senjor wrote:Naziv teme ti je onako za upotebu u Srbiji.Nije bilo pocetka rata,bilo je agresije...AGRESIA,KAD PROMJNES NASLOV TEME MOZEMO PRICATI!!!
U pravu si brate 100%
senjor wrote:Naziv teme ti je onako za upotebu u Srbiji.Nije bilo pocetka rata,bilo je agresije...AGRESIA,KAD PROMJNES NASLOV TEME MOZEMO PRICATI!!!
4.4.Admir_1984 wrote:
Neko spomenu i taj Bajram pred rat (mozel neko tacno napisati kojeg je datuma bio?)
u kojem je to naselju bilo ako se moze znati?Haris.ba wrote:Vidim komsiju navece nosi snajper o ledja objesen. A bio laborant. Reko bio u lovu.Dan poslije s najboljim jaranima Sasom i Dejanom se trebao vidjeti. Oni isli "negdje" i donijeli metaka. I meni ih dali nekoliko. Nisam kontao zasto tada.
Slijedece jutro policija i neki ljudi mi odvode oca u zatvor. Pokupili sve odrasle muslimane i Hrvate iz ulaza. Oca nema, a i meni u glavi isto nista. 20-ak dana dok nismo dobili oca nazad nismo majka i ja htjeli prihvatiti da je rat. I danas mi je zanimljivo to tadasnje izbjegavanje prihvatanja istine(mada ima toga i danas).
96 - smo se vratili u stan. U stanu samo sto nisu prozore odnijeli. Jedino nasred sobe ostavili dva Kur'ana sto smo imali. I u njima napisali (vjerovatno djeca) pola latinicnim - pola cirilicnim slovima: jebemo vam majku i mi cemo se vratiti.
Pa ebote kao da si mene prepisao,samo bogu hvala bez ranjavanjaHAVANA wrote:22g,svi kontamo staće,ne može se to nama desiti...
Počinje ludilo,drug iz razreda na barikadama na vracamakontam koji će on ku... tamo,nestaju ljudi preko noći,svi kod nake tetke otišli,žurili,nisu se javili,doće brzo...mi u naselju,papci nose redom sve iz posluga,nama šega,pravimo štab u naselju a onda spektakl
.Poče rokat sa svih strana,mi fol nešta stražarimo,nas 30 a tri puške...dođe i juni,već se nešta i oružja skupilo...sad već idemo i na trg,na hrasno,pofaliće...roka žalosna ti majka al mlado ludo,ideš,kontaš ne može meni ništa bit...i tad počinje,hrasno ,zoka gine,ne možemo da vjerujemo,jak ,uvijek prvi...vraćamo se sjebani,ljuti,sad već naoružani,ubrzo gine i tarik,asim...nekako se navikavamo da smo možda mi slijedeći.Kad smo slobodni,svira se,cuga,druži,svi smo zajedno koji su ostali,još uvijek ime nije bitno...Počinje se sa nekakvim brigadama,dolaze neki novi ljudi,naredbe,odvajaju nas,raspoređuju,neki prelaze sami kod juke,ćele,neko uspijeva i otići,neki dobijaju posao u unproforu...Ja na žuć,1 motorizovana,veze nisam imo ni gdje je žuć a čitav je život gledao sa balkona
![]()
Hrane nema,vode nema,struje nema,skači po brdima a kad si slobodan smišljaj kako do vode,struje,hrane...
Nas 5-6 iz naselja, pa na aerodrom,preko žice,bježi da te ne ufate francuzi a najbolji plijen mi je bio 24 konzerve ikara(otac ga jebo ko ga napravi)to je bilo blago u to vrijeme,cigara nema,šećer 70km...Odem kod starog u stan kad tamo
levat se smjestio dok sam ja skako po brdima i još bi se ko nešta svađo...Ostavim ga u stanu ,pokupim liniju(dao je za kilu šećera),tv (za ulje),čilim(šteka drine u refuzi)...nosi kući mami pa opet na žuć.Dolazi zima,meni je još i dobro u kasarni spavati ali stalno misliš kako je kući,mama i sestra same,nema im ko donijeti...već je počelo ,probrani nose,kradu,počinju se pozivati na svoje ime,patriotizam,ime je sve više bitno,moji prijatelji već počinju imati problema sa provokacijama,od prvog dana su tu ali pojavljuju se velike patriote sa nacionalnim predznakom,čak nam donose i nake nitroglicerinke
mi na brdu a oni u džipa i odoše...Za to vrijeme majka,sestra,gladne,smrznute...sjede i još misle gdje sam ja.Moj Peđa ih spašava,radi u unproforu,mene nema,on im svako dva tri dana nešto donese,pomaže im on,ja ne mogu,nemam,ne daju mi...Zima,kota 850,mujkića brdo...gine prvi,krećemo...nas 11...10 ujutro svi mrtvi, ja jedini živ,ležim u nekoj jebenoj medju zoni,ranjen,ne vidim,neki momak uspijeva doći do mene i previti me ali ne mogu me izvući.Tek u 17h me izvlače neki momci s barica,bolnica,puno lice baruta,ne vidim,samo kontam da mi je progledat,noge,ruke bole al osjećam ih,na jednu uho ne čujem,kontam jebat ga,ima drugo daj samo da progledam...
Lijekova nema,mama donosi za bolove,soka,hrane(opet pedja)...izlazim iz bolnice,kući sjedi,gladan,nikad kore hljeba nisam dobio ni od armije...Guzonje se vozaju,piju kole od 15km kod šerbe,prodaju 200 grama nes kafe po 100km,kupuju zlato po 5 maraka,mijenjaju ga za robu po 9 a marža na robi 300%,useljavaju u stanove...E nećemo tako...
Lagano dolazi iz guzice u glavu,94g počinjem ganjati papire,upoznajem djevojku(sad ženu)prešla je sa grbavice kad se most otvorio,kokuzi,ja 64kg,nosam sestrine pantole...roka a ona u gradu,šepav idi pješke do nje,puca...svaki dan ružne vijesti,pogino muris,saša...95g završavam papire i odlazim u njemačku na operaciju,poslije 20 dana stiže i ona...
97g vjenčanje,djeca...
7 godina poslije vraćamo se kući,oni probrani i dalje jašu,oni jebeni i dalje šute...
Podijelili su sve što se podijeliti moglo,pokrali skoro sve...ostalo znate,niste više mladi.
Nemojte biti levati kao neki od nas,ne slušajte šuplje priče...
Ja sam super prošao,živ sam...mnogi moji drugovi nisu.
Ne dozvolite da vas truju i zaglupljuju.Mene više ne mogu,ja sam sve fore u životu popušio i dobro mi je ,radim,imam,sam sebi stvorio...
Eto,ukratko![]()
Smrt fašizmu