Ocaj banke na ovaj nacin zaraduju milione godisnje...
Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
- Skyfox
#26 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
onda dignes kredit da zatvoris kreditnu karticu i otplacujes stvari koje si kupio prije tri godine a majca od 60KM te dode s ratama i ostalim troskovima otplate i obrade kredita 360KM
-
sarajevsko_pivo
#27 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Glupost je dizati kredit za garedrobu!
Ja imam neke majica od Tommh Hilfiger koja samo jedna kosta 50 euro one t-shirt, i vec mi sada dosadile, isto je majica od Jack and Jones od 20 eura ili ona od TH od 50 eura.
Druga je kosulja dobra.
Meni je najdrazi Esprit.
Evo imaju i webshop, ali nema za BiH: http://www.esprit.nl/?LKZ=NL&mc=promoti ... esprit.com
Ja imam neke majica od Tommh Hilfiger koja samo jedna kosta 50 euro one t-shirt, i vec mi sada dosadile, isto je majica od Jack and Jones od 20 eura ili ona od TH od 50 eura.
Druga je kosulja dobra.
Meni je najdrazi Esprit.
Evo imaju i webshop, ali nema za BiH: http://www.esprit.nl/?LKZ=NL&mc=promoti ... esprit.com
- presley_sa
#28 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Ovo će biti samo još jedno "leglo" trošenja novca i promovisanja moderne,seljačke visoke klase.Na takvim mjestima će se kvazi elita okupljati kao što je to sada slučaj sa BBI ili što će biti slučaj sa svakim novootvorenim centrom.
Mjesto gdje će se kvazi visoka klasa okupljati,sa 2,3 KM u džepu,šepuriti,ispijati jednu kafu 4 sata, tračajući svakog ko prođe pored.
Mjesto gdje će se kvazi visoka klasa okupljati,sa 2,3 KM u džepu,šepuriti,ispijati jednu kafu 4 sata, tračajući svakog ko prođe pored.
-
Master.DKP
#29 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Tajna svake uspijese i progresive ekonomije je kupuj domace i prodaji domace drugome a ne kupuj od drugog ono sto ne moras ili kupuj ono samo sto ne mozes da proizvedes.
( Kao sto su Slovenci kupovali od Bosanac drvo godinama i onda nam prodavali namjestaj i mi se divili kako je Slovenijales jaka i uspijesna firma
Kritican pokazatelj je Zagreb, kada se dovse poceti centri sa postojecim mislim da ce trebati covjeku mjesec dana da svaki dan samo po pola sata obide sve centre. To je ludilo danasnje "konomije " i ekpanzije i vise se ne prave centri zato sto trebaju nego zasto sto moraju negdje sa kapitalom a to je vec posebna tema.
Uglavnom, ljudi ide sa tim da su ljudi i zemljama razvoja i tranzicije glupi ljudi koji rade 8 ili 10 ili 12 sati a po 2-3 sata dnevno provode po shopping centrima i kupuju dok mozak ne pukne. Imucni i zreli ljudi izgleda najmanje provode vremena u tim centrima jer im se gade
P.S. Svijest naroda u tranziciji je na nivo puza bez kucice sa rakom na mozgu....
( Kao sto su Slovenci kupovali od Bosanac drvo godinama i onda nam prodavali namjestaj i mi se divili kako je Slovenijales jaka i uspijesna firma
Kritican pokazatelj je Zagreb, kada se dovse poceti centri sa postojecim mislim da ce trebati covjeku mjesec dana da svaki dan samo po pola sata obide sve centre. To je ludilo danasnje "konomije " i ekpanzije i vise se ne prave centri zato sto trebaju nego zasto sto moraju negdje sa kapitalom a to je vec posebna tema.
Uglavnom, ljudi ide sa tim da su ljudi i zemljama razvoja i tranzicije glupi ljudi koji rade 8 ili 10 ili 12 sati a po 2-3 sata dnevno provode po shopping centrima i kupuju dok mozak ne pukne. Imucni i zreli ljudi izgleda najmanje provode vremena u tim centrima jer im se gade
P.S. Svijest naroda u tranziciji je na nivo puza bez kucice sa rakom na mozgu....
- Mx
#30 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
1. http://www.sa-c.info/viewProject/158-ai ... ajevo.html
2. http://www.loistl-vision.com/en/Project ... 379975.htm
1. http://www.sa-c.info/viewProject/158-ai ... ajevo.html
2. http://www.loistl-vision.com/en/Project ... 379975.htm
- atom62
#31 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
kriminalna bagra!
-
sandra01
#32 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
alica.k wrote:koja budala bi se zaduzila da kupuje odjecu?Master.DKP wrote:Svako "tranzicisko" i "nezrelo" drustvo dobija veliki broj shopping centara jer kapital mora da bude ulozen i stanovnisto, siroke narodne mase radnicke klase i srednje klase moraju da budu programirani da kupuju, kupuju i kada se umore i kada nestane para da opet kupuju na kartice, kredite, rokove, odplate, bonove, popuste,akcije. Tako se programira drustvo da radi do iznemoglosti i da se zadzuje i tako dok ne crkne. Naravno, sve to u interesu boljeg zivota, rasta, progresa i napredtka ako kupis Ralph maicu ili Levi´s za 100 eur po kamadu....
Zanimljivo je da jedan Berlin koji ima 5 miliona stanovnika zvanicno ima 2 puta manje prodajnih povrsina nego Zagreb koji ima sa okolinom 1 milion. I zanimljivo je da svaki hrvatski gradanin je zaduzen 450 % vise nego BH gradanin vam govori da tek dolazi era kredita na kredit od kredita na kredit za kamatu od kredita za kredit ovaj prvi sve da nam "ljudima" bude bolje u rahatluku i prospreitetu.
U zdravlje i dug zivot !
Ja!!!
-
sarajevsko_pivo
#33 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Hoceli se ovo graditi?
-
sarajevsko_pivo
-
sarajevsko_pivo
#35 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
ACS dovodi Zaru u Sarajevo
Internet portal SARAJEVO CONSTRUCTION ekskluzivno objavljuje da je Airport Center Sarajevo (ACS), shopping centar u izgradnji, sklopio ugovor o najmu sa najvećom svjetskom modnom grupom Inditex iz Španije za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius.
Direktor firme ACS, gospodin Amer Bekan, je ekskluzivno za SARAJEVO CONSTRUCTION, izjavio da je ACS, u saradnji sa austrijsom firmom Kramer+Wagner, sklopio ugovor o najmu sa Inditexom za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius u ukupnoj veličini od 3800 kvadratnih metara.
AIRPORT CENTER SARAJEVO
Airport Center Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.
Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.
Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:
• Vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
• razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
• oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
• visoka koncentarcija najuspješnijih trgovackih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
• multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
• jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima.
Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također i shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra i odvesti natrag u grad.
Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u prvom kvartalu sljedeće godine. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2012.
INDITEX
Inditex je velika španska korporacija i najveća svjetska modna grupa. Sačinjava je skoro stotinu firmi koje se bave aktivnostima vezanim za dizajn, proizvodnju i distribuciju tekstilnih proizvoda. Amancio Ortega Gaona, najbogatiji španac, je osnivač i predsjednik nadzornog odbora grupe Inditex.
Inditex upravlja sa preko 4350 prodavnica diljem svijeta i posjeduje brendove kao što su: Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Zara Home i Uterqüe.
Više informacija:
Airport Center Sarajevo
Inditex
Internet portal SARAJEVO CONSTRUCTION ekskluzivno objavljuje da je Airport Center Sarajevo (ACS), shopping centar u izgradnji, sklopio ugovor o najmu sa najvećom svjetskom modnom grupom Inditex iz Španije za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius.
Direktor firme ACS, gospodin Amer Bekan, je ekskluzivno za SARAJEVO CONSTRUCTION, izjavio da je ACS, u saradnji sa austrijsom firmom Kramer+Wagner, sklopio ugovor o najmu sa Inditexom za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius u ukupnoj veličini od 3800 kvadratnih metara.
AIRPORT CENTER SARAJEVO
Airport Center Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.
Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.
Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:
• Vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
• razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
• oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
• visoka koncentarcija najuspješnijih trgovackih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
• multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
• jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima.
Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također i shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra i odvesti natrag u grad.
Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u prvom kvartalu sljedeće godine. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2012.
INDITEX
Inditex je velika španska korporacija i najveća svjetska modna grupa. Sačinjava je skoro stotinu firmi koje se bave aktivnostima vezanim za dizajn, proizvodnju i distribuciju tekstilnih proizvoda. Amancio Ortega Gaona, najbogatiji španac, je osnivač i predsjednik nadzornog odbora grupe Inditex.
Inditex upravlja sa preko 4350 prodavnica diljem svijeta i posjeduje brendove kao što su: Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Zara Home i Uterqüe.
Više informacija:
Airport Center Sarajevo
Inditex
- karanana
#36 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
ma dobro to, nego kako napreduje izgradnja i radovi? jeli se zavrsio eksterijer jer jesen 2011 i useljenje objekta i nisu tako daleko ispred nas.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#37 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Pa gradice navodno novi stadion na Grbavici, ali bice u sklopu novog shoping centraBaltazar_khan wrote:Eh jesu dosadili sa ovim šoping centrima, samo ih grade![]()
Da se hoće izgraditi neki novi stadion fudbalski
-
duboka_misao
#38 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
imas na alpasinom ba bingo u novoj berlijeta zgradi jest manji al imaju poprilicno stvarikaranana wrote:kad je usput, sto da ne. ma i ja sam na kafu i caj vise mislio figurativno. generalno sam mislio, da se vjerovatno ne isplati ici dole maksuz ako recimo potrosim u merkatoru za nesto 100 maraka, ne mislim da bih dole ustedio vise od 10 maraka na toj istoj kupovini. ili mozda zavisi i sta kupujem.
ali evo vidim hvalite ga, pa cu iduci put kad budem prolazio tuda definitivno navratiti i pogledati sta imaju.
- NekoIzMase
#39 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Koliko je star ovaj tekst? Još je 10 mjeseci ostalo do jeseni 2011 a radovi (kako znam) još nisu počeli. I da li je istina da se planira graditi novi terminal na aerodromu?Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u najkraćem mogućem roku. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2011.
- BiH-x
#40 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Poceli su pripremni radovi jos davno, ali mislim da su stali. Valjda ce se radovi sada ubrzati...kao sto rece na sa-c, lakse je izgraditi kad imas unaprijed obezbjedjeno izdavanje objektaNekoIzMase wrote:Koliko je star ovaj tekst? Još je 10 mjeseci ostalo do jeseni 2011 a radovi (kako znam) još nisu počeli.
Evo dokle su dosli (mozda su uradili vise, ne znam, slike su stare godinu dana

Istina je:NekoIzMase wrote:I da li je istina da se planira graditi novi terminal na aerodromu?
Sarajevo expansion plans revealed
Sarajevo Airport will soon be getting a 25 million Euro facelift. Bosnia and Herzegovina’s main hub recently signed a multi million Euro loan agreement with the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). The funds will be used to finance three key components: the expansion of the current passenger terminal, the expansion of the apron and the upgrade of the existing taxiway system.
As part of the project, the existing passenger terminal will be expanded by 8.000 square metres, to 17.000 square metres. This will allow each passenger to have 17 square meters at peak hours, which is consistent with European norms, the EBRD states. An additional 4 aircraft stands will be added to the expanded apron. Sarajevo Airport’s expansion is not only required to meet increasing passenger movement, but also to address the need for additional space arising from enhanced security procedures and the need for more commercial facilities. Work on the project is scheduled to begin in 2011.
Sarajevo Airport was opened in the summer of 1969 and had its first and only major expansion in time for the 1984 Winter Olympic Games. It was partially reconstructed in 1996 and fully renovated by 2001. The current terminal has the capacity to handle some 800.000 passengers annually. In the first 9 months of 2010, the airport handled 448.334 passengers.
http://exyuaviation.blogspot.com/2010/1 ... ealed.html
- Comrad
#41 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Dobri su, ako ovim tempom nastave zavrsit ce ga 2011. ali hidzretske.
Jedini objekat za koji ne sumnjam da ce se zavrsiti na vrijeme je Sa City Center, ovo ostalo buranija. I da Bristol se isto obnovio u sekundi. Ma kad se ima para nema kasnjenja.
Jedini objekat za koji ne sumnjam da ce se zavrsiti na vrijeme je Sa City Center, ovo ostalo buranija. I da Bristol se isto obnovio u sekundi. Ma kad se ima para nema kasnjenja.
-
sarajevsko_pivo
#42 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Mislim da ce ipak radovi poceti u aprilu 2011, cim vec sklapaju ugovore sa zakupacima.
-
sarajevsko_pivo
#43 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Jeli poznat izvodjac radova?
- zecko_kupuz
#44 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Aerodrom se hitno mora proširiti, to je jasno. Prije koju godinu dobiše nagradu u kategoriji aerodroma do pola miliona putnika godišnje, a sada je ta brojka već uveliko prebačena. Recesija tu očigledno nije uplela svoje prste. 
-
sarajevsko_pivo
#45 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Jeli se odustalo od ovog projekta ili?
- BegA_
#46 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Ovog ljeta pocinju radovi.sarajevsko_pivo wrote:Jeli se odustalo od ovog projekta ili?
- JohnnyS
#47 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Aj da ne otvaram novu temu, a relativno ima veze s ovom, bar po naslovu..
Dakle, sutra ujutro stižem iz Mostara i trebao bih na aerodrom. Koliko dođe taksi na relaciji autobusni kolodvor-aerodrom? I čuo sam da ima svakih sat vremena neki autobus koji ide prema aerodromu ispred Holiday Inna, jel to istina? Unaprijed zahvaljujem 
- helpdesk
#48 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Mislim da ti je jednostavnije da izades na Ilidzi iz busa i uzmes taksi. U svakom slucaju te dode mnogo jeftinije nego iz grada.JohnnyS wrote:Aj da ne otvaram novu temu, a relativno ima veze s ovom, bar po naslovu..Dakle, sutra ujutro stižem iz Mostara i trebao bih na aerodrom. Koliko dođe taksi na relaciji autobusni kolodvor-aerodrom? I čuo sam da ima svakih sat vremena neki autobus koji ide prema aerodromu ispred Holiday Inna, jel to istina? Unaprijed zahvaljujem
- JohnnyS
#49 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
helpdesk wrote:Mislim da ti je jednostavnije da izades na Ilidzi iz busa i uzmes taksi. U svakom slucaju te dode mnogo jeftinije nego iz grada.JohnnyS wrote:Aj da ne otvaram novu temu, a relativno ima veze s ovom, bar po naslovu..Dakle, sutra ujutro stižem iz Mostara i trebao bih na aerodrom. Koliko dođe taksi na relaciji autobusni kolodvor-aerodrom? I čuo sam da ima svakih sat vremena neki autobus koji ide prema aerodromu ispred Holiday Inna, jel to istina? Unaprijed zahvaljujem
Hvala
- drndalo
#50 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Taxi s Ilidze do aerodroma te moze doci 5-6-7 KM, start 1.5 KM plus par kilometara... Hoce pokusati da ne pale taximetar ako mogu, pa da te levate da je to npr. 15 KM... 15 KM ne bi trebalo da bude ni sa autobuke stanice u centu do aerodroma...
Savjet sa Ilidzom ti je najbolji... Jos nesto, pokusaj uhvatiti neki od taxija koji nisu "Sarajevo" taxi, udruzenje ostalo od Titinih doba, nego neku od firmi tipa Zuti taxi (zuta auta), Crveni taxi (crvena auta), Samir&Emir taxi... Oni obicno nista ne zakeraju, nego voze gdje i kako kazes...
Savjet sa Ilidzom ti je najbolji... Jos nesto, pokusaj uhvatiti neki od taxija koji nisu "Sarajevo" taxi, udruzenje ostalo od Titinih doba, nego neku od firmi tipa Zuti taxi (zuta auta), Crveni taxi (crvena auta), Samir&Emir taxi... Oni obicno nista ne zakeraju, nego voze gdje i kako kazes...