Beograd ili Zagreb???
-
simi44
#26 Re: Beograd ili Zagreb???
Kako neko uopste moze razmisljati o odlasku u BG, pa makar i na dvije godine?Nakon svega sto su nam uradili??
Ama da je grad velik i lijep ko Pariz, nikad, ama bas nikad ne bi krocio u njega, valjda trebamo imati neke principe.
Ne volim ni Zagreb pretjerano, ali bi ga uvijek izabrao prije BG. Ako si prava Bosanka i ako imalo volis ovu zemlju, uradit ces isto.
Ama da je grad velik i lijep ko Pariz, nikad, ama bas nikad ne bi krocio u njega, valjda trebamo imati neke principe.
Ne volim ni Zagreb pretjerano, ali bi ga uvijek izabrao prije BG. Ako si prava Bosanka i ako imalo volis ovu zemlju, uradit ces isto.
- Miss RX
#27 Re: Beograd ili Zagreb???
Pitanje je jako kompleksno,prvenstveno zavisi o toga sto studiras,zatim o novcu (racunaj da je BG jeftiniji),trece koji mentalitet vise volis.
U Zagrebu vise naginju zapadu a u Beogradu istoku.....Odluci sama,radi se o tebi i tvom zivotu.
U Zagrebu vise naginju zapadu a u Beogradu istoku.....Odluci sama,radi se o tebi i tvom zivotu.
- Skyfox
#28 Re: Beograd ili Zagreb???
si mislio da cu napisat nest' drugoGospodinBG wrote:Neverovatno da sam iz BG a pisem istinuSkyfox wrote:pa to sto si napisao... istinito
-
GospodinBG
#29 Re: Beograd ili Zagreb???
simi44 wrote:Kako neko uopste moze razmisljati o odlasku u BG, pa makar i na dvije godine?Nakon svega sto su nam uradili??
Ko god je "krocio" od tvojih zemljaka u Beograd promenio je misljenje, najgore je imati stav o necemu sto nisi ni video. Kao kad bi ja rekao da necu nikad da odem u Berlin jer su oni porusili moj grad nekad u istoriji...nije malo glupo... proslo je 15 godina, sigurno da oziljci jos peku, ali nema mesta takvim predrasudama!
-
simi44
#30 Re: Beograd ili Zagreb???
I ne slusaj ove Srbijance, pa naravno da ce ti preporuciti svoj grad.I u Čačku bi nasli dovoljno razloga da ga izaereš ispred ZG:
-
dariomiamigo
#31 Re: Beograd ili Zagreb???
Iza sebe imam 2 ljetne škole u Zg na ekonom. i plusevi su sljedeći;
Stud. dom Stjepan Radić (malo teže se upada) je 600 KN mjesečno
Kefe - stud. restorani su razgranati i klopa je odlična 2-3 KM za bogat obrok i 4KM nesavladiv obrok (preko iksice - stud. iskaznica)
Saobraćajna povezanost odlična - klima tramvaji - besplatno za studente gr. saobraćaj
Imao sam odličnu prof. Dabić koja simpatiše Sarajevo, obavještavala na mob. o predavanjima, preporučila mi da se prijavim na konkurs erasmus mundus basileus (ili ti od 500 do 1000eura mjes.) sa opaskom da je u komisiji
učenje na zrinjevcu,jarunu ,i zg. parkovima me oduševila - grad s najviše muzeja po gl. stanovnika
veliki + autputem si zaćas u AU CH HU ITA ili vozom , među 5 najbogatijih hrvata 3-4 su iz BiH porijeklom,dekan zg ekonomije je sarajlija
rođen i mag. u Sa pa 91 spičio gore ,ima i naselje tzv. mala bosna
zagreb je bogat grad gruba orijentacija budžeti :
Kanton Sarajevo (prije krize) 800 mil. KM
Beograd 1,5 mlrd.
Zagreb 2,5 mlrd.
Standard jest visok ali je i vidljivo da su studenti dosta dobro zbrinuti.
Meni je najbolje što za vikend možeš vrnuti do italije ili Beča.
- ove afere
- smještaj ?
- jarun pun narodnjačkih klubova , nego se to skriva
- sleng im je nekako gay pedantan - ili sam ja bosanska sirovina pa mi ne paše
Stud. dom Stjepan Radić (malo teže se upada) je 600 KN mjesečno
Kefe - stud. restorani su razgranati i klopa je odlična 2-3 KM za bogat obrok i 4KM nesavladiv obrok (preko iksice - stud. iskaznica)
Saobraćajna povezanost odlična - klima tramvaji - besplatno za studente gr. saobraćaj
Imao sam odličnu prof. Dabić koja simpatiše Sarajevo, obavještavala na mob. o predavanjima, preporučila mi da se prijavim na konkurs erasmus mundus basileus (ili ti od 500 do 1000eura mjes.) sa opaskom da je u komisiji
učenje na zrinjevcu,jarunu ,i zg. parkovima me oduševila - grad s najviše muzeja po gl. stanovnika
veliki + autputem si zaćas u AU CH HU ITA ili vozom , među 5 najbogatijih hrvata 3-4 su iz BiH porijeklom,dekan zg ekonomije je sarajlija
zagreb je bogat grad gruba orijentacija budžeti :
Kanton Sarajevo (prije krize) 800 mil. KM
Beograd 1,5 mlrd.
Zagreb 2,5 mlrd.
Standard jest visok ali je i vidljivo da su studenti dosta dobro zbrinuti.
Meni je najbolje što za vikend možeš vrnuti do italije ili Beča.
- ove afere
- smještaj ?
- jarun pun narodnjačkih klubova , nego se to skriva
- sleng im je nekako gay pedantan - ili sam ja bosanska sirovina pa mi ne paše
- karanana
#32 Re: Beograd ili Zagreb???
preskoci prvi dio plana i odmah predji na drugi dio: odlazak u ameriku.
- respo
#33 Re: Beograd ili Zagreb???
da se profesorka ne zove dragana pa simpatise sarajevo 
mozes preko vikenda u ita ili bec ako imas putovnicu
mogu i iz sarajeva u bec da imam putovnicu
-
dariomiamigo
#34 Re: Beograd ili Zagreb???
Marinarespo wrote:da se profesorka ne zove dragana pa simpatise sarajevo
Meni je Bg više za nekog student. seminara ili konferencije u trajanju od 7 dana gdje se ludo provedeš, poslušaš mnogo dobrih predavanja , stekneš super poznanstva , i nazad kući. onako turbo folk - sistem ubrizgavanja svega navedenog na najekonomičniji i manje produktivniji način
- alica.k
#35 Re: Beograd ili Zagreb???
i ja bi radije u zagreb...odma sutra.Skyfox wrote:super napisanoalica.k wrote:zagreb zbog nekakvog osjecaja ne znam ni ja...meni je zagreb skroz drugi svijet od naseg.
u beogradu mi je jako slicno kao i u sarajevu...a i ljudi nisu previse razliciti samo imaju drugaciji naglasak. ljudi su meni u bg super. mislim da bi se lakse navikla tamo. ja sam razmisljala o beogradu isto...
mada osobno bi izabrao ZG ipak...
simi44, gdje god smo u beograd dosli svi su bili odusevljeni sto smo iz sarajeva...
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#36 Re: Beograd ili Zagreb???
Neko je spominjao saobraćaj. 
041
kada Zagreb izranja iz sna
čekaju ga konduktera dva
da ih poveze na remizu
da razbiju lozom krizu
nigdje nema frikova
nema više frikova
Uvijek bih odabrao Zagreb, pogotovo za studiranje. Jedna meni draga osoba je studirala tamo i govori samo lijepe riječi o Zagrebu, kao i ja sa svojih nekoliko posjeta njemu.
041
čekaju ga konduktera dva
da ih poveze na remizu
da razbiju lozom krizu
nigdje nema frikova
nema više frikova
Uvijek bih odabrao Zagreb, pogotovo za studiranje. Jedna meni draga osoba je studirala tamo i govori samo lijepe riječi o Zagrebu, kao i ja sa svojih nekoliko posjeta njemu.
- Irm@
#37 Re: Beograd ili Zagreb???
eh 'vako..iskustva iz oba grada su mi i previshe pozitivna (iz Beograda fenomenalna -naravno mislim na provod
)
u Beograd idi ako imas tamo nekog..jer tamo vishe nego kod nas ti ide po babi i stricevima i za sve ti bolje ako imas nekog da ti "pomogne"
ljudi predivni rakija se u podne pije
nocni zivot -bez obzira kakav ti je ukus u muzici- gori hala
Zagreb - goni ka Evropi..skuplji od Beograda..ali recimo da sa 1000 ojrica (pretpostavljam da ides s nekom stipendijom) mozes bas fino zivjeti i ici u soping.. u Beogradu je sve jeftinije tako da sa istom cifrom tamo si kraljica i jos ce ti ostati para..
a USA not my thing
sretan put...i pamet u glavu a dolje sta udje

u Beograd idi ako imas tamo nekog..jer tamo vishe nego kod nas ti ide po babi i stricevima i za sve ti bolje ako imas nekog da ti "pomogne"
Zagreb - goni ka Evropi..skuplji od Beograda..ali recimo da sa 1000 ojrica (pretpostavljam da ides s nekom stipendijom) mozes bas fino zivjeti i ici u soping.. u Beogradu je sve jeftinije tako da sa istom cifrom tamo si kraljica i jos ce ti ostati para..
a USA not my thing
sretan put...i pamet u glavu a dolje sta udje
- Loulou
#38 Re: Beograd ili Zagreb???
Zanimljiva razmišljanja i opservacije @GospodinBG.
A, @maja, već je rečeno da je bitno šta ideš studirati i da se izbor pravi na temelju toga. Ne kažem, dakako, da nije bitno i to kako ćeš se osjećati u toj, novoj okolini i da je potrebno što je moguće više stvari uzeti u obzir.
Studenti pojedinih fakuteta imaju i svoje forume, pa je i to mjesto za raspitati se.
A, @maja, već je rečeno da je bitno šta ideš studirati i da se izbor pravi na temelju toga. Ne kažem, dakako, da nije bitno i to kako ćeš se osjećati u toj, novoj okolini i da je potrebno što je moguće više stvari uzeti u obzir.
Studenti pojedinih fakuteta imaju i svoje forume, pa je i to mjesto za raspitati se.
-
Sounder
#39 Re: Beograd ili Zagreb???
Ja bi isao u Begorad!!! Ako bi ikada morao da radim/zivim negdje na prostoru bivs Juge, samo BG! Ali sto se tice studija tice mislim da Zagreb moze vise da ti pruzi.
-
lolo_lolo
#40 Re: Beograd ili Zagreb???
ZG u srcu!!
pitomiji grad
pitomiji grad
-
Ripicipi
#41 Re: Beograd ili Zagreb???
da je Zagreb pitom, pa bas i nije...
Sve je nekako "ukoceno"
Sve je nekako "ukoceno"
Last edited by Ripicipi on 01/09/2009 01:09, edited 2 times in total.
-
lolo_lolo
#42 Re: Beograd ili Zagreb???
ali od beograda jestepotres_mozga wrote:da je Zagreb pitom, pa bas i nije...lolo_lolo wrote:ZG u srcu!!
pitomiji grad
Sve je nekako "ukoceno"
- stachu
#43 Re: Beograd ili Zagreb???
Zagreb definitivno, bez imalo razmisljanja!!!
Bijahu u oba grada, meni licno Zagreb, puuunooo bolji!!!
Bijahu u oba grada, meni licno Zagreb, puuunooo bolji!!!
-
Kuglivoje
#44 Re: Beograd ili Zagreb???
Ako se odlucis za Beograd,umjesto SAD-a zavrsit ces u Moskvi
Ja mislim da je Zagreb na putu ka zapadu,za razliku od Beograda...
Ja mislim da je Zagreb na putu ka zapadu,za razliku od Beograda...
-
BosanaC100/100
#45 Re: Beograd ili Zagreb???
Imao sam tu recimo srecu da boravim u BG zadnje 2 god svaki mjesec par dana.Bg je super ako ces kao turista otici obici neka mjesta...gradjevine...grad nudi i previse zbivanja svih tipova.Na radiju ces najcesce slusati stari sarajevski rock....medjutim meni licno ljudi ne pasu.Prvi komsija kojeg 100 puta vidim..pozz ga na kasi u marketu samo me smrknuto pogleda...dalje kada nekoga upoznas ono maltene prvo sto upita je gdje ti starci rade daj da ima neku korist od tebe pa onda za ime...i by the way..kazes Adnan(na primjer) on ti kaze ma ajde nema veze...mislim :S
Dosta,dosta losih iskustava sa ljudima...al bas dosta.A grad kao grad je prelijep sem stto imaju problem sa saobracajem i kanalizacijom hehe
Medjutim Pancevo....totalno druga prica.Ljudi isti kao u BIH ,mjesavina Rumuni,Madjari,Srbi,Bosanci...susretljivi,pomazu nista im ne smeta...
I jos jedna stvar, meni ZG ruzan kao grad hahhaha zivio nikad nisam pa to ne znam.
Dosta,dosta losih iskustava sa ljudima...al bas dosta.A grad kao grad je prelijep sem stto imaju problem sa saobracajem i kanalizacijom hehe
Medjutim Pancevo....totalno druga prica.Ljudi isti kao u BIH ,mjesavina Rumuni,Madjari,Srbi,Bosanci...susretljivi,pomazu nista im ne smeta...
I jos jedna stvar, meni ZG ruzan kao grad hahhaha zivio nikad nisam pa to ne znam.
-
pjegica
#46 Re: Beograd ili Zagreb???
Ne znam tačno šta ćeš studirati i kakve su ti finansijske i ostale mogućnosti, ali ja bih ti savjetovala Zagreb. Ako ćeš ići u studentski dom, oni su ti mnogo bolji, opremljeniji i ugodniji za život nego u Bgd-u. Ako ćeš tražiti neki posao da pokriješ troškove boravka, Zagreb nudi studentima mnogo bolje mogućnosti za zaposlenje i veće plate (ali je sve tri puta skuplje nego ovdje). Gradski prevoz je mnogo bolji, studentima je besplatan. Sami fakulteti su mnogo iznad svih ostalih na balkanu. Oni za razliku od ovih naših imaju više prakse nego teorije. Zagreb je mnogo više okrenut zapadu nego Bg, tako ako si planirala dalje u USA ili EU, mnogo će ti lakše biti. Noćni život nije nešto, ali to valjda zavisi od ljudi sa kojima se družiš.
-
staza
#47 Re: Beograd ili Zagreb???
simi44 wrote:I ne slusaj ove Srbijance, pa naravno da ce ti preporuciti svoj grad.I u Čačku bi nasli dovoljno razloga da ga izaereš ispred ZG:
Naravno: preskočiti: Beograd, Zagreb, Sarajevo, Maribor, Ljubljanu, i otići pravac u SAD: ako se ne vratiš, možda ti i nešto povjerujemo: obično se ovdje iz tih krajeva vraćaju oni, koji su u dugovima bili tamo, ili sebe i svoju karijeru, pronašli ovdje, a oblače se u inostranstvu: a takvih je, nećeš vjerovati, priličan broj: valjda zato ima i toliko nevidljive sirotinje.
Beograd: dobar provod, prilično jeftino, sličniji mentalitet, spremnost da ti svako pomogne, prikriveni veliki nacionalizam i tuga zbog nošenja ratnoga tereta.
Zagreb: ozbiljnije studije, skuplje, i tranzit za Zapad: mnogi Zagrepčani su to pravilno shvatili: i otišli, ne na Istok Srednje Evrope, nego na Zapad, ili čak u Kanadu (ne treba im viza, od nedavno) i SAD.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#48 Re: Beograd ili Zagreb???
Tebi bi najbolje bilo -kao aklimatizaciju- da jednu godinu upises u Banja Luci ili Mostaru.
Sto se tie ove dileme bit ce ti kao u kao u umjetnickom kliznju: imas dvije ocjene. Jedna je za tehniku a druga je za umjetnicki dojam. Sto se tice tehnike ZG je za prsa ispred BG, sto se tice umjetnickog dojma BG je za koplje ispred ZG. Zgrepacni su vecinom snobovi, plastificirani i nemaju damara, dok su Bg-radjani sovinisti sa vagonima sarma i orginalnosti. Beogradjanke su bolje zavodnice dok su zagrepcanke bolje za "avanturizma".
Sto se tie ove dileme bit ce ti kao u kao u umjetnickom kliznju: imas dvije ocjene. Jedna je za tehniku a druga je za umjetnicki dojam. Sto se tice tehnike ZG je za prsa ispred BG, sto se tice umjetnickog dojma BG je za koplje ispred ZG. Zgrepacni su vecinom snobovi, plastificirani i nemaju damara, dok su Bg-radjani sovinisti sa vagonima sarma i orginalnosti. Beogradjanke su bolje zavodnice dok su zagrepcanke bolje za "avanturizma".
- Fair Life
#49 Re: Beograd ili Zagreb???
Panonsko ili Jadransko more... ??
Panonsko... naravno. Izronis suv... ne trebas se brisati.
Panonsko... naravno. Izronis suv... ne trebas se brisati.
-
Bodkin
#50 Re: Beograd ili Zagreb???
kada dodjes u USA malo je reci da nece pojma imati koja je razlika osim da si zivjela overseas
a studij kao studij pogotovo ako planiras u USA zavrsiti i dobiti diplomu.bolje ti je onda biti tamo gdje ces vise uzivati prije dolaska u USA..