hehe ma kakav tjuning, i ovo mi je previse snageadisk wrote:Auto ima deadlock, sto je vec pola zastite. Dupli klik na kljuc i cuces u vratima kako mehanicki tupne nesto, neko razdvajanje brave, poslije toga su vrata mrtva. Cak ni iznutra ne mozes nista. Dakle, serijski u stilosima to postoji.hipisizik wrote:@adisk: bas si me podsjetio da napomenem ono sto mi je najvise vazno, a to je mala vjerovatnoca kradje. Zelim auto za koje ne moram bas stalno strepiti hocu li ga zateci pred zgradom ili ne, a sudeci po imidzu koji fiat ima u bosni, Stilo bi mogao biti neko rjesenje. Koja zastita bi bila "dovoljna" za njega?
Imas razne lockove mjenjaca i volana, probaj nesto, premda je omrazen, ne bih rekao da je neciji san, sem nas smrtnika sa nizim budzetom.
Stilo nece imati vjeciti trend brzog srozavanja cijena, to bi u prevodu znacilo da ce za 5 god vrijediti 2-3 hiljade. U kategoriji auta do 15god on ce prednjaciti, vidjeces, jer su JTD zilave radise koje nece izdati sigurno, i bice prepoznato - kad tad![]()
Nemoj ga sminkati, nek patinira prirodnoZeza, ne vrijedi ulagati u njega, ćunirati ga nesto itd.
Elektronika - stvarno zna biti nocna mora. Ako tu prodjes dobro, sve ok. Neki senzori se znaju javljati, malo zamigati itd, ali vjeruj po gradu uvijek vidim nekom u kokpitu gori neka zuta ili crvena, u ovim boljim njemackim autimaItd
Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hipisizik
#26 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
-
Drule_sa
#27 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
[/quote]hehe ma kakav tjuning, i ovo mi je previse snage
Nadam se da necu biti baksuz s tom elektronikom.[/quote]
Imas i slabije motore isto 1.9 JTD ali sa 80 ks za njega, ali su to starije generacije (2001)
Njima je radni vijek oko 800.000 dok je ovim sa 115 ks nesto kraci, oko 600.000
Sto se tice kradje, na to zaboravi odma, nece niko ni da ga pogleda.Sa njim si siguran gdje god da odes, a ako vec hoces da radis neku zastitu, radi najeftiniju, i najzajebaniju stvar za skontat, stavi mu prekidac koji prekida struju.Haveru su tako na A4 2007 probili zastitu, prepilali blokadu mjenjaca, razjbali zeder, ali nisu mogli da ga upale jer nisu nasli prekidac.Najeftinije je a najsigurnije rjesenje, mada cisto sumnjam da ces ikada imati problema da ga je neko pokusao i obiti, a kamoli maznuti.
Elektronika je malo osjetljiva ali jedino po pitanju sto sve svijetli, ali zapravo sve i rad.U mene se jedno vrijeme javljao airbag, ali kao sto mi je neko reko ranije na ovom forumu, i to bas na temi koju je Adisk otvorio
, samo ih zavaris i rade ko novi.
Posto su ispod sjedista, pomjere se kad naletis na rupu, pa nemaju dobar kontakt i javljaju, ali airbag radi i izletice ako dodje do sudara.
Sto se tice servisa za pregled, najbolje je da ga odvedes kod nekog svog prijetelja ako imas automehanicara, ili probaj kod nekog ko se specijalizuje za italijane.
Imas i slabije motore isto 1.9 JTD ali sa 80 ks za njega, ali su to starije generacije (2001)
Sto se tice kradje, na to zaboravi odma, nece niko ni da ga pogleda.Sa njim si siguran gdje god da odes, a ako vec hoces da radis neku zastitu, radi najeftiniju, i najzajebaniju stvar za skontat, stavi mu prekidac koji prekida struju.Haveru su tako na A4 2007 probili zastitu, prepilali blokadu mjenjaca, razjbali zeder, ali nisu mogli da ga upale jer nisu nasli prekidac.Najeftinije je a najsigurnije rjesenje, mada cisto sumnjam da ces ikada imati problema da ga je neko pokusao i obiti, a kamoli maznuti.
Elektronika je malo osjetljiva ali jedino po pitanju sto sve svijetli, ali zapravo sve i rad.U mene se jedno vrijeme javljao airbag, ali kao sto mi je neko reko ranije na ovom forumu, i to bas na temi koju je Adisk otvorio
Posto su ispod sjedista, pomjere se kad naletis na rupu, pa nemaju dobar kontakt i javljaju, ali airbag radi i izletice ako dodje do sudara.
Sto se tice servisa za pregled, najbolje je da ga odvedes kod nekog svog prijetelja ako imas automehanicara, ili probaj kod nekog ko se specijalizuje za italijane.
- johntra
#28 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
@hipsizik...ovo je redizjanirana unutrašnjost, ova dvobojna...meni jako lijepo isto izgleda, ali je zato ova svjetlija unutrašnjost mnogo više podložna prljanju...
JTD su vodeći motori svoje klase i ako nađeš neki sa realnom kilometražom i da nije previše gažen, dobro ćeš proći...
najbolje ti je kada ga uzmeš da ga odvučeš u ovlašteni servis, jer će ti tamo očitati pravu kilometražu, a i pregledat će ti auto da valja, a to sve košta nekih 30 KM...potrošni dijelovi za Stila su u prosjeku klase, ali ima i nekih dijelova koji su znatno jeftiniji nego kod konkurencije...za krađu se ne brini, njih stvarno još niko nije počeo krasti...ima i taj deadlock, ali ja ga nisam nikada upotrijebio, a još imam i skriveni prekidač koji je uradio vlasnik prije mene...auto ima dosta prostora, udoban je i znatno stabilan na cesti, iako neki misle da je verzija sa pet vrata zbog visine nestabilna, što uopšte nije istina...o opremi nema smisla trošiti riječi, jer bi post sada bio previše dug...
JTD su vodeći motori svoje klase i ako nađeš neki sa realnom kilometražom i da nije previše gažen, dobro ćeš proći...
najbolje ti je kada ga uzmeš da ga odvučeš u ovlašteni servis, jer će ti tamo očitati pravu kilometražu, a i pregledat će ti auto da valja, a to sve košta nekih 30 KM...potrošni dijelovi za Stila su u prosjeku klase, ali ima i nekih dijelova koji su znatno jeftiniji nego kod konkurencije...za krađu se ne brini, njih stvarno još niko nije počeo krasti...ima i taj deadlock, ali ja ga nisam nikada upotrijebio, a još imam i skriveni prekidač koji je uradio vlasnik prije mene...auto ima dosta prostora, udoban je i znatno stabilan na cesti, iako neki misle da je verzija sa pet vrata zbog visine nestabilna, što uopšte nije istina...o opremi nema smisla trošiti riječi, jer bi post sada bio previše dug...
-
adisk
#29 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Drule_sa wrote: Imas i slabije motore isto 1.9 JTD ali sa 80 ks za njega, ali su to starije generacije (2001)
-
hipisizik
#30 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
sad ste me jos vise nalozili na ovo auto
.. Jedino sto me jos malo muci je prica da su niski naprijed..tako bar stoji na nekim forumima. Vjerovatno je verzija sa 3 vrata ljepsa, ali posto bih ga kupio na duze vrijeme, ipak se mozda odlucim za 5 vrata. Da li je ona bolja po pitanju tih spustenih branika i poda?
-
adisk
#31 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
moj model je 2002, 58kw, JTD
posjeduje digitalnu automatsku dvozonsku klimu, fabricki cd player.
Drug uzeo A4 audija 2008. god i falio mi se kako se radio pojacava u voznji
Stilo nas je pocastia s tim 2002 i ranije izgleda. Na sve cetiri diskovi, ASR, zimus me obradovao po vrletima Sarajeva.
City servo, bolji mecka ima jedino. Fin zvuk JTD-a sve u svemu. Ne hrche.
@johntra
Problem je u mijenjanju sijalica prednjih. Jos mi nije dogorilo, ali sam cuo da je to pravac > servis odmah ?
posjeduje digitalnu automatsku dvozonsku klimu, fabricki cd player.
Drug uzeo A4 audija 2008. god i falio mi se kako se radio pojacava u voznji
Stilo nas je pocastia s tim 2002 i ranije izgleda. Na sve cetiri diskovi, ASR, zimus me obradovao po vrletima Sarajeva.
City servo, bolji mecka ima jedino. Fin zvuk JTD-a sve u svemu. Ne hrche.
@johntra
Problem je u mijenjanju sijalica prednjih. Jos mi nije dogorilo, ali sam cuo da je to pravac > servis odmah ?
- johntra
#32 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
nije pravac servis, samo treba biti malo vispren sa rukama...desna se mijenja lako, a sa lijevom je malo veći problem, uglavnom ništa zabrinjavajuće..pola sata do sat posla, zavisi koliko piva popiješ...
doduše kod mene je 1,6, pa ne znam kakva je plastika na JTD, ali mislim da je ista plastika od akumulatora, koja se mora skinuti i onda polako zavučeš ruku...ako tu bude smetao električni sklop za farove, slobodno i njega skini...to ti je onaj najdeblji snop kablova...
što se tiče visine prednjeg dijela, ja sa tim nemam problema, doduše kod mene je pet vrata i 1,6 mašina, pa on i nije toliko legao naprijed...
doduše kod mene je 1,6, pa ne znam kakva je plastika na JTD, ali mislim da je ista plastika od akumulatora, koja se mora skinuti i onda polako zavučeš ruku...ako tu bude smetao električni sklop za farove, slobodno i njega skini...to ti je onaj najdeblji snop kablova...
što se tiče visine prednjeg dijela, ja sa tim nemam problema, doduše kod mene je pet vrata i 1,6 mašina, pa on i nije toliko legao naprijed...
- shlauf
#33 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Mora se skinuti ona hrpa kablova (široki džek) da bi se skinuo poklopac od fara da bi došao do sijalice. Suvozačeva strana nije problem ali ova ispred vozača gdje se nalazi akumulator je za plakanje. Ali ima i tu caka. Brže se mijenja ta sijalica ako se skine felga i zaštitna plastika od blatobrana. Onda ti je sve na dohvat ruke i šega za zamjeniti.johntra wrote:nije pravac servis, samo treba biti malo vispren sa rukama...desna se mijenja lako, a sa lijevom je malo veći problem, uglavnom ništa zabrinjavajuće..pola sata do sat posla, zavisi koliko piva popiješ...![]()
Ako budeš stavljao pozicije u boji javljaće ti BULB iako rade sijalice što znači da bordić registruje grešku kao da ti neka od sijalica ne radi. Lijek za to su SMD sijalice.
Aleee aleeeeeeeeeeee
-
Drule_sa
#34 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Mijenjo sam sijalice jedno 2-3 puta dok je bio kod mene.Pregorila mi orginalna ovako za nekih godinu dana, samo jedna strana, pa ja zamijenim obadvije i stavim bijele.Medjutim bile su to tamo neke jeftine, ovako 15 maraka mozda, i krepavale mi redovno svakih par mjeseci.Nakon sto mi je dozlogrdilo da mijenjam ih i lomim ruke, kupim neke Osramove ovako cca 50 km, i mirna Bosna.Dosta bolje se vidi, al ipak nista nije ko xenon.
Desna strana : samo popustis ono cudo sto drzi tekucinu za pranje stakala, i gotovo za 2 minuta.
Lijeva strana : skines gumu, skines zastitnu plastiku, otkopcas kablove, skines zastitu od fara, i tek onda opet tapkas u mraku jer nista ne vidis i pokusavas skinut.Ugl dosta posla ima kako god okrenes.
Hehe a to sa radiom i Audijem.I u mog se isto pojacavalo, al dozlogrdi jbt na autoputu, ili kad ubrzavas, jer nije da pojacava neg bas odvrne xD.Ugasio nekako, al neam pojma kako xD
Desna strana : samo popustis ono cudo sto drzi tekucinu za pranje stakala, i gotovo za 2 minuta.
Lijeva strana : skines gumu, skines zastitnu plastiku, otkopcas kablove, skines zastitu od fara, i tek onda opet tapkas u mraku jer nista ne vidis i pokusavas skinut.Ugl dosta posla ima kako god okrenes.
Hehe a to sa radiom i Audijem.I u mog se isto pojacavalo, al dozlogrdi jbt na autoputu, ili kad ubrzavas, jer nije da pojacava neg bas odvrne xD.Ugasio nekako, al neam pojma kako xD
- johntra
#35 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
ima u audio settings, pod opcijom traffic sensitivity...može se skroz ukinuti, a može se namjestiti osjetljivost na brzinu...ja sam svoje ukinuo...
a što se tiče skidanja točka, mnogo je lakša varijanta bez njega...jedino zna peglati žica koja drži sijalicu, nju je malo zeznutije vratiti na mjesto preko sijalice...a ostalo je ok...
a što se tiče skidanja točka, mnogo je lakša varijanta bez njega...jedino zna peglati žica koja drži sijalicu, nju je malo zeznutije vratiti na mjesto preko sijalice...a ostalo je ok...
-
hipisizik
#36 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Imam potencijalnog kandidata, kontam da odem pogledati auto, ali mi malo smeta sto covjek koji prodaje Stila ima samo jedan kljuc. Je li to bitno ili?
- johntra
#37 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
i jeste i nije, samo što ti je naknadna izrada ključa oko 80 do 100 KM, jer su kodirani...vidi kakva mu je priča oko toga što nema drugi ključ, možda ga je i on takvog dobio...jes malo ofirno što ga nema, ali možda fakat ima neki normalan razlog radi toga...
-
Drule_sa
#38 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Ma mozda i nema veze.Evo npr, i vlasnik mog Stila sada ima samo jedan kljuc.Moj Stilo je osto gore u Busovaci, a posto sam ga vozio samo sa glavnim kljucem, jer rezervni nema na njemu ona dugmad za daljinsko, liku sam dao samo jedan kljuc, a drugi zaboravio ponijet
Mozda je to taj moj Stilas, da nije metalik plavi, 4 vrata , 2003 sa 115KS motorom xD
Mozda je to taj moj Stilas, da nije metalik plavi, 4 vrata , 2003 sa 115KS motorom xD
- shlauf
-
hipisizik
#40 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Je li puno 188500 kilometraze za 1.9 jtd 2003 godiste, 115ks? mogao bi se dobiti za oko 9500KM? 
- shlauf
#41 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
"TERMAG AUTO"
Godina: 2005
Snaga: 85 KW
Boja: BIJELA
Kilometraľa: 119.585 km
KM 11.200
Klima, muzika, ABS, servo volan, Cyti, Airbaga 6, el.podiz.stakala, el.retrovizori, daljinsko centralno zaključavanje. Registrovan do juna 2011. Cijena za gotovinsko plaćanje-mogućnost dogovora. MOGUĆNOST KREDITIRANJA!!!
Jbg dvije godine je mladje pa ti malo pogledaj

Aleee aleeeeeeeee
KM 11.200
Klima, muzika, ABS, servo volan, Cyti, Airbaga 6, el.podiz.stakala, el.retrovizori, daljinsko centralno zaključavanje. Registrovan do juna 2011. Cijena za gotovinsko plaćanje-mogućnost dogovora. MOGUĆNOST KREDITIRANJA!!!
Jbg dvije godine je mladje pa ti malo pogledaj

Aleee aleeeeeeeee
Last edited by shlauf on 29/07/2010 10:16, edited 1 time in total.
-
hipisizik
#42 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Al' je bijelishlauf wrote:"TERMAG AUTO"
KM 11.200
Jbg dvije godine je mladje pa ti malo pogledaj![]()
Aleee aleeeeeeeee
- shlauf
#43 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Aha, ali kod njih imaš i servis i odmah provjeriš u kakvom je stanju auto, koliko je prešlo i možeš se dogovarati oko cijene.
Aleee aleeeeeeee
Aleee aleeeeeeee
- shlauf
#44 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Ako nema ništa kod nas da ti paše idi na http://www.avto.net pa pogledaj cijene u Sloveniji i od istaknute cijene skini DDV (PDV) u iznosu od 20% i još imaš popust zato što plaćaš gotovinom.
Aleee aleeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeee
- johntra
#45 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Ma sumnjiva je to kilometraža za takav auto...nema veze što ima svoj servis, vazda se može izmajmunisati kilometraža...a vala je bijeli i ružan, a ne treba zanemariti da je u Italiji sigurno služio kao neko opštinsko, inspekcijsko ili čak taxi vozilo....
-
hipisizik
#46 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
@johntra, jel' puno 190000km za 2003 godiste? pogledaj ovaj moj post gore . Btw boja je siva,na bronzanu..iz Italije je,al se nadam da nije bilo opstinskojohntra wrote:Ma sumnjiva je to kilometraža za takav auto...nema veze što ima svoj servis, vazda se može izmajmunisati kilometraža...a vala je bijeli i ružan, a ne treba zanemariti da je u Italiji sigurno služio kao neko opštinsko, inspekcijsko ili čak taxi vozilo....
- johntra
#47 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
pa šta ja znam...otprilike sa dizelom se godišnje pređe oko 20 do 25 hiljada kilometara godišnje...možda i jeste malo puno, ali bar znaš da je prava kilometraža i da je moguće da nije vraćan...kakav je u unutrašnjosti, je li baš puno izlizan, papučice, mjenjač, sjedišta...kakav je generalno, bez obzira na kilometražu? u kakvom je stanju motor, je li redovno održavan?
-
hipisizik
#48 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Tek trebam ici da ga pogledamjohntra wrote:pa šta ja znam...otprilike sa dizelom se godišnje pređe oko 20 do 25 hiljada kilometara godišnje...možda i jeste malo puno, ali bar znaš da je prava kilometraža i da je moguće da nije vraćan...kakav je u unutrašnjosti, je li baš puno izlizan, papučice, mjenjač, sjedišta...kakav je generalno, bez obzira na kilometražu? u kakvom je stanju motor, je li redovno održavan?
- johntra
#49 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
pa ne izgleda loše ovako na slikama..vidi se da je očuvan...nemoj se zalijetati, pogledaj prvo neke koji su ti bliže, taj se sigurno neće prodati...
-
hipisizik
#50 Re: Fiat Stilo 1.9JTD 2004 85kw
Ok, hvala ti. Da budem iskren, nije mi ni toliko daleko, 20-30 km, ali opet nije kao kad ides s grbavice na otoku:)johntra wrote:pa ne izgleda loše ovako na slikama..vidi se da je očuvan...nemoj se zalijetati, pogledaj prvo neke koji su ti bliže, taj se sigurno neće prodati...