Alkoholizirana, nadrogirana, izbodena i pretucena mladez je za tebe mozda i "ispovracana" tema, ali za druge to, na svu srecu, sigurno nije.ernest wrote:Fatmire, fakat si besposlen. haj što si besposlen, imaš li kakvu novu temu, serviraš nam stalno ispovraćane temeslucajni_prolaznik wrote:Blize se Bajramski praznici, a ujedno s njima i terevenke, opijanja, masovne tuce (tu i tamo koja izbodena zrtva). Sve u svemu, neugodno i apsolutno suprotno ne samo vjerskim nacelima.
Kao da su neki pravo "jedva docekali" da Bajram svane, pa da mogu onako zdruzeno urlati, mlatiti se, opijati, da izvinete: usvinjiti.
Kao da Bajram nije islamski praznik, nego nekakva spontana zurka, gdje se mijesaju pozude s alkoholom, drogama i nasiljem.
Kakvo je vase misljenje u vezi ovoga?
Jedan link na tu temu sa http://www.alispahic.net => http://klix.com/n2yufx
Na dnu teksta je linkovan snimak Centralnog Dnevnika na tu temu.
Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
- slucajni_prolaznik
#26 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
-
popajic
#27 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Piše: A. Panjeta
Sarajevo je ovih dana oblijepljeno plakatima koji najavljuju koncerte Sinana Sakića, Ace Pejovića, Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, te nastupe trubača. Dok su plakati koji se šest dana pred Bajram mogu vidjeti po gradu relativno "suptilni", internet stranice koje najavljuju društvene događaje mnogo su "zanimljivije".
Tako će se u Živinicama Bajram moći proslaviti u klubu "Capo" uz Votka Party i go-go plesačice uz nagradnu igru sa litrom votke i šest red-bullova kao glavnim dobitkom. U klubu "Tabu" u Sarajevu najavljen je party kojeg "svi jedva čekamo nakon ramazanskog praznika", dok klub "Ria" prva dva dana nudi zabavu do ranih jutarnjih sati uz narodnjake, a treći dan Bajrama nastup go-go plesačica. Biće tu još i trbušnih plesačica, Mileta Kitića, Radeta Lackovića, Ace Lukasa, i naravno - Selme Bajrami.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
- addem
#29 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Bajram je za obilazenje familije, docekivanje gostiju prijatelja. Nikako za kafane i razvaljivanja od lakih i teskih droga. Muslimani znaju kako ce proslaviti svoj najveci praznik, a ovi sto ga kao slave po kafanama samo se furaju da su muslimani. Takvih je danas i previse. nazalost. 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#30 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Ja bih to publicirao kao Mardi Gras u New Orleans-u, i prodavao u jednom turistickom paketu zajedno sa potocima pive po ulicama, razuzlanim studenticama koje "flash"iraju grudi za tespihe i prefarbanim mladicima kao da idu na fudbalsku tekmu. Naravno u orkestar limene muzike. Kad nam Purivatra moze farbati trotoare u zeleno mozemo i mi pobudaliti jednom godisnje valjda

- slucajni_prolaznik
#31 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Ko je musliman a ko ne, je pitanje na koje samo Allah dz. s. moze pravilno da odgovori. Ipak, rjesenje ne lezi ni u tome da, makar i pasivno, sprovodimo segregaciju medju muslimanima. Po principu, oni su "losi" muslimani, a mi smo "dobri". Ma koji god "mi" to mi i bili.addem wrote:Bajram je za obilazenje familije, docekivanje gostiju prijatelja. Nikako za kafane i razvaljivanja od lakih i teskih droga. Muslimani znaju kako ce proslaviti svoj najveci praznik, a ovi sto ga kao slave po kafanama samo se furaju da su muslimani. Takvih je danas i previse. nazalost.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#32 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
I da za one koji neznaju sta je mardi gras http://en.wikipedia.org/wiki/Mardi_Gras
Sto ce reci, i mi konja za trku imamo.
Sto ce reci, i mi konja za trku imamo.
Last edited by Dado dijasporitus on 14/09/2009 22:07, edited 1 time in total.
- illuminated
#33 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
upravo tako.JThomas wrote:previše se tu para okrene da bi iko i pokušao da tome stane u kraj, a kamoli da uspije.
raja hoće veselo![]()
ko će slušat' tuđu muku...
![]()
mnogo vise problema bude na jednoj prosjecnoj utakmici bilo koje evropske lige gdje se piva toci hektolitrima, ponekad demoliraju vozovi,
i bude tuce.
ZAsto se fudbal ne ukine? Zbog love, naravno.
Pa ljudi je li vi razumijete kako je piti 11 mjeseci, ne piti za Ramazan...pa to mora da se zalije.
-
andrija2007
#34 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Ipak,obično na "jednoj prosječnoj utakmici bilo koje evropske lige" na kraju ne bude 4 mrtva,i 60-tak ranjenih.upravo tako.
mnogo vise problema bude na jednoj prosjecnoj utakmici bilo koje evropske lige gdje se piva toci hektolitrima, ponekad demoliraju vozovi,
i bude tuce.
ZAsto se fudbal ne ukine? Zbog love, naravno.
Pa ljudi je li vi razumijete kako je piti 11 mjeseci, ne piti za Ramazan...pa to mora da se zalije.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#35 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Meni doslo da zaplacem danas kada sam ovo procitala...mene je jednostavno stid drustva u kojem zivim i u kojem se iznova osjecam kao vanzemaljac.popajic wrote:Piše: A. Panjeta
Sarajevo je ovih dana oblijepljeno plakatima koji najavljuju koncerte Sinana Sakića, Ace Pejovića, Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, te nastupe trubača. Dok su plakati koji se šest dana pred Bajram mogu vidjeti po gradu relativno "suptilni", internet stranice koje najavljuju društvene događaje mnogo su "zanimljivije".
Tako će se u Živinicama Bajram moći proslaviti u klubu "Capo" uz Votka Party i go-go plesačice uz nagradnu igru sa litrom votke i šest red-bullova kao glavnim dobitkom. U klubu "Tabu" u Sarajevu najavljen je party kojeg "svi jedva čekamo nakon ramazanskog praznika", dok klub "Ria" prva dva dana nudi zabavu do ranih jutarnjih sati uz narodnjake, a treći dan Bajrama nastup go-go plesačica. Biće tu još i trbušnih plesačica, Mileta Kitića, Radeta Lackovića, Ace Lukasa, i naravno - Selme Bajrami.![]()
![]()
Mogu se kladiti da u drzavama koje nisu vecinom muslimanske se vise postuju muslimanski vjerski praznici nego kod nas.
E u sta se ovaj narod pretvorio meni nije jasno. Od koga su naucili ovako obiljezavati Bajram?
Odron. Tuga.
- Fair Life
#36 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
ladyblue18 wrote:Meni doslo da zaplacem danas kada sam ovo procitala...mene je jednostavno stid drustva u kojem zivim i u kojem se iznova osjecam kao vanzemaljac.popajic wrote:Piše: A. Panjeta
Tako će se u Živinicama Bajram moći proslaviti u klubu "Capo" uz Votka Party i go-go plesačice uz nagradnu igru sa litrom votke i šest red-bullova kao glavnim dobitkom. U klubu "Tabu" u Sarajevu najavljen je party kojeg "svi jedva čekamo nakon ramazanskog praznika", dok klub "Ria" prva dva dana nudi zabavu do ranih jutarnjih sati uz narodnjake, a treći dan Bajrama nastup go-go plesačica. Biće tu još i trbušnih plesačica, Mileta Kitića, Radeta Lackovića, Ace Lukasa, i naravno - Selme Bajrami.![]()
![]()
Mogu se kladiti da u drzavama koje nisu vecinom muslimanske se vise postuju muslimanski vjerski praznici nego kod nas.
E u sta se ovaj narod pretvorio meni nije jasno. Od koga su naucili ovako obiljezavati Bajram?
Odron. Tuga.
- chengaba
#37 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Evo recimo moj slucaj.
Ne postim vise (postio sam prije nekad), i za bajram odem obici porodicu.
Sjedne se, pojede, popije, isprica, a i bogme se dobije bajramluka.
A meni je uvijek scenarij slijedeci: ako imam 50 maraka viska u djepu, idem se razguliti od cuganja, sad dobio ja na kladionici, radio na fasadama, ili mi neko da kao "bajramluk".
Sad sto ja ne ispostujem bajram na pravilan nacin ide na moju dusu, ali sumnjam da ima veze sa deislamizacijom BiH i slicnim stvarima.
Jednostavno, mladje generacije imaju para te dane, a ugostitelji to pokusaju maksimalno da iskoriste...
Ne postim vise (postio sam prije nekad), i za bajram odem obici porodicu.
Sjedne se, pojede, popije, isprica, a i bogme se dobije bajramluka.
A meni je uvijek scenarij slijedeci: ako imam 50 maraka viska u djepu, idem se razguliti od cuganja, sad dobio ja na kladionici, radio na fasadama, ili mi neko da kao "bajramluk".
Sad sto ja ne ispostujem bajram na pravilan nacin ide na moju dusu, ali sumnjam da ima veze sa deislamizacijom BiH i slicnim stvarima.
Jednostavno, mladje generacije imaju para te dane, a ugostitelji to pokusaju maksimalno da iskoriste...
- enesovac
#38 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Zalosno je sto se Bajramu veoma mnogo raduju oni koji protekli mjesec ramazana nisu niti postili, niti ga na bilo koji nacin provodili u ibadetu. Sta onda oni ima da slave?! Bajram njima dodje ko neka prilika da se dobro srede, izadju, i da poslije pricaju kako im je bilo dobro isl. A takvi su po kafanama, piju i pijani cestitaju Bajram jedni drugima.
Nasrecu ima mnogo i onih koji Bajram obiljezavaju onako kako treba, samo sto to rade u mirno i dostojanstveno i u krugu porodice i prijatelja, pa se to ne moze ni primijetiti, kao sto se primjecuju ovi prvi, koji su lako primjetni, bucni i nametljivi.
Bez obzira na sve, jasno je da ce jos mnogo vremena proci dok se stvari ne postave na svoje mjesto. Nasa drustvena svijest jos nije formirana, jos se trazimo i lako nas je pokolebati ( ne sve ), pa zbog toga i ima mnogo lutanja, pijanih muslimana i bajramovanja uz lozu i konjak. Nazalost to je i idealna prilika onima koji jedva cekaju da nas oblate i okrive za sve i svasta da nam spocitaju mnogo toga, a i u pravu su, jer im mi sami dajemo mnostvo materijala.
Zbog toga moramo biti dosljedni i postovati najprije sami sebe i svoje obicaje, a ne potpadati pod uticaj nagona i trenutnih trendova.
Nasrecu ima mnogo i onih koji Bajram obiljezavaju onako kako treba, samo sto to rade u mirno i dostojanstveno i u krugu porodice i prijatelja, pa se to ne moze ni primijetiti, kao sto se primjecuju ovi prvi, koji su lako primjetni, bucni i nametljivi.
Bez obzira na sve, jasno je da ce jos mnogo vremena proci dok se stvari ne postave na svoje mjesto. Nasa drustvena svijest jos nije formirana, jos se trazimo i lako nas je pokolebati ( ne sve ), pa zbog toga i ima mnogo lutanja, pijanih muslimana i bajramovanja uz lozu i konjak. Nazalost to je i idealna prilika onima koji jedva cekaju da nas oblate i okrive za sve i svasta da nam spocitaju mnogo toga, a i u pravu su, jer im mi sami dajemo mnostvo materijala.
Zbog toga moramo biti dosljedni i postovati najprije sami sebe i svoje obicaje, a ne potpadati pod uticaj nagona i trenutnih trendova.
-
staza
#39 Ali...
Svačiji život je dobar ako njemu ne smeta, ne nameće ga njegov konzument kao opći uzus, ne miješa se istim u tuđu intimu, i ne krši državni zakon.slucajni_prolaznik wrote:Alkoholizirana, nadrogirana, izbodena i pretucena mladez je za tebe mozda i "ispovracana" tema, ali za druge to, na svu srecu, sigurno nije.ernest wrote:Fatmire, fakat si besposlen. haj što si besposlen, imaš li kakvu novu temu, serviraš nam stalno ispovraćane temeslucajni_prolaznik wrote:Blize se Bajramski praznici, a ujedno s njima i terevenke, opijanja, masovne tuce (tu i tamo koja izbodena zrtva). Sve u svemu, neugodno i apsolutno suprotno ne samo vjerskim nacelima.
Kao da su neki pravo "jedva docekali" da Bajram svane, pa da mogu onako zdruzeno urlati, mlatiti se, opijati, da izvinete: usvinjiti.
Kao da Bajram nije islamski praznik, nego nekakva spontana zurka, gdje se mijesaju pozude s alkoholom, drogama i nasiljem.
Kakvo je vase misljenje u vezi ovoga?
Jedan link na tu temu sa http://www.alispahic.net => http://klix.com/n2yufx
Na dnu teksta je linkovan snimak Centralnog Dnevnika na tu temu.
Evo šta je problem: srednji sloj koji postoji, ali je poremećen.
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Nive ... /index.php
(Preuzimanjâ 239; 11 glasova: ocjena kvalitete od 5 zvjezdicâ, 4 zvjezdice.)
Zašto se ovo ne dešava knjigama mnogih pismenih autorica, koje iskreno piše o svojim seksualnim iskustvima?!
Gdje su tete na tržnici, radnici u livnici, seljaci na polju: od kojih najmanje 50 % možda nikad nije ni čulo za Nives: ono što oni konzumiraju: Seka, Ceca: vrhunski je kvalitet u poređenju sa knjigom gospođe Celzijus, sorry Drpić.
Odgovor je jasan: zato što srednji sloj daje elitu: Gatesa, Rushdieja, Austera, itd.: kad njega nema, oni obrazovani iz srednjega sloja su nečujni, ili nisu dovoljno poštovani i plaćeni, pogotovo ako nekoj propagatorskoj grupici ne pripadaju.
O čemu Nives govori: osim što dobro izgleda: ona govori potkazivačko-andrićevski o intimnim životima: srednjega sloja: ili onih koji su se iz tog srednjega sloja, uzdigli u novčano poštovanu elitu: fudbaleri, kulturnjaci, muzičari, itd.
Zato je njena knjiga bila ne hrv., nego balkanski bestseller.
No, to i nije toliko začuđujuće, jer njena knjiga uostalom i govori o oboljelom balkanskom srednjem sloju.
(Naravno, nisam je čitao, pa ne mogu ništa ozbiljnije tvrditi.)
Last edited by staza on 15/09/2009 14:42, edited 1 time in total.
- phillie
#40 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Duhovne i moralne vrijednosti danas uveliko gube bitku protiv materijalizma, zadovoljavanja fizickih htjenja, sve se svodi na "tozla i body"
Danas je sasvim normalno da covjek koji posti ode do kladionice odigrati jedan tiket, danas je normalno da covjek koji posti psuje kao kocijas, pa je eto normalno da se nakon mjeseca u kojem covjek treba i mora poraditi na sebi kao bicu, sagledati svoj zivot (ne samo sta je bilo prosle godine), sagledati svoje greske, svoje poroke, svoje slabosti, istraziti sebe i traziti rjesenje svog problema (a naravno svi ih imamo), pokusati se ispraviti i te stvari koje nas udaljavaju od nekih iskonskih vrijednosti koje cine nas kao ljudska bica i kompletnijim i boljim, odbaciti od sebe i pokusati tako nastaviti zivjeti i poslije mjeseca Ramazana, a ne sto neko rece nakon klanjanja Bajrama otici i "omrsiti se" jednom pivicom i spremati se za Sinana Sakica uz litre alkohola, go go plesacice ili sta vec. Ne kazem ja sad, trebamo svi biti ko vehabije posvetiti se vjeri 100% , ali isto tako ne mora se srljati i samom sebi ciniti steta ovakvim postupcima. Nije u nasim genima tako "proslavljati" nase praznike. Posjeta roditeljima (ako ne zivite skupa), obilazak rodbine, kupovina bajramluka najmladjim clanovima familije,darovanje sirotinje, obilazak mezarluka i ucenja fatihe nasim mrtvim, to su neki postupci kako bi trebali "slaviti" Bajram. Tako su to radili i nasi roditelji i njihovi roditelji....
Naravno, vjera kao osobni izbor svakog covjeka, nikome ne da je za pravo da ocjenjuje, komentarise i kritizira necije postupke, za koje se misli "da su lose", jer niko nece nositi tudje grijehe na svojoj dusi, ali gledajuci sa aspekta naroda kao cjeline, onda smo ga bas zglajzali (ne mislim samo sto se tice vjere, nisam neki vjerski fanatik), moralno posrnuli, sa izgubljenim vrijednostima, manjku autoriteta( bilo roditelja, nastavnika profesora, starije osobe), a desavanja poput go go plesacica, pijancenja, tuca i nazalost ubistava samo su posljedica ovog "zglajzavanja"
Nek je nama Bog na pomoci....
@staza
ima vremena da se na tvu vrtila reklama, nesto kao, stariji covjek, obicno obucen ide ulicom dok se na zidovima nizu jumbo plakati nekih zvijezda, pjevacica tipa Spearsove, losih glumaca, tipova djevojaka kao P Hilton, i rulje djevojaka i momaka kako trce za njima, slikaju i traze autogram. A ovaj ciko neprimjetno ulazi u autobus i sjeda na sjediste...da bi u titlu islo (lupam sad) Artur Smith, hemicar, dobitnik Nobelove nagrade....Tako je i sa ovom nasom omladinom, kad su idoli tipa Seke Aleksic, Goge Sekulic, kad se pjesme tipa "Gacice" i "ja to volim da radim dugo" znaju napamet, dok imamo hiljadu nekih izbora ljepote, u kojima ima svega osim pameti...a intelekt Bosnjaka sjedi negdje u autobusu na nekom sjedistu....
Naravno, vjera kao osobni izbor svakog covjeka, nikome ne da je za pravo da ocjenjuje, komentarise i kritizira necije postupke, za koje se misli "da su lose", jer niko nece nositi tudje grijehe na svojoj dusi, ali gledajuci sa aspekta naroda kao cjeline, onda smo ga bas zglajzali (ne mislim samo sto se tice vjere, nisam neki vjerski fanatik), moralno posrnuli, sa izgubljenim vrijednostima, manjku autoriteta( bilo roditelja, nastavnika profesora, starije osobe), a desavanja poput go go plesacica, pijancenja, tuca i nazalost ubistava samo su posljedica ovog "zglajzavanja"
@staza
ima vremena da se na tvu vrtila reklama, nesto kao, stariji covjek, obicno obucen ide ulicom dok se na zidovima nizu jumbo plakati nekih zvijezda, pjevacica tipa Spearsove, losih glumaca, tipova djevojaka kao P Hilton, i rulje djevojaka i momaka kako trce za njima, slikaju i traze autogram. A ovaj ciko neprimjetno ulazi u autobus i sjeda na sjediste...da bi u titlu islo (lupam sad) Artur Smith, hemicar, dobitnik Nobelove nagrade....Tako je i sa ovom nasom omladinom, kad su idoli tipa Seke Aleksic, Goge Sekulic, kad se pjesme tipa "Gacice" i "ja to volim da radim dugo" znaju napamet, dok imamo hiljadu nekih izbora ljepote, u kojima ima svega osim pameti...a intelekt Bosnjaka sjedi negdje u autobusu na nekom sjedistu....
-
Bodkin
#41 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
a znas li sta je jos od ovoga sto si odgovorilo/la @stazi-licemjerstvo.ovo apsolutno ne znaci da si ti jedan/jedna od njih samo zelim da se nadovezem na tvoj post.vidis znas li koliko ima ljudi koji se zvanicno zgrazavaju turbo folka ali se zato odvale u kafanama uz tu muziku ili kuci gledaju spotove?koliko ima ljudi koji moralisu a kad dodje do njih ne vrijede nikakva pravila.svi bi da budu sveci i svetice za okolinu ali uradicemo mi svasta samo nemoj nikome reci.e vidis takvi su duplo gori.mogu govoriti samo za sebe ali uvijek cu reci da su gori oni koji ce sve ove ljudi kritikovati, a onda sacekati 2 dana nakon Bajrama i spojit sebi alkohol na venu dok cekaju kraj veceri da odvedu kuci neku curicu a kuci ih ceka druga..crkvice wrote:Duhovne i moralne vrijednosti danas uveliko gube bitku protiv materijalizma, zadovoljavanja fizickih htjenja, sve se svodi na "tozla i body"Danas je sasvim normalno da covjek koji posti ode do kladionice odigrati jedan tiket, danas je normalno da covjek koji posti psuje kao kocijas, pa je eto normalno da se nakon mjeseca u kojem covjek treba i mora poraditi na sebi kao bicu, sagledati svoj zivot (ne samo sta je bilo prosle godine), sagledati svoje greske, svoje poroke, svoje slabosti, istraziti sebe i traziti rjesenje svog problema (a naravno svi ih imamo), pokusati se ispraviti i te stvari koje nas udaljavaju od nekih iskonskih vrijednosti koje cine nas kao ljudska bica i kompletnijim i boljim, odbaciti od sebe i pokusati tako nastaviti zivjeti i poslije mjeseca Ramazana, a ne sto neko rece nakon klanjanja Bajrama otici i "omrsiti se" jednom pivicom i spremati se za Sinana Sakica uz litre alkohola, go go plesacice ili sta vec. Ne kazem ja sad, trebamo svi biti ko vehabije posvetiti se vjeri 100% , ali isto tako ne mora se srljati i samom sebi ciniti steta ovakvim postupcima. Nije u nasim genima tako "proslavljati" nase praznike. Posjeta roditeljima (ako ne zivite skupa), obilazak rodbine, kupovina bajramluka najmladjim clanovima familije,darovanje sirotinje, obilazak mezarluka i ucenja fatihe nasim mrtvim, to su neki postupci kako bi trebali "slaviti" Bajram. Tako su to radili i nasi roditelji i njihovi roditelji....
@staza
-
kijameta
#42 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Naravno da ima tuca za bozic,naravno ne u Sarajevu,gdje je 5 % katolika,nego u katolickim zemljama(Slovenija,Hrvatska) gdje katolici imaju kriticnu masu ljudi,tu onda dodze do opijanja i svega sto uz to ide.slucajni_prolaznik wrote:Nisam ni povezivao, kao sto sam gore vec i naveo. Isto bi vazilo da se katolici pokrve za Bozic ili Jevreji za Pessah. Samo se pitam, zasto bas za Bajram nasilje, a za vrijeme Ramazana tajac?Maraschino wrote:
Popusti malo sa tim Ramazanom i Bajramom. Naravno da postoje NEvjernici koji i za vrijeme Ramazana piju i stvaraju probleme sebi, porodici pa cak i okolini. Ne treba biti Ramazan da covjek ne pije ako je pio prije i jedva ceka da prodje da se opet olesi. Ja pijem (umjereno) uvijek i svugdje i nikoga ne diram a kreteni ne gledaju ni mjesto ni vrijeme da naprave probleme. Prema tome, nemas potrebe povezivati ove ''svete dogadjaje'' sa klosarima i barabama.
Mislim, ima ti tucnjava za Bozic? Ili nasilja za vrijeme Pessaha? Nisam do sada cuo. OK, moze se kazati, da ti tipovi, koji prave nasilje za vrijeme Bajrama i nisu muslimani. Ali sto ih nema kada su Bozicni praznici (jer, po toj logici, njima bi i Bozic trebao biti isto toliko manje vazan kao i Bajram).
Ja sam odusevljen ovakvim pristupom bajramu od strane Bosanaca. To je jedna velika pobjeda hedonizma i boga Bahusa nad suhoparnom,smijesnom i suludom istocnjackom religijom.Covjek u nama je veci od svakoga izmisljenoga 'boga'.
Licno se za bajram necu trijezniti tri dana i sva tri dana cu se smijati 'muslimanima' u lice.
Trebamo svi zivjeti svaki dan kao da je bajram-sex,droga i rock 'n' roll.
-
KREMEN
#43 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Svaka cast!! Da je vise ljudi koji slusaju rock'n' roll ova bi zemlja bila zemlja mira i tolerancije...kijameta wrote:Naravno da ima tuca za bozic,naravno ne u Sarajevu,gdje je 5 % katolika,nego u katolickim zemljama(Slovenija,Hrvatska) gdje katolici imaju kriticnu masu ljudi,tu onda dodze do opijanja i svega sto uz to ide.slucajni_prolaznik wrote:Nisam ni povezivao, kao sto sam gore vec i naveo. Isto bi vazilo da se katolici pokrve za Bozic ili Jevreji za Pessah. Samo se pitam, zasto bas za Bajram nasilje, a za vrijeme Ramazana tajac?Maraschino wrote:
Popusti malo sa tim Ramazanom i Bajramom. Naravno da postoje NEvjernici koji i za vrijeme Ramazana piju i stvaraju probleme sebi, porodici pa cak i okolini. Ne treba biti Ramazan da covjek ne pije ako je pio prije i jedva ceka da prodje da se opet olesi. Ja pijem (umjereno) uvijek i svugdje i nikoga ne diram a kreteni ne gledaju ni mjesto ni vrijeme da naprave probleme. Prema tome, nemas potrebe povezivati ove ''svete dogadjaje'' sa klosarima i barabama.
Mislim, ima ti tucnjava za Bozic? Ili nasilja za vrijeme Pessaha? Nisam do sada cuo. OK, moze se kazati, da ti tipovi, koji prave nasilje za vrijeme Bajrama i nisu muslimani. Ali sto ih nema kada su Bozicni praznici (jer, po toj logici, njima bi i Bozic trebao biti isto toliko manje vazan kao i Bajram).
Ja sam odusevljen ovakvim pristupom bajramu od strane Bosanaca. To je jedna velika pobjeda hedonizma i boga Bahusa nad suhoparnom,smijesnom i suludom istocnjackom religijom.Covjek u nama je veci od svakoga izmisljenoga 'boga'.
Licno se za bajram necu trijezniti tri dana i sva tri dana cu se smijati 'muslimanima' u lice.![]()
![]()
![]()
Trebamo svi zivjeti svaki dan kao da je bajram-sex,droga i rock 'n' roll.![]()
I imacemo puno ljepsi svijet.
-
Basta
#44 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Ma nevjerujem da ljudi koji su postili i ispostili ramazan ucestvuju u ovakvim terevenkama. Jer oni koji su se u mjesecu ramazanu odricali od mnogih stvari i molili se bogu za bolje sutra nemogu i sigurno i neucestvuju u tim terevenkama. Oni koji se opijaju su oni koji su daleko od vjere, nacije, i naravno daleko i od pameti.
-
andrija2007
#45 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Slažem se s gore napisanim, ko je istinski, iz srca odan vjeri, jednostavno ne osjeća potrebu, niti mu pada na pamet, da se "prazni" na ovakav način.Basta wrote:Ma nevjerujem da ljudi koji su postili i ispostili ramazan ucestvuju u ovakvim terevenkama. Jer oni koji su se u mjesecu ramazanu odricali od mnogih stvari i molili se bogu za bolje sutra nemogu i sigurno i neucestvuju u tim terevenkama. Oni koji se opijaju su oni koji su daleko od vjere, nacije, i naravno daleko i od pameti.
- slavkoimamodilera
#46 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Na moju veliku zalost, citavu halabuku oko bajram partyija cu propustiti jerbo necu biti ni blizu!
Pa cete mi pricat sta je sve u seheru bilo... 
-
staza
- melbaa
#48 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Od pameti najdalje!Basta wrote:Ma nevjerujem da ljudi koji su postili i ispostili ramazan ucestvuju u ovakvim terevenkama. Jer oni koji su se u mjesecu ramazanu odricali od mnogih stvari i molili se bogu za bolje sutra nemogu i sigurno i neucestvuju u tim terevenkama. Oni koji se opijaju su oni koji su daleko od vjere, nacije, i naravno daleko i od pameti.
- plemba
#49 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Nikad mi nece biti jasni ti ljudi koji poste cijeli ramazan i onda se oleše prvi dan bajrama. znam momaka u mom kraju koji poste jedan ili nijedan dan u toku ramazana, inace piju alkohol, ali za vrijeme ramazana i bajrama to ne rade... jednostavno takav je red. Naravno oni koji piju, piju... svakome svacije.
noc uoci bajrama, bajramski vatromet u Cazinu, ujutru bajram i obilazak rodbine... takav je svaki kada odem kuci... i najljepsi su takvi... naravno, podrazumjeva se tu i pokoja kafa... ali nista spektakularno....
ovo danasnje... fuj... ej, covjek posti cijeli ramazan, i onda prvi dan bajrama se olesi.... aloooo.... pa to je fakat van svake pameti...
noc uoci bajrama, bajramski vatromet u Cazinu, ujutru bajram i obilazak rodbine... takav je svaki kada odem kuci... i najljepsi su takvi... naravno, podrazumjeva se tu i pokoja kafa... ali nista spektakularno....
ovo danasnje... fuj... ej, covjek posti cijeli ramazan, i onda prvi dan bajrama se olesi.... aloooo.... pa to je fakat van svake pameti...
-
escobar_
#50 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo
Ma znate kako se kod nas kaže, "sto ljudi, sto ćudi". Neće svi ni ići na ta bajramska sijela, tu pretežno idu oni koji od islama imaju tek muslimansko ime i lanac oko vrata sa simbolom islama.
Iskrenom vjerniku ne trebaju novinari govoriti šta je dobro, a šta ne, zna to i sam.
Iskrenom vjerniku ne trebaju novinari govoriti šta je dobro, a šta ne, zna to i sam.