Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
-
sarajevsko_pivo
#1 Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Izmjene u projektu airport center sarajevo
Sarajevo - Construction je danas dobio nove informacije o projektu Airport Centar Sarajevo, novog modernog shopping centra čiji je kraj izgradnje predviđen za jesen 2011. godine.
Kao što smo i ranije najavili, Airport Centar Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.
Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.
Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:
• Vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
• razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
• oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
• visoka koncentarcija najuspješnijih trgovackih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
• multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
• jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima
U centru će kupcu stojati na raspolaganju sve branše, od hipermarketa preko trgovine elektroničkim napravama, specijaliziranih trgovina sa sportskom opremom, prodavaonica cipela, prodavaonica odjevnim predmetima i još mnogo toga. Centar će predstavljati izvanrednu kombinaciju internacionalnih tržišnih lidera i regionalnih ponuđača.
Zabavu će osigurati bogata i raznolika ugostiteljska ponuda. Djeca će također biti zbrinuta: za najmlađe posjetitelje centar će urediti kutak za igru.
Nadalje se osobito polaže vrijednost na moderan dizajn u kojem će se posjetitelji osobito ugodno osjećati. Tema “Airport” je bila nit vodilja pri oblikovanju prostora. Slike trgovačkog centra nam daju prvi dojam o tome.
Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također I shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra I odvesti natrag u grad.
Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u najkraćem mogućem roku. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2011.
Investitori:
Trgovački centar komercijaliziraju prestižne firme koje se bave razvojem nekretnina, „IPD Innovation Park Development“ i „KARIMPOL“ iz Beča, koje su partneri na ovom projektu.Firma „KARIMPOL“ se bavi već dvadeset godina komercijalnim razvojem nekretnina s naglaskom na poslovne zgrade u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj. „IPD” ima težište svoje djelatnost na području logističkih objekata i također je aktivan već oko 20 godina, prije svega u Mađarskoj i Austriji.
Investitori su uvjereni u prilike zemlje, motivaciju stanovnika i gospodarski oporavak i žele svojom investicijom također doprinijeti njenom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta.
Stoga je i pokrenut komercijalni razvoj projekta zajedno sa međunarodno priznatim, veoma uspješnim i za trgovačke centre specijaliziranim partnerima. Građevinu je projektirao arhitektonski ured „Loistl Vision“ . Isti je već projektirao trgovačke centre u Austriji, Hrvatskoj, Rumuniji, Ukrajini i Bosni i Hercegovini.
Koomercijalizacijom i izdavanjem poslovnih prostora u zakup u centru se bavi firma „Krammer&Wagner Nekretnine d.o.o. Sarajevo“ i prvi ugovori o zakupu su već potpisani. Preduzeće Krammer&Wagner se bavi oko 20 godina razvojem, savjetovanjem i marketingom komercijalnih nekretnina i vodeća je firma na području posredovanja u izdavanju trgovačkih centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Zahvaljujemo se na ustupljenim informacijama gospođici Lejli Joldaš, PR-u PC Proactiv d.o.o. Sarajevo.
Sarajevo - Construction je danas dobio nove informacije o projektu Airport Centar Sarajevo, novog modernog shopping centra čiji je kraj izgradnje predviđen za jesen 2011. godine.
Kao što smo i ranije najavili, Airport Centar Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.
Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.
Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:
• Vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
• razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
• oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
• visoka koncentarcija najuspješnijih trgovackih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
• multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
• jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima
U centru će kupcu stojati na raspolaganju sve branše, od hipermarketa preko trgovine elektroničkim napravama, specijaliziranih trgovina sa sportskom opremom, prodavaonica cipela, prodavaonica odjevnim predmetima i još mnogo toga. Centar će predstavljati izvanrednu kombinaciju internacionalnih tržišnih lidera i regionalnih ponuđača.
Zabavu će osigurati bogata i raznolika ugostiteljska ponuda. Djeca će također biti zbrinuta: za najmlađe posjetitelje centar će urediti kutak za igru.
Nadalje se osobito polaže vrijednost na moderan dizajn u kojem će se posjetitelji osobito ugodno osjećati. Tema “Airport” je bila nit vodilja pri oblikovanju prostora. Slike trgovačkog centra nam daju prvi dojam o tome.
Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također I shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra I odvesti natrag u grad.
Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u najkraćem mogućem roku. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2011.
Investitori:
Trgovački centar komercijaliziraju prestižne firme koje se bave razvojem nekretnina, „IPD Innovation Park Development“ i „KARIMPOL“ iz Beča, koje su partneri na ovom projektu.Firma „KARIMPOL“ se bavi već dvadeset godina komercijalnim razvojem nekretnina s naglaskom na poslovne zgrade u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj. „IPD” ima težište svoje djelatnost na području logističkih objekata i također je aktivan već oko 20 godina, prije svega u Mađarskoj i Austriji.
Investitori su uvjereni u prilike zemlje, motivaciju stanovnika i gospodarski oporavak i žele svojom investicijom također doprinijeti njenom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta.
Stoga je i pokrenut komercijalni razvoj projekta zajedno sa međunarodno priznatim, veoma uspješnim i za trgovačke centre specijaliziranim partnerima. Građevinu je projektirao arhitektonski ured „Loistl Vision“ . Isti je već projektirao trgovačke centre u Austriji, Hrvatskoj, Rumuniji, Ukrajini i Bosni i Hercegovini.
Koomercijalizacijom i izdavanjem poslovnih prostora u zakup u centru se bavi firma „Krammer&Wagner Nekretnine d.o.o. Sarajevo“ i prvi ugovori o zakupu su već potpisani. Preduzeće Krammer&Wagner se bavi oko 20 godina razvojem, savjetovanjem i marketingom komercijalnih nekretnina i vodeća je firma na području posredovanja u izdavanju trgovačkih centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Zahvaljujemo se na ustupljenim informacijama gospođici Lejli Joldaš, PR-u PC Proactiv d.o.o. Sarajevo.
Last edited by sarajevsko_pivo on 17/07/2011 01:03, edited 2 times in total.
-
sarajevsko_pivo
#2 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Ovde je C&A vec kupio poslovni prostor!

- karanana
#3 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
prvi put cujem za ovo. haj, odavno nismo vidjeli novo planiranje ili otvaranje shopping centra pa je i red. gdje je ovo? jeli prije aerodroma ili poslije aerodroma kada idem iz pravca stupske petlje? jeli se pocelo graditi? jeli ovo u sastavu terminala ili je odvojena zgrada?
- atom62
#4 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
koja ubleha! sada cemo se jos voziti na aerodrom da kjupujemo mlijeko?
pranje novca, mito i korupcija.
nije to ona austrija koja je gradila po bosni tamo pocetkom xx vijeka!
sinoc bi na 60 minuta jedan uspjeh austrijskih lopova tzv. plava bolnica u tuzli. a da ne zaboravimo i holliday in u sarajevu! i njega gradise uspjesni austrijanci!
pranje novca, mito i korupcija.
nije to ona austrija koja je gradila po bosni tamo pocetkom xx vijeka!
sinoc bi na 60 minuta jedan uspjeh austrijskih lopova tzv. plava bolnica u tuzli. a da ne zaboravimo i holliday in u sarajevu! i njega gradise uspjesni austrijanci!
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Kada ideš iz pravca Stupa, sa desne strane prije aerodroma.karanana wrote:prvi put cujem za ovo. haj, odavno nismo vidjeli novo planiranje ili otvaranje shopping centra pa je i red. gdje je ovo? jeli prije aerodroma ili poslije aerodroma kada idem iz pravca stupske petlje? jeli se pocelo graditi? jeli ovo u sastavu terminala ili je odvojena zgrada?
- Dori
#6 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Vise shopping centara=veca konkurencija=manje cijene=veci izbor gradjanima
Kudos od mene
Jos kad parking ne bi naplacivali....eee....
Kudos od mene
-
sarajevsko_pivo
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.Dena wrote:Vise shopping centara=veca konkurencija=manje cijene=veci izbor gradjanima![]()
Kudos od mene![]()
Kolika je konkurentnost što se hrane tiče, trebali bi smo biti najjeftiniji u regionu, a ne najskuplji.
- Dori
#9 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Pa jeste....ali ko zna....mozda jednog dana..... 
-
samo malo
#10 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
Tacno.chuchumbamayumbe wrote:Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.Dena wrote:Vise shopping centara=veca konkurencija=manje cijene=veci izbor gradjanima![]()
Kudos od mene![]()
Kolika je konkurentnost što se hrane tiče, trebali bi smo biti najjeftiniji u regionu, a ne najskuplji.
Zdrava konkurencija je ono sto zadnjih mjeseci vidjeh u Hrvatskoj, tuku se bukvalno koji ce trzni centar imati nize cijene, sad uveli sistem trajno niskih cijena i to po 1.000 artikala u cugu.
Inace, umjesto sto se svako malo grade trgovacki centri, sto se neko od tih debila ne sjeti napraviti jedan moderni i kvalitetni ISP u Sarajevu, da ne surfamo ko u Tanzaniji.
- aze
#11 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
A sta je sa onim duty free shop-ovima kao na aerodromima sirom svijeta ?? Nisam primjetio jedan takav market na sarajevskom aerodromu.Znaci porez na stvari kupljene tu se ne naplacuje ali moze se kupiti samo odredjena kolicina robe.Sada ne znam jeli moguce da oni koji nisu putnici kupuju tu ?
- mayab
#12 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
U Sa je duty free dostupan tek kad već ideš na izlazni terminal, kad si već prosao pasosku kontrolu, i po meni, nema tu nista interesantno a ni jeftinije za kupiti nego u bilo kojoj većoj prodavnici u Sa
- Dori
#13 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Da bi kupio bilo sta u bilo kojem duty free shopu moras imati boarding pass....znaci samo putnici.aze wrote:Sada ne znam jeli moguce da oni koji nisu putnici kupuju tu ?
A sto se tice ovog "naseg" i nije nesto...
Inace te radnje aerodromima su po mom misljenju preskupe. Mozda zato sto ljudi kupuju "last minute" ili ko ce vec znati, ali uglavnom je tu markirana roba i po mom misljenju cak i puno skuplja nego vani.
- aze
#14 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Hmm ali nije mi jasno neki dan sam bas citao u Dubaiu imaju cijele zone/markete u kojima se nalaze duty-free shopovi- ne poredim sarajevo i dubai ali nisu to ljudi djaba napravili... a to da na sarajevskom aerodromu nije jeftinije bas me cudi.Jer cijene robe na koju se ne placa porez bi trebala biti znacajno jeftinija,prijatelj mi je radio u SFOR-u i kupovao je u PX-u (i tu se porez ne placa) u vojnoj bazi dole na rajlovcu i cudio sam se kako su jeftine stvari.Dena wrote:Da bi kupio bilo sta u bilo kojem duty free shopu moras imati boarding pass....znaci samo putnici.aze wrote:Sada ne znam jeli moguce da oni koji nisu putnici kupuju tu ?
A sto se tice ovog "naseg" i nije nesto...
Inace te radnje aerodromima su po mom misljenju preskupe. Mozda zato sto ljudi kupuju "last minute" ili ko ce vec znati, ali uglavnom je tu markirana roba i po mom misljenju cak i puno skuplja nego vani.
- alica.k
#15 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
jel neko bio u onom bingu? cijene su smjesne, neke su stvari po marku jeftinije nego na drugim mjestima. u kaficu im caj, kafa po pola marke. kad se nisam onesvjestila!!! gazirani i gusti sokovi po marku i po...uglavnom, smijesno.chuchumbamayumbe wrote:Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.
ja sam jednom naletila na 70% snizenje u duticu i kupila sebi krpica za neku glupu cijenu. cetiri majice, dvoje farmerica, i jedan salDena wrote:Inace te radnje aerodromima su po mom misljenju preskupe. Mozda zato sto ljudi kupuju "last minute" ili ko ce vec znati, ali uglavnom je tu markirana roba i po mom misljenju cak i puno skuplja nego vani.
- karanana
#16 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
koji bingo? jeli onaj u hadzicima jedini? e to mi je predaleko da maksuz dole idem radi kafe ili caja od pola marke. potrosim benzina 10-15 dok odem i vratim se.alica.k wrote:jel neko bio u onom bingu? cijene su smjesne, neke su stvari po marku jeftinije nego na drugim mjestima. u kaficu im caj, kafa po pola marke. kad se nisam onesvjestila!!! gazirani i gusti sokovi po marku i po...uglavnom, smijesno.chuchumbamayumbe wrote:Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.
- alica.k
#17 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
kad je nekad usput, sto da ne? a i vise sam mislila na namirnice nego na kafic, to je bilo nako usputno.karanana wrote:koji bingo? jeli onaj u hadzicima jedini? e to mi je predaleko da maksuz dole idem radi kafe ili caja od pola marke. potrosim benzina 10-15 dok odem i vratim se.alica.k wrote:jel neko bio u onom bingu? cijene su smjesne, neke su stvari po marku jeftinije nego na drugim mjestima. u kaficu im caj, kafa po pola marke. kad se nisam onesvjestila!!! gazirani i gusti sokovi po marku i po...uglavnom, smijesno.chuchumbamayumbe wrote:Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.
a i mozda se isplati nekome ko zivi blize dole nego gradu.
- Skyfox
#18 Re: Airport center sarajevo- Novi shoppingcentar
ja mislim da je taj jedini, ali cijene su stvarno prejeftine, kupio hlace, cipele, kosulju i trenerku sve za 100 i sitno KMkaranana wrote:koji bingo? jeli onaj u hadzicima jedini? e to mi je predaleko da maksuz dole idem radi kafe ili caja od pola marke. potrosim benzina 10-15 dok odem i vratim se.alica.k wrote:jel neko bio u onom bingu? cijene su smjesne, neke su stvari po marku jeftinije nego na drugim mjestima. u kaficu im caj, kafa po pola marke. kad se nisam onesvjestila!!! gazirani i gusti sokovi po marku i po...uglavnom, smijesno.chuchumbamayumbe wrote:Jeste, ali kada bi u BiH vladala zdrava konkurencija.
Mana fakat je malo dalje, al ko radi u tom dijelu i nije
- Skyfox
#19 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Edit
capricoza cini mi se 4KM nije najukusnija ali 4KM!!!
capricoza cini mi se 4KM nije najukusnija ali 4KM!!!
- karanana
#20 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
kad je usput, sto da ne. ma i ja sam na kafu i caj vise mislio figurativno. generalno sam mislio, da se vjerovatno ne isplati ici dole maksuz ako recimo potrosim u merkatoru za nesto 100 maraka, ne mislim da bih dole ustedio vise od 10 maraka na toj istoj kupovini. ili mozda zavisi i sta kupujem.
ali evo vidim hvalite ga, pa cu iduci put kad budem prolazio tuda definitivno navratiti i pogledati sta imaju.
ali evo vidim hvalite ga, pa cu iduci put kad budem prolazio tuda definitivno navratiti i pogledati sta imaju.
-
sarajevsko_pivo
#21 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Onaj Bingo Hipermarket izvana izgleda bas extra!
Cuo sam da se uskoro otvaraju 2 u Sarajevu i jedan u Cazinu.
Ima isto jedan u Visokom
Cuo sam da se uskoro otvaraju 2 u Sarajevu i jedan u Cazinu.
Ima isto jedan u Visokom
- Baltazar_khan
#22 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Eh jesu dosadili sa ovim šoping centrima, samo ih grade
Da se hoće izgraditi neki novi stadion fudbalski
Da se hoće izgraditi neki novi stadion fudbalski
-
Master.DKP
#23 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Svako "tranzicisko" i "nezrelo" drustvo dobija veliki broj shopping centara jer kapital mora da bude ulozen i stanovnisto, siroke narodne mase radnicke klase i srednje klase moraju da budu programirani da kupuju, kupuju i kada se umore i kada nestane para da opet kupuju na kartice, kredite, rokove, odplate, bonove, popuste,akcije. Tako se programira drustvo da radi do iznemoglosti i da se zadzuje i tako dok ne crkne. Naravno, sve to u interesu boljeg zivota, rasta, progresa i napredtka ako kupis Ralph maicu ili Levi´s za 100 eur po kamadu....
Zanimljivo je da jedan Berlin koji ima 5 miliona stanovnika zvanicno ima 2 puta manje prodajnih povrsina nego Zagreb koji ima sa okolinom 1 milion. I zanimljivo je da svaki hrvatski gradanin je zaduzen 450 % vise nego BH gradanin vam govori da tek dolazi era kredita na kredit od kredita na kredit za kamatu od kredita za kredit ovaj prvi sve da nam "ljudima" bude bolje u rahatluku i prospreitetu.
U zdravlje i dug zivot !
Zanimljivo je da jedan Berlin koji ima 5 miliona stanovnika zvanicno ima 2 puta manje prodajnih povrsina nego Zagreb koji ima sa okolinom 1 milion. I zanimljivo je da svaki hrvatski gradanin je zaduzen 450 % vise nego BH gradanin vam govori da tek dolazi era kredita na kredit od kredita na kredit za kamatu od kredita za kredit ovaj prvi sve da nam "ljudima" bude bolje u rahatluku i prospreitetu.
U zdravlje i dug zivot !
- alica.k
#24 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
koja budala bi se zaduzila da kupuje odjecu?Master.DKP wrote:Svako "tranzicisko" i "nezrelo" drustvo dobija veliki broj shopping centara jer kapital mora da bude ulozen i stanovnisto, siroke narodne mase radnicke klase i srednje klase moraju da budu programirani da kupuju, kupuju i kada se umore i kada nestane para da opet kupuju na kartice, kredite, rokove, odplate, bonove, popuste,akcije. Tako se programira drustvo da radi do iznemoglosti i da se zadzuje i tako dok ne crkne. Naravno, sve to u interesu boljeg zivota, rasta, progresa i napredtka ako kupis Ralph maicu ili Levi´s za 100 eur po kamadu....
U zdravlje i dug zivot !
-
Ali_G
#25 Re: Airport Center Sarajevo- Novi shoppingcentar
Zaduzis se zato sto moras, a ne zato sto hoces. Dobit cemo specijalne ponude za nove kreditne kartice sa kojima mozes da ides u minus, pa fali kesha, al imam karticu, vratit cu od plate...