demilitarizacija bih

Post Reply
BHCluster

#26 Re: demilitarizacija bih

Post by BHCluster »

blackepeace wrote:
Nezbilj wrote:Možeš li pojasniti u čemu ti vidiš problem sa OS BiH?
Ma ništa, sve je u redu.
http://www.mod.gov.ba/bs/vijest.asp?id=622
Mozda te ovo vise zanima:
Image
70 godina od sporazuma Cvetković - Maček
Mirza984

#27 Re: demilitarizacija bih

Post by Mirza984 »

slushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
Koliko ova ideja ima smisla?
-Mi smo mala zemlja,miroljubiva i ne želimo nikoga napadati
-Naša armija,ma kako bila dobro organizirana,nema snagu braniti se,teorijska pretpostavka,
od nekog sgresora.
-Raspuštanjem armije pojavljuje se veliki broj nezaposlenih.Rješenje bi bilo da svi postanu
pripadnici policije.
Možda ova ideja i nije tako besmislena,odbacujući da je to isključivo ispolitizirano od vlasti
u RS.
Najvise mi se NE svidja dio o tome kako smo mi mali i nesposobni da se odbranimo...zar se nisi upitao kako smo se rohuljama i prackama 92' odbranili a sad svaka kuca ima najmanje jedan AK-47 koje su nam poklonili nase nam drage komsije srbi ili ti ga cetnici???
Nezbilj

#28 Re: demilitarizacija bih

Post by Nezbilj »

keep it real wrote:
Nezbilj wrote:Možda ova ideja i nije tako besmislena? Molim??? Može li mi neko nabrojati jednu jedinu demilitarizovanu državu na ovom svijetu? Jasno mi je ko je organizovao 50 studenata u Banja Luci, ali da to nekome "možda ima smisla" pa to je stvarno smiješno!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... med_forces
Upravo tako nema ni jedne suverene države koja može postojati bez odbranbenih snaga. Sve ove državice, ostrva i gradove-države, koje su formalno bez oružanih snaga nalaze se pod zaštitom oružanih snaga drugih država. Sama definicija suverene države podrazumjeva sposobnost odbrane državne teritorije.
Nezbilj

#29 Re: demilitarizacija bih

Post by Nezbilj »

blackepeace wrote:
Ma ništa, sve je u redu.
A to si mislio.. Ma pusti to. Pogledaj malo ovo..
http://www2.webng.com/security/osbih_basic_content.html
keep it real

#30 Re: demilitarizacija bih

Post by keep it real »

Nezbilj wrote:
keep it real wrote:
Nezbilj wrote:Možda ova ideja i nije tako besmislena? Molim??? Može li mi neko nabrojati jednu jedinu demilitarizovanu državu na ovom svijetu? Jasno mi je ko je organizovao 50 studenata u Banja Luci, ali da to nekome "možda ima smisla" pa to je stvarno smiješno!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... med_forces
Upravo tako nema ni jedne suverene države koja može postojati bez odbranbenih snaga. Sve ove državice, ostrva i gradove-države, koje su formalno bez oružanih snaga nalaze se pod zaštitom oružanih snaga drugih država. Sama definicija suverene države podrazumjeva sposobnost odbrane državne teritorije.

"Sama definicija suverene države podrazumjeva sposobnost odbrane državne teritorije."
hahahahaha , sto me covjek nasmija
znaci po toj logici samo ameri , rusi i mozda kinezi imaju suverene drzave . naprimjer ameri da napadnu svim snagama njemacku shebali bi je za par sati , 30 nuklearki i laku noc svabe .
sad ti meni reci jeli njemacka suverena drzava ?

daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu .
Haris.ba

#31 Re: demilitarizacija bih

Post by Haris.ba »

Ja sam za to da se ukine komponenta oruzanih snaga BH. Time da se Republika Srpska oslobodi svakog finansiranja vojske. A Federacija ce preuzeti finansiranje i cuvanje sigurnosti njenoga teritorija. Tako studenti u Banja Luci ostvaruju cilj demitarilizacije, a sigurni su od napada vanjskih i unutrasnjih neprijatelja.

Ko misli da pametne ideje dolaze iz Banja Luke i Beograda neka cita:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Genocid_u_Srebrenici
Nezbilj

#32 Re: demilitarizacija bih

Post by Nezbilj »

keep it real wrote: znaci po toj logici samo ameri , rusi i mozda kinezi imaju suverene drzave . naprimjer ameri da napadnu svim snagama njemacku shebali bi je za par sati , 30 nuklearki i laku noc svabe .

daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu .
E vala u pravu si i fakat se vidi da ti je logika jaca strana. Treba ukinuti OS BiH i otjerati OHR i pojest dvije-tri kifle sa slagom dok slusamo kengure kako skakucu i cekamo Kineze da nas oslobode u Luksemburgu. Moze tako nesta ono logicki ha?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33 Re: demilitarizacija bih

Post by pici »

slushatelj wrote:Studenti u Banjoj Luci pokrenuli su mirnim protestima ideju o demilitarizaciji BiH.
-Naša armija,ma kako bila dobro organizirana,nema snagu braniti se,teorijska pretpostavka,
od nekog sgresora.
-Raspuštanjem armije pojavljuje se veliki broj nezaposlenih.Rješenje bi bilo da svi postanu
pripadnici policije.
Možda ova ideja i nije tako besmislena,odbacujući da je to isključivo ispolitizirano od vlasti
u RS.
De šo "Mirno ne protestuju" kada im autobusi Kokošara prodju kroz Banjaluku i dodju na orgijanje na Manjaču... :shock: ....studenti fataj te se knjige i školu izuČi a mani se demagoških prosvjeda...eno spomenik vojvodi Urošu Drenoviću pa ga srušite kad ste Pacifisti i Antifašisti...nemogu šupljaka pa makar i studentarija bila..

Image
Image
Maraschino

#34 Re: demilitarizacija bih

Post by Maraschino »

blackepeace wrote:
Ma ništa, sve je u redu.
vidis da ima napretka... :-)

do skora su se zaklinjali da ce braniti PC... :D
keep it real

#35 Re: demilitarizacija bih

Post by keep it real »

Nezbilj wrote:
keep it real wrote: znaci po toj logici samo ameri , rusi i mozda kinezi imaju suverene drzave . naprimjer ameri da napadnu svim snagama njemacku shebali bi je za par sati , 30 nuklearki i laku noc svabe .

E vala u pravu si i fakat se vidi da ti je logika jaca strana. Treba ukinuti OS BiH i otjerati OHR i pojest dvije-tri kifle sa slagom dok slusamo kengure kako skakucu i cekamo Kineze da nas oslobode u Luksemburgu. Moze tako nesta ono logicki ha?

ocekivao sam takav odgovor . blago tebi . . .
cistunac

#36 Re: demilitarizacija bih

Post by cistunac »

keep it real wrote:...daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu.
Nije valjda da smatras BiH suverenom drzavom? Gdje ne postoji Vrhovni sud drzave, onda tu nema ni drzave. To ti je neko prodao jarane kao sto ti je prodao termine 'demokratija' i slicne..

A u slucaju ozbiljnih povreda prava, mozemo se samo obracati onima izvana... pa kada se pitanje tog suda rijesi, onda mozemo reci OHR-u hvala i dovidjenja.

Da ima Vrhovnog suda, ne bi se danas Vozd sepurio dokazujuci da mu niko ne moze nista. Ima covjek svoj vlastiti Ustavni sud... najvisi u RS... jer se drugi koji mu ne moze nista nalazi u Sarajevu... pa ti skontaj ko je ovdje 'suveren.'
keep it real

#37 Re: demilitarizacija bih

Post by keep it real »

cistunac wrote:
keep it real wrote:...daj mi spisak suverenih zemalja koje imaju viskog predstavnika . mislim bio bi red , ti kad si trazio odgovor dobio si sad uzvrati uslugu.
Nije valjda da smatras BiH suverenom drzavom? Gdje ne postoji Vrhovni sud drzave, onda tu nema ni drzave. To ti je neko prodao jarane kao sto ti je prodao termine 'demokratija' i slicne..

A u slucaju ozbiljnih povreda prava, mozemo se samo obracati onima izvana... pa kada se pitanje tog suda rijesi, onda mozemo reci OHR-u hvala i dovidjenja.

Da ima Vrhovnog suda, ne bi se danas Vozd sepurio dokazujuci da mu niko ne moze nista. Ima covjek svoj vlastiti Ustavni sud... najvisi u RS... jer se drugi koji mu ne moze nista nalazi u Sarajevu... pa ti skontaj ko je ovdje 'suveren.'
diskutovali smo o demilitarizaciji , procitaj sve jos jednom (ukljuci mozak ovaj put) .
lopta

#38 Re: demilitarizacija bih

Post by lopta »

Jes jes studenti iz BL traze demilitarizaciju :lol: , pa valjda da za 20 godina mogu lakse pobiti preostale Bosnjake sto ne pobise '92. Mada nazalost ovakva prica je prosla pored nesposobnih bosnjackih politicara, a to je prica da o ukidanju svega sto oruzano jaca Bosnjake, od Armije, OSBIH, pa sad i ukidanja svega.
Bosnolog

#39 Re: demilitarizacija bih

Post by Bosnolog »

od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.
Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvaniceno :D

Ova narucena studentska mirovno-pacificka supljiranja, znamo odakle je narucena i kome smeta NATO u tom genocidno fasistickom vilajetu a koji ce se integrirati u BiH u stvarnom smislu rijeci u skoroj buducnosti demokratski mirno ili zna se na isti nacin kako je nastao. :dance:
keep it real

#40 Re: demilitarizacija bih

Post by keep it real »

Bosnolog wrote:
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.
Ovo je bila manipulacija grupom studenata po nalogu Dode pacifiste.Narod koji je dozivio genocid u planiranom bioloskom istrijebljenju ne smije sebi dozvoliti luksuz da bude nenaoruzan pored krvolocnih i genocidnih komsija,moramo nauciti da u kuci svaka muska glava preko 18 godina treba imati dugu cijve po preporuci lovacki snajper/svi cemo biti lovci na divljac u miru i biti spremni sa upucanim snajperom za nedaj boze zlih vremena i dovoljno municije da odbranis sebe i svoju familiju od pljackarsko,genocidnih krvolocnih dvonogih zvijeri.Da smo svi bili naoruzani ranije dans bi bili u svojim kucana a ne u masovnim grobnicama /jamama i ne bi danas raspravljali o posljedicama genocidno fasisticke ideologije koja se opet povampirila poput bijesnog psa i laje okolo samo sto su im zubi klimavi i polomljeni pa su bezopasni.Samo naoruzan narod je garancija i odvracanje od buducih planiranih genocida i bioloskih istrebljenja. Zapamti jednu cibjenicu dzaba ti svo bogastvo i i imetak ako ga nemas cime odbraniti i zastititi.Politika pljackarsko osvajackih genocidnih prekodrinskih komsija se svodi na ideologiji vi radite i gradite nenaoruzani cijeli zivot mi cemo vam doci uz pomoc nase brace/vasih komsija/ poubiti vas,protjerati i uzeti sve sto ste cijeli zivot sticali i gradili.To su cinili ranije nekoliko puta ,to ce pokusati uraditi opet kada se za to po njih stvore povoljni uslovi. Zasigurno nam isti i dalje rade o glavi i nasoj sudbini isti ideolozi zla iz 90-tih.NIkada nije prestajalo ,sada je ono perfidnije i sve agresivnije.Ove ublehe oko demilitarizacije BiH su podle igre i zelje razoruzavanaj onih koji bi trebali biti laksi plijen buducih istrebljenja.BiH je u NATO alijansi samo sto to nije jos ozvaniceno :D

Ova narucena studentska mirovno-pacificka supljiranja, znamo odakle je narucena i kome smeta NATO u tom genocidno fasistickom vilajetu a koji ce se integrirati u BiH u stvarnom smislu rijeci u skoroj buducnosti demokratski mirno ili zna se na isti nacin kako je nastao. :dance:
koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?
zveckati oruzijem pa poceti rat ? onda ti fino dodju tenkovi i teska artiljerija iz hrvatske i srbije pa se ti slikaj sa svojim snajperom . vrs je imao 3 put manje vojnika oko sarajeva , razmisli malo o tome .
sodom

#41 Re: demilitarizacija bih

Post by sodom »

keep it real wrote:
Bosnolog wrote:
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.

koliko ti imas godina matere ti ? sta ces ti sa masom slabo obucnih lovaca sa dugim cjevima ?
zveckati oruzijem pa poceti rat ? onda ti fino dodju tenkovi i teska artiljerija iz hrvatske i srbije pa se ti slikaj sa svojim snajperom . vrs je imao 3 put manje vojnika oko sarajeva , razmisli malo o tome .
i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.
keep it real

#42 Re: demilitarizacija bih

Post by keep it real »

sodom wrote:[
i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.[/quote]

sta ti konzumiras ? pod hitno prestani .
to je citava poenta moga posta , tenkovi i haubice protiv dugih cijevi . ideje poput svaka glava sa dugom cijevi su cisti idiotizam . nije ovo 19 vijek pa da ratove pobijedjujes sa dugim cijevima .
Mirza984

#43 Re: demilitarizacija bih

Post by Mirza984 »

keep it real wrote:
sodom wrote:[
i 200 tenkova i 300 haubica, ne seri majke ti... razmisli ti malo o tome.

sta ti konzumiras ? pod hitno prestani .
to je citava poenta moga posta , tenkovi i haubice protiv dugih cijevi . ideje poput svaka glava sa dugom cijevi su cisti idiotizam . nije ovo 19 vijek pa da ratove pobijedjujes sa dugim cijevima .[/quote]

E jarane nije sve ni u tenkovima i haubicama....pored razorne moci ima dosta i nepokretnosti....jedna munjevita akcija i nemaju se kad povuci a nije jedan slucaj bio kad bjeze od tenkova i haubica...pa ljudi dajte malo razmislite da su u proslom ratu tako ratovali a mi nismo nista imali i na kraju smo imali jednu silu od ARBiH :)
Bosnolog

#44 Re: demilitarizacija bih

Post by Bosnolog »

keep it real wrote:
Bosnolog wrote:
od nekog sgresora.
pripadnici policije.
u RS.

Da smo U BiH svi imali duge cijevi nikada genicd u BIH nebi bio realizovan niti bi genocidna VRS prisla Sarajevu 92.Istocna Bosna ne bi bila etnicki ociscena kao i mnogi drugi dijelovi BiH.Naoruzan narod je najbolji nacin odvracanje od buducih pljackarsko agresivno,genocidno osvajackih pohoda prekodrinskih zvijeri na koje bi racunali ovi sto nas zele razoruzati dans poput tebe i drugih SANU ideologa za cije ciljeve se ti boris kroz svoje stavove.Ovo govorim u kontekstu legalnog licnog naoruzanja u svojoj kuci za odbranu vlastitog praga i porodice u prvoj fazi odbrane i konsolidacije samoodbrane kako bi sprijecili buduce odvodenje nenaoruzanih i naivnih Bosnjaka u pidzamam iz kreveta u konc logore i masovne grobnice :x :x .Najvise Bosnjaka je stradalo u prvih 6 mjeseci agresije upravo zahvaljujuci cinjenici da su bili goloruki i lahak plijen a to ti jako dobro znas.Dodatne zalihe i skladista oruzja je potpuno nesto drugo uz obavezno informativno kampovsko upoznavanje svakog punljetnog BH gradana /muski /senski/,nesto poput civilnog sluzenja vojnog roka /Izraela/uz obaveznu obuku rukovanjem i koriscenjem dugih cijevi :mrgreen: Mi zivimo u neprijateljskom okruzenju sa komsijama kojima se preko noci moze doturiti sve sto im treba preko Drine , stoga demilitarizacija BiH nakon iskustva iz nedavne genocidno agresivno osvajacke politike je suplja i glupost koju niko nikada u BiH normalan nece prihvatiti .Jednostavno receno dzaba ti kuca i porodica ako je nemas cime odbraniti.A tvoje pitanje koliko imam godina ,dovoljno iskusan i prekaljen,uz veliko iskustvo organizovanja odbrane Sarajeva da ne bude poptuno odsjeceno i zatvoreno odbranom Igman planine koja je bila kljuc opstanak i odbrane grada Sarajeva :mrgreen: koje je bilo potpuno okruzeno i blokirano sve godine osim jedne vazne vene kucavice zvana Igman :mrgreen:

A tvoje planove dolaska tenkova iz Srbije i Hrvatske je odgovor zasto nikada necemo biti demilitarizovani :-) :-) .Nama trebaju lahke,brze i mobilne manje jedinice naoruzane protivoklopnim sredstvima za te Tenkove koje bi da prizivas a koji ce ostati u BH gudurama koa one iz nedavne proslosti.

Znamo da je VRS imal sve 92 i da je bila veoma hrabra sa sigurne udaljenosti ubijati civile ali ne i balls kada je trebala da se vojno sukobi na ratistu .Najbolje znamo kakvi su ratnici bilio kada smo se i mi naoruzali kupeci vase oruzje koje ste masovno napustali u brjezanijama sa fronta te spanosnog Deytona opd potpunog vojnog i moralnog poraza 1995 :mrgreen:
viva_castro

#45 Re: demilitarizacija bih

Post by viva_castro »

Jedna ispravka:

Bosna se daleko slabija odbranila od jačih armija nego ovih koje su trenutno na našim granicama i kumuju nam nad glavama(mislim na vojske s obzirom na vremenske i tehnološke uslove, a ne na druge države)

Jedna konstatacija:

Balkan se razoružava redosljedom Beograd-Zagreb-Sarajevo, samo tako i nikako drugačije.

Zaključak:

Mile bacio patku da se igramo dok on krade i pljačka. Još jedna potvrda da je on genijalan političar koji, nažalost, s druge strane stola ima majmune pa mu i nije teško biti tako dobar...
Atzzo

#46 Re: demilitarizacija bih

Post by Atzzo »

Šta fali imati vojsku ako ima para za to?
KREMEN

#47 Re: demilitarizacija bih

Post by KREMEN »

Pa normalno da je Dodik pametan, radi sto hoce i hoce mu se. niko mu ne smeta..A Bosnjaci...morate naci pametnije politicare..bezveze je prijetiti ratom..ove sad sto imate treba pomesti, pa naci mlade i sposobne koji ce sa pamecu nesto napraviti. Pravljenjem Dzamija i okrecanjem ka islamu kao jedinoj borbi necete nikad nista napraviti...samo dajete vjetar u ledja Dodiku...
Andrej4MRN7H

#48 Re: demilitarizacija bih

Post by Andrej4MRN7H »

KREMEN wrote:Pa normalno da je Dodik pametan, radi sto hoce i hoce mu se. niko mu ne smeta..A Bosnjaci...morate naci pametnije politicare..bezveze je prijetiti ratom..ove sad sto imate treba pomesti, pa naci mlade i sposobne koji ce sa pamecu nesto napraviti. Pravljenjem Dzamija i okrecanjem ka islamu kao jedinoj borbi necete nikad nista napraviti...samo dajete vjetar u ledja Dodiku...
kremenko to ti je tacno kako kazes i priznam u pravu si.
Ma nije ni Dodik toliki nacionalista koliko on to pusti pokadkad za raju pred izbore,za srbe fasiste,taj nacionalizam drzi svoj narod na okupu, i taj narod ga bira u vlast..narod je stoka,jebo nacionalizam, politicari kradu,kao fol bore se za svoj narod,a narodu sve teze i teze kako koji dan.Tako ti je i sa drugima i trecima u toj nesretnoj BiH.
Ovaj komunizam koji je u Holandiji,s potpunom socijalnom pravdom i zastitom pojedinca,nekako mi najvise odgovara kao uredjenje.Svi su osigurani i imaju pravo na lijecenje.Ali da bi mi imali i gradili ovakav sistem u BiH,treba se imati bogatu drzavu,jaku ekonomiju,manje politicara,i racio politiku.
Ovdje u Holandiji i Belgiji nema bogatih politicara kao kod nas,a vidi ti tuge,mi smo ti izasli skoro iz rata poruseni i politicki neujedinjeni,a imamo ogroman broj jalovih politicara bogatasa i milionera...zar je taj odnos moguc i normalan..

Vi koji ovdje mislite tako sa onim; MI,Vi,Oni... samo sebi stvarate frustracije,zar nije totalno glupo i primitivno ljude tako gledati koje su oni vjere,i kako se nose..a na zalost da kazem opet u nas je to dole svakodnevnica..eno ga balija,eno ga vlah,eno ga ustasa...
necemo mi za inat kako oni hoce pa nek idemo u kurac i tako inat za inatom u sve dublji bezdan.. :D :D :D
viva_castro

#49 Re: demilitarizacija bih

Post by viva_castro »

KREMEN wrote:Pa normalno da je Dodik pametan, radi sto hoce i hoce mu se. niko mu ne smeta..A Bosnjaci...morate naci pametnije politicare..bezveze je prijetiti ratom..ove sad sto imate treba pomesti, pa naci mlade i sposobne koji ce sa pamecu nesto napraviti. Pravljenjem Dzamija i okrecanjem ka islamu kao jedinoj borbi necete nikad nista napraviti...samo dajete vjetar u ledja Dodiku...

Prvi dio komentara bio je tačan i obečavajući, a onda si ga zasro u drugom dijelu, al skroz...

"Pravljenjem džamija i okretanjem Islamu kao jedinoj borbi nećete ništa postići"?

Bošnjaci se ne okreću Islamu, oni se okreću Islamskoj Zajednici, da se okreću Islamu davno bi ova zemlja izašla iz krize, ali oni nažalost radije uvoze Vehabije i Vehabizam umjesto da se posvete Islamu.

Ti očito nit znaš išta o Islamu nit shvataš šta su džamije. Kontaš problem, al ti je rješenje potpuni promašaj.
Mirza984

#50 Re: demilitarizacija bih

Post by Mirza984 »

Vi koji ovdje mislite tako sa onim; MI,Vi,Oni... samo sebi stvarate frustracije,zar nije totalno glupo i primitivno ljude tako gledati koje su oni vjere,i kako se nose..a na zalost da kazem opet u nas je to dole svakodnevnica..eno ga balija,eno ga vlah,eno ga ustasa...
necemo mi za inat kako oni hoce pa nek idemo u kurac i tako inat za inatom u sve dublji bezdan.. :D :D :D[/quote]

Ma hajmo mi svi vako' srbi i hrvati nek udare s cim god imaju a stranci nek ostanu stranci i dalje sve dok ne ostane da tako kazem jedna ''vrsta'' a ovako kako je sada nista nije nicije a sve je svacije....pa ili da se istrijebimo totalno ili da se razgranamo a price o mirnom suzivotu .... odma mi padne na pamet da je nas narod bacao ruze pod gusjenice tenkova JNA, koji su isli na polozaje da te iste gadjaju....
Post Reply