Mozda te ovo vise zanima:blackepeace wrote:Ma ništa, sve je u redu.Nezbilj wrote:Možeš li pojasniti u čemu ti vidiš problem sa OS BiH?
http://www.mod.gov.ba/bs/vijest.asp?id=622
70 godina od sporazuma Cvetković - Maček
Mozda te ovo vise zanima:blackepeace wrote:Ma ništa, sve je u redu.Nezbilj wrote:Možeš li pojasniti u čemu ti vidiš problem sa OS BiH?
Najvise mi se NE svidja dio o tome kako smo mi mali i nesposobni da se odbranimo...zar se nisi upitao kako smo se rohuljama i prackama 92' odbranili a sad svaka kuca ima najmanje jedan AK-47 koje su nam poklonili nase nam drage komsije srbi ili ti ga cetnici???slushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
Koliko ova ideja ima smisla?
-Mi smo mala zemlja,miroljubiva i ne želimo nikoga napadati
-Naša armija,ma kako bila dobro organizirana,nema snagu braniti se,teorijska pretpostavka,
od nekog sgresora.
-Raspuštanjem armije pojavljuje se veliki broj nezaposlenih.Rješenje bi bilo da svi postanu
pripadnici policije.
Možda ova ideja i nije tako besmislena,odbacujući da je to isključivo ispolitizirano od vlasti
u RS.
Upravo tako nema ni jedne suverene države koja može postojati bez odbranbenih snaga. Sve ove državice, ostrva i gradove-države, koje su formalno bez oružanih snaga nalaze se pod zaštitom oružanih snaga drugih država. Sama definicija suverene države podrazumjeva sposobnost odbrane državne teritorije.keep it real wrote:Nezbilj wrote:Možda ova ideja i nije tako besmislena? Molim??? Može li mi neko nabrojati jednu jedinu demilitarizovanu državu na ovom svijetu? Jasno mi je ko je organizovao 50 studenata u Banja Luci, ali da to nekome "možda ima smisla" pa to je stvarno smiješno!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... med_forces
A to si mislio.. Ma pusti to. Pogledaj malo ovo..blackepeace wrote:Ma ništa, sve je u redu.Nezbilj wrote:Možeš li pojasniti u čemu ti vidiš problem sa OS BiH?
Nezbilj wrote:Upravo tako nema ni jedne suverene države koja može postojati bez odbranbenih snaga. Sve ove državice, ostrva i gradove-države, koje su formalno bez oružanih snaga nalaze se pod zaštitom oružanih snaga drugih država. Sama definicija suverene države podrazumjeva sposobnost odbrane državne teritorije.keep it real wrote:Nezbilj wrote:Možda ova ideja i nije tako besmislena? Molim??? Može li mi neko nabrojati jednu jedinu demilitarizovanu državu na ovom svijetu? Jasno mi je ko je organizovao 50 studenata u Banja Luci, ali da to nekome "možda ima smisla" pa to je stvarno smiješno!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... med_forces
E vala u pravu si i fakat se vidi da ti je logika jaca strana. Treba ukinuti OS BiH i otjerati OHR i pojest dvije-tri kifle sa slagom dok slusamo kengure kako skakucu i cekamo Kineze da nas oslobode u Luksemburgu. Moze tako nesta ono logicki ha?keep it real wrote: znaci po toj logici samo ameri , rusi i mozda kinezi imaju suverene drzave . naprimjer ameri da napadnu svim snagama njemacku shebali bi je za par sati , 30 nuklearki i laku noc svabe .
sad ti meni reci jeli njemacka suverena drzava ?
daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu .
De šo "Mirno ne protestuju" kada im autobusi Kokošara prodju kroz Banjaluku i dodju na orgijanje na Manjaču...slushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
-Naša armija,ma kako bila dobro organizirana,nema snagu braniti se,teorijska pretpostavka,
od nekog sgresora.
-Raspuštanjem armije pojavljuje se veliki broj nezaposlenih.Rješenje bi bilo da svi postanu
pripadnici policije.
Možda ova ideja i nije tako besmislena,odbacujući da je to isključivo ispolitizirano od vlasti
u RS.

vidis da ima napretka...blackepeace wrote:Ma ništa, sve je u redu.Nezbilj wrote:Možeš li pojasniti u čemu ti vidiš problem sa OS BiH?
Nezbilj wrote:E vala u pravu si i fakat se vidi da ti je logika jaca strana. Treba ukinuti OS BiH i otjerati OHR i pojest dvije-tri kifle sa slagom dok slusamo kengure kako skakucu i cekamo Kineze da nas oslobode u Luksemburgu. Moze tako nesta ono logicki ha?keep it real wrote: znaci po toj logici samo ameri , rusi i mozda kinezi imaju suverene drzave . naprimjer ameri da napadnu svim snagama njemacku shebali bi je za par sati , 30 nuklearki i laku noc svabe .
sad ti meni reci jeli njemacka suverena drzava ?
daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu .
Nije valjda da smatras BiH suverenom drzavom? Gdje ne postoji Vrhovni sud drzave, onda tu nema ni drzave. To ti je neko prodao jarane kao sto ti je prodao termine 'demokratija' i slicne..keep it real wrote:...daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu.
diskutovali smo o demilitarizaciji , procitaj sve jos jednom (ukljuci mozak ovaj put) .cistunac wrote:Nije valjda da smatras BiH suverenom drzavom? Gdje ne postoji Vrhovni sud drzave, onda tu nema ni drzave. To ti je neko prodao jarane kao sto ti je prodao termine 'demokratija' i slicne..keep it real wrote:...daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu.
A u slucaju ozbiljnih povreda prava, mozemo se samo obracati onima izvana... pa kada se pitanje tog suda rijesi, onda mozemo reci OHR-u hvala i dovidjenja.
Da ima Vrhovnog suda, ne bi se danas Vozd sepurio dokazujuci da mu niko ne moze nista. Ima covjek svoj vlastiti Ustavni sud... najvisi u RS... jer se drugi koji mu ne moze nista nalazi u Sarajevu... pa ti skontaj ko je ovdje 'suveren.'
Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvanicenoslushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.
koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?Bosnolog wrote:Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvanicenoslushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.![]()
Ova narucena studentska mirovno-pacificka supljiranja, znamo odakle je narucena i kome smeta NATO u tom genocidno fasistickom vilajetu a koji ce se integrirati u BiH u stvarnom smislu rijeci u skoroj buducnosti demokratski mirno ili zna se na isti nacin kako je nastao.
i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.keep it real wrote:koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?Bosnolog wrote:Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvanicenoslushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.![]()
Ova narucena studentska mirovno-pacificka supljiranja, znamo odakle je narucena i kome smeta NATO u tom genocidno fasistickom vilajetu a koji ce se integrirati u BiH u stvarnom smislu rijeci u skoroj buducnosti demokratski mirno ili zna se na isti nacin kako je nastao.
zveckati oruzijem pa poceti rat ? onda ti fino dodju tenkovi i teska artiljerija iz hrvatske i srbije pa se ti slikaj sa svojim snajperom . vrs je imao 3 put manje vojnika oko sarajeva , razmisli malo o tome .
i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.[/quote]sodom wrote:[
koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?
zveckati oruzijem pa poceti rat ? onda ti fino dodju tenkovi i teska artiljerija iz hrvatske i srbije pa se ti slikaj sa svojim snajperom . vrs je imao 3 put manje vojnika oko sarajeva , razmisli malo o tome .
keep it real wrote:i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.sodom wrote:[
koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?
keep it real wrote:koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?Bosnolog wrote:Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvanicenoslushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.![]()
kremenko to ti je tacno kako kazes i priznam u pravu si.KREMEN wrote:Pa normalno da je Dodik pametan, radi sto hoce i hoce mu se. niko mu ne smeta..A Bosnjaci...morate naci pametnije politicare..bezveze je prijetiti ratom..ove sad sto imate treba pomesti, pa naci mlade i sposobne koji ce sa pamecu nesto napraviti. Pravljenjem Dzamija i okrecanjem ka islamu kao jedinoj borbi necete nikad nista napraviti...samo dajete vjetar u ledja Dodiku...
KREMEN wrote:Pa normalno da je Dodik pametan, radi sto hoce i hoce mu se. niko mu ne smeta..A Bosnjaci...morate naci pametnije politicare..bezveze je prijetiti ratom..ove sad sto imate treba pomesti, pa naci mlade i sposobne koji ce sa pamecu nesto napraviti. Pravljenjem Dzamija i okrecanjem ka islamu kao jedinoj borbi necete nikad nista napraviti...samo dajete vjetar u ledja Dodiku...