš na okretanje tampona vjeruj ja ne znam ni kako se stavljaju :oops: :lol: :D
bez_ideje

#31 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by bez_ideje »

ma mislim na ovaj lijevak :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#32 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by pape »

:roll: Ju, .... sto ste vi u belajima, ... :roll:
Loulou

#33 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Loulou »

bez_ideje wrote:Nemojte se smijat,al na koju se stranu ovo okrene i kako stoji :?
bez_ideje wrote:ma mislim na ovaj lijevak :-)
Image

slično, ako ne i isto kao ženski kondom:

srna128

#34 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by srna128 »

Ja sam prestala koristiti sve one koji onu plastičurinu imaju.Probala sam vagon uložaka različitih vrsta i ništa.Uvijek se ospem tamo đe ne treba.
Al' hajd' što imam taj soip sa džinovskim bubuljicama :) nego i boli užasno i svrbi. Sada koristim Violetine uloške,sensitiv.Postoje i kod njih oni s plastikom a to su oni ljubičasti i rozi,a ovi zeleni ih nemaju. Prije nego je Violeta plasirala na tržište svoje uloške koristila sam one plastične al preko njih sam morala staviti onaj obični Vir.To mi je bio jedini način da normalno funkcionišem i da se mogu kretati. Tampone ne koristim osim u iznimnim situacijama i to kad su mi predzadnji i zadnji dan menge.
ljubav_aha

#35 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by ljubav_aha »

ja ili moje prijatlejice nismo nikad ni imali ovakvu temu razgovra,jer ocevidno niko od nas nema takav problem

sto pise na poakovanju,zemlja prozivodnje ,ko je trgovinski distributor :?:

kotistm ovaj model always :)

http://www.always.com/products/detail/m ... -overnight
Daphna

#36 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Daphna »

Onome ko je izmislio cotton touch ja bih dala Nobelovu nagradu! Ali zaista!

Ulošci u koje se ja godinama kunem definitivno Boni feel fine! Probala sam ja sve i always i violetu i libresse i one grozne molped... Ali sam odlučila da se više nikada ne odreknem Feel fine osim ako ne zatvore pogone! Ništa me ne žulja, ne iritira, udobni su, ne osjetim ih (čak ni oni sa 4 kapi kao pelene :mrgreen: ). Svi ostali pobrojani, bili oni pamučni ili ne... Daleko im kuća od moje! Ne samo da me odbio neugodan miris (fuuuuj) već i konstantno žuljanje i iritacija.

Što se tiče tampona, OB povremeno... Znači, kad sam na moru ili zadnjih dana ciklusa kada idem na bazen. Prvi put je bilo teško, jednostavno osjetiš da imaš nešto u svom tijelu... No, sve je stvar navike.
Aurora Borealis

#37 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 23:58, edited 1 time in total.
duboka_misao

#38 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by duboka_misao »

Aurora Borealis wrote:Ne znam kako vi, ali ja na tampone nikako da se naviknem. :-?
Tacno osjetim da imam nesto u tijelu, kao sto Daphna kaze, i nikako da se opustim.
Pa me onda strah da ce procuriti, pa se nelagoda time jos vise pojaca. :roll:

Je li sve stvar navike, ili jednostavno nije svacija tjelesna konstrukcija za toga? :oops:
ako imas tjelesnu konstrukciju za chunu vala imas i za tampon :D a sto se curenja tice stavi dnevni ulozak just in case da ne trcis svako 5 min da provjeravas
Aurora Borealis

#39 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 23:58, edited 1 time in total.
Karabaja

#40 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Karabaja »

sad se postavlja pitanje koliko je tvoja tjelesna konstrukcija kompatibilna s chunom :D
Aurora Borealis

#41 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:52, edited 1 time in total.
Loulou

#42 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Loulou »

Aurora Borealis wrote:Ne znam kako vi, ali ja na tampone nikako da se naviknem. :-?
Tacno osjetim da imam nesto u tijelu, kao sto Daphna kaze, i nikako da se opustim.

Je li sve stvar navike, ili jednostavno nije svacija tjelesna konstrukcija za toga? :oops:
Je, uglavnom je stvar navike (izuzimam slučajeve alergija i sl.)
Ako su "obični" tamponi komplicirani za plasiranje (barem na početku korištenja) najzgodniji su (jednostavni za upotrebu), oni aplikatorom.
(npr."Tampax")

Image

EDIT:
Daphna wrote:Onome ko je izmislio cotton touch ja bih dala Nobelovu nagradu! Ali zaista!
Da. Ja bih je dala i onome ko je osmislio tampone! :thumbup:
Last edited by Loulou on 27/12/2009 13:29, edited 1 time in total.
minjonja

#43 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by minjonja »

Image

ima li ovo u sarajevu kupiti?
Cholina_Lokica

#44 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Cholina_Lokica »

ja nekidan uzela one violetine neke, dosta zena ih kao hvali... fuj... odem da kupim, nije bilo naturella koje ja uzimam, i hajd reko ove cu uzeti... 2 sam stavila i odmah se osula i pojavile mi se one glupe fleke, kojima ce trebati sad bar mjesec dana da prodju :-?

a za tampone... poljubila bih u dupe onog ko ih izmisli :D
zelenashica

#45 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

Aurora Borealis wrote:Ako mi ni tampon ne odgovara, zamisli tek belaja s cunom.
Molim te ne poredi savršenstvo čune sa ne savršenstvom tampona :oops: :lol:
Aurora Borealis

#46 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:51, edited 1 time in total.
zelenashica

#47 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

Aurora Borealis wrote:
zelenashica wrote:
Aurora Borealis wrote:Ako mi ni tampon ne odgovara, zamisli tek belaja s cunom.
Molim te ne poredi savršenstvo čune sa ne savršenstvom tampona :oops: :lol:
Pa kad me vec vuku za tastaturu :oops: :oops:
:lol: :lol: val baš kakve veze ima tampon sa čunom :oops: ..
Rambo-Amadeus

#48 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Rambo-Amadeus »

Mozda tampon sa chunom i nema, ali zato chuna ima veze sa svime...da nije chune ne bi nicega bilo... :D
ljubav_aha

#49 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by ljubav_aha »

Daphna wrote:Onome ko je izmislio cotton touch ja bih dala Nobelovu nagradu! Ali zaista!

Ulošci u koje se ja godinama kunem definitivno Boni feel fine! Probala sam ja sve i always i violetu i libresse i one grozne molped... Ali sam odlučila da se više nikada ne odreknem Feel fine osim ako ne zatvore pogone! Ništa me ne žulja, ne iritira, udobni su, ne osjetim ih (čak ni oni sa 4 kapi kao pelene :mrgreen: ). Svi ostali pobrojani, bili oni pamučni ili ne... Daleko im kuća od moje! Ne samo da me odbio neugodan miris (fuuuuj) već i konstantno žuljanje i iritacija.

Što se tiče tampona, OB povremeno... Znači, kad sam na moru ili zadnjih dana ciklusa kada idem na bazen. Prvi put je bilo teško, jednostavno osjetiš da imaš nešto u svom tijelu... No, sve je stvar navike.

mama mog kolege je jedan od clanova ekipe ;-) :thumbup:
ljubav_aha

#50 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by ljubav_aha »

duboka_misao wrote:

ako imas tjelesnu konstrukciju za chunu vala imas i za tampon :D a sto se curenja tice stavi dnevni ulozak just in case da ne trcis svako 5 min da provjeravas
duboka_misao,tebi je mozak definitvno oformljen identicnim szpuzvatim celijama tvog "ponosa" :mrgreen:
Post Reply